כדורסל ישראלי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל ישראלי

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מרץ 2017, 09:19

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:אני חושב שהטיעון שלי, שקיים פה דור אחר (מפונק יותר) - שלא יודעים איך לטפל בו ולהתייחס אליו, הוא טיעון טוב יותר מהטיעון ש-"אין כישרון" כי אנחנו ב-7 שנים של בצורת או המצאה אחרת.

טוב, נראה לי שזה מוצה. "אין כשרון" זו עובדה אמפירית. "דור אחר" זה הסיבה שאתה נותן לזה.

אני חושב ש"דור מפונק" זה הסבר אחד לסיפור הזה. לגבי זה שהחוקים בליגה קשורים באיזושהי צורה למחסור בכשרונות - לא הצלחת לעשות שום טיעון הגיוני בעניין הזה ושום קשר של סיבה ותוצאה. הכדורסל הישראלי התחיל ללכת אחורה לפני רוב החוקיםש אתה מדבר עליהם. חוק המתאזרחים קיים בדיוק שנה. חוק הצעירים קיים כמה שנים ספורות. אין שום קייס לזה שביטול החוקים האלו ו/או ביטול החוק הרוסי יחזירו אותך למצב שבו גדלים פה ברקוביצ'ים וקטשים כמו פעם. אתה קושר בין תופעות שאין שום סימן שהן קשורות אחת לשניה.

לא, "אין כישרון" זה שקר גס. אין כישרונות שהפכו לשחקנים משמעותיים בשנים האחרונות - זאת עובדה אמפירית.
אתה יכול להתכחש לזה כמה שאתה רוצה, אבל יש סיבה לכל דבר. המדינה לא קטנה משנה לשנה, אין פה פחות צעירים מבעבר. ולא, אל תאמין לשמעון - זה לא מזל.

חוק הצעירים קיים זה זה העונה ה-4, החוק הרוסי מ-2006. פחות או יותר הזמן שהפסקנו לראות פה עילויי כדורסל.
אף פעם לא אמרתי שאחד מהחוקים הביא לבדו למצב של הכדורסל הישראלי, אל תעוות את מה שכתבתי (למרות שאתה רגיל לעשות כך). אמרתי שהחוקים הללו הם התסמינים למה שגרם לכדורסל הישראלי להיות איפה שהוא נמצא (כל מיני אנשי עסקים שלא מעוניינים בטובת הכדורסל הישראלי - אלא בטובת עצמם), והם בוודאי לא הועילו לו. עובדתית - בשנים שהם קיימים, הכדורסל הלך אחורה.

ואתה בטח לא תקבע מה יעזור או לא יעזור, הרי מבחינתך שום דבר לא יעזור. חוץ מלכתוב "אין כישרון", אין לך שום הסבר או טענה. זאת לא חוכמה גדולה (גם אם אתה בטוח משום מה שכן), צר לי.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 05 מרץ 2017, 09:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2017, 09:39

אחדשיודע כתב:לא, "אין כישרון" זה שקר גס. אין כישרונות שהפכו לשחקנים משמעותיים בשנים האחרונות - זאת עובדה אמפירית.
אתה יכול להתכחש לזה כמה שאתה רוצה, אבל יש סיבה לכל דבר. המדינה לא קטנה, אין פה פחות צעירים מבעבר. ולא, אל תאמין לשמעון - זה לא מזל.

חוק הצעירים קיים זה זה העונה ה-6, החוק הרוסי מ-2006. פחות או יותר הזמן שהפסקנו לראות פה עילויי כדורסל.
אף פעם לא אמרתי שאחד מהחוקים הביא לבדו למצב של הכדורסל הישראלי, אל תעוות את מה שכתבתי. אמרתי שהחוקים הללו הם התסמינים למה שגרם לכדורסל הישראלי להיות איפה שהוא נמצא (אנשי עסקים שלא מעוניינים בטובת הכדורסל הישראלי - אלא בטובת עצמם), והם בוודאי לא הועילו לו.

ואתה בטח לא תקבע מה יעזור או לא יעזור, הרי מבחינתך שום דבר לא יעזור. חוץ מלכתוב "אין כישרון", אין לך שום הסבר או טענה. זאת לא חוכמה גדולה, לא.

ההגדרה שהגדרתי ל"כשרון" זה שחקן שהראה רמת משחק משמעותית בגילאי 18-20. אני לא מדבר פה על איזה מבחן גנטי. תחת ההגדרה הזו אין כשרונות מספקים. זו העובדה שממנה התחיל הדיון.

מה שמעניין אותי זו הסיבה לזה. כמו שאמרתי בתחילת הדיון אני לא יודע מה הסיבה ולא מתיימר לדעת אותה. אז השערה אחת שהעליתה פה זה שהדור יותר מפונק ולא מוכן לעבוד קשה על שיפור הכישורים שלו (ואולי גם פחות ילדים מתעניינים בכלל בלשחק כדורסל). זה בהחלט יכול להיות, אבל זה אמור להיות תהליך של כל מדינות המערב (וכאן צריך לראות אם זה קורה באופן גורף).

לגבי ההשערה השניה שלך שחוקי הצעירים והתאזרחים בליגה גרמו לזה ששחקנים בגילאים 15-18 (שזה הדיון הרלוונטי כי הוותיקים פחות מעניים כרגע) פחות מתאמצים, זו השערה לא סבירה, גם משום שלוח הזמנים של חוק הצעירים והמתאזרחים לא תואם את תחילת הירידה ואני לא רואה איך החוק הרוסי כל כך משפיע על הגילאים הצעירים ומשנה את התמריצים של שחקנים בני 15-18 לעבוד על המשחק שלהם, מה שגם לשיטתך לא צריך לוותר על הגבלות זרים. אני לא בא להתווכח על זה שהחוקים האלה רעים, אבל אני לא רואה שום תמיכה לטענה שהם איכשהו קשורים לבעיות שיש לכדורסל הישראלי בתחום גידול וטיפוח הכשרונות בגילאים הצעירים.

אין טעם להתווכח רק לצורך הויכוח. נראה לי שהדברים ברורים ואפשר גם להסכים שלא להסכים. היה מעניין אותי לשמוע אם למישהו יש הסבר למה שקרה פה בשנים האחרונות ונראה לי שאפשר לעבור הלאה מחוקי המתאזרחים והצעירים לעוד אפשרויות.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מרץ 2017, 10:13

roy1000 כתב:
ההגדרה שהגדרתי ל"כשרון" זה שחקן שהראה רמת משחק משמעותית בגילאי 18-20. אני לא מדבר פה על איזה מבחן גנטי. תחת ההגדרה הזו אין כשרונות מספקים. זו העובדה שממנה התחיל הדיון.

מה שמעניין אותי זו הסיבה לזה. כמו שאמרתי בתחילת הדיון אני לא יודע מה הסיבה ולא מתיימר לדעת אותה. אז השערה אחת שהעליתה פה זה שהדור יותר מפונק ולא מוכן לעבוד קשה על שיפור הכישורים שלו (ואולי גם פחות ילדים מתעניינים בכלל בלשחק כדורסל). זה בהחלט יכול להיות, אבל זה אמור להיות תהליך של כל מדינות המערב (וכאן צריך לראות אם זה קורה באופן גורף).

לגבי ההשערה השניה שלך שחוקי הצעירים והתאזרחים בליגה גרמו לזה ששחקנים בגילאים 15-18 (שזה הדיון הרלוונטי כי הוותיקים פחות מעניים כרגע) פחות מתאמצים, זו השערה לא סבירה, גם משום שלוח הזמנים של חוק הצעירים והמתאזרחים לא תואם את תחילת הירידה ואני לא רואה איך החוק הרוסי כל כך משפיע על הגילאים הצעירים ומשנה את התמריצים של שחקנים בני 15-18 לעבוד על המשחק שלהם, מה שגם לשיטתך לא צריך לוותר על הגבלות זרים. אני לא בא להתווכח על זה שהחוקים האלה רעים, אבל אני לא רואה שום תמיכה לטענה שהם איכשהו קשורים לבעיות שיש לכדורסל הישראלי בתחום גידול וטיפוח הכשרונות בגילאים הצעירים.

אין טעם להתווכח רק לצורך הויכוח. נראה לי שהדברים ברורים ואפשר גם להסכים שלא להסכים. היה מעניין אותי לשמוע אם למישהו יש הסבר למה שקרה פה בשנים האחרונות ונראה לי שאפשר לעבור הלאה מחוקי המתאזרחים והצעירים לעוד אפשרויות.

מיותר לציין שזאת הגדרה אישית שלך ל-"כישרון", ותו לא. אני לא מגדיר "שחק כדורסל כישרוני" בתור אחד שהראה רמת משחק משמעותית בגילאים 18-20. מבחינתי יש כאן המון כישרונות (שמגיל צעיר מאוד אפשרות לראות עד כמה הם כישרוניים) שלא עשו ולא עושים איתם כלום. לא כשהם בגיל 10, לא ב-15 ולא כשהם בני 20.

לגבי ההשערה הראשונה - כנראה יש מדינות שהתאימו את עצמם (או שהשיטות שלהם מאז ומעולם היו שונות) לדור הנוכחי, ויש שלא.

אני אתקן אותך לגבי "ההשערה השנייה" - מעולם לא טענתי שאם תבטל את החוקים הללו, יצמחו פה באופן אוטומטי יותר כישרונות. אני כן חושב שהחוקים האלו פוגעים בכדורסל הישראלי בצורה כזאת או אחרת, ועובדתית - בזמן שהם קיימים, לא צמחו פה שחקני כדורסל יוצאי דופן. ככה שתרמו הם לא. הם בוודאות לא הביאו לצמיחה ברמת המוטיבציה של השחקנים הצעירים (חוק הצעירים) / השחקנים הבכירים (החוק הרוסי), אלא הפוך. אתה יכול להתווכח על זה כמה שאתה רוצה, ככה אני רואה את זה - ואין עובדה שסותרת, כן יש השערות תומכות. מעבר לזה שאני מכיר מקרה אחד שכזה (של צעיר) יחסית מקרוב, שהביא אותי בעצם לראות את התמונה בצורה הזאת. אני חוזר ואומר - החוקים האלו הם התסמינים למקום שהכדורסל הישראלי נמצא בו, לאנשים שהביאו אותו למקום הנמוך הזה.

כספי ב-2011 לגבי הדור הזה:
אני עובד הרבה עם חבר'ה צעירים ומנסה ללמד אותם מה שאפשר. שמתי לב שהיום הילדים לא יוצאים יותר לשחק כדורסל ברחוב, בשכונה. איפה אני למדתי לשחק כדורסל? ביבנה. אני ואלישי כדיר היינו משחקים 5 על 5 עם ילדים שגדולים מאיתנו. לומדים, עושים הטעיות, זורקים לסל. היום לכל ילד בכיתה ב' יש 'מאמן אישי'. שלא תבין לא נכון, למאמנים אישיים יש הרבה דברים טובים, אבל אני חושב שכדורסל אמיתי לומדים ברחוב. נופלים על האבנים, מקבלים מכה, שורטים את הרגליים וקורעים את הנעליים. מה, למייקל ג'ורדן היה מאמן אישי כשהיה ילד? לקובי בראיינט היה מאמן צמוד? צריך ללמוד את המשחק מהזווית המקורית שלו. היום יש אקדמיה, שזה דבר מבורך, אבל ילדים צריכים כבר מגיל 8-9 לשבת ולראות משחקים, לראות שוב ושוב את מייקל וקובי, לקום בבוקר ולחקות אותם.

http://sports.walla.co.il/item/1864457
אחדשיודע

הודעהעל ידי שמואל1 » 05 מרץ 2017, 12:19

דן שמיר חתם בחולון לשנתיים נוספות
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מרץ 2017, 14:12

שמואל1 כתב:דן שמיר חתם בחולון לשנתיים נוספות

זאת הרמה שלו
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2017, 14:59

MTA2311 כתב:

זאת הרמה שלו

רחוק נקודה אחת ממכבי...
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מרץ 2017, 15:17

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:

זאת הרמה שלו

רחוק נקודה אחת ממכבי...

מכבי זו רמה נמוכה בפני עצמה
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי RomanR » 05 מרץ 2017, 22:31

לא ברור לי למה דני פרקנו חושב ש4 שלשות ב13 דקות זה מספר גבוה?
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 מרץ 2017, 13:01

רנדל לא יישחק במגדל יותר
חחחחח
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי RomanR » 06 מרץ 2017, 13:04

Holiday_Armadillo כתב:רנדל לא יישחק במגדל יותר
חחחחח

חחחחחחחחחחחחחחח
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי איתי-שגב » 06 מרץ 2017, 13:05

חחחחחחחחחחחחחחחח
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי שמואל1 » 06 מרץ 2017, 13:06

חחחחח

מה משעשע בזה? כאילו זה לא קורה במכבי כל יומיים...
ובאופן כללי אני חושב שזה לא מכובד לצחוק על שחקן שגמר את העונה, בטח אחד מאוד אהוב ששיחק פה כמה שנים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי RomanR » 06 מרץ 2017, 13:07

שמואל1 כתב:
חחחחח

ובאופן כללי אני חושב שזה לא מכובד לצחוק על שחקן שגמר את העונה, בטח אחד מאוד אהוב ששיחק פה כמה שנים.

מה שמשעשע בזה שזה היה צפוי מאוד, וכשגורם עלום שם במכבי אמר שהוא לא מבין את ההחתמה הזאת אנשים פה הרימו גבה
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי roy1000 » 06 מרץ 2017, 13:09

מרחם עליו.
זה יהיה עצוב אם ירושלים יצליחו להביא לו מחליף.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 06 מרץ 2017, 13:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי איתי-שגב » 06 מרץ 2017, 13:11

שמואל1 כתב:
חחחחח

אם זה היה שחקן אחר זה היה הרבה פחות מצחיק..
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי שמואל1 » 06 מרץ 2017, 13:11

roy1000 כתב:מרחם עליו.

הם לא יכולים. עבר מועד הרישום ליורוקאפ.
מה שכן, יש להם עוד מקום לרשום זר לליגה ומהבחינה הזאת הם ניצלו כי הם היו מאוד קרובים לרשום אותו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 06 מרץ 2017, 13:13

שמואל1 כתב:

מה שכן, יש להם עוד מקום לרשום זר ומהבחינה הזאת הם ניצלו כי הם היו מאוד קרובים לרשום אותו לליגה.

כן. הם יביאו מחליף לליגה. ברור שליורוקאפ זה כבר לא רלוונטי.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 06 מרץ 2017, 13:14

roy1000 כתב:
שמואל1 כתב:

מה שכן, יש להם עוד מקום לרשום זר ומהבחינה הזאת הם ניצלו כי הם היו מאוד קרובים לרשום אותו לליגה.

כן. הם יביאו מחליף לליגה. ברור שליורוקאפ זה כבר לא רלוונטי.

כן, זה בוודאות יקרה. מניח שהם יביאו שחקן לא רע מהליגה הסינית.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 06 מרץ 2017, 13:40

שמואל1 כתב:
חחחחח

:like:
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 מרץ 2017, 14:48

החתמה גאונית. התנהלות מעוררת קנאה וכו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים