jol9 כתב:arel123 כתב:arel123 כתב:זאת באמת סאגה מעניינת ומתוחכמת
מצד אחד, מכבי יכולה להביא 6 ישראלים שמתוכם יהיו - לאומי, חנוכי, שולדברנד, שגב, ג'ייק כהן, נמרוד לוי (סתם זרקתי שמות של ישראלים אז אל תתפסו אותי על הם לא מתאימים ושטויות כאלה) .
היתרון בצד הזה הוא שמצב כזה 6 הישראלים אולי מגיעים למיליון דולר, מה שמפנה וחוסך לפחות עוד מיליון דולר לזרים אחרים .
החיסרון - תרומה אפסית ביורוליג + תרומה חלקית בליגה הישראלית .
מצד שני, ניתן להביא 6 ישראלים הכי איכותיים וטובים שיש - דיבה, משעור, טיוס, אוחיון, שגב(ברירת מחדל), אלכסנדר
היתרון בצד זה הוא שהתרומה בליגה תהייה גדולה מאוד ומתוצאה מכך זה יאפשר לתת לזרים שהם כביכול הכוכבים של הקבוצה יותר דקות מנוחה לקראת משחקי היורוליג החשובים + תרומה חלקית מינוס ביורוליג, טיוס ואלכסנדר הם השחקנים היחידים שיכולים לתת משחקים טובים פלוס ביורוליג ודיבה משעור אוחיון ושגב הם אלה שמצפים מהם ל 4 - 6 נק' במשחק .
החיסרון - עלותם של 6 הישראלים האלה היא בערך 2 מיליון (דיבה 300, משעור 250-300, טיוס 600-700, אוחיון 250-300, אלכסנדר 300, שגב 50(?) ) במתמטיקה פשוטה זה יוצא בערך 1.8 מיליון .
ההבדל בין הישראלים ה"פשוטים" לעומת הישראלים ה"איכותיים" הוא בערך מיליון דולר, שזה כן משמעותי .
לדעתי, למרות שהישראלים ה"פשוטים" חוסכים כמעט מיליון דולר, עדיין עדיף את הישראלים הטובים יותר שנותנים תרומה גדולה יותר במשחקים בשני המפעלים .
יוני .
הנקודה היא שלא רק שאנחנו לא יכולים לדעת האם דיבא יתרום ביורוליג, אלא שאנחנו גם לא יכולים לדעת האם הוא ישתלב ויתרום בליגה שלנו.
זה מה שקרה עם יבזורי, חג'ג', מורן רוט, כדיר וכו'.
בדיוק בגלל זה יש כאן סיכון מסויים.
קודם כל ברור שאי אפשר לדעת. אבל כמו שכרמל אמרה, זה עובד ככה בכל העולם ותוסיף לזה חוק רוסי שמחייב אותך להחתים ישראלים, היצע דל וקבוצה שמשלמת יפה כמוך (ירושלים). אז 300 אלף על דיבה ? לא יודע, לא כזה אסון לטעמי. אז מה עדיף להציע להם 50 אלף יותר ממה שהרוויחו בהרצליה\חיפה? הם ילכו לירושלים שמציעים להם יותר. כן אני יודע, שילכו לירושלים זה לא מעניין אותנו, אבל בכל זאת נתקע עם פניני ואוחיון הקשישים וסיל ומקל הגרועים. ובניגוד לשאר שזה באמת "סיכון" אני מסכים, איתם אנחנו כבר יודעים שאי אפשר לצאת למלחמה. גם לא בליגה. אז אם שני הישראלים הבכירים שלי ירווויחו 300-350 אלף, וניפטר מישראלים שמרוויחים 500K וצפונה, והם בהכרח לא יותר טובים - סוג של התקדמות.