ההנהלה הכושלת בעולם הספורט V4

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ההנהלה הכושלת בעולם הספורט V4

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2017, 10:25

jol9 כתב:ברור שלא מהכיס שלה. אבל זה לא משנה. בשנה שעברה היו דיבורים על עונה פיננסית, וזה לא היה המצב.
לכן בכלל לא בטוח שזה יהיה המצב בעונה הבאה.

סקוט הוא רק דוגמא. לא יודע אם הוא יותר טוב או פחות טוב ממאמנים אחרים. אני די בטוח אבל, שכמו שרוי אמר, שמעון לא יוכל להחתים לו את יבזורי על הראש.
זה לא יקרה.

ברור שזה משנה. לא יודע מי דיבר על עונה פיננסית, אבל הדיווחים בעונה שעברה היו על הגדלת התקציב בעקבות שינוי הפורמט של היורוליג (והגידול בהכנסות). השנה אנחנו עדים לדיווחים הפוכים, של הקטנת התקציב באופן משמעותי (לפי גלדסטון למשל, תקציב השחקנים צפוי לרדת מ-16 ל-12 מיליון). לא רואה סיבה להתכחש לכך שאין להם כסף או שהם השקיעו השנה סכומים שלא באמת היו ברשותם.

ואני בכלל לא בטוח ששמעון לא היה מחתים את יבזורי גם על שם/מאמן כמו ביירון סקוט (לפחות אם נחזור למועד שבו הוא הוחתם), שאין לו מושג בשוק הישראלי. גם אם זה פחות סביר על פניו. אני די בטוח שגם בתקופה של בלאט הוחתם לפחות שחקן אחד בניגוד לרצונו/ידיעתו (מורן רוט למשל). מעבר לשם שעומד על הקווים, שאני לא מטיל ספק בחשיבותו, ההנהלה פשוט צריכה לקבל החלטה שהיא לא מתערבת בעניינים המקצועיים. וזה לא קרה עד היום.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 05 מאי 2017, 11:14

כתבת עומק של גלדסטון...

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 41979.html
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 05 מאי 2017, 11:25

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:ברור שלא מהכיס שלה. אבל זה לא משנה. בשנה שעברה היו דיבורים על עונה פיננסית, וזה לא היה המצב.
לכן בכלל לא בטוח שזה יהיה המצב בעונה הבאה.

סקוט הוא רק דוגמא. לא יודע אם הוא יותר טוב או פחות טוב ממאמנים אחרים. אני די בטוח אבל, שכמו שרוי אמר, שמעון לא יוכל להחתים לו את יבזורי על הראש.
זה לא יקרה.

ברור שזה משנה. לא יודע מי דיבר על עונה פיננסית, אבל הדיווחים בעונה שעברה היו על הגדלת התקציב בעקבות שינוי הפורמט של היורוליג (והגידול בהכנסות). השנה אנחנו עדים לדיווחים הפוכים, של הקטנת התקציב באופן משמעותי (לפי גלדסטון למשל, תקציב השחקנים צפוי לרדת מ-16 ל-12 מיליון). לא רואה סיבה להתכחש לכך שאין להם כסף או שהם השקיעו השנה סכומים שלא באמת היו ברשותם.

ואני בכלל לא בטוח ששמעון לא היה מחתים את יבזורי גם על שם/מאמן כמו ביירון סקוט (לפחות אם נחזור למועד שבו הוא הוחתם), שאין לו מושג בשוק הישראלי. גם אם זה פחות סביר על פניו. אני די בטוח שגם בתקופה של בלאט הוחתם לפחות שחקן אחד בניגוד לרצונו/ידיעתו (מורן רוט למשל). מעבר לשם שעומד על הקווים, שאני לא מטיל ספק בחשיבותו, ההנהלה פשוט צריכה לקבל החלטה שהיא לא מתערבת בעניינים המקצועיים. וזה לא קרה עד היום.

האמת, אני לא זוכר דיווחים על הגדלת תקציב... אני כן זוכר את הדברים הבאים שקרו:
מכבי עיכבה גם בעונה שעברה משכורות
מכבי העלתה את מחירי המנויים
מכבי היתה בגרעון תקציבי בשל הכשלון המקצועי בשנה שעברה

אני גם זוכר שכאן בפורום רבים דיברו על עונה פיננסית. כמובן שזה לא מוסמך, אבל אני באמת לא זוכר דיווחים על הגדלת תקציב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2017, 11:32

היו. היו דיווחים שדיברו על הגדלת התקציב, והיו גם לפני כן בפורום שדיברו על הגידול העתידי בהכנסות (אנוכי למשל).

"מכבי עיכבה גם בעונה שעברה משכורות" - כ-"עונש" על היכולת המקצועית.
"מכבי העלתה את מחירי המנויים" - כדי לכסות על ההפסדים ולהגדיל את התקציב. עכשיו יש דיווחים על הורדת מחירי המנויים.
"מכבי היתה בגרעון תקציבי בשל הכשלון המקצועי בשנה שעברה" - שחשבו שיכוסה ע"י הגידול בהכנסות עונה לאחר מכן.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מאי 2017, 11:53

אחדשיודע כתב:ואני בכלל לא בטוח ששמעון לא היה מחתים את יבזורי גם על שם/מאמן כמו ביירון סקוט (לפחות אם נחזור למועד שבו הוא הוחתם), שאין לו מושג בשוק הישראלי. גם אם זה פחות סביר על פניו. אני די בטוח שגם בתקופה של בלאט הוחתם לפחות שחקן אחד בניגוד לרצונו/ידיעתו (מורן רוט למשל). מעבר לשם שעומד על הקווים, שאני לא מטיל ספק בחשיבותו, ההנהלה פשוט צריכה לקבל החלטה שהיא לא מתערבת בעניינים המקצועיים. וזה לא קרה עד היום.

ביירון סקוט זה לא השם שהייתי חושב עליו, אבל אין לי ספק שאם נגיד מביאים את מסינה להיות פה GM, אז אף אחד לא יוחתם על הראש שלו, גם לא אור לאומי.

ההנהלה לא יכולה לקבל החלטה שהם לא מתערבים כי זו החלטה שהם לא מסוגלים לעמוד בה בזמן אמת, גם אם באמת ירצו. הדרך היחידה שבה זה יכול לעבור זה אם הם פשוט לא יוכלו להתערב וזה יקרה רק אם יהיה איש מקצוע מספיק חזק שינהל את הקבוצה. זה כמו הסיפור של שירת הסירנות שאף אחד לא יכל לעמוד בפניהן, אז הימאים היו קושרים את עצמם בצורה שהם לא יכלו להתיר את הקשרים בשביל שלא לנפץ את הספינה על הסלעים.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2017, 11:55

בתאוריה/חלומות, אולי. במציאות, אף אחד לא יחתים את מסינה ל-GM.
הם לא מסוגלים לא להתערב ואין להם כסף.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 05 מאי 2017, 12:07

אחדשיודע כתב:היו. היו דיווחים שדיברו על הגדלת התקציב, והיו גם לפני כן בפורום שדיברו על הגידול העתידי בהכנסות (אנוכי למשל).

"מכבי העלתה את מחירי המנויים" - כדי לכסות על ההפסדים ולהגדיל את התקציב. עכשיו יש דיווחים על הורדת מחירי המנויים.
"מכבי היתה בגרעון תקציבי בשל הכשלון המקצועי בשנה שעברה" - שחשבו שיכוסה ע"י הגידול בהכנסות עונה לאחר מכן.

בשל קושי תקציבי: מכבי תל אביב עיכבה משכורות לחלק מהשחקנים:
http://sports.walla.co.il/item/2958264

מכבי העלתה את מחירי המנויים בגלל שיש יותר משחקים. אין זכר לסיבות אחרות, כמו הגדלת התקציב.
http://sports.walla.co.il/item/2961212

"מכבי היתה בגרעון תקציבי בשל הכשלון המקצועי בשנה שעברה" - שחשבו שיכוסה ע"י הגידול בהכנסות עונה לאחר מכן
אין שום קשר. התקציב הגרעוני השנתי, אמור להיות מכוסה על ידי הבעלים, או באמת על ידי יותר הכנסות בעונה הבאה. אבל זאת לא סיבה לעלות את התקציב.

אני אשמח אם תוכל להביא סימוכין לדברים שאתה אומר, ולא רק להגיד - "היו דיווחים שדיברו על הגדלת התקציב"
זה לא מקדם את הדיון לשום מקום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מאי 2017, 12:17

אחדשיודע כתב:בתאוריה/חלומות, אולי. במציאות, אף אחד לא יחתים את מסינה ל-GM.
הם לא מסוגלים לא להתערב ואין להם כסף.

הדיון הוא כמובן תיאורטי בהגדרה. היה אפשר לעשות את זה בקיץ. עכשיו זה כנראה מאוחר מדי.

מסינה זה שם אחד. יש אחרים.

אולי אם הבור יהיה גדול מספיק הם יאבדו עניין. זה גם אופציה.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2017, 12:22

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:היו. היו דיווחים שדיברו על הגדלת התקציב, והיו גם לפני כן בפורום שדיברו על הגידול העתידי בהכנסות (אנוכי למשל).

בשל קושי תקציבי: מכבי תל אביב עיכבה משכורות לחלק מהשחקנים:
http://sports.walla.co.il/item/2958264

מכבי העלתה את מחירי המנויים בגלל שיש יותר משחקים. אין זכר לסיבות אחרות, כמו הגדלת התקציב.
http://sports.walla.co.il/item/2961212

"מכבי היתה בגרעון תקציבי בשל הכשלון המקצועי בשנה שעברה" - שחשבו שיכוסה ע"י הגידול בהכנסות עונה לאחר מכן
אין שום קשר. התקציב הגרעוני השנתי, אמור להיות מכוסה על ידי הבעלים, או באמת על ידי יותר הכנסות בעונה הבאה. אבל זאת לא סיבה לעלות את התקציב.

אני אשמח אם תוכל להביא סימוכין לדברים שאתה אומר, ולא רק להגיד - "היו דיווחים שדיברו על הגדלת התקציב"
זה לא מקדם את הדיון לשום מקום.

נתחיל מזה שאני לא חייב לך כלום. אתה רוצה סימוכין, תחפש.
היו דיווחים בתקשורת על גידול צפוי בהכנסות/תקציב וגם במכבי דיברו על הצורך בסגל רחב ועבה (עם "12 שחקני יורוליג") - מה שרימז על הכוונה והרצון ולהגדיל את התקציב.

עריכה - פדרמן בעצמו (פברואר 2016):
דייוויד פדרמן כתב:"אני לא יכול לדבר על המספרים המדויקים, אבל ברור לנו שצריך להיות משהו אחר לגמרי. במכבי תקציב שחקנים זה 50-60 אחוזים מהתקציב הכולל כי יש הוצאות אדירות, אבל חד משמעית תקציב השחקנים יגדל. יש קבוצות כמו ריאל ברצלונה וצסק"א שאיתם קשה לנו להתחרות, לכן אני לא רואה אותנו ב-4-5 הראשונות. אנחנו כן נהיה באמצע ובשביל זה אנחנו חייבים להגדיל את התקציב".

לגבי הכתבה הראשונה - "המשכורת המדוברת שולמה במלואה, מדובר בעיכוב טכני בלבד". תירוץ או לא, הסיבה הרשמית היא לא "קושי תקציבי". אני בכל אופן דיברתי על מקרה אחר.

לגבי הכתבה השנייה - הגדלת מחירי המנויים = גידול בהכנסות ממנויים. פשוט מאוד.

לגבי השלישי - מי אמר שזאת סיבה להגדיל את התקציב? אמרתי שהם חשבו שיכוסו את ההפסדים ע"י הגידול בהכנסות בעונה שלאחר מכן, מה שעובדתית לא קרה.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 05 מאי 2017, 13:12, נערך 3 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מאי 2017, 12:22

יוני, לפי הכתבות שאתה מביא, מכבי היו בגרעון לפני שנתיים, אבל בכל זאת הגדילו את התקציב כי חשבו שתהיה הצלחה מקצועית.

אתה מאמין שזה יקרה שוב?
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2017, 12:25

הוא נמצא בשלב ההכחשה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 05 מאי 2017, 13:21

רוי, נדמה לי שאתה הובלת כאן את הקו של הקיצוצים בשלוש השנים האחרונות...

אני באמת לא יכול לדעת מה יהיה.
אני רק חושב שזה לא כזה חד משמעי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 05 מאי 2017, 13:27

אחדשיודע,
אתה כמובן שלא חייב לי כלום, אבל אז זה מצמצם את הויכוח למשהו צר ומשעמם, ואין לי עניין
בלנסות להוכיח שאין לך אחות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2017, 13:35

כמו שאמרתי לך כבר בעבר - אתה רוצה לקחת מהדברים שלי, תיקח. אתה לא רוצה, אל תיקח.
אני בסך הכל אמין נראה לי.

הכיוון הוא חד משמעי.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 05 מאי 2017, 13:50

אחדשיודע כתב:כמו שאמרתי לך כבר בעבר - אתה רוצה לקחת מהדברים שלי, תיקח. אתה לא רוצה, אל תיקח.

הכיוון הוא חד משמעי.

אני גם חושב שאתה אמין, בגלל זה אני לא מבין למה אתה צריך להגיב בתוקפנות, למשהו שהיה לחלוטין לא תוקפני מצידי.
אני באמת לא זוכר דיווחים כאלו.

מאמין לך אבל שהיו...

בכל אופן, בסוף הכל מתנקז לאותם האנשים ולהחלטות שהם מסוגלים או לא מסוגלים לקבל.

אני אישית פחות מודאג מהתקציב כרגע, כי גם בתקציב נמוך, אפשר לבנות סגל טוב.
מנגד גם בתקציב של 100 מליון ש"ח, אפשר לבנות "קבוצה" שמפסידה כבר 12 פעם לקבוצות עם עשירית מתקציבה במקרה הטוב.

הכסף וההסכם של היורוליג, נותן לקבוצה סוג של רשת ביטחון. אם הדבר הזה יופקד שוב בידיים של מי שנמצא שם היום, אז זה רק יילך ויהיה גרוע יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 05 מאי 2017, 13:52

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:כמו שאמרתי לך כבר בעבר - אתה רוצה לקחת מהדברים שלי, תיקח. אתה לא רוצה, אל תיקח.

הכיוון הוא חד משמעי.

אני גם חושב שאתה אמין, בגלל זה אני לא מבין למה אתה צריך להגיב בתוקפנות, למשהו שהיה לחלוטין לא תוקפני מצידי.
אני באמת לא זוכר דיווחים כאלו.

מאמין לך אבל שהיו...

בכל אופן, בסוף הכל מתנקז לאותם האנשים ולהחלטות שהם מסוגלים או לא מסוגלים לקבל.

אני אישית פחות מודאג מהתקציב כרגע, כי גם בתקציב נמוך, אפשר לבנות סגל טוב.
מנגד גם בתקציב של 100 מליון ש"ח, אפשר לבנות "קבוצה" שמפסידה כבר 12 פעם לקבוצות עם עשירית מתקציבה במקרה הטוב.

הכסף וההסכם של היורוליג, נותן לקבוצה סוג של רשת ביטחון. אם הדבר הזה יופקד שוב בידיים של מי שנמצא שם היום, אז זה רק יילך ויהיה גרוע יותר.

לא יכול להיות יותר גרוע.
זה יפגע בתדמית המועדון.
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי my man » 05 מאי 2017, 13:52

זה פשוט הזוי שהמנויים בעוד חודש יחודשו כרגיל
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 05 מאי 2017, 13:53

:laugh1
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מאי 2017, 14:10

jol9 כתב:רוי, נדמה לי שאתה הובלת כאן את הקו של הקיצוצים בשלוש השנים האחרונות...

אני באמת לא יכול לדעת מה יהיה.
אני רק חושב שזה לא כזה חד משמעי.

אני לא יודע אם שלוש שנים, אבל בהחלט הופתעתי מהגדלת התקציב בקיץ.

השאלה אם זה יכול לקרות שוב בעונה הבאה? כמה הלוואות אפשר לקחת?

זה לא חד משמעי כמובן, אבל גם מהפרסומים שהיו עד עכשיו, נראה שההנהלה מכינה את הרקע לעונה פיננסית, ובתנאים כאלה ברור שלא נראה פה איזו סמכות מקצועית משמעותית.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מאי 2017, 14:15

my man כתב:זה פשוט הזוי שהמנויים בעוד חודש יחודשו כרגיל

לא יחודשו כרגיל, לפחות לא עד שתמונת הסגל והצוות המקצועי תתבהר.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים