פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: גמר גביע ווינר סל: מכבי נגד נהריה - חמישי, 21:00, ספורט5

06 אוקטובר 2017, 19:05

אחדשיודע כתב:
שועל כתב:
אחדשיודע כתב:
שועל כתב:אין סיבה ששחקן מוגבל כל כך כמו שגב, עם אימפקט לא קיים בשום תחום של המשחק ועם פוטנציאל שיפור כל כך נמוך יהיה בסגל של מכבי. לא שעל זה תיפול או תקום העונה של מכבי, אבל עדיין, יש אופציות נוספות.

1) אם לא על זה תקום או תיפול העונה (וכמובן שהיא לא), למה צריך להתעסק בזה בכלל?
2) גם אם נניח שהייתה אופציה אחרת, מי אמר שהיא הייתה טובה/מתאימה יותר לתנאים של תחילת הקיץ (לפני שידעו על ביטול חוק המתאזרחים או שאוחיון החליט לחתום בירושלים)? לשגב היה חוזה לעונה נוספת, כל החתמה של שחקן ישראלי גרוע אחר על חשבונו הייתה ככל הנראה עולה לקבוצה במזומנים נוספים וגורעת מתקציב השחקנים הזרים. לא מבין למה צריך לעשות סיפור משחקן שיועד לתפוס תקן של צעיר בחוק הצעירים, יושב על הספוט האחרון ברוטציה ומודע למעמדו ותפקידו בקבוצה.

אין דרך לדעת. ככל שיתנו לי פחות דקות כך תהיה לו פחות השפעה על העונה. חוץ מזה, אני מעדיף לראות כדורסל מקצועי ויפה לעין.
יש אופציות מעניינות יותר. אני חושש להזכיר את אלכסנדר, אבל מבחינתי שיביאו אפילו מישהו כמו קופרברג או אלטיט. מישהו שיש לו אפסייד יותר גבוה.

על האפסייד של אלטיט מדברים מאז שהיה בנוער של מכבי, הרבה הוא לא עשה מאז (ובטח לא הוכיח עליונות על שגב). הוא מוזמן לנסות לפתח את הכשירון שלו במקום אחר. קופרברג שייך לחיפה, ובכל מקרה הוא לא יותר מפרוספקט כרגע. אלכסנדר היה יקר יותר (שגב החזיק בחוזה מובטח ואלכסנדר לא), מבוגר יותר (לא התאים לחוק הצעירים), אדיש יותר, טיפש יותר ובעיקר לא היה משנה שום דבר. אנחנו מדברים פה על השחקן ה-12/13 ברוטציה.
שגב צריך לקבל דקות בליגה כדי לאפשר מנוחה לשחקנים שישחקו ביורוליג, ואני מאמין שהוא יקבל את הדקות שלו. ברול הזה, לא צריכה להיות בעיה איתו.

הבעיה שגם בליגה הוא לא יתרום כלום , צר לי אבל הוא פשוט לא שחקן כדורסל.

06 אוקטובר 2017, 19:14

נו באמת. מי ישמע הוא צריך לשחק מול קבוצות עם קו קדמי של אנתוני דייוויס וקאזינס.
הוא יתן דקות, יעביר זמן. איזו תרומה אתה כבר מחפש לליגת הפח?

06 אוקטובר 2017, 19:26

אחדשיודע כתב:נו באמת. מי ישמע הוא צריך לשחק מול קבוצות עם קו קדמי של אנתוני דייוויס וקאזינס.

גם לליגת הפח אתה צריך שחקנים עם איזשהי יכולת כדורסל.

06 אוקטובר 2017, 19:29

אחרי שראיתי את כל המשחק בנחת, אני יכול להגיד שבאמת יש קבוצה מעניינת.

קודם כל קשה שלא להתרשם מהיכולת של השחקנים בריבאונד ההגנה. משעור, טיוס ובולדן עושים אחלה עבודה באספקט הזה.
למשעור בכלל יש חוש נהדר לכדור. הוא לא מספיק טוב בהתקפה, אבל אולי מתישהו הוא ימצא את הנישה שלו.
אני אישית חושב שאם הוא היה זונח הכל ומתאמן חזק רק על השלשות, הוא היה יכול להפוך לנכס גם ביורוליג.

הדבר הכי טוב שקיבלנו מההכנה הזאת זה את ההבנה שהקבוצה יכולה לתפקד גם בלי כמה מהשחקנים המובילים שלה.
זוסמן, רול ובעיקר דיבה עשו עבודה מצויינת בקו האחורי, ותומאס צבר נקודות ברמה מאוד גבוהה.

כמובן שבשבוע הבא מתחיל הדבר האמיתי, עד אז אפשר עוד להמשיך ולהישאר אופטימיים.

06 אוקטובר 2017, 19:34

reuelc כתב:
אחדשיודע כתב:נו באמת. מי ישמע הוא צריך לשחק מול קבוצות עם קו קדמי של אנתוני דייוויס וקאזינס.

גם לליגת הפח אתה צריך שחקנים עם איזשהי יכולת כדורסל.

איך שלא תסובב את זה... בליגת הפח משחקים עגלות, פדלאות ונגרים הרבה יותר מדופלמים מהצעיר המוגבל שמשחק במכבי. לא חסרה תחרות פה. ולצורך העניין, לא - זה ממש לא משנה או מעניין מה יעשה השחקן ה-12 ברוטציה של מכבי בעונה הסדירה של ליגת הפח. המטרה היא להעביר את הזמן ולתת מנוחה לשחקנים הבכירים יותר בקבוצה.

06 אוקטובר 2017, 19:36

אם יש משהו יותר טיפשי מדיון טיפשי זה לנהל דיון של 3 עמודים על האם הדיון הוא טיפשי

06 אוקטובר 2017, 19:39

MTA2311 כתב:אם יש משהו יותר טיפשי מדיון טיפשי זה לנהל דיון של 3 עמודים על האם הדיון הוא טיפשי

אף אחד לא מנהל דיון על "האם הדיון טיפשי". מנסים להסביר למה דיון על השחקן ה-12/13 ברוטציה הוא טיפשי.

06 אוקטובר 2017, 19:43

אה, לא האם הוא טיפשי, למה הוא טיפשי. זה בוודאי שונה ואינטיליגנטי הרבה יותר.

קיצר, אפשר להגיד ששגב הוא לא שחקן כדורסל, ובמקביל לדבר על שאר הבעיות, האקוטיות יותר בסגל, זה מה שחלק גדול מהאנשים שהשתתפו בדיון עשה בכל מקרה.

06 אוקטובר 2017, 19:55

MTA2311 כתב:אה, לא האם הוא טיפשי, למה הוא טיפשי. זה בוודאי שונה ואינטיליגנטי הרבה יותר.

קיצר, אפשר להגיד ששגב הוא לא שחקן כדורסל, ובמקביל לדבר על שאר הבעיות, האקוטיות יותר בסגל, זה מה שחלק גדול מהאנשים שהשתתפו בדיון עשה בכל מקרה.

לא, העניין שאין פה שאלה האם הדיון הוא טיפשי או לא. התעסקות בלתי פוסקת בשחקן שולי ולא משמעותי היא טיפשית ומיותרת (ואני מודה שנגררתי לתוך הדיון הזה). וכן, אפשר הכל, כבר אמרנו. אבל כש-3/4 מהדיונים הם על כמה שגב וכהן גרועים, זה מגוחך ומעיק. ונדמה לי שאתה בעצמך דיברת לא פעם על האובר-התעסקות בדברים הלא חשובים, ובצדק.

06 אוקטובר 2017, 20:07

סבבה, הבנתי אותך לא נכון כנראה

06 אוקטובר 2017, 20:16

אחדשיודע כתב:
שועל כתב:
אחדשיודע כתב:
שועל כתב:אין סיבה ששחקן מוגבל כל כך כמו שגב, עם אימפקט לא קיים בשום תחום של המשחק ועם פוטנציאל שיפור כל כך נמוך יהיה בסגל של מכבי. לא שעל זה תיפול או תקום העונה של מכבי, אבל עדיין, יש אופציות נוספות.

1) אם לא על זה תקום או תיפול העונה (וכמובן שהיא לא), למה צריך להתעסק בזה בכלל?
2) גם אם נניח שהייתה אופציה אחרת, מי אמר שהיא הייתה טובה/מתאימה יותר לתנאים של תחילת הקיץ (לפני שידעו על ביטול חוק המתאזרחים או שאוחיון החליט לחתום בירושלים)? לשגב היה חוזה לעונה נוספת, כל החתמה של שחקן ישראלי גרוע אחר על חשבונו הייתה ככל הנראה עולה לקבוצה במזומנים נוספים וגורעת מתקציב השחקנים הזרים. לא מבין למה צריך לעשות סיפור משחקן שיועד לתפוס תקן של צעיר בחוק הצעירים, יושב על הספוט האחרון ברוטציה ומודע למעמדו ותפקידו בקבוצה.

אין דרך לדעת. ככל שיתנו לי פחות דקות כך תהיה לו פחות השפעה על העונה. חוץ מזה, אני מעדיף לראות כדורסל מקצועי ויפה לעין.
יש אופציות מעניינות יותר. אני חושש להזכיר את אלכסנדר, אבל מבחינתי שיביאו אפילו מישהו כמו קופרברג או אלטיט. מישהו שיש לו אפסייד יותר גבוה.

על האפסייד של אלטיט מדברים מאז שהיה בנוער של מכבי, הרבה הוא לא עשה מאז (ובטח לא הוכיח עליונות על שגב). הוא מוזמן לנסות לפתח את הכשירון שלו במקום אחר. קופרברג שייך לחיפה, ובכל מקרה הוא לא יותר מפרוספקט כרגע. אלכסנדר היה יקר יותר (שגב החזיק בחוזה מובטח ואלכסנדר לא), מבוגר יותר (לא התאים לחוק הצעירים), אדיש יותר, טיפש יותר ובעיקר לא היה משנה שום דבר. אנחנו מדברים פה על השחקן ה-12/13 ברוטציה.
שגב צריך לקבל דקות בליגה כדי לאפשר מנוחה לשחקנים שישחקו ביורוליג, ואני מאמין שהוא יקבל את הדקות שלו. ברול הזה, לא צריכה להיות בעיה איתו.

יש כבר למכבי שני צעירים, אבדיה וזוסמן. וזה לא חייב להיות בעמדה הזו, להיפך, יש למכבי 3 סנטרים ישראלים מתוך 6 בסך הכל, וגם בעמדה הזו יש אופציות יותר טובות משגב. אישית, כשהוא משחק ההנאה שלי מהצפייה במשחק נפגמת.

אני אומר את דעתי עליו בדיוק כמו שאני אומר אותה על שחקנים אחרים. לא אוהב גם את הניפוח שעושים ליכולות שלו, כמו ללא מעט ישראלים. בדיוק כמו שאתה לא אוהב כשכותבים כאן דברים לא מדויקים.

06 אוקטובר 2017, 20:28

קבוצה קמה ונופלת על הפרטים הקטנים, חוסר הפרפקציוניסטיות שלכם מקבילה לזאת של הקבוצה בשנים האחרונות, "אז יאללה עוד נגר מה קרה...".
אפשר להיות טובים שלושה רבעים ואז ברביעי לעלות עם אותו נגר שיקבל החלטות בזיוניות, ואז תתפלאו למה הוא בקבוצה.

06 אוקטובר 2017, 20:49

moring1 כתב:קבוצה קמה ונופלת על הפרטים הקטנים, חוסר הפרפקציוניסטיות שלכם מקבילה לזאת של הקבוצה בשנים האחרונות, "אז יאללה עוד נגר מה קרה...".
אפשר להיות טובים שלושה רבעים ואז ברביעי לעלות עם אותו נגר שיקבל החלטות בזיוניות, ואז תתפלאו למה הוא בקבוצה.

בשנים האחרונות הבעיה שלנו לא היתה השחקנים האלה.

06 אוקטובר 2017, 21:01

שועל כתב:יש כבר למכבי שני צעירים, אבדיה וזוסמן. וזה לא חייב להיות בעמדה הזו, להיפך, יש למכבי 3 סנטרים ישראלים מתוך 6 בסך הכל, וגם בעמדה הזו יש אופציות יותר טובות משגב. אישית, כשהוא משחק ההנאה שלי מהצפייה במשחק נפגמת.

ובדיוק בגלל זה כתבתי "בתנאים של תחילת הקיץ", הרבה דברים השתנו במהלך חלון ההעברות. לפני שאוחיון חתם בירושלים, תכננו ששגב וזוסמן יאיישו לבדם את תקני הצעירים. אח"כ התוכניות השתנו והחליטו לפנות מקום גם לדני אבדיה (שזו אגב החלטה שראויה בעיניי לביקורת הרבה יותר גדולה מהאחרות). אבל בשורה תחתונה, לשגב היה חוזה לעונה נוספת. כל שחקן שהיית מביא על חשבונו, קרוב לוודאי שהיית משלם כסף מיותר.

שועל כתב:אני אומר את דעתי עליו בדיוק כמו שאני אומר אותה על שחקנים אחרים. לא אוהב גם את הניפוח שעושים ליכולות שלו, כמו ללא מעט ישראלים. בדיוק כמו שאתה לא אוהב כשכותבים כאן דברים לא מדויקים.

בסדר גמור, זכותך.

06 אוקטובר 2017, 21:08

moring1 כתב:קבוצה קמה ונופלת על הפרטים הקטנים, חוסר הפרפקציוניסטיות שלכם מקבילה לזאת של הקבוצה בשנים האחרונות, "אז יאללה עוד נגר מה קרה...".

לא, לא. בקבוצה טובה, השחקן ה-12 ברוטציה לא יעלה ברבע הרביעי כדי לקבל החלטות מכריעות. תשאל את אסף דותן, הוא יספר לך.
כמו תמיד, הקבוצה תקום ותיפול על השחקנים הבכירים שלה.
פרסם תגובה