טורניר כרתים: מכבי ת"א נגד קאזאן, שישי, 18:00, ספורט 5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: טורניר כרתים: מכבי ת"א נגד קאזאן, שישי, 18:00, ספורט 5

הודעהעל ידי אחדשיודע » 23 ספטמבר 2017, 03:47

קובי כתב:לא יודע אילו פתרונות הגנתיים היו לקבוצה הזו בקו האחורי ללא קיין.
מבחינת סייז, אפשר להשתמש ברוֹל, שהוא גבוה, אך לא ניחן ביכולת הגנה טובה.

להמר על ג׳קסון כמנייה בטוחה, בגלל האפסייד, זה בערך כמו להמר על ביינום מהקדנציה הקודמת של אותו ספאחיה.

מי שעוקב nba צפה בנוריס קול לא פעם ולא פעמיים.
האם אותו קול שהיה שומר פנומנלי במכללות, נבחר בסיבוב ראשון בדראפט והצליח להיות שחקן רוטציה לגיטימי באלופת nba יענה על הציפיות ויהפוך לשחקן מוביל ביורוליג, אחרי דעיכה דרסטית בקריירה? ימים יגידו.

לא יעזור, ההחתמה של קיין היא סממן של התנהלות עקומה, ואני עדין במילותיי. לא בגלל שאין לו ערך מוסף לקבוצה שנבנתה פה (יש לו), אלא בגלל שהוא הוחתם כ-"מחליף" עוד לפני שנקבע מיהו הסקנד-גארד הפותח שלך (ואני עדיין לא יודע להגיד בוודאות מי זה). ובהתנהלות תקינה, מתאימים את שחקן הספסל לשחקן החמישייה, לא הפוך. אין ספק שקיין מספק איזון מסוים בקו האחורי הגמדי שבנו פה, אבל אני מצפה שהשוטינג גארד הפותח יהיה זה שיאזן לי את הרכז הבכיר, לא המחליף שלו (ובתור שחקן חמישייה, הוא כמובן לא מספיק טוב).

לגבי ג'קסון וקול - ראיתי את שניהם לפני שהגיעו למכבי ואני מכיר את ההיסטוריה שלהם. אף אחד מהם לא מנייה בטוחה, כל אחד וסיבותיו, אבל הם בהחלט מוכשרים וטובים יותר התקפית משאר האופציות בקו האחורי. בזה לא צריך להיות ספק.
אחדשיודע

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 23 ספטמבר 2017, 05:48

בסה"כ, היה משחק מהנה לצפייה, אבל בהחלט לא "משחק טוב" של מכבי.
העובדה שקול מחוץ לעניינים בתקופה הזאת של ההכנה בהחלט מקשה על בניית ההיררכיה אבל הצלחנו לראות המון דקות של דיאנדרה קיין, מייקל רול וג'ון דיברתולומאו.

קיין הוא רכש טוב מאוד לטעמי. אני בהחלט אופתע אם הוא לא יקבל קרדיט משמעותי לאורך העונה כי האיכויות שהוא מביא למגרש לא ניתנות להחלפה בשביל מכבי.
השילוב של סייז, אתלטיות, הגנה וריבאונד (גם בהתקפה) שווה דקות משחק ואני לא רואה סיבה שלא יתרגם את כל האיכויות האלה לרמת יורוליג. היכולת שלו לתפקד כמוביל כדור שני-שלישי בלי ליפול לכדררת מעודדת מאוד.
גם מבחינת קליעה משלוש, הוא בסה"כ סביר לגמרי. העונשין ימשיך להיות עקב אכילס, אבל זה לא שיש לנו הרבה ברירות אחרות בעמדות 2-3. כרגע נראה לי כמו הדבק של כל הקו האחורי.

מייקל רול פחות הרשים אותי. למרות הקליעה הנקייה משלוש (כולל הצ'אקה הגדולה בקלאץ'), זה לא סוג השחקן שאני רוצה לראות במכבי. לא מהיר מספיק, לא מסוגל לייצר כלום מכדרור, ולא פקטור בהגנה או בריבאונד.
הוא כן משחק בצורה שקולה ונראה כמו וטרן שאף פעם לא יזיק שישב לך על הספסל. לא רואה אותו מצליח להיות פקטור משמעותי ביורוליג מול גארדים אתלטים שידרסו אותו ולא יתנו לו מרווח לקליעה.

ג'ון די דווקא כן יכול איכשהו לקבל קצת דקות. קודם כל- הוא גבר. נכס אמיתי לכל קבוצה. סוס עבודה שהנוכחות שלו בהגנה מדבקת והמלחמה שלו החזירה את מכבי לעניינים בכמה הזדמנויות במשחק.
אם הוא יצליח למצוא לעצמו איזושהי נישה התקפית שיותר תחמיא לו (אני בהחלט רואה אותו מצליח "לגנוב" את הקליעות שרול תפר היום) הוא יוכל לשחק גם באירופה ובהצלחה.
בליגה ברור שאין לו תחליף. האופי, הקליעה וההגנה הופכות אותו לאחת הרכישות הטובות של מכבי בשנים האחרונות בכלל. כשהשוק הישראלי כל כך דליל, אפשר רק לשמוח שהוא איתנו.

פייר ג'קסון הראה לנו כמה דברים מעניינים במשחק הזה. האתלטיות שלו פריקית לגמרי ונראה שמכבי אפילו לא קרובה לנצל אותה.
ברגע שהציוותים ההגנתיים לידו היו טובים יותר (נאמר, דיברתולומאו וקיין עם בולדן וטיוס מאחורה) הוא הצליח לפרוח ולנצל את המהירות שלו לסלים קלילים.
בהתקפה העומדת אני מאמין שנראה ממנו דברים דומים יותר מהכל למה שהביא ג'רמי פארגו למכבי- שזה לא מעט, אבל גם לזה לקח זמן להתפוצץ ולמצוא את המקום שלו בתוך המרקם הקבוצתי.
קשה לצפות ממנו להפעיל את הקבוצה ביעילות כשמדובר בסגל מהניילונים ואני אתן לו את הגרייס המינימלי של הפריסיזן כדי להכנס לעניינים וללמוד את החברים שלו.
בסה"כ, מה שיש לו ברגליים אין לאף אחד אחר, ואני חושב שהפיק אנד רול שלו עם בולדן יכול להיות רצחני.
זה כמובן הימור רצחני לא פחות כי מדובר ברכז די-ליג ובגבוה מהאדריאטית, אבל הכשרון קיים אצל שניהם, ומימוש הפוטנציאל הזה יכול בהחלט לקבוע לאן תלך העונה של מכבי.

נמשיך לבולדן- לטעמי השחקן הכי חשוב בקבוצה. הכשרון נוזל לו מהאוזניים ואהבתי מאוד לראות את הצורה שבה הוא מטפל בכדור בהתקפה.
ברגע שהקליעה שלו משלוש תגיע, הביטחון שלו יעלה, והוא יתחיל להראות לנו יותר. ההגנה שלו חצי כוח והריבאונד אפילו פחות מזה, אבל אפשר להוציא מהנתונים הפיזיים שלו לא מעט בצד הזה וברור שהוא עדיף על האלטרנטיבה תומאס.
ספאחיה ניסה אותו לראשונה בעמדה 5 ליד תומאס וזה עבד בסה"כ בסדר גמור. הייתי רוצה לראות את זה קצת יותר, כי שניהם יחד יכולים להיות פרונט קורט מאוד מסוכן עם היכולת לפתוח הגנות מבחוץ.
חייבים לדחוף את הילד הזה כמה שיותר.

טיוס ופרחוסקי במשחק די אנמי, כשלצערי אני מאמין שנראה המון כאלה השנה. שניהם לא נראים בכושר אבל הם בסה"כ מבינים את התפקיד שלהם ומשקיעים הרבה מאמץ בהגנה ובריבאונד.
לא הייתי מצפה מאף אחד מהם לגדולות ונצורות. סה"כ שני חבר'ה די אפורים, אבל מאפשרים לספאחיה גמישות מול כל סוג מצ'-אפ. אלכס יכול להיות פיק אנד רולר אפקטיבי הרבה יותר, ופרחוסקי יצטרך להיות מאוד מדוייק בקרבת הסל בזמנים קצובים.
שניהם בנו קריירות לא רעות ביורוליג על מה שאני מבקש כאן, כך שאני לא רואה סיבה לדאוג- אבל גם לא הייתי מצפה ליותר מזה.

תומאס הוא הסקורר הכי טוב של מכבי בפריסיזן ואני מסכים עם רוי שזה נתון מאוד לא מעודד, אבל אני כן מרוצה מהיכולת שלו לבוא בכל משחק מהספסל ולייצר את הנקודות שלו בשקט וביעילות.
אם ימשיך ככה, מכבי תהנה משחקן ספסל איכותי מאוד. חוץ מסקורינג הבחור לא מביא ולא יביא כלום, אבל כל עוד הוא קולע- הכל בסדר בגזרה.

נשארנו עם זוסמן, שגב, משעור וכהן. "שחקני ליגה". ואני מקווה שיפנימו את זה במהירות כי אף אחד מהם לא באמת תרם כלום. רשמתי על כארם וזוסמן בתחזית שלי לעונת היורוליג שמשניהם מכבי תקווה לקבל "תרומה של שחקן אחד".
היום לא היינו שם, כשמשעור לא בכושר בכלל וזוסמן לא משותף מספיק כדי להשפיע על המשחק, וכשמקבל את ההזדמנות לא מספיק אסרטיבי. שניהם יצטרכו לבנות את עצמם דרך הליגה.
שגב וכהן לא צריכים לראות דקה באירופה, ולא משנה בכלל מה יעשו בליגה. רכים, לא יעילים ולא רלוונטים.

סה"כ, למכבי יש רוסטר סופר בעייתי. עמדה שלוש נראית כמו כלום, עמדה 4 נראית פריכה, עמדה 5 נראית "בסדר" ועמדות 1-2 נראות כמו פקק אחד גדול של בינוניות.
אני לא רואה מנוס מעבודת פירוק והרכבה סביב אוקטובר-נובמבר. יש יותר מדי בעיות מבניות בסגל, וזה יתפוצץ למכבי בפרצוף במוקדם או במאוחר.
צריך להשאר עם היד על הדופק סביב התנודות בשוק ולא לתלות יותר מדי תקוות בזה ששחקנים כמו רול, זוסמן ומשעור (וגם דיברתולומאו וקיין) יתגלו ככוכבי יורוליג.
הם באמת בסדר, אבל חסרים לנו יותר מדי דברים שלדעתי רק רכש מאוד מדוייק יצליח לפתור.

כרגע הואקום מתנקז ישירות לעמדה 3, ומצחיק להגיד את זה, אבל יש למכבי בסגל איזה קשיש שאשכרה יכול היה לעזור. יש מצב שעוד יוצא הדווין מהנפתלין?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שועל » 23 ספטמבר 2017, 09:38

בולדן נראה כמו כלום ושום דבר. לא ראיתי כישרון נוזל משום אוזן. לא הייתי מסיק הרבה מעונה אחת של 42% ל3 בליגה חלשה, בעונות שלפני הוא לא עבר את ה26%.

קיין קלעי רע, למרות המשחק הזה.

טיוס נתן משחק טוב.

ג'ון די לא נתן וכנראה לא ייתן כלום מלבד הגנה וקצת קליעה.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 23 ספטמבר 2017, 10:39

שועל כתב:בולדן נראה כמו כלום ושום דבר. לא ראיתי כישרון נוזל משום אוזן. לא הייתי מסיק הרבה מעונה אחת של 42% ל3 בליגה חלשה, בעונות שלפני הוא לא עבר את ה26%.

טיוס נתן משחק טוב.

ג'ון די לא נתן כלום מלבד הגנה וקצת קליעה ? מה רצית שהוא עוד יביא ? ריבאונד ? הלי הופים מפלצתיים ? אני ראיתי עלוקה הגנתית , אנרגיה בלי סוף ורצון לנצח בנוסף למשחק טוב ומהיר בהתקפה והופתעתי מאוד לטובה ממנו גם כי לא ממש הכרתי אותו , בכלל איך אפשר להסיק מהמשחק הזה שהסגל חלש מאוד כמו שחלק טוען אני לא מבין , בולדן היה ממש לא רע ואנשים עושים ממנו חלש כאילו הבטיחו להם את טים דאנקן בשיאו , יש הרבה מה לשפר וייש הרבה נקודות אור הסגל הזה דווקא דיי מאוזן מבחינת העמדות חוץ מחולשה קטנה בעמדה שלוש .

נ.ב קאזאן ניצחה את צסק'א ואת פאו במשחקי אימון לא ? הם לא איזה פראיירים שהינו אמורים להביס בשלב הזה .
נערך לאחרונה על ידי מקאדו 3 בתאריך 23 ספטמבר 2017, 10:43, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי er79 » 23 ספטמבר 2017, 10:43

החציל האצטקי כתב:בסה"כ, היה משחק מהנה לצפייה, אבל בהחלט לא "משחק טוב" של מכבי.
העובדה שקול מחוץ לעניינים בתקופה הזאת של ההכנה בהחלט מקשה על בניית ההיררכיה אבל הצלחנו לראות המון דקות של דיאנדרה קיין, מייקל רול וג'ון דיברתולומאו.

קיין הוא רכש טוב מאוד לטעמי. אני בהחלט אופתע אם הוא לא יקבל קרדיט משמעותי לאורך העונה כי האיכויות שהוא מביא למגרש לא ניתנות להחלפה בשביל מכבי.
השילוב של סייז, אתלטיות, הגנה וריבאונד (גם בהתקפה) שווה דקות משחק ואני לא רואה סיבה שלא יתרגם את כל האיכויות האלה לרמת יורוליג. היכולת שלו לתפקד כמוביל כדור שני-שלישי בלי ליפול לכדררת מעודדת מאוד.
גם מבחינת קליעה משלוש, הוא בסה"כ סביר לגמרי. העונשין ימשיך להיות עקב אכילס, אבל זה לא שיש לנו הרבה ברירות אחרות בעמדות 2-3. כרגע נראה לי כמו הדבק של כל הקו האחורי.

מייקל רול פחות הרשים אותי. למרות הקליעה הנקייה משלוש (כולל הצ'אקה הגדולה בקלאץ'), זה לא סוג השחקן שאני רוצה לראות במכבי. לא מהיר מספיק, לא מסוגל לייצר כלום מכדרור, ולא פקטור בהגנה או בריבאונד.
הוא כן משחק בצורה שקולה ונראה כמו וטרן שאף פעם לא יזיק שישב לך על הספסל. לא רואה אותו מצליח להיות פקטור משמעותי ביורוליג מול גארדים אתלטים שידרסו אותו ולא יתנו לו מרווח לקליעה.

ג'ון די דווקא כן יכול איכשהו לקבל קצת דקות. קודם כל- הוא גבר. נכס אמיתי לכל קבוצה. סוס עבודה שהנוכחות שלו בהגנה מדבקת והמלחמה שלו החזירה את מכבי לעניינים בכמה הזדמנויות במשחק.
אם הוא יצליח למצוא לעצמו איזושהי נישה התקפית שיותר תחמיא לו (אני בהחלט רואה אותו מצליח "לגנוב" את הקליעות שרול תפר היום) הוא יוכל לשחק גם באירופה ובהצלחה.
בליגה ברור שאין לו תחליף. האופי, הקליעה וההגנה הופכות אותו לאחת הרכישות הטובות של מכבי בשנים האחרונות בכלל. כשהשוק הישראלי כל כך דליל, אפשר רק לשמוח שהוא איתנו.

פייר ג'קסון הראה לנו כמה דברים מעניינים במשחק הזה. האתלטיות שלו פריקית לגמרי ונראה שמכבי אפילו לא קרובה לנצל אותה.
ברגע שהציוותים ההגנתיים לידו היו טובים יותר (נאמר, דיברתולומאו וקיין עם בולדן וטיוס מאחורה) הוא הצליח לפרוח ולנצל את המהירות שלו לסלים קלילים.
בהתקפה העומדת אני מאמין שנראה ממנו דברים דומים יותר מהכל למה שהביא ג'רמי פארגו למכבי- שזה לא מעט, אבל גם לזה לקח זמן להתפוצץ ולמצוא את המקום שלו בתוך המרקם הקבוצתי.
קשה לצפות ממנו להפעיל את הקבוצה ביעילות כשמדובר בסגל מהניילונים ואני אתן לו את הגרייס המינימלי של הפריסיזן כדי להכנס לעניינים וללמוד את החברים שלו.
בסה"כ, מה שיש לו ברגליים אין לאף אחד אחר, ואני חושב שהפיק אנד רול שלו עם בולדן יכול להיות רצחני.
זה כמובן הימור רצחני לא פחות כי מדובר ברכז די-ליג ובגבוה מהאדריאטית, אבל הכשרון קיים אצל שניהם, ומימוש הפוטנציאל הזה יכול בהחלט לקבוע לאן תלך העונה של מכבי.

נמשיך לבולדן- לטעמי השחקן הכי חשוב בקבוצה. הכשרון נוזל לו מהאוזניים ואהבתי מאוד לראות את הצורה שבה הוא מטפל בכדור בהתקפה.
ברגע שהקליעה שלו משלוש תגיע, הביטחון שלו יעלה, והוא יתחיל להראות לנו יותר. ההגנה שלו חצי כוח והריבאונד אפילו פחות מזה, אבל אפשר להוציא מהנתונים הפיזיים שלו לא מעט בצד הזה וברור שהוא עדיף על האלטרנטיבה תומאס.
ספאחיה ניסה אותו לראשונה בעמדה 5 ליד תומאס וזה עבד בסה"כ בסדר גמור. הייתי רוצה לראות את זה קצת יותר, כי שניהם יחד יכולים להיות פרונט קורט מאוד מסוכן עם היכולת לפתוח הגנות מבחוץ.
חייבים לדחוף את הילד הזה כמה שיותר.

טיוס ופרחוסקי במשחק די אנמי, כשלצערי אני מאמין שנראה המון כאלה השנה. שניהם לא נראים בכושר אבל הם בסה"כ מבינים את התפקיד שלהם ומשקיעים הרבה מאמץ בהגנה ובריבאונד.
לא הייתי מצפה מאף אחד מהם לגדולות ונצורות. סה"כ שני חבר'ה די אפורים, אבל מאפשרים לספאחיה גמישות מול כל סוג מצ'-אפ. אלכס יכול להיות פיק אנד רולר אפקטיבי הרבה יותר, ופרחוסקי יצטרך להיות מאוד מדוייק בקרבת הסל בזמנים קצובים.
שניהם בנו קריירות לא רעות ביורוליג על מה שאני מבקש כאן, כך שאני לא רואה סיבה לדאוג- אבל גם לא הייתי מצפה ליותר מזה.

תומאס הוא הסקורר הכי טוב של מכבי בפריסיזן ואני מסכים עם רוי שזה נתון מאוד לא מעודד, אבל אני כן מרוצה מהיכולת שלו לבוא בכל משחק מהספסל ולייצר את הנקודות שלו בשקט וביעילות.
אם ימשיך ככה, מכבי תהנה משחקן ספסל איכותי מאוד. חוץ מסקורינג הבחור לא מביא ולא יביא כלום, אבל כל עוד הוא קולע- הכל בסדר בגזרה.

נשארנו עם זוסמן, שגב, משעור וכהן. "שחקני ליגה". ואני מקווה שיפנימו את זה במהירות כי אף אחד מהם לא באמת תרם כלום. רשמתי על כארם וזוסמן בתחזית שלי לעונת היורוליג שמשניהם מכבי תקווה לקבל "תרומה של שחקן אחד".
היום לא היינו שם, כשמשעור לא בכושר בכלל וזוסמן לא משותף מספיק כדי להשפיע על המשחק, וכשמקבל את ההזדמנות לא מספיק אסרטיבי. שניהם יצטרכו לבנות את עצמם דרך הליגה.
שגב וכהן לא צריכים לראות דקה באירופה, ולא משנה בכלל מה יעשו בליגה. רכים, לא יעילים ולא רלוונטים.

סה"כ, למכבי יש רוסטר סופר בעייתי. עמדה שלוש נראית כמו כלום, עמדה 4 נראית פריכה, עמדה 5 נראית "בסדר" ועמדות 1-2 נראות כמו פקק אחד גדול של בינוניות.
אני לא רואה מנוס מעבודת פירוק והרכבה סביב אוקטובר-נובמבר. יש יותר מדי בעיות מבניות בסגל, וזה יתפוצץ למכבי בפרצוף במוקדם או במאוחר.
צריך להשאר עם היד על הדופק סביב התנודות בשוק ולא לתלות יותר מדי תקוות בזה ששחקנים כמו רול, זוסמן ומשעור (וגם דיברתולומאו וקיין) יתגלו ככוכבי יורוליג.
הם באמת בסדר, אבל חסרים לנו יותר מדי דברים שלדעתי רק רכש מאוד מדוייק יצליח לפתור.

כרגע הואקום מתנקז ישירות לעמדה 3, ומצחיק להגיד את זה, אבל יש למכבי בסגל איזה קשיש שאשכרה יכול היה לעזור. יש מצב שעוד יוצא הדווין מהנפתלין?

תראה, בוא נסייג את מה שיש לי להגיד כי עד כה אנחנו צפינו בכמה משחקי הכנה. נקודות האור שלי כרגע הן בודדות ביותר: דיבא' ותומאס. לגבי קיין, היה לו משחק טוב מאוד אתמול אבל יש לו טפשות התקפית. בהגנה הוא נפלא. אם הוא מספק דאבל פיגרז בנקודות זה רק בונוס אבל אין מה להתרגל. דיברתולומאו מרוויח וירוויח את לחמו. אני מת עליו. גם תומאס עד כה אפילו בניגוד לציפיות שלי סולידי. טיוס סולידי. רול אולי הקלעי הכי טוב בקבוצה כיום, אבל אין ספק שזה שנמוך לעומת גאודלוק. אבל רוב השחקנים שציינתי פה הם לא הכוכבים לכאורה של הקבוצה, וזה מדאיג אותי. 4 השחקנים שיש נורת אזהרה הכי גדולה לידם כרגע הם גקסון, קול, פרחוסקי ובולדן. בולדן היה סביר אתמול אבל לא מעבר לכך. לפני כן לא היה פקטור. שלשה אחת טרם קלע עד כה, למחי שעוד פנטז שנראה סטרץ שמתקרב ביכולות שלו למילר. הגנתית מאמין שיהיה טוב ממילר. פרחוסקי בינתיים לא בעניינים. גם אין מי שיזין אותו לעת עתה. גקסון כרגע שכונה. לא מראה לי כלום ושום דבר. קול שיחק מעט אבל לא הבריק. אם שניהם לא יתפקדו נהיה בבעיה. לגבי היתר? זוסמן עוד לא בעניינים. משעור לפחות מנסה. כנ"ל כהן. שגב לא בניתי עליו הרים וגבעות ממילא. בשורה התחתונה, אם לא נראה אפגרייד מקול, גקסון, פרחוסקי ובולדן נהיה בבעיה. השחקנים המשלימים יהיו בסדר, אבל הם משלימים, לא מעבר לכך.
er79

הודעהעל ידי שמוליק » 23 ספטמבר 2017, 10:48

הפציעה ש קול הבליטה אתמול את החתמתו המיותרת אל מול החסר העצום בכשרון בעמדה 3: פייר, דיברתלומאו קיין ורול סוגרים עמדות 1-2 וקול מיותר כשחסר סמול פואוורד.

מטיוס בולדן משעור ופרחוסקי (בלי ב') מצפה (צפייה כאוהד לא כמאמן בשקל) לשיפור ככל שהקבוצה תתחבר.

יובל חייב לקבל דקות, אבל במשחק אתמול, שאמור לתת רוח גבית להמשך, הוא לא קיבל דקות ובצדק. אני מאוד מקווה שספאחיה יקדם אותו ולא רק בליגה.

לגבי טיוס וכהן ספאחיה חייב להכנס לתמונה ולייצר עבורם קוד: פוסטאפ אתם מייצרים רק כשהשחקן ששומר אתכם, בסייז של יחזקל סקוורר. שניהם שחקני נישה: כהן חי על שלשות כשהוא פנוי וטיוס על "כדורי זבל" והאליהופס. הם צריכים להתרכז בהיבטים האופנסיביים הללו והללו בלבד ו....כמובן ההגנה חזקה (עם כל הבעייתיות והסתירות של להזכיר את כהן והגנה חזקה באותו משפט).

משעור שחקן מאוד חשוב לדעתי. בהיבט של אנרגיות ו"לא לוותר בכל מצב" הוא לא פחות חשוב מדיברתלומאו. האנרגיות הללו מדבקות ומחברות קבוצה. הן גורמות לשחקנים להוציא הרבה יותר מהיכולת הרגילה שלהם. הוא חייב להיכנס לכושר ומהר. אם יעשה זאת, אולי זוסמן ומשעור יכולים להחזיק את עמדה 3 ולא יהיה צורך ב"תיקון שבועות" לעמדה זו.

תומאס השחקן היציב ביותר במכבי: "אני מוסר רק כששני שחקנים ויותר מתנפלים עלי". אני לא מבין את הצוות המקצועי כשבחר להביא שחקן כזה. נוגד לחלוטין את האג'נדה לפיה ניסו לבנות את הקבוצה.

מהנ"ל נובע: קול ותומאס לא היו צריכים להיות בקבוצה ובמקום שניהם סמול פואוורד איכותי שיכול לשחק בעמדה 3 עם גיבוי ל 4.
נערך לאחרונה על ידי שמוליק בתאריך 23 ספטמבר 2017, 10:53, נערך פעם אחת בסך הכל.
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי שועל » 23 ספטמבר 2017, 10:50

מקאדו 3 כתב:
שועל כתב:בולדן נראה כמו כלום ושום דבר. לא ראיתי כישרון נוזל משום אוזן. לא הייתי מסיק הרבה מעונה אחת של 42% ל3 בליגה חלשה, בעונות שלפני הוא לא עבר את ה26%.

טיוס נתן משחק טוב.

ג'ון די לא נתן כלום מלבד הגנה וקצת קליעה ? מה רצית שהוא עוד יביא ? ריבאונד ? הלי הופים מפלצתיים ? אני ראיתי עלוקה הגנתית , אנרגיה בלי סוף ורצון לנצח בנוסף למשחק טוב ומהיר בהתקפה והופתעתי מאוד לטובה ממנו גם כי לא ממש הכרתי אותו , בכלל איך אפשר להסיק מהמשחק הזה שהסגל חלש מאוד כמו שחלק טוען אני לא מבין , בולדן היה ממש לא רע ואנשים עושים ממנו חלש כאילו הבטיחו להם את טים דאנקן בשיאו , יש הרבה מה לשפר וייש הרבה נקודות אור הסגל הזה דווקא דיי מאוזן מבחינת העמדות חוץ מחולשה קטנה בעמדה שלוש .

נ.ב קאזאן ניצחה את צסק'א ואת פאו במשחקי אימון לא ? הם לא איזה פראיירים שהינו אמורים להביס בשלב הזה .

לא מבין מה אתה רוצה. הוא שומר טוב מאוד, וזהו. זה מה שכתבתי ואני לא רואה שאתה לא מסכים עם משהו. אין לו ראיית משחק, והוא מאוד מוגבל בהתקפה, וודאי לרמה הזו אבל לא רק.

לא ציפיתי לכלום והוא אכן לא מביא כלום.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי שועל » 23 ספטמבר 2017, 10:53

שמוליק כתב:הפציעה ש קול הבליטה אתמול את החתמתו המיותרת אל מול החסר העצום בכשרון בעמדה 3: פייר, דיברתלומאו קיין ורול סוגרים עמדות 1-2 וקול מיותר כשחסר סמול פואוורד.
.

סוגרים עמדות 1-2 סופר חלשות. היו חייבים שחקן איכותי נוסף, אולי על חשבון קיין, ובעדיפות על קומבו.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי jol9 » 23 ספטמבר 2017, 11:01

מסכים עם אחדש... המסקנות כאן מוקדמות מדי.

בשלב הזה אפשר לבחון את רמת האנרגיות והמחויבות וכאלה דווקא ראיתי.
מבחינה מקצועית נטו קשה לדעת איך דברים עוד יתחברו.

אני לא מאוד אופטימי אמנם, אבל הציפיות שלי הוא לא גבוה. לתת עונה טובה יותר
מהקודמת ולהתמודד על ההצלבה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 23 ספטמבר 2017, 11:05

לא ברור לי איך מישהו יכול להיות מעודד מהמשחק אתמול. מכבי הדגימה את כל החוליים שלה מול קבוצת יורוקאפ חלשה. אפס הגנה. אפס שחקנים ברמת חמישיה של יורוליג ו 3-4 שחקנים ברמת מחליפי יורוליג.

אין למכבי שום כלים התקפיים ברמת יורוליג והגנה אין לה בכלל.

פייר ג'קסון זה אחלה לשחקן לליגת ווינר. הוא לא מסוגל לסיים ליד הסל ברמת יורוליג. כל השאר ברמת מחליפים במקרה הטוב. לדבר על ג'ון דיברתולומיאו מהליגה השלישית בספרד כאיזה מושיע או שחקן בעל חשיבות ביורוליג זה בדיחה עצובה.

אם מכבי תגיע בסגל הזה לבאמברג בעוד 3 שבועות סביר שתחטוף תבוסה קשה. יש למכבי מזל מאוד גדול שהתחתית ביורוליג מאוד נחלשה ויש 2 קבוצות חלשות מאוד ועוד 2 קבוצות חלשות למדי (חוץ ממכבי) כי אם הקבוצות היו נשארות ברמה של שנה שעברה, מכבי הייתה בקלות יכולה לסיים את העונה עם 0-4 נצחונות.

יש פה עוד בדיוק 19 יום לחיות בפנטזיות על הסגל הזה ועל מעשי הקוסמות שספאחייה יעשה איתו. ב- 12.10 תגיע המציאות. המציאות שבה מכבי הולכת לשחק ביורוליג עם סגל יורוקאפ חלש עד בינוני.
roy1000

הודעהעל ידי jay » 23 ספטמבר 2017, 11:27

אני הפאן בוי מספר אחת של דיברה, אבל אי אפשר שלא להיות מודאג מכך שאפילו בלחם והחמאה שלו הוא אובר קומיטינג בקטע מטורף והרבה פעמים עוברים אותו כמו כלום בגלל זה. וכשההתקפה שלך ספק קיימת ברמת יורוליג זו בעיה.

אס בטוח כמו טיוס נראה היה איטי וחסר חשק. ועוד ליד לאזמה הקשיש. התרומם בדקות ההכרעה כמו שהוא עשה כל הקריירה, אז אני מקווה שזה רק עניין של כושר / שריר חשק.

זה שקול, שבדיעבד אמור להיות השחקן המוביל (לא קשה כשהאלטרנטיבות הן ג'קסון ובולדן), לא עושה את ההכנה כמו שצריך, הולך להיות בעייתי עבורנו במחזורים הראשונים הקריטיים.

בלונג ראן העונה שלנו תלויה בג'קסון, קול ובולדן ב-100%. אין אף אחד אחר בסגל שיכול להתפוצץ, להפוך לכוכב ולסחוב את הקבוצה על הגב. הם שלושתם ייצטרכו לזהור כדי שנגיע לטופ 8, ואני בספק שאחד מהם יעשה את זה.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי צ'שר » 23 ספטמבר 2017, 11:40

roy1000 כתב:לא ברור לי איך מישהו יכול להיות מעודד מהמשחק אתמול. מכבי הדגימה את כל החוליים שלה מול קבוצת יורוקאפ חלשה. אפס הגנה. אפס שחקנים ברמת חמישיה של יורוליג ו 3-4 שחקנים ברמת מחליפי יורוליג.

פייר ג'קסון זה אחלה לשחקן לליגת ווינר. הוא לא מסוגל לסיים ליד הסל ברמת יורוליג. כל השאר ברמת מחליפים במקרה הטוב. לדבר על ג'ון דיברתולומיאו מהליגה השלישית בספרד כאיזה מושיע או שחקן בעל חשיבות ביורוליג זה בדיחה עצובה.

אם מכבי תגיע בסגל הזה לבאמברג בעוד 3 שבועות סביר שתחטוף תבוסה קשה. יש למכבי מזל מאוד גדול שהתחתית ביורוליג מאוד נחלשה ויש 2 קבוצות חלשות מאוד ועוד 2 קבוצות חלשות למדי (חוץ ממכבי) כי אם הקבוצות היו נשארות ברמה של שנה שעברה, מכבי הייתה בקלות יכולה לסיים את העונה עם 0-4 נצחונות.

יש פה עוד בדיוק 19 יום לחיות בפנטזיות על הסגל הזה ועל מעשי הקוסמות שספאחייה יעשה איתו. ב- 12.10 תגיע המציאות. המציאות שבה מכבי הולכת לשחק ביורוליג עם סגל יורוקאפ חלש עד בינוני.

נשבע ששמתי תזכורת לעוד 19 יום.

מעניין מה שקורה פה בפורום. אני מאמן (המצקוע שלי יעני) , אני לומד כבר כמה וכמה שנים תואר או שניים בתחום, אפילו תזה אני עושה על התנהגות של מאמנים, ומילה שלי שאין יום שעובר עליי בלי לקרוא מאמר מדעי או התשלמות ביוטיוב או לנתח את הקבוצות שאני מאמן בווידיאו וכו', אבל אין ולא תהיה לי בחיים את התעוזה לקבוע דברים נחרצים כמו שאתה משמיע כאן, לא כי אין לי את התהיות שלי לגבי רמת הסגל הזה, אלא בגלל שככל הידוע לי אף אחד לא יכול לקבוע כאלה דברים על סמך משחקי הכנה.אבל אתה כן מסתבר... איך אתה יודע הכל? גלה לי, איפה אתה קורא? מאין אתה שואב את העתידנות שלך? זה די מרשים.
תמונה
צ'שר

הודעהעל ידי jol9 » 23 ספטמבר 2017, 11:54

roy1000 כתב:לא ברור לי איך מישהו יכול להיות מעודד מהמשחק אתמול. מכבי הדגימה את כל החוליים שלה מול קבוצת יורוקאפ חלשה. אפס הגנה. אפס שחקנים ברמת חמישיה של יורוליג ו 3-4 שחקנים ברמת מחליפי יורוליג.

מחר מכבי תיבחן מול קבוצת יורוליג טובה, ככה שלא
צריך לחכות 19 יום.
אני חושב שהתחזית שלך הולכת לקיצון של כל הדברים הלא טובים.

איזו תחזית היית נותן בעונת פארגו-פרקינס בתקופת ההכנה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי RomanR » 23 ספטמבר 2017, 12:13

יוני, גם המשחק מחר הוא לא אינדיקציה יותר מדי. אלה משחקי אימון, בודקים בהם הרכבים, תרגילים, וחושבים גם על חלוקת דקות, לא היתי ממהר להסיק לשום צד ממשחקים כאלה.
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי jol9 » 23 ספטמבר 2017, 12:19

RomanR כתב:יוני, גם המשחק מחר הוא לא אינדיקציה יותר מדי. אלה משחקי אימון, בודקים בהם הרכבים, תרגילים, וחושבים גם על חלוקת דקות, לא היתי ממהר להסיק לשום צד ממשחקים כאלה.

אחרי שמתאמנים כמה שבועות, אפשר לקבל אינדיקציה לדעתי. ברור שזה לא מחייב, אבל זה כן נותן תחושה.

נגיד, אני לא מסתנוור מהקליעות של קיין משלוש, כי ברור לי שזה עניין של יום, ולא משהו שאפשר לבנות עליו.
מצד שני, הקושי של ג'קסון לסיים ליד הטבעת הוא דווקא כן קצת מדאיג, כי ביורוליג זה יהיה עוד הרבה יותר קשה.

ולחיוב, ברור שמשחק הריצה והמעבר של מכבי יהיה הנשק היעיל ביותר שלה, גם מול קבוצות חזקות וגדולות. השאלה היא עד
כמה קבוצות כאלו ייתנו למכבי לפתח משחק שכזה.
קבוצות יורוליג מאומנות וממושמעות, לא נוטות להיגרר לקצבים כאלה, אם זה לא משרת אותן עצמן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 23 ספטמבר 2017, 12:49

jol9 כתב:מחר מכבי תיבחן מול קבוצת יורוליג טובה, ככה שלא
צריך לחכות 19 יום.

אני לא חושב שהמשחק הקרוב ייתן לך הרבה אינדיקציות מעבר למה שידוע עד עכשיו.

התחזית שלי מתבססת על הסגל ועל דברים שראיתי במשחקי האימון ורק איששו את מה שחשבתי מראש. מי שחושב שאפשר לקחת אוסף של שחקני דרג שני בליגה הישראלית ולהוסיף להם כמה שחקנים מבוגרים ברמה של מחליפי יורוליג, שחקן צעיר מהליגה האדריאטית, עוד שחקן NBA גמור ועוד שחקן D-LEAGUE ולחשוב שתצא פה קבוצות יורוליג פשוט טועה.

בעונת פארגו-פרקינס היו לך מספר שחקני יורוליג מוכחים כמו בורשטיין, בלו, אליהו, שארפ ועליהם הוספת את סופו, פניני, איידסון (MVP יורוקאפ). הייתה פגיעה בול עם פרקינס ופארגו שזה היה למעשה הדובדבן שאיפשר לך לעשות עונה טובה, אבל גם אם הם היו פחות טובים היה אפשר לעשות הצלבה.

אין בכלל מה להשוות לסגל הנוכחי. בוא נדבר שוב אחרי המשחק מול באמברג. נראה לי שהדיון מוצה לפי שעה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 23 ספטמבר 2017, 13:34

roy1000 כתב:
צריך לחכות 19 יום.

התחזית שלי מתבססת על הסגל ועל דברים שראיתי במשחקי האימון ורק איששו את מה שחשבתי מראש. מי שחושב שאפשר לקחת אוסף של שחקני דרג שני בליגה הישראלית ולהוסיף להם כמה שחקנים מבוגרים ברמה של מחליפי יורוליג, שחקן צעיר מהליגה האדריאטית, עוד שחקן NBA גמור ועוד שחקן D-LEAGUE ולחשוב שתצא פה קבוצות יורוליג פשוט טועה.

בעונת פארגו-פרקינס היו לך מספר שחקני יורוליג מוכחים כמו בורשטיין, בלו, אליהו, שארפ ועליהם הוספת את סופו, פניני, איידסון (MVP יורוקאפ). הייתה פגיעה בול עם פרקינס ופארגו שזה היה למעשה הדובדבן שאיפשר לך לעשות עונה טובה, אבל גם אם הם היו פחות טובים היה אפשר לעשות הצלבה.

אין בכלל מה להשוות לסגל הנוכחי. בוא נדבר שוב אחרי המשחק מול באמברג. נראה לי שהדיון מוצה לפי שעה.

בוא רק נגיד גם שבורשטיין כבר היה גמור, שארפ היה בפנסיה, אליהו משחק בצד אחד של המגרש ופניני עוד לא ממש היה
שחקן יורוליג מוכח.

אני חושב שהסגל ההוא היה גם לא משהו על הנייר.

צריך לראות איך הקבוצה תתחבר ואיזה אופי ספאחיה יצליח להקנות לה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי WendelA » 23 ספטמבר 2017, 13:57

roy1000 כתב:
צריך לחכות 19 יום.

אני אוהד מכבי כבר המון שנים והשנה גם לי הייתה ציפיה לבנית קבוצה טובה יותר בייחוד לאור ה״הצלחות״ של השנים האחרונות אך לצערנו מדובר בקבוצה ללא הרבה נסיון ועם יותר מדי הימורים ולכן סיכויי הקבוצה הזו להגיע לטופ 8 ביורוליג נמוכים מלכתחילה. ועל כן הציפיות צריכות להיות בהתאם. מישהו פה באמת חושב שמכבי תעפיל לטופ 8 השנה? כל שנותר זה לפחות לראות קבוצה לוחמת (מה שראינו אתמול ) ועליה להצלבה תהיה בונוס אדיר. כרגע מכבי היא קבוצת יורוקאפ לכל גבר ועניין עד שתוכיח אחרת.
WendelA

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 23 ספטמבר 2017, 15:09

אני חושב שדיאנדרה קיין רוכש בינתיים את מרבית המניות בשביל להיות השחקן החשוב שיפתח לצד ג'קסון או קול. בין אם ב2 או אפילו ב3.

אם נתייחס למספרים שלו בשנה שעברה- הבן אדם בא מעונת שיא בניז'ני, שבה הוא הראה שהוא סקורר סופר אמין גם כשמדובר בקלעי לא יציב.
בכל העונה, גם ביורוקאפ וגם ביורוליג, ירד בסה"כ ב2 משחקים מדאבל פיגרס (31 משחקים). ב24 משחקים הוא לקח 5 ריבאונדים או יותר, עם ממוצעים של 2.5 ריבאונדים בהתקפה למשחק (זה נתון מטורף).
אלו מספרים מרשימים מאוד בעיניי.

כשנחבר לאלו את התרומה והורסטיליות שלו בהגנה והיכולת לתרום כמוביל כדור נוסף נקבל פה בסופו של יום שחקן מאוד אמין.
נכון שקליעה מהעונשין (סביב ה-60% לאורך הקריירה) היא נקודת חולשה משמעותית מאוד לגארד, אבל בהתחשב במחיר המצחיק (275 אלף דולר לשנתיים)- מדובר ברכש פשוט מצויין.
הוא נראה לי כמו הכלאה של סוני ווימס ודורון פרקינס (על יתרונותיהם וחסרונותיהם).

באמת חבל לי שאין לנו עוד פורוורד שיכול להוריד מהנטל של הסקורינג וההגנה כי המון יפול עליו. כגארד משלים שאמור לחבר בין הסקורינג של ג'קסון וקול לקו הקדמי הוא פשוט אדיר.
סמול פורוורד איכותי היה מקפיץ את הרמה של הסגל שלנו בכמה דרגות טובות. נניח, יאניס טימה שאני כל כך אוהב.
אני מחכה לניפויים מהמחנות. אולי משהו עוד ייפול בחכה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 ספטמבר 2017, 15:32

jol9 כתב:מסכים עם אחדש... המסקנות כאן מוקדמות מדי.

בשלב הזה אפשר לבחון את רמת האנרגיות והמחויבות וכאלה דווקא ראיתי.
מבחינה מקצועית נטו קשה לדעת איך דברים עוד יתחברו.

אני לא מאוד אופטימי אמנם, אבל הציפיות שלי הוא לא גבוה. לתת עונה טובה יותר
מהקודמת ולהתמודד על ההצלבה.

המסקנות הן לא על סמך משחקי האימון.

בהחלט אפשר לנתח התנהלות של קבוצה בקיץ, וההתנהלות של מכבי לא הייתה טובה.

Sent from my MIX using Tapatalk
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], Itaycohen7 ו־20 אורחים