ארט פרחובסקי חתם במכבי תל אביב

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ארט פרחוסקי חתם במכבי תל אביב

הודעהעל ידי קובי » 24 נובמבר 2017, 21:45

נסיבות ההבאה? הוא היה הכי טוב בשוק נכון לאותה נקודת זמן וגם התאים במחיר.
זה מה שהנחה את מכבי לאורך כל הקיץ הפיננסי הזה.

התאמה לסגל? פחות חשוב.
אתה ברשימות שלנו ומסכים להצעת המחיר? אתה בפנים.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2017, 22:08

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:נהנתי לקרוא את הדיון שהתפתח כאן (באמת) אלא שהוא התמקד בדבר אחד בלבד מתוך כמה דברים שמניתי:

דבר ראשון זה משפיע על חדר ההלבשה.
דבר שני זה מאוד מוקדם. אפשר עוד לתת לו הזדמנויות.
דבר שלישי המחליף קרוב לוודאי יהיה שחקן פחות טוב (גם אם אולי יותר מתאים)
דבר רביעי תזכיר לי שם של קבוצה מצליחה שחתכה שחקן חמישייה אחרי חודשיים וחצי.

אז נניח שבדרך פלא מכבי כן מצליחה להביא כאן שחקן טוב יותר מסנטר יורוליג מוכח ולגיטימי, שמשום מה מוצא את עצמו
בלי קבוצה בדצמבר...
אבל מה עם שאר הדברים?

אפשר לבוא ולהגיד שפראחובסקי מאכזב עד עכשיו. זה גם נכון. אבל לחפש לו מחליף אחרי חודשיים? אולי שווה יותר לנסות לשלב
אותו, לעזור לו למצוא את המקום שלו, לבנות לו יותר תרגילים, לחפש אותו יותר בהתקפה וכו'?

זה הרבה הרבה הרבה יותר מדי מוקדם בשביל זה, והנזק של מהלך כזה (בכל המובנים), יהיה גדול יותר מהתועלת שלו.

דווקא עם זה אני פחות מסכים.

הוא לא מתאים לסגנון המשחק של הקבוצה. לכפות אותו על הקבוצה יעשה יותר נזק מתועלת כנראה. מהשנייה הראשונה שלו פה לא נעשה אף מאמץ מצד אף אחד להכניס אותו לעניינים, מה שבעיקר מעלה תהיות לגבי נסיבות ההבאה שלו מלכתחילה, אבל עכשיו כבר לא סביר שמשהו ישתנה מהבחינה הזאת.

גם סופו לא ממש התאים לסגנון של חלק מהקבוצות אבל מצאו דרך לנצל את היתרונות שלו בכל דקה שבה היה על המגרש.
פראחובסקי לא חור בהגנה, ריבאונדר בסדר, יד רכה מחצי מרחק, תנועות חביבות בפוסט וכד׳
בטוח יש דרך לנצל אותו יותר טוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי יוסי22 » 25 נובמבר 2017, 01:06

לא רואה קשר בין סופו שהביא יכולת התקפית של טופ יורוליג לזה שעושה בינתיים רק נזק .
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 25 נובמבר 2017, 12:32

יוסי22 כתב:לא רואה קשר בין סופו שהביא יכולת התקפית של טופ יורוליג לזה שעושה בינתיים רק נזק .

ברור שסופו שחקן הרבה יותר טוב ויעיל התקפית.
אבל אני דיברתי באופן כללי על התאמה לסגנון הקבוצה, וכאן לדעתי כן יש דמיון.

מה שכן, סביב סופו תמיד שיחקו קלעים טובים יותר, מה שעזר לו מאוד.

בכל אופן, אני ממש נגד המהלך, בטח בשלב הזה של העונה, ובטח ובטח אחרי ההפסד לבארסה שלא היה קשור בכלל לפראחובסקי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי RomanR » 25 נובמבר 2017, 14:02

jol9 כתב:
יוסי22 כתב:לא רואה קשר בין סופו שהביא יכולת התקפית של טופ יורוליג לזה שעושה בינתיים רק נזק .

ברור שסופו שחקן הרבה יותר טוב ויעיל התקפית.
אבל אני דיברתי באופן כללי על התאמה לסגנון הקבוצה, וכאן לדעתי כן יש דמיון.

מה שכן, סביב סופו תמיד שיחקו קלעים טובים יותר, מה שעזר לו מאוד.

בכל אופן, אני ממש נגד המהלך, בטח בשלב הזה של העונה, ובטח ובטח אחרי ההפסד לבארסה שלא היה קשור בכלל לפראחובסקי.

לא יודע לגביי ארט, סופו לא היה בחירה של המאמן. הוא גם היה הרבה יותר מאסיבי והתקפי מפראחובסקי שפשוט לא נראה מתאמץ
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי אחדשיודע » 25 נובמבר 2017, 14:08

סופו היה הכלי נשק הכי יעיל באירופה לתקופה מסוימת במכבי, הוא משך דאבל-אפ כמעט בכל הזדמנות. אין מה להשוות לארט.
וגם במקרה המיוחד של סופו, זה עבד רק לעונה וחצי מתוך 4 (בתקופה שונה). לא לשכוח.

לא רק פרחובסקי היה רע מול ברצלונה (והוא היה רע), אבל הוא בלי ספק בכלל הזר שהכי פחות תרם מתחילת העונה. וזה משמעותי.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 25 נובמבר 2017, 16:46

אחדשיודע כתב:סופו היה הכלי נשק הכי יעיל באירופה לתקופה מסוימת במכבי, הוא משך דאבל-אפ כמעט בכל הזדמנות. אין מה להשוות לארט.
וגם במקרה המיוחד של סופו, זה עבד רק לעונה וחצי מתוך 4 (בתקופה שונה). לא לשכוח.

לא רק פרחובסקי היה רע מול ברצלונה (והוא היה רע), אבל הוא בלי ספק בכלל הזר שהכי פחות תרם מתחילת העונה. וזה משמעותי.

אני מסכים עם זה, ועדיין אני מתקשה להבין למה אתה למשל לא חושב שבמהלך כזה עשוי להיות יותר נזק מאשר תועלת,
ולו רק מבחינה סטטיסטית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 25 נובמבר 2017, 18:19

לא הבנתי מה השאלה פה. למה אני לא חושב שהחלפה של שחקן עם תרומה אפסית תביא יותר נזק מתועלת? התשובה בגוף השאלה. אני מכיר את השוק, ויודע שיש שחקנים הרבה יותר טובים/מתאימים מסנטר שלא נותן כלום לקבוצה שלו (נכון לרגע זה). זה שמכבי לא ניסו או לא הצליחו בשנים האחרונות לתקן את השגיאות שעשו בקיץ, בעיניי זה עוד יותר חמור.

בוא נשים לרגע את הדברים על השולחן. לשחרר שחקן עם חוזה של מיליון דולר נטו לעונה ולהביא במקומו שחקן עם חוזה 20 אלף דולר לחודש/חודשיים או בכלל לא להביא מחליף, זה לא באמת ניסיון לשפר את המצב המקצועי - אלא ניסיון לשפר את המצב הכלכלי. וגם במקרים שכן ניסו לשפר את המצב המקצועי בשנים האחרונות והכניסו קצת את היד לכיס (לא קרה הרבה), המצב לא הידרדר - הוא נשאר גרוע כשהיה, או לא השתנה יותר מידי.

זה שמכבי לא הצליחה/ניסתה להביא שחקנים ראויים באמצע העונה במהלך השנים האחרונות, לא מעיד שום דבר על הרעיון (שכשלעצמו עבד מצוין ב-NBA או בקבוצות אירופאיות אחרות), אלא על הבחירות המקצועיות והניהול הכושל של מכבי - אלו שכשלו במהלך הקיץ, כשלו גם במהלך העונה. ובכל אופן, זה שאנשי מקצוע גרועים נכשלו במשימה לשפר את הקבוצה במהלך העונה - לא אומר שאנשי מקצוע טובים יכשלו בו, גם אם באופן כללי הסיכוי לשדרוג מקצועי יוצא דופן בהחלפה של שחקן אחד הוא לא גדול (תלוי השקעה). אבי אבן אומנם עדיין עושה סקאוטינג עבור הקבוצה מסיבה לא ברורה, אבל בכל זאת - הצטרף לראש המערכת מישהו שמכיר את השוק האמריקאי מקרוב וסביר שיוכל לקחת החלטות הרבה יותר טובות מאלו שנלקחו ע"י דני ואבי בעבר. וכמו שכבר ציינתי, יש השנה הרבה יותר אופציות איכותית משנים עברו (לדעתי יש מגמה די ברורה בעניין הזה משנה לשנה), לא מעט שחקנים טובים יושבים היום בבית.

יש שתי אופציות - לנסות לשלב את הבלארוסי ולראות עד כמה הוא מסוגל לתרום, או לנסות למצוא לו קבוצה ולהחליף אותו. אם המאמן לא מאמין בהתאמה שלו, ברמה שהוא מעדיף לשחק עם איתי שגב על פניו, אז למה להתעקש שישב על הספסל של מכבי? מה זה נותן?
אחדשיודע

הודעהעל ידי Naor116 » 25 נובמבר 2017, 18:38

אולי להביא שחקן טו וואי נחמד ב200 אלף ולהעביר את ארט לעמדת הסנטר הפותח שלנו בליגה?
Naor116

הודעהעל ידי jol9 » 25 נובמבר 2017, 18:51

אחדש, מעריך את התשובה הארוכה והמפורטת.

אני חושב שיש נקודה אחת שבכל זאת אתה לא לוקח בחשבון.
אתה מדבר על התרומה המקצועית בלבד ומתעלם מהדברים האחרים שחשובים בקבוצת כדורסל
כמו חדר הלבשה בריא, כמו ביטחון של השחקנים במקומם ובהיררכיה שלהם בקבוצה וכו׳.

אלה דברים שעלולים לספוג פגיעה גדולה בעקבות מהלך שכזה, וזה מה שמדאיג אותי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 25 נובמבר 2017, 20:02

לוקח בחשבון הכל. שחקן זר שלא מקבל קדריט ביורוליג או מומרמר ממצבו זה טוב יותר לחדר ההלבשה? לא.
אתה מדבר על החלפת שחקן כאילו זה משהו שלא קרה מעולם בספורט המקצועני. למרבה התדהמה, אפשר לשנות סגל בתוך העונה ולהשתפר, כן. קורה כל הזמן ובכל ליגה, מה-NBA ועד הליגה הישראלית. אם עושים את זה, צריך לעשות את זה נכון, זה הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 25 נובמבר 2017, 20:24

יותר מזה,
מוטיבציה של שחקנים יכולה להיות מושפעת גם לחיוב אם מעיפים חבר שלהם לקבוצה שלא תורם, והם מבינים שצריך לעבוד יותר קשה.
הכל אפשרי, הרבה תלוי בחומר האנושי שמעורב וברמת ההחלטה המקצועית שנלקחת.

עם כל הכבוד לבלארוסי החביב, הוא לא עשה מספיק כדי לקבל קרדיט רב יותר ממאריץ׳, שרמדיני, פלניניץ׳ ויתר דומיהם.
עוד משחק שניים גג הוא שורד ככה. גג.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 25 נובמבר 2017, 20:26

טוב, הדעה שלכם ברורה ומנומקת. אני אישית פחות מתחבר לגישה הזאת, בהקשר של מכבי בעידן הנוכחי.

נחכה ונראה מה יהיה. לדעתי הוא לא ישוחרר, ויש כאן נסיון לנער אותו קצת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי גל גל » 25 נובמבר 2017, 22:42

הייתם ביאים את דיימון סימפסון במקומו ?
מכבי 2025
גראהם קלארק בלאט
נדוביץ,הנדס,דיבה
לאמב,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
באסי,סנטוס,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי RomanR » 26 נובמבר 2017, 00:51

גל גל כתב:הייתם ביאים את דיימון סימפסון במקומו ?

לא
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי RomanR » 26 נובמבר 2017, 10:35

באתר ערוץ הספורט מדווח שזניט, קובאן וקאזאן פנו לנציגיו של פראחובסקי בשביל לבדוק אופציה לצרפו
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי my man » 26 נובמבר 2017, 14:32

RomanR כתב:באתר ערוץ הספורט מדווח שזניט, קובאן וקאזאן פנו לנציגיו של פראחובסקי בשביל לבדוק אופציה לצרפו
אם באמת ירצו להיפרד ממנו זו לא אמורה להיות בעיה גדולה מדי למצוא לו קבוצה..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Mmm » 26 נובמבר 2017, 19:30

השאלה מי יבוא במקומו....
Mmm

הודעהעל ידי SirCharles » 02 דצמבר 2017, 16:07

jol9 כתב:
Asf כתב:
jol9 כתב:
החציל האצטקי כתב:אולימפיאקוס ב2012?
חתכה את קיילן לוקאס באזור ינואר, צירפה את אייסי לואו (וג׳ואי דורסי), לקחה אליפות אירופה...?

אוקיי... הצלחת למצוא דוגמא... יש שני הבדלים מהותיים בין שני המקרים:
1. אול' החליפה גארד מחליף אחד בגארד מחליף אחר. מכבי רוצה להחליף סנטר פותח אחד בסנטר פותח אחר. זה הרבה הרבה יותר קשה.
2. לאול' היה כוכב על, כשכל השחקנים סביבו הם הצוות המסייע. זה הרבה יותר קל, מאשר להחליף שחקן בקבוצה בלי היררכיה
ברורה כמו מכבי.

אבל נניח שהמקרים דומים. זה רק ממחיש עד כמה זה נדיר. אם נגיד שיש 4 קבוצות מצליחות כל שנה, היית צריך ללכת 6 שנים אחורה
בשביל לתת דוגמא, כלומר מצאת מקרה 1 מתוך 24. אפילו אם נניח שיש עוד דוגמא, 10% זה ממש מעט.
ברוב הקבוצות המצליחות, תהליכים כאלה לא קורים, בטח לא בשלב כ"כ מוקדם.

רוב הקבוצות המצליחות לא נמצאות במצב בו הן שוקלות להחליף שחקן חמישייה חודשיים בתוך העונה.
אם כבר צריך להסתכל על קבוצות ששקלו להחליף שחקן חמישייה ולהעמיד בצד אחד את אלו שהחליפו ובצד השני את אלו ששמרו על הסגל הקיים. (לא שיש לי כוונה לבדוק את זה)

הטענה שלי היא שהחלפה של שחקן שהיה אמור להיות משמעותי, בשלב כ"כ מוקדם בעונה תזיק יותר מאשר תועיל ברוב המקרים.
זה יכול להצליח, רק במידה ויש שחקן פנוי שמתאים בול למה שצריכים, והוא פנוי במקרה (כמו שהיה בזמנו עם לאנגפורד נניח).

אני מנסה להיזכר במהלכים שבהם מכבי החליטה להחליף את הסנטר המוביל שלה, ומצליח להזיכר בלאמפה (שעזב בלי
מחליף ובאותה העונה הפסדנו אליפות), בשארמדיני (שהוחלף נדמה לי על ידי פלאניניץ', וגם אז הפסדנו אליפות), בפבראני שהוחלף
ע"י אוננקו ובזירבס שלא ממש הוחלף ע"י אף אחד.

זה לא תהליך טוב, ואני חושש שאחרי החלפה של פראחובסקי, ייגרם יותר נזק מאשר תועלת.

מסכים.
לא רק שכל הקבוצות המוזכרות הפסידו את האליפות באותה עונה, אם משחררים שחקן מבלי שיש לו מחליף מיידי בהישג יד ובכושר משחק זה עלול לגרום לפציעות לגבוהים האחרים. מספיק שפתאום טיוס צריך במשך שבוע-שבועיים לשחק יותר דקות גם בליגה וגם באירופה והוא נפצע (בשריר החשק או כל שריר אחר) והקבוצה נשארת עם שגב כסנטר היחיד והופ! הלכה העונה.
SirCharles

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 02 דצמבר 2017, 16:16

הרושם הוא שבקבוצה עובדים בשבילו. הוא לא הולך לשום מקום כרגע.
נקווה שההשקעה בו תשתלם כי מכולם הוא בוודאי אחד שיכול להראות הרבה יותר ממה שהראה עד עכשיו ולתת אימפקט חיובי על המשך העונה.

בקיץ הוא יעזוב, זה די ברור.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508 ו־10 אורחים