מקאדו 3 כתב:אחדשיודע כתב:מקאדו 3 כתב:עם כל הסלידה המוצדקת והבוז שייש לי להנהלה אני מוכרח להגיד שגם חלק מהאוהדים איבדו את זה לגמרי , ביקורת על כל החתמה וכל מועמד וזה כבר לא קשור לאיכויות של השחקן מי הוא ומה הוא .
זה יקר מדי לישראלי ההוא חד גוני ההוא נמוך וההוא טיפש , עכשיו טייריס רייס בכבודו ובעצמו הוא טעות של ההנהלה , פאקינג טייריס רייס זה שהיה הבורג המרכזי באותו גביע בלתי נתפס , ולמה גאודלוק עדיף עלין ? כי הוא הביא אותנו להישגים כבירים ? כי הוא קלע כמה שלשות לא ממש חשובות באחוזים טובים ? או כי הוא שחקן הגנה כביר ? באמת שאני לא מבין סורי ...
תשים לרגע בצד את ההשוואה שמישהו עשה פה בין גאודלוק לרייס. אתה באמת לא מבין את הפקפוק של האנשים פה בכל צעד של מקבלי ההחלטות במכבי? אתה באמת לא מבין את החשש של חלק מהאוהדים מעוד מחזור של שחקן שהצליח פה לפני 3 שנים (בעונה מלאת ניסים) והחתמתו על חוזה של 3 מיליון דולר ל-3 שנים בגיל 30? מה שלא מובן הוא איך יש עדיין אנשים שמתקשים להבין את הצד הזה, אחרי 3 עונות ביזיוניות שכאלו.
בעיניי, הבעיה לא ברייס. הבעיה שמתמקדים בניסיון למכור לנו קבוצה טובה, במקום לנסות לבנות את הקבוצה הטובה ביותר במסגרת התקציב.
אני מבין ועוד איך את הפקפוק בהנהלה ובמקבלי ההחלטות מאיפה הבנת אחרת ? ומה לא בסדר בלהחתים שחקן מוכח וטוב שבוא סה'כ בן 30 על חוזה של מיליון דולר לעונה למשך 3 עונות ? איזה שחקנים טובים וריאליים יותר יש בשוק ?
יש לי את אותן תחושות כמו לכולם פה לגבי ההנהלה וזה עדיין לא גורם לי לפסול כל החתמה אוטומטית , אנשים מריירים פה על שמות כמו לארקין וג'קסון במה הם עדיפים על רייס חוץ מזה שזה יותר סקסי ומסקרן משחקן שכבר היה פה ?
קודם כל, אף פעם לא אמרתי שעדיף שם כזה או אחר. גם לא ראיתי שיש פה דעה אחידה וגורפת בין כולם פה על שם מסוים. לאנשים יש דעות שונות - בלי קשר להנהלה. תפריד בין הדברים.
עכשיו, למה לארקין לדוגמה עדיף על רייס? כי הוא צעיר יותר והתקרה שלו גבוה יותר (נכון לשלב הזה בקריירה שלו), לפחות בעיניי חלק גדול מהאנשים.
למה ג'קסון עדיף? כי הוא זול יותר. מצד שני, הוא מבוגר יותר ופחות טוב באופן כללי. על כל שחקן אפשר למצוא יתרונות וחסרונות, ולא צריך לשלול אף דעה שנזרקת לחלל. זכותו של אחד לעדיף שם כזה, וזכותך לעדיף שם אחר.
אני, עוד לפני שאמרתי את מי אני מעדיף ומי לא, חושש בכלל שמעדיפים קודם למחזר שמות שהצליחו פה בשביל למכור מנויים (בוודאי אחרי שההחתמה של בלאט נפלה), ורק אח"כ לבנות את הקבוצה הטובה ביותר. בעיניי להחתים שחקן בן 30 על 3 מיליון דולר ל-3 שנים, שמגיע אחרי עונה לא מוצלחת במיוחד, זה לא רעיון שמגיע נטו על רקע מקצועי - אלא גם על רקע שיווקי. ואני לא אוהב את זה (את רייס אני אוהב בלי קשר).
כל האנשים שלא מבינים את הביקורת האוטומטית חייבם להכניס דבר אחד לראש - במסגרת התקציב שהפדרמנים מקצים לקבוצה (שמתבסס ברובו המוחלט על הכנסות) ובאופן ההתנהלות הנוכחי, אי אפשר להתמודד עם הגדולות של היבשת - לא משנה מה. כדי להצליח בסכומים שמכבי מקציבה לתקציב השחקנים, צריך לשנות כיוון - לשדרג את המחלקות המקצועיות, ובראשן מחלקת הסקאוטינג. במקום למחזר שמות, צריך לייצר שמות. צריך למצוא את הטייריס הבא, לא להחתים אותו מחדש על חוזה גדול מספר שנים אחרי שזכה פה להצלחה וכשהוא מעבר לשיא (גם אם לא באופן ניכר). זה יכול לעבוד לזמן קצר, זאת לא שיטה.