yiffy כתב:jol9 כתב:כל הכבוד לרוג'ר.
אני ראיתי על הטניס של רפא כבר מהמשחק מול דולגו, שאין שם איזשהי בשורה חדשה. לא יודע מה קורה איתו, אבל הוא עושה את הטעות הכי
גדולה שיש, וזה לא אוסף את הפירורים שמשאיר דג'וקוביץ'.
אמנם העונה האמיתית של רפא מתחילה עוד חודש, אבל זכיה בטורניר הזה היתה יכולה לתת לו בוסט אדיר.
חבל מבחינתו.
רוג'ר הוא רוג'ר. תמיד שם עם טניס יציב ויעיל. השאלה היא איך יתפקד בסלאמים. שם פחות הולך לו בשנתיים האחרונות.
נקודה מעניינת: לקראת עונת החימר, לרוג'ר יש המון נקודות בקופה. הוא הודח בשמינית מונטה קרלו (טורניר שהוא בד"כ טוב בו, אפילו שמעולם לא זכה), רבע גמר רומא וחצי מדריד. לדעתי בכושר הנוכחי הוא שווה 1-2 גמרים ואולי גם תואר אחד. בהנחה שהוא גם מצליח להגן על חצי הגמר של מיאמי - יש לו צ'אנס נדיר לצמצם משמעותית את הפער מנולה ונדאל שמגנים על כמות ענקית של נקודות (ולפחות נולה בינתיים עושה סימנים של לאבד לא מעט מהם). אח"כ יגיע ה-RG ולהגן שם על גמר יהיה קשה (בעיקר כשנדאל עלול לעלות בחצי שלו), אבל עד אז אלוהים גדול.
נדאל לא נראה בכושר מזעזע באף שלב של העונה (חוץ מאולי לונדון), אבל הוא לא רחוק מלסגור שנה שלמה בלי תארים אישיים. אז נכון, מונטה-קרלו בטח תדאג למנוע ממנו את הסטטוס הנ"ל (ויש עוד את מיאמי שהוא בהחלט פקטור משמעותי שם), אבל זה עדיין מעט תמוה בעיני.
זאת הבעיה הגדולה של רפא. מצד אחד אנחנו האוהדים שלו, מאוד רוצים שהוא ייתן את ה100% שלו בעונת החימר ובסלאמים, ועובדתית הוא עשה את זה עם 4 גמרים
רצופים, ושלושה תארי חימר. מצד שני, זה מתסכל מאוד, לעבור כ"כ הרבה טורנירים בלי לזכות אפילו באחד. הרי הוא מגיע כל הזמן קרוב, אבל חסר לו משהו כל פעם.
ההפסד הזה אני בטוח, מתסכל אותו במיוחד, כי היתה לו כאן הזדמנות אמיתית להביא תואר גדול, שהיה מזניק אולי את העונה הזאת קדימה עבורו.
מצד שני, בפעם האחרונה שקרה לו המצב הזה בו הוא לא זכה כמעט שנה בשום תואר, הוא הפגיז עם השנה הכי טובה בקריירה, שגם היא לא נפתחה מי יודע מה.
אני אישית פשוט חשבתי לראות טניס קצת יותר טוב ממנו. זה די מרגיז אותי שמול טניסאים כמו נלבי, רפא בעצם נראה כאילו הוא לא תלוי בעצמו.
חוץ מזה, לפדרר מותר שיהיו לו נפילות מנטליות ותקופות רעות. הוא בכל זאת אחרי השיא. לרפא זה לא צריך לקרות בגיל 26, כי זה אמור להיות השיא שלו.
בקיצור - מאכזב.