עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס - נובאק סלאם? הסרבי שוב גבר על נדאל

הודעהעל ידי jol9 » 18 מרץ 2012, 17:17

yiffy כתב:
jol9 כתב:כל הכבוד לרוג'ר.
אני ראיתי על הטניס של רפא כבר מהמשחק מול דולגו, שאין שם איזשהי בשורה חדשה. לא יודע מה קורה איתו, אבל הוא עושה את הטעות הכי
גדולה שיש, וזה לא אוסף את הפירורים שמשאיר דג'וקוביץ'.

אמנם העונה האמיתית של רפא מתחילה עוד חודש, אבל זכיה בטורניר הזה היתה יכולה לתת לו בוסט אדיר.
חבל מבחינתו.

רוג'ר הוא רוג'ר. תמיד שם עם טניס יציב ויעיל. השאלה היא איך יתפקד בסלאמים. שם פחות הולך לו בשנתיים האחרונות.

נקודה מעניינת: לקראת עונת החימר, לרוג'ר יש המון נקודות בקופה. הוא הודח בשמינית מונטה קרלו (טורניר שהוא בד"כ טוב בו, אפילו שמעולם לא זכה), רבע גמר רומא וחצי מדריד. לדעתי בכושר הנוכחי הוא שווה 1-2 גמרים ואולי גם תואר אחד. בהנחה שהוא גם מצליח להגן על חצי הגמר של מיאמי - יש לו צ'אנס נדיר לצמצם משמעותית את הפער מנולה ונדאל שמגנים על כמות ענקית של נקודות (ולפחות נולה בינתיים עושה סימנים של לאבד לא מעט מהם). אח"כ יגיע ה-RG ולהגן שם על גמר יהיה קשה (בעיקר כשנדאל עלול לעלות בחצי שלו), אבל עד אז אלוהים גדול.

נדאל לא נראה בכושר מזעזע באף שלב של העונה (חוץ מאולי לונדון), אבל הוא לא רחוק מלסגור שנה שלמה בלי תארים אישיים. אז נכון, מונטה-קרלו בטח תדאג למנוע ממנו את הסטטוס הנ"ל (ויש עוד את מיאמי שהוא בהחלט פקטור משמעותי שם), אבל זה עדיין מעט תמוה בעיני.

זאת הבעיה הגדולה של רפא. מצד אחד אנחנו האוהדים שלו, מאוד רוצים שהוא ייתן את ה100% שלו בעונת החימר ובסלאמים, ועובדתית הוא עשה את זה עם 4 גמרים
רצופים, ושלושה תארי חימר. מצד שני, זה מתסכל מאוד, לעבור כ"כ הרבה טורנירים בלי לזכות אפילו באחד. הרי הוא מגיע כל הזמן קרוב, אבל חסר לו משהו כל פעם.

ההפסד הזה אני בטוח, מתסכל אותו במיוחד, כי היתה לו כאן הזדמנות אמיתית להביא תואר גדול, שהיה מזניק אולי את העונה הזאת קדימה עבורו.

מצד שני, בפעם האחרונה שקרה לו המצב הזה בו הוא לא זכה כמעט שנה בשום תואר, הוא הפגיז עם השנה הכי טובה בקריירה, שגם היא לא נפתחה מי יודע מה.

אני אישית פשוט חשבתי לראות טניס קצת יותר טוב ממנו. זה די מרגיז אותי שמול טניסאים כמו נלבי, רפא בעצם נראה כאילו הוא לא תלוי בעצמו.
חוץ מזה, לפדרר מותר שיהיו לו נפילות מנטליות ותקופות רעות. הוא בכל זאת אחרי השיא. לרפא זה לא צריך לקרות בגיל 26, כי זה אמור להיות השיא שלו.
בקיצור - מאכזב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 18 מרץ 2012, 22:08

תשמע יוני, טניס לא תמיד עובד לפי התסריט הקבוע. מקנרו שיחק הכי גרוע דווקא כשהגיע ל"שיא" מבחינת הגיל (הרבה מייחסים את זה לפרישה של בורג) ולא חסרות עוד דוגמאות לטניסאים ענקיים שדעכו בגיל מוקדם, כמו גם ללייט-בלומרס. אחרי הכל פדרר זכה בגראנד סלאם הראשון שלו בגיל 23 ורפא בגיל טיפש-עשרה (18 או 19, לא זוכר),אז זה פייר שהשיא של שניהם יהיה יחסי :)

ואם להיות רציניים, ברור שלרפא יש עוד שנתיים של טניס איכותי ונטול בעיות גיל לפניו. גיל 28 נחשב קריטי אצל הרבה טניסאים. חלקם לוקחים ממנו את הדרך המהירה והתלולה למטה כמו סאפין וחלקם מצליחים לתחזק את עצמם יפה גם עוד 3-4 שנים. לרפא יש issue והוא כמות הסחוס העצומה שהוא השאיר על מגרשי הטניס בעולם, אבל אני בטוח שיש סביבו צוות מקצועי שיאפשר לו לסחוב הלאה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 18 מרץ 2012, 22:14

אינדיאן וולס בידינו!

המערכה הראשונה הייתה קשה במיוחד, ולפרקים לא היה נראה לי שיש איזשהו סדק בסרב של איזנר שיאפשר שבירה (והיא אכן גם הלכה לשובר שיוויון). פדרר משלים את פתיחת העונה הכי טובה שלו מאז 07' עם שני מאסטרס 500 ומאסטרס 1000 אחד כבר בפנים. אני מאמין שהוא ינסה לתת עוד טורניר חזק במיאמי ואז ייקח פסק זמן לחשוב מה תהיה הטקטיקה הכי נכונה לקראת עונת החימר הבאה עלינו לטובה (הקודמת שלו הייתה פשוט מזעזעת - להוציא את הגמר בפריז).

איזנר הולך ומסתמן לדעתי כסוס השחור של הגרלת הסלאמים הבאים של השנה. הסרב שלו כל כך עוצמתי ונכנס באחוזים כ"כ טובים, שזה ממש לא משנה על איזה משטח הוא משחק (יעידו על כך הנצחון על פדרר בשוויץ וה"כמעט" ניצחון של רפא ב-RG האחרון על החימר). מעבר לזה יש לו טניס חביב - לא כזה שאמור להפחיד את 4 הגדולים בשוטף, אך בגלל שרק להגיע איתו לראלי נורמלי זה לא עניין של מה בכך, יש גם לחץ פסיכולוגי עצום שכמובן גם מסייע לו.

נתראה במיאמי :)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 מרץ 2012, 22:26

מסתבר שגם את מיאמי ישדרו בצ'רלטון..
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי misha » 18 מרץ 2012, 22:30

תמונה

פתיחת עונה מצוינת של רוג'ר. לא זכור לי שחקן שהיה כל כך טוב אחרי גיל 30, מאוד מקווה שהוא לא יפרוש בסוף העונה.
היה פשוט נהדר אתמול נגד רפא, משוחרר ואגרסיבי מהדקה הראשונה ולא נתן לרפא להיכנס למשחק עד לסוף מערכה השניה, כשהמשחק כבר היה גמור.

איזנר קנה אותי בחצי גמר נגד נובאק. הבנאדם חתיכת לוחם שאף פעם לא מוותר ורואים את השיפור שהוא עשה. לדעתי הוא עוד ייקח כמה מאסטרסים בקריירה.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי misha » 19 מרץ 2012, 06:14

המשחק המלא בין נדאל לפדרר למי שפספס:

תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 19 מרץ 2012, 07:30

לדעתי לאגאסי היו עונות מעולות אחרי גיל 30, אבל יש לציין שזה היה לפני הפריצה של רוג'ר ואחרי הפרישה של פיט.
רוג'ר עושה את זה בסבב סופר איכותי, וזה לא פחות ממדהים.

לגבי רפא - הוא כרגע נמצא לדעתי בשפל שלו של השנתיים האחרונות. מכאן זה הזמן לעלות למעלה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 19 מרץ 2012, 07:59

דרך אגב - זה נכון שפדרר עדיין צריך להוכיח יכולת לנצח את הגדולים ביותר ב-5 מערכות (לא קרה מאז הניצחון על נולה ב-RG לפני שנה), אבל העובדה שהוא מסוגל לשחק מצוין בפורמט של 3 מערכות עשויה לסייע לו באולימפיאדה - שם רק הגמר הוא 5 מערכות.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי יוסי22 » 19 מרץ 2012, 09:33

אני לא יודע כמה זה נכון שהוא לא יכול לקחת סלאם, ההפסדים לדיוקו באליפות ארה"ב בשנתיים האחרונות הן הכול חוץ מבעיה מקצועית , שני משחקים שכבר היו לו ביד .

אני משוכנע שהוא עוד יכול לקחת לפחות סלאם אחד או בווימבלדון ( הפסדים מרגיזים בשנתיים האחרונות לשחקנים מעולים אבל כאלו שהוא חייב לעבור) או באליפות ארה"ב (רק בלי 40-15 בדרך) .
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 19 מרץ 2012, 12:19

יוסי22 כתב:אני לא יודע כמה זה נכון שהוא לא יכול לקחת סלאם, ההפסדים לדיוקו באליפות ארה"ב בשנתיים האחרונות הן הכול חוץ מבעיה מקצועית , שני משחקים שכבר היו לו ביד .

אני משוכנע שהוא עוד יכול לקחת לפחות סלאם אחד או בווימבלדון ( הפסדים מרגיזים בשנתיים האחרונות לשחקנים מעולים אבל כאלו שהוא חייב לעבור) או באליפות ארה"ב (רק בלי 40-15 בדרך) .

אני מסכים איתך. פדרר הוא אומן בלדעת לנצל סיטואציות שנופלות לו טוב (מה שרפא לפעמים לא מצליח לעשות).

אני אישית חושב שאם רפא בכושר רגיל, אז על הדשא הוא יותר חזק מפדרר, והאמת אני לא מצליח להבין איך הוא הפסיד לדג'וקוביץ', שהטניס שלו לחלוטין לא מתאים לדשא.
אבל בUO, בתנאים אובייקטיביים הוא לא פחות טוב לא מנובאק ולא מרפא, ואולי אפילו יותר טוב.

שוב, זה די ברור שרפא מביא את עצמו לסלאמים במצב האופטימלי. הוא מגיע נינוח ורגוע יותר, אורך המשחק משחק לטובתו בדר"כ, וגם הטניס שלו
הרבה יותר איכותי ממה שהוא מראה בטורנירים האחרים.
אצל פדרר ונובאק, לא נראה שיש הפרדה כ"כ ברורה. הם יותר זורמים עם הכושר האישי שלהם באותו הרגע (אצל נובאק זה כבר נמשך יותר משנה). כשהם מגיעים
לסלאם בכושר טוב, אז הם מגיעים בדר"כ די בקלילות לחצי הגמר לפחות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 מרץ 2012, 13:19

יוסי22 כתב:אני לא יודע כמה זה נכון שהוא לא יכול לקחת סלאם, ההפסדים לדיוקו באליפות ארה"ב בשנתיים האחרונות הן הכול חוץ מבעיה מקצועית , שני משחקים שכבר היו לו ביד .

זה בעיקר עניין של מאץ' אפים. מול דיוקוביץ' הוא בהחלט יכול להתמודד, גם בgs, אבל את רפא יהיה לו מאוד קשה לנצח ב5 מערכות. על כל סוגי המגרשים..
זה יהיה יותר תלוי באיזה מצב רפא יגיע למשחק. אם הוא ישחק כמו לפני יומיים, אולי פדרר יצליח לעשות משהו, אבל כמו שיוני אמר, לטורנירים הגדולים רפא בדרך כלל מגיע בכושר אישי טוב.
אני חושב שאם רפא יזכה בrg הוא ימשיך את המומנטום גם בווימבלדון ויהיה מאוד קשה לנצח אותו. בניו יורק לעומת זאת הכל פתוח. אם הייתי צריך להמר על איפה הסיכוי הכי גדול שרוג'ר יזכה בעוד מייג'ור הייתי אומר שזה יהיה שם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 19 מרץ 2012, 17:26

MTA2311 כתב:

זה בעיקר עניין של מאץ' אפים. מול דיוקוביץ' הוא בהחלט יכול להתמודד, גם בgs, אבל את רפא יהיה לו מאוד קשה לנצח ב5 מערכות. על כל סוגי המגרשים..
זה יהיה יותר תלוי באיזה מצב רפא יגיע למשחק. אם הוא ישחק כמו לפני יומיים, אולי פדרר יצליח לעשות משהו, אבל כמו שיוני אמר, לטורנירים הגדולים רפא בדרך כלל מגיע בכושר אישי טוב.
אני חושב שאם רפא יזכה בrg הוא ימשיך את המומנטום גם בווימבלדון ויהיה מאוד קשה לנצח אותו. בניו יורק לעומת זאת הכל פתוח. אם הייתי צריך להמר על איפה הסיכוי הכי גדול שרוג'ר יזכה בעוד מייג'ור הייתי אומר שזה יהיה שם.

אני לא יודע כמה אכזבות רפא עוד יכול לסחוב מבלי שזה יפגע בו בצורה רצינית. בינתיים הוא סה"כ עושה בסדר. במיאמי אני לא מאמין שיגיע יותר מלחצי גמר, ולכן
מונטה קרלו שוב הופך לטורניר הכי חשוב בשבילו השנה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 19 מרץ 2012, 17:39

MTA2311 כתב:

הבעיה היא שבניו-יורק נולה מתעורר ומגיע לשיא שלו, וגם אותו קשה לנצח כשהוא בשיא. אמנם הוא יעד יותר בר-השגה מבחינת פדרר, אבל הוא גם חתיכת סלע בדרך ל-GSים של המשטחים הקשים.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 19 מרץ 2012, 17:58

טוב, אז יש הגרלות למיאמי.

רוג'ר בחצי של נולה. הוא קיבל הגרלה בינונית. מצד אחד רודיק יחכה כבר בסיבוב השלישי ומונפיס בשמינית, אבל מצד שני ברבע גמר היריבים הפוטנציאלים (ורדסקו, אלמגרו ופיש) מעט פחות מפחידים מבטורניר האחרון.
נולה קיבל הגרלות יחסית נוחות עד הרבע (טרויצקי, גאסקה, לופז ועוד) אבל ברבע יחכו פרר או דל-פוטרו.
לרפא יש הדרך הכי קלה לרבע הגמר (רק סטפאנק ונישיקורי בדרך) אבל שם הוא עלול לפגוש את צונגה או את איזנר - שני מוקשים רציניים.
מארי יצטרך להקיז דם מול ראוניץ' וסימון, וברבע ככה"נ יפגוש את ברדיך או טיפסרביץ'.

יהיה מעניין :)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 24 מרץ 2012, 08:12

-פרננדו גונסאלס פרש. לא הצליח להתאושש מהפציעות מהן סבל ב2010.

-פדרר לא יזכה גם השנה במונטה קרלו. פרש מהטורניר כדי להתכונן טוב יותר ל-RG.

בינתיים אין הפתעות במיאמי.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 24 מרץ 2012, 12:26

misha כתב:-פרננדו גונסאלס פרש. לא הצליח להתאושש מהפציעות מהן סבל ב2010.

-פדרר לא יזכה גם השנה במונטה קרלו. פרש מהטורניר כדי להתכונן טוב יותר ל-RG.

בינתיים אין הפתעות במיאמי.

אוףף איתו.
יכול היה להרוויח נקודות חשובות בטורניר הזה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 24 מרץ 2012, 22:28

yiffy כתב:אוףף איתו.
יכול היה להרוויח נקודות חשובות בטורניר הזה.

לא חושב שהדירוג מעסיק אותו יותר מדי בשלב זה של הקריירה.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 27 מרץ 2012, 05:27

פדרר הפסיד לרודיק בסיבוב השלישי והודח ממיאמי.
הייתה לי תחושה רעה לגבי המשחק הזה כבר מההתחלה. גם משטח שרודיק טוב בו, גם המשחק המגומגם של פדרר מול האריסון...
קיוויתי שהוא יעשה לפחות חצי ויגן על הנקודות, אבל ניחא.

אני מקווה שהוא ייכנס לעונת החימר עם התנופה של הטורנירים בהם זכה מתחילת השנה, ולא עם האכזבה מהטורניר הזה. מעבר לזה - שיהיה בהצלחה לכל הצדדים :)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 28 מרץ 2012, 09:42

ואחרי שניצח את פדרר, רודיק קיבל בראש מחואן מונאקו..

יש כמה רבעי גמר מעניינים: טסונגה - נדאל ופרר - נובאק.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 מרץ 2012, 11:26

יש לי תחושה שטסונגה ינצח. הוא נראה לא רע בכלל בטורניר הזה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ואורח אחד