roy1000 כתב:אחדשיודע כתב:אני חושב שהטיעון שלי, שקיים פה דור אחר (מפונק יותר) - שלא יודעים איך לטפל בו ולהתייחס אליו, הוא טיעון טוב יותר מהטיעון ש-"אין כישרון" כי אנחנו ב-7 שנים של בצורת או המצאה אחרת.
טוב, נראה לי שזה מוצה. "אין כשרון" זו עובדה אמפירית. "דור אחר" זה הסיבה שאתה נותן לזה.
אני חושב ש"דור מפונק" זה הסבר אחד לסיפור הזה. לגבי זה שהחוקים בליגה קשורים באיזושהי צורה למחסור בכשרונות - לא הצלחת לעשות שום טיעון הגיוני בעניין הזה ושום קשר של סיבה ותוצאה. הכדורסל הישראלי התחיל ללכת אחורה לפני רוב החוקיםש אתה מדבר עליהם. חוק המתאזרחים קיים בדיוק שנה. חוק הצעירים קיים כמה שנים ספורות. אין שום קייס לזה שביטול החוקים האלו ו/או ביטול החוק הרוסי יחזירו אותך למצב שבו גדלים פה ברקוביצ'ים וקטשים כמו פעם. אתה קושר בין תופעות שאין שום סימן שהן קשורות אחת לשניה.
לא, "אין כישרון" זה שקר גס. אין כישרונות שהפכו לשחקנים משמעותיים בשנים האחרונות - זאת עובדה אמפירית.
אתה יכול להתכחש לזה כמה שאתה רוצה, אבל יש סיבה לכל דבר. המדינה לא קטנה משנה לשנה, אין פה פחות צעירים מבעבר. ולא, אל תאמין לשמעון - זה לא מזל.
חוק הצעירים קיים זה זה העונה ה-4, החוק הרוסי מ-2006. פחות או יותר הזמן שהפסקנו לראות פה עילויי כדורסל.
אף פעם לא אמרתי שאחד מהחוקים הביא לבדו למצב של הכדורסל הישראלי, אל תעוות את מה שכתבתי (למרות שאתה רגיל לעשות כך). אמרתי שהחוקים הללו הם התסמינים למה שגרם לכדורסל הישראלי להיות איפה שהוא נמצא (כל מיני אנשי עסקים שלא מעוניינים בטובת הכדורסל הישראלי - אלא בטובת עצמם), והם בוודאי לא הועילו לו. עובדתית - בשנים שהם קיימים, הכדורסל הלך אחורה.
ואתה בטח לא תקבע מה יעזור או לא יעזור, הרי מבחינתך שום דבר לא יעזור. חוץ מלכתוב "אין כישרון", אין לך שום הסבר או טענה. זאת לא חוכמה גדולה (גם אם אתה בטוח משום מה שכן), צר לי.