roy1000 כתב:יש מעט מאוד שחקנים בני 16 (אם בכלל) בסגל הבוגר. כמובן שהם רובם לא צריכים להיות שם. זה לא אומר שאם לא היו שם אז הם היו הופכים לשחקנים טובים יותר.
יש, אתה פשוט לא יודע. נווה בן שמן הוא דוגמה אחת מהקבוצה שלך.
אין שום מסקנה מוחלטת, אבל אני מכיר באופן אישי מקרה של נער שהועלה לקבוצה הבוגרת של מכבי, וזה גרם לו לחשוב שהוא טוב יותר ממה שהוא באמת. שחקן צריך להתאמץ ולהראות יכולת/עבודה קשה כדי לקבל מקום קבוע בסגל של קבוצה בוגרת. אין מתנות חינם.
roy1000 כתב:אני לא רואה איך זה שאתה מקבל מקום בסגל ומרוויח 3,000 שקל לחודש גורם לך לא להתאמץ? להיפך, זה אמור לגרום לך להתאמץ פי 10 בשביל לקבל דקות משחק ולקבל כסף אמיתי. הטיעון נשמע לי הזוי ואני לא רואה שום דרך שאתה מצליח לתמוך בו.
אתה זה שטוען פה טיעונים מרחיקי לכת. לא אני. בתור המומחה ל"דור הפלזמה", מתי בדיוק קרה השינוי? מתי הדור הפך למפונק ועצלן? 1990? 2000? 2010? 2015?
אמאלה, איזה סלט עשית... גם אם שחקן בן 18 ירצה להוכיח שמגיע לו לשחק ולקבל יותר כסף (אני בספק אם הוא בכלל חושב על הכסף בשלב הזה), קרוב לוודאי שהוא לא יעשה זאת דרך קבוצה שמכריחים אותה לתת לו מקום בסגל ולא באמת מאמינה בו.
מצד שני, השחקנים שכבר מרוויחים סכומים גדולים (אלו שנתנו להם במתנה את המקום בחמישייה, החוק הרוסי) - להם בדר"כ אין מוטיבציה גדולה להשתפר. אף אחד לא מתמרץ אותם להשיג יותר.
מתי התחיל השינוי? אמרתי לך, תריץ חיפוש בגוגל. "דור הפלזמה", קדימה. תתאמץ קצת.
roy1000 כתב:הרי כל הטיעון מסובב על זה שגדל פה דור עצלן. מירוטיץ' מגיע ממקום ותרבות שונה ולכן אי אפשר להכליל אותו.
דווקא לי נראה שאותו תהליך שעובר על ישראל עובר גם על מדינות אחרות. גם בספרד כמות הכשרונות נמוכה יותר ממה שהייתה בעשור הקודם ולא נראה שזה קשור לשינויים בהגבלות על זרים.
לא גדל
פה דור "עצלן". זה בכל העולם. אם פעם היו הולכים לשחק כדורסל בשכונה אחרי הבית הספר, היום הולכים לפייסבוק ולפלייסטיישן. רק שבשאר העולם כנראה יודעים להתגבר זה, שלא ע"י המצאת חוקים טיפשיים ובלתי ספורטיביים, ופה לא.
כמות הכישרונות בספרד ממש לא קטנה. כל החבר'ה שציינתי, ומדובר שחקנים לא רעים, גדלו בתקופה שמספר השחקנים הזרים לקבוצה בספרד היה כבר גדול.
roy1000 כתב:אז אם נוריד את החוקים הנוספים יגדלו פה כשרונות כמו פעם?
כמו פעם? לא, כי צריך לעשות שינויים גם בשיטות האימון של הדור הצעיר (והמפונק) יותר.
יעזור? אולי. כל מה שאני יודע להגיד שהוא שתחת החוקים הללו, הכדורסל הולך אחורה.
אגב, כל הטיעון שאומר שתחת מגבלות זרים קשות יותר גדלו כאן שחקנים טובים יותר - מעבר לזה שהוא מתעלם מהשינויים בין הדור ההוא לנוכחי, הוא גם מתעלם מהעובדה שלא הייתה אז מגבלת מתאזרחים. לא זכורה לי קבוצה של מכבי מ-1977 ששיחקו בה פחות מ-4 זרים/מתאזרחים במקרה הטוב (למעט אולי עונה אחת באמצע שנות ה-90 - ששיחקו בה 3), מ-1996 כבר 5/6 ויותר. אז אם היום משחקים במשחקי הליגה של מכבי 5 זרים + מתאזרח (ברוב המקרים), אין הבדל יותר מידי גדול מבחינת כמות הזרים. תירוץ ה-"יותר מידי זרים" לא תופס.
אני חושב שהטיעון שלי, שקיים פה דור אחר (מפונק יותר) - שלא יודעים איך לטפל בו ולהתייחס אליו, הוא טיעון טוב יותר מהטיעון ש-"אין כישרון" כי אנחנו ב-7 שנים של בצורת או המצאה אחרת.