על ידי החציל האצטקי » 23 ספטמבר 2017, 05:48
בסה"כ, היה משחק מהנה לצפייה, אבל בהחלט לא "משחק טוב" של מכבי.
העובדה שקול מחוץ לעניינים בתקופה הזאת של ההכנה בהחלט מקשה על בניית ההיררכיה אבל הצלחנו לראות המון דקות של דיאנדרה קיין, מייקל רול וג'ון דיברתולומאו.
קיין הוא רכש טוב מאוד לטעמי. אני בהחלט אופתע אם הוא לא יקבל קרדיט משמעותי לאורך העונה כי האיכויות שהוא מביא למגרש לא ניתנות להחלפה בשביל מכבי.
השילוב של סייז, אתלטיות, הגנה וריבאונד (גם בהתקפה) שווה דקות משחק ואני לא רואה סיבה שלא יתרגם את כל האיכויות האלה לרמת יורוליג. היכולת שלו לתפקד כמוביל כדור שני-שלישי בלי ליפול לכדררת מעודדת מאוד.
גם מבחינת קליעה משלוש, הוא בסה"כ סביר לגמרי. העונשין ימשיך להיות עקב אכילס, אבל זה לא שיש לנו הרבה ברירות אחרות בעמדות 2-3. כרגע נראה לי כמו הדבק של כל הקו האחורי.
מייקל רול פחות הרשים אותי. למרות הקליעה הנקייה משלוש (כולל הצ'אקה הגדולה בקלאץ'), זה לא סוג השחקן שאני רוצה לראות במכבי. לא מהיר מספיק, לא מסוגל לייצר כלום מכדרור, ולא פקטור בהגנה או בריבאונד.
הוא כן משחק בצורה שקולה ונראה כמו וטרן שאף פעם לא יזיק שישב לך על הספסל. לא רואה אותו מצליח להיות פקטור משמעותי ביורוליג מול גארדים אתלטים שידרסו אותו ולא יתנו לו מרווח לקליעה.
ג'ון די דווקא כן יכול איכשהו לקבל קצת דקות. קודם כל- הוא גבר. נכס אמיתי לכל קבוצה. סוס עבודה שהנוכחות שלו בהגנה מדבקת והמלחמה שלו החזירה את מכבי לעניינים בכמה הזדמנויות במשחק.
אם הוא יצליח למצוא לעצמו איזושהי נישה התקפית שיותר תחמיא לו (אני בהחלט רואה אותו מצליח "לגנוב" את הקליעות שרול תפר היום) הוא יוכל לשחק גם באירופה ובהצלחה.
בליגה ברור שאין לו תחליף. האופי, הקליעה וההגנה הופכות אותו לאחת הרכישות הטובות של מכבי בשנים האחרונות בכלל. כשהשוק הישראלי כל כך דליל, אפשר רק לשמוח שהוא איתנו.
פייר ג'קסון הראה לנו כמה דברים מעניינים במשחק הזה. האתלטיות שלו פריקית לגמרי ונראה שמכבי אפילו לא קרובה לנצל אותה.
ברגע שהציוותים ההגנתיים לידו היו טובים יותר (נאמר, דיברתולומאו וקיין עם בולדן וטיוס מאחורה) הוא הצליח לפרוח ולנצל את המהירות שלו לסלים קלילים.
בהתקפה העומדת אני מאמין שנראה ממנו דברים דומים יותר מהכל למה שהביא ג'רמי פארגו למכבי- שזה לא מעט, אבל גם לזה לקח זמן להתפוצץ ולמצוא את המקום שלו בתוך המרקם הקבוצתי.
קשה לצפות ממנו להפעיל את הקבוצה ביעילות כשמדובר בסגל מהניילונים ואני אתן לו את הגרייס המינימלי של הפריסיזן כדי להכנס לעניינים וללמוד את החברים שלו.
בסה"כ, מה שיש לו ברגליים אין לאף אחד אחר, ואני חושב שהפיק אנד רול שלו עם בולדן יכול להיות רצחני.
זה כמובן הימור רצחני לא פחות כי מדובר ברכז די-ליג ובגבוה מהאדריאטית, אבל הכשרון קיים אצל שניהם, ומימוש הפוטנציאל הזה יכול בהחלט לקבוע לאן תלך העונה של מכבי.
נמשיך לבולדן- לטעמי השחקן הכי חשוב בקבוצה. הכשרון נוזל לו מהאוזניים ואהבתי מאוד לראות את הצורה שבה הוא מטפל בכדור בהתקפה.
ברגע שהקליעה שלו משלוש תגיע, הביטחון שלו יעלה, והוא יתחיל להראות לנו יותר. ההגנה שלו חצי כוח והריבאונד אפילו פחות מזה, אבל אפשר להוציא מהנתונים הפיזיים שלו לא מעט בצד הזה וברור שהוא עדיף על האלטרנטיבה תומאס.
ספאחיה ניסה אותו לראשונה בעמדה 5 ליד תומאס וזה עבד בסה"כ בסדר גמור. הייתי רוצה לראות את זה קצת יותר, כי שניהם יחד יכולים להיות פרונט קורט מאוד מסוכן עם היכולת לפתוח הגנות מבחוץ.
חייבים לדחוף את הילד הזה כמה שיותר.
טיוס ופרחוסקי במשחק די אנמי, כשלצערי אני מאמין שנראה המון כאלה השנה. שניהם לא נראים בכושר אבל הם בסה"כ מבינים את התפקיד שלהם ומשקיעים הרבה מאמץ בהגנה ובריבאונד.
לא הייתי מצפה מאף אחד מהם לגדולות ונצורות. סה"כ שני חבר'ה די אפורים, אבל מאפשרים לספאחיה גמישות מול כל סוג מצ'-אפ. אלכס יכול להיות פיק אנד רולר אפקטיבי הרבה יותר, ופרחוסקי יצטרך להיות מאוד מדוייק בקרבת הסל בזמנים קצובים.
שניהם בנו קריירות לא רעות ביורוליג על מה שאני מבקש כאן, כך שאני לא רואה סיבה לדאוג- אבל גם לא הייתי מצפה ליותר מזה.
תומאס הוא הסקורר הכי טוב של מכבי בפריסיזן ואני מסכים עם רוי שזה נתון מאוד לא מעודד, אבל אני כן מרוצה מהיכולת שלו לבוא בכל משחק מהספסל ולייצר את הנקודות שלו בשקט וביעילות.
אם ימשיך ככה, מכבי תהנה משחקן ספסל איכותי מאוד. חוץ מסקורינג הבחור לא מביא ולא יביא כלום, אבל כל עוד הוא קולע- הכל בסדר בגזרה.
נשארנו עם זוסמן, שגב, משעור וכהן. "שחקני ליגה". ואני מקווה שיפנימו את זה במהירות כי אף אחד מהם לא באמת תרם כלום. רשמתי על כארם וזוסמן בתחזית שלי לעונת היורוליג שמשניהם מכבי תקווה לקבל "תרומה של שחקן אחד".
היום לא היינו שם, כשמשעור לא בכושר בכלל וזוסמן לא משותף מספיק כדי להשפיע על המשחק, וכשמקבל את ההזדמנות לא מספיק אסרטיבי. שניהם יצטרכו לבנות את עצמם דרך הליגה.
שגב וכהן לא צריכים לראות דקה באירופה, ולא משנה בכלל מה יעשו בליגה. רכים, לא יעילים ולא רלוונטים.
סה"כ, למכבי יש רוסטר סופר בעייתי. עמדה שלוש נראית כמו כלום, עמדה 4 נראית פריכה, עמדה 5 נראית "בסדר" ועמדות 1-2 נראות כמו פקק אחד גדול של בינוניות.
אני לא רואה מנוס מעבודת פירוק והרכבה סביב אוקטובר-נובמבר. יש יותר מדי בעיות מבניות בסגל, וזה יתפוצץ למכבי בפרצוף במוקדם או במאוחר.
צריך להשאר עם היד על הדופק סביב התנודות בשוק ולא לתלות יותר מדי תקוות בזה ששחקנים כמו רול, זוסמן ומשעור (וגם דיברתולומאו וקיין) יתגלו ככוכבי יורוליג.
הם באמת בסדר, אבל חסרים לנו יותר מדי דברים שלדעתי רק רכש מאוד מדוייק יצליח לפתור.
כרגע הואקום מתנקז ישירות לעמדה 3, ומצחיק להגיד את זה, אבל יש למכבי בסגל איזה קשיש שאשכרה יכול היה לעזור. יש מצב שעוד יוצא הדווין מהנפתלין?