toja27 כתב:אחדשיודע כתב:toja27 כתב:זה לא דיון מיותר, זה דיון לגיטימי וחשוב מאוד.
אני בעד להביא שחקנים טובים מעבר לים אבל בשביל זה צריך להציע שכר טוב לאותם שחקנים אם רוצים להביא אותם מוקדם יחסית בקיץ (בכסף הזה אתה יכול להחתים מישהו כמו האניקט למשל, שחקן מוכח באירופה אם כי יכול להיות עם פחות פוטנציאל מאותו שחקן שיגיע מעבר לים) או לחכות ממש לסוף הקיץ או אפילו אחרי ( כמו לארקין או מילר שהגיע בכלל כשהיה כבר בלי קבוצה) כדי להגיע בשכר מופחת יחסית. זאת לא אפשרות נטולת בעיות.
אין "אפשרות נטולת בעיות" עם התקציב שהפדרמנים מקצים למכבי. נתחיל מזה.
עכשיו, השאלה מה השאיפות שלך. אתה רוצה לקחת "סיכונים" (כביכול) כדי להגיע רחוק, או שאתה רוצה להיות "בטוח" עם שחקנים בינוניים מאירופה? אני מעדיף סקאוטינג על פליטי NBA מאשר סקאוטינג על כל מיני צירבסים למינהם. לא מעניין אותי לשאוף למקום 8 (ולהגיע למקום 14).
לארקין אגב הגיע לבאסקוניה במהלך אוגוסט.
אני חושב שצריך להיות פתוח לכל. אני פתוח לשחקנים כמו האניקט ופויטמן שדיברנו עליו לא מזמן ומצד שני גם לאפשרויות שמעבר לים. הבעיה עם פליטי הnba זה שהפער בין המשכורות של הליגות הוא כל כך אסטרונומי שהשחקנים ינסו למצות כל סיכוי שיש להם להיכנס לליגה הזו ולכן הדבר יקשה על בניית הקבוצה בקיץ ואני לא מדבר עוד על השכר שידרשו. מצידי כל עוד המועדון יודע להביא את האנשים הנכונים גם מאירופה וגם מעבר לים, הכל פתוח. אבל בשביל זה צריך תקציב סביר לפחות כדי להתמודד על אותם שחקנים.האפשרות האחרת זה להביא שחקנים זרים ממש זולים כמו נגיד מעמד פארגו שהגיע לגליל אבל בשביל זה צריך סקאוטינג ברמההגבוהה ביותר וכרוך בזה סיכון .
קודם כל, אף אחד לא אמר שצריך להיות מקובע על משהו אחד. הבעיה שמכבי לא מסתכלת בכלל לכיוון השני שאנחנו מדברים עליו, שזה גובל בטמטום. אם מכבי רוצה להצליח, בתקציב הנוכחי, היא צריכה לנסות להביא פליטי NBA. לא יעזור בית דין. לא צריך שכולם יהיו כאלה, אבל זה הסיכוי הטוב ביותר בשביל המועדון הזה. ווגמן (לא פויטמן

) הוא אחלה פוטנציאל, אבל אין הרבה שחקנים עם פוטנציאל כזה שלא עברו ב-NBA (מה גם שלא צריך סקאוטינג מיוחד בשביל שחקנים כאלו - הם בדר"כ נבחרים לתגלית העונה בגרמניה/בליגה המקומית). ואם יש, הם כנראה מתוגמלים היטב באחת מהקבוצות הבכירות ביבשת. הדרך הקלה ביותר של מכבי לכישרון הזה היא באמצעות סקאוטינג על שחקני NBA/NBA לשעבר. עוד משהו - ההפרש בשכר של שחקני NBA עם משכורת מינימום (השחקנים שלא זוכים לביקוש לרוב נלחמים על משכורת שכזאת) לבין שחקנים מהטופ האירופי הוא קטן מאוד, ובמקרים רבים אפילו לטובת השחקן האירופי. משכורת מינימום ב-NBA לרוב נאמדת ב-500-750 אלף דולר נטו. לא המשכורת היא הסיפור פה, אלא הצ'אנס לשחק בליגה הטובה בכולם. אם שחקן כזה לא זוכה להצעות לחוזה מובטח עד אוגוסט, הוא בדר"כ מתחיל לבדוק אופציות אחרות - ופה זה הזמן להגיש הצעה (אטרקטיבית, כן).