טורניר ינאקופולוס : מכבי ת"א נגד חימקי, שישי 17:55, ספורט5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: טורניר ינאקופולוס : מכבי ת"א נגד חימקי, שישי 17:55, ספור

הודעהעל ידי שמוליק » 29 ספטמבר 2018, 01:48

לגבי זוסמן, השלשה שלו, שלשת ניצחון. ווינר. הקרח נתן לו קרדיט ענק בכך שהפקיד אותו לחסל את שבד. עשה עבודה נהדרת.
רק שלא יחנקו אותו עם נסורת הנגרים שהשאירו קבוצה.
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 29 ספטמבר 2018, 04:03

לא ראיתי את כל המשחק אבל ממה שראיתי במשחקים שבלאקשיחק וזה הפתיע אותי זה דווקא כמה מהלכים יפים מאוד עם הגב לסל , זה ממשלא אלכס טיוס בקטע הזה , נכון או שאני טועה ?
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי התנין 2 » 29 ספטמבר 2018, 09:48

אני מאוד מקווה שזוסמן לא יתפקד כל העונה על תקן זה שמקבל כדור על קשת השלוש כשהוא פנוי ופה ושם יקלע את זה, אחרת היה עדיף שהיה מושאל לקבוצה אחרת.
שחקן ישראלי עם יכולות באמת גבוהות שיכול וצריך להיות הפנים של הקבוצה בשנים הבאות ולא כסותם חורים.
התנין 2

הודעהעל ידי jol9 » 29 ספטמבר 2018, 11:35

התנין 2 כתב:אני מאוד מקווה שזוסמן לא יתפקד כל העונה על תקן זה שמקבל כדור על קשת השלוש כשהוא פנוי ופה ושם יקלע את זה, אחרת היה עדיף שהיה מושאל לקבוצה אחרת.
שחקן ישראלי עם יכולות באמת גבוהות שיכול וצריך להיות הפנים של הקבוצה בשנים הבאות ולא כסותם חורים.

אני לא בטוח שאני מסכים.
הדבר היחיד שזוסמן מראה כרגע שהוא עושה ברמה טובה ביורוליג בצד ההתקפי, זה לשים צ'אקות מבחוץ.
והאמת, זה לא כזה מעט. שארפ ובלו עשו מזה קריירה מופלאה.

בסגל הנוכחי מסתמן שמכבי יהיו חייבים קלעי שלשות אמינים של 40-45%. רול, זוסמן, דיבה, כהן וקלויארו הם המועמדים הכי טבעיים
לפתוח את הרחבות לחדירות של פארגו וווילבקין ולמשחק הפנים של בלאק ואובראיינט.
זוסמן בעיני יכול להיות הקלעי היציב ביותר, ואם יצליח לזרוק 3-4 שלשות למשחק, אז זה יהיה מעולה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 29 ספטמבר 2018, 11:55

jol9 כתב:
התנין 2 כתב:אני מאוד מקווה שזוסמן לא יתפקד כל העונה על תקן זה שמקבל כדור על קשת השלוש כשהוא פנוי ופה ושם יקלע את זה, אחרת היה עדיף שהיה מושאל לקבוצה אחרת.

אני לא בטוח שאני מסכים.
הדבר היחיד שזוסמן מראה כרגע שהוא עושה ברמה טובה ביורוליג בצד ההתקפי, זה לשים צ'אקות מבחוץ.
והאמת, זה לא כזה מעט. שארפ ובלו עשו מזה קריירה מופלאה.

בסגל הנוכחי מסתמן שמכבי יהיו חייבים קלעי שלשות אמינים של 40-45%. רול, זוסמן, דיבה, כהן וקלויארו הם המועמדים הכי טבעיים
לפתוח את הרחבות לחדירות של פארגו וווילבקין ולמשחק הפנים של בלאק ואובראיינט.
זוסמן בעיני יכול להיות הקלעי היציב ביותר, ואם יצליח לזרוק 3-4 שלשות למשחק, אז זה יהיה מעולה.

אני דווקא מסכים עם התנין. רוצה לראות את זוסמן שחקן מוביל.
גם זוסמן עצמו סיפר בראיון לפני תחילת העונה, כי הוא רוצה להיות 1-2 ולא 3. הוא רוצה להוביל את הכדור ולקחת חלק פעיל בבניית ההתקפה וקבלת ההחלטות ולא לעמוד בפינה ולחכות לכדור.

מצד שני בינתיים רואים שבגלל הדריבל הגבוה זוסמן די מתקשה להוביל את הכדור מול שחקנים לוחצים. כשזוסמן מוביל את הכדור, זה מבוא לאיבוד. אם ללכת אחורה ולהזכר בבורשטיין, אז גם הובלת הכדור של בורשטיין לא הייתה איזה שוס גדול. אני תמיד נזכר במשחק הנבחרת נגד יוון, בו בורשטיין שיחק רכז, ואיבד 8 כדורים מול הלחץ של דיאמנטידיס. אז נכון, זו לא בושה לאבד כדור לדיאמנטידיס (זו לא בושה להפסיד לסלוודור :) ) , אבל 8 זה יותר מדי.

זה לא אומר ששחקנים גבוהים לא יכולים להוביל את הכדור בצורה בטוחה. פאפאלוקאס, לדוגמא, היה 2 מטר גובה, ועדיין היה מהרכזים היותר טובים באירופה. זוסמן פשוט צריך לעבוד על זה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 13:12

לדעתי יש כאן הפרזה ביכולות של זוס.

אחלה שהוא רוצה, הוא לא יכול להיות רכז ולדעתי הוא לא מתאים אפילו להיות פוינט פורוורד וזה משום שראיית המשחק שלו לא טובה מספיק וזה בא לידי ביטוי גם בהתקפה וגם בהגנה שלו. הגגות שהוא שם על שחקן שנמוך ממנו ב-10 ס"מ לא עושים עלי רושם, בטח לא כשקוראים לו אלכסיי שבד וברור שהוא הולך לסל. הוא לא מרוכז מספיק ולא זז מספיק טוב בהגנת החילופים. אחרי רול, הוא הבא שמפחיד אותי עם ההירדמויות שלו שראינו גם שנה שעברה. עד שהוא מזהה מהלך כבר מזמן חתכו אותו והוא לא רלוונטי.
הוא פשוט צריך לשאוף להפוך לסווינגמן, כי זה מה שהוא. הוא שחקן משלים, עם ארסנל מאוד מוגבל והוא יתרום רק אם הוא יהיה מרוכז מספיק. תקרת הזכוכית שלו היא בגדול 3&D (שזה גם מה שראינו אתמול), אבל הוא צריך לעבוד על זה.

אם יש לנו ישראלי שיכול להפוך לפוינט פורוורד זה דני אבדיה, שכמות הכשרון שלו היא בלתי נתפסת. זה שחקן שחייבים לקדם והוא יכול לתת תרומה ב-3 עמדות לדעתי. הייתי רוצה לראות אותו מקבל דקות ב-3 ושיהיה שחקן רוטציה ברמה של זוס. שילכו עם מי שיהיה טוב מביניהם. לתחושתי ברוב המקרים זה יהיה אבדיה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי felix_r » 29 ספטמבר 2018, 13:35

Rampel כתב:לדעתי יש כאן הפרזה ביכולות של זוס.

אחלה שהוא רוצה, הוא לא יכול להיות רכז ולדעתי הוא לא מתאים אפילו להיות פוינט פורוורד וזה משום שראיית המשחק שלו לא טובה מספיק וזה בא לידי ביטוי גם בהתקפה וגם בהגנה שלו. הגגות שהוא שם על שחקן שנמוך ממנו ב-10 ס"מ לא עושים עלי רושם, בטח לא כשקוראים לו אלכסיי שבד וברור שהוא הולך לסל. הוא לא מרוכז מספיק ולא זז מספיק טוב בהגנת החילופים. אחרי רול, הוא הבא שמפחיד אותי עם ההירדמויות שלו שראינו גם שנה שעברה. עד שהוא מזהה מהלך כבר מזמן חתכו אותו והוא לא רלוונטי.
הוא פשוט צריך לשאוף להפוך לסווינגמן, כי זה מה שהוא. הוא שחקן משלים, עם ארסנל מאוד מוגבל והוא יתרום רק אם הוא יהיה מרוכז מספיק. תקרת הזכוכית שלו היא בגדול 3&D (שזה גם מה שראינו אתמול), אבל הוא צריך לעבוד על זה.

אם יש לנו ישראלי שיכול להפוך לפוינט פורוורד זה דני אבדיה, שכמות הכשרון שלו היא בלתי נתפסת. זה שחקן שחייבים לקדם והוא יכול לתת תרומה ב-3 עמדות לדעתי. הייתי רוצה לראות אותו מקבל דקות ב-3 ושיהיה שחקן רוטציה ברמה של זוס. שילכו עם מי שיהיה טוב מביניהם. לתחושתי ברוב המקרים זה יהיה אבדיה.

סלח לי, אבל קשה להתייחס לפוסט שלך ברצינות, כאשר הנתונים בו מצוצים מהאצבע. אלכסי שבד לא נמוך מזוסמן ב 10 ס"מ. לידיעתך, הגובה של שבד הוא 198 ס"מ (על פי אתר היורוליג) והגובה של זוסמן 200 ס"מ על פי אותו האתר. כמעט אותו גובה... גם הזילזול שלך ביכולות של שבד הוא בכלל לא מובן אם לומר זאת בעדינות. להזכירך, השחקן הכי יקר ביורוליג, מלך הסלים של היורוליג בעונה החולפת, מלך הסלים של אליפות אירופה האחרונה. שחקן שעושה נקודות בכל דרך אפשרית ולא רק "ברור שהוא הולך לסל".

עכשיו ננסה לחזור לזוסמן. אז ככה. גם אם גארד הוא לא רכז טבעי, הוא עדיין יכול להשאר להיות גארד ולא פורווארד. נכון, זוסמן לא מפגין איזו יכולת מדהימה של ניהול משחק. הוא עדיין יכול להיות קומבו-גארד מצליח. בדיוק כמו שבורשטיין היה. זוסמן יכול להיות מה שהוא רוצה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 13:53

felix_r כתב:
Rampel כתב:לדעתי יש כאן הפרזה ביכולות של זוס.

סלח לי, אבל קשה להתייחס לפוסט שלך ברצינות, כאשר הנתונים בו מצוצים מהאצבע. אלכסי שבד לא נמוך מזוסמן ב 10 ס"מ. לידיעתך, הגובה של שבד הוא 198 ס"מ (על פי אתר היורוליג) והגובה של זוסמן 200 ס"מ על פי אותו האתר. כמעט אותו גובה... גם הזילזול שלך ביכולות של שבד הוא בכלל לא מובן אם לומר זאת בעדינות. להזכירך, השחקן הכי יקר ביורוליג, מלך הסלים של היורוליג בעונה החולפת, מלך הסלים של אליפות אירופה האחרונה. שחקן שעושה נקודות בכל דרך אפשרית ולא רק "ברור שהוא הולך לסל".

עכשיו ננסה לחזור לזוסמן. אז ככה. גם אם גארד הוא לא רכז טבעי, הוא עדיין יכול להשאר להיות גארד ולא פורווארד. נכון, זוסמן לא מפגין איזו יכולת מדהימה של ניהול משחק. הוא עדיין יכול להיות קומבו-גארד מצליח. בדיוק כמו שבורשטיין היה. זוסמן יכול להיות מה שהוא רוצה.

אז אני אתקן. שבד אכן 198. וזוס יודע לחטוף, יש לו ידיים ארוכות, אבל זה כל מה שיש לו. הוא לא מספיק טוב בהגנה, עדיין נרדם בחילופים ולא מספיק טוב בכללי בשביל להוביל כדור.

להיתפס על טעות אחת לא הופך את הדעה שלי ל"מצוצה מהאצבע". אין שום סיבה ששחקן בגובה 2 מטר, שלוקה (בלשון המעטה) בהובלת כדור ובראיית משחק ישמש כרכז או כמוביל כדור.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי jol9 » 29 ספטמבר 2018, 14:04

זה שיש שחקנים בגובה 200 שיכולים להוביל כדור, זה ברור. זה לא אומר שגם זוסמן צריך לשאוף לזה.
לצורך הדוגמא, דורון ג'מצ'י, היה מוביל כדור כמו שאני הייתי מוביל כדור, והוא גם היה בגובה הזה בערך, ועדיין היה אחד השחקנים
הגדולים ביותר, כי הוא שיכלל את מה שידע לעשות הכי טוב לרמה של טופ אירופאי (שלא נאמר עולמי).

לזוסמן יש אחלה ידית. למה שלא יתמקד בזה ובאיך הוא הופך להיות דומה יותר לבלו ולא לפאפאלוקאס, כי זה הרבה יותר רחוק מהסט סקיל
הטבעי שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 14:07

jol9 כתב:זה שיש שחקנים בגובה 200 שיכולים להוביל כדור, זה ברור. זה לא אומר שגם זוסמן צריך לשאוף לזה.
לצורך הדוגמא, דורון ג'מצ'י, היה מוביל כדור כמו שאני הייתי מוביל כדור, והוא גם היה בגובה הזה בערך, ועדיין היה אחד השחקנים
הגדולים ביותר, כי הוא שיכלל את מה שידע לעשות הכי טוב לרמה של טופ אירופאי (שלא נאמר עולמי).

לזוסמן יש אחלה ידית. למה שלא יתמקד בזה ובאיך הוא הופך להיות דומה יותר לבלו ולא לפאפאלוקאס, כי זה הרבה יותר רחוק מהסט סקיל
הטבעי שלו.
ג'מצ'י הוא באמת המודל הכי טוב שזוס צריך לשאוף אליו לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי jol9 » 29 ספטמבר 2018, 14:23

Rampel כתב:
jol9 כתב:זה שיש שחקנים בגובה 200 שיכולים להוביל כדור, זה ברור. זה לא אומר שגם זוסמן צריך לשאוף לזה.

הטבעי שלו.
ג'מצ'י הוא באמת המודל הכי טוב שזוס צריך לשאוף אליו לדעתי.

ג'מצ'י קצת גדול על זוס. אבל כן, בגדול, זה הכיוון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 29 ספטמבר 2018, 14:36

ג'מצ'י הוא הכי רחוק בתכונות שלו מזוסמן. לא מבין איזה פיטריות אתם לוקחים. טוב, נו.. שבת. ההשוואה לבלו בכלל כמעט והפילה אותי מהכיסא. יוני, אתה הוזה!

זוסמן הוא בכלל לא קלעי אוטומאט. רחוק מזה. אם הוא עומד מיושר לסל בלי שחקן שמפריע לו, הוא קולע טוב, זה הכל. הוא לא יכול לצאת מאחורי חסימה להסתובב באוויר ולהעיף בומבה. הוא לא יכול להעיף שלשות מכידרור (לא באחוזים סבירים). הקליעה שלו בסדר גמור, אבל הוא לא איזה צלף עילאי.

זוסמן הוא גארד גבוה אול-אראונד, שיכול לבחור לשחק בתפקיד שהוא רוצה. תפסיקו לדחוף אותו לפורווארד בגלל הגובה שלו. הגובה לא רלבנטי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי גל גל » 29 ספטמבר 2018, 14:41

משהו חשוב שראינו
בלאק יכול לשחק בעמדה 4 די בהצלחה ההגנה והריבאונד איתו ועם טיוס באותו הרכב היו מעולות
יחד עם פארגו וילבקין וזוס

הרכב הגנתי נפלא
מכבי 2025
גראהם קלארק בלאט
נדוביץ,הנדס,דיבה
לאמב,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
באסי,סנטוס,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי cifkcv » 29 ספטמבר 2018, 15:26

זוס במודל צריך לשאוף להיות בורשטיין.
cifkcv

הודעהעל ידי felix_r » 29 ספטמבר 2018, 15:37

cifkcv כתב:זוס במודל צריך לשאוף להיות בורשטיין.

הכי מתאים לו. את סט היכולות של בורשטיין יש לו. נקווה רק שלא יהיו לו את הפציעות שגמרו את בורשטיין.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי TAYO » 29 ספטמבר 2018, 16:28

גל גל כתב:משהו חשוב שראינו
בלאק יכול לשחק בעמדה 4 די בהצלחה ההגנה והריבאונד איתו ועם טיוס באותו הרכב היו מעולות

הרכב הגנתי נפלא

צודק, אחת הטענות המוקדמות שלי זה שאם בלאק יצליח לשמור בצורה יעילה ב-4, אובריינט יסתדר יופי בעמדה 5 בהגנה, כתגובה לבעייתיות בכבדות היחסית של אובריינט בהגנה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 16:36

בתנועה ובנתונים פיזיים הוא אולי דומה לבורשטיין, אבל בשליטה בכדור ובכדרור (בהתמודדות עם הגובה שלו שמשפיע על גובה הכדרור) הוא לא קרוב, כשבנוסף הוא מאוד גמלוני ולוקה בראיית משחק. הוא לא מוביל כדור וזה מסיבה טובה. הוא משחק כמו סקנד גארד ובעיקר זורק שלשות. מפתחים אותו להיות סווינגמן, כי האיכויות שלו והפוטנציאל שלו כשחקן הן כשחקן כנף וממש לא כקומבו גארד.
הסיכוי היחיד שלו להפוך למשהו שדומה לבורשטיין הוא השאלה והרבה דקות כמוביל כדור. הוא צריך לטעות 100 אלף פעם בשביל למצוא את עצמו ולהבין האם הוא יכול לשפר את האלמנטים הבעייתים או לא. במכבי זה לא יקרה ואין סיבה שזה יקרה, לא בגלל הגובה אלא בגלל צורת המשחק שלו והתפקיד שלו בסגל.

ועכשיו אני אסביר למה אני מתחבר להשוואה של יוני לג'מצ'י. אני חושב שזוס הוא 2 טבעי, אבל מאוד מוגבל, כשהנשק העיקרי שלו הוא הקליעה. רואים שמה שהוא עבד עליו בשנה האחרונה זה חיתוכים וחדירות לסל (עדיין מזייף לפעמים בסיומת), אבל עדיין לפני הכל הוא קלעי. ולכן הסיכוי הטוב ביותר שלו הוא להמשיך לפתח את הקליעה. בטח אם הוא רוצה לשחק כגארד. בניגוד לטענה שהוא יכול להיות מוביל כדור (מה שלא ראינו ממנו אף פעם, בשום רמה), כבר ראינו אותו קולע אחרי חסימות. אין ספק שהוא עוד צריך לעבוד על קליעה מכדרור, אבל זה אלמנט שהרבה יותר קל לשפר מאשר שליטה בכדור ובטח ראיית משחק.
כמו שרשמתי מקודם, רואים שמכבי עובדים על להפוך אותו לסווינגמן - כי זה הצורך שלהם. רואים את זה בצורה שהוא התנפח, שמחזקים אותו פיזית כדי שהוא באמת יוכל לשחק בשתי העמדות.
לי לא ברור למה להתעלם מהנתונים שיש לו ומהיכולת שלו לענות על צורך לא קיים, דרכו הוא אשכרה יוכל לקבל דקות משמעותיות, גם ביורוליג. אלא אם הוא מתכנן להיות שחקן רביעי-חמישי ברוטציה בכל עמדה אחרת בקו האחורי.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 16:42

TAYO כתב:
גל גל כתב:משהו חשוב שראינו

הרכב הגנתי נפלא

צודק, אחת הטענות המוקדמות שלי זה שאם בלאק יצליח לשמור בצורה יעילה ב-4, אובריינט יסתדר יופי בעמדה 5 בהגנה, כתגובה לבעייתיות בכבדות היחסית של אובריינט בהגנה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
באמת מעניין לראות כבר את השילוב בין אובראיינט לבלאק. עצוב שנגמרה ההכנה והם עוד לא שיחקו ביחד פעם אחת..

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי toja27 » 29 ספטמבר 2018, 16:43

אני חושב שהוא יכול להיות אול אראונד סקונד גארד, זה נמצא אצלו בdna בהתרשמות שלי. אבל הוא צריך לשפר את הכדרור והפיזיות, בעצם כל דבר שקשור לאספקט החדירה. הקליעה וקבלת החלטות כן כבר נמצאות שם.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2018, 17:04

toja27 כתב:אני חושב שהוא יכול להיות אול אראונד סקונד גארד, זה נמצא אצלו בdna בהתרשמות שלי. אבל הוא צריך לשפר את הכדרור והפיזיות, בעצם כל דבר שקשור לאספקט החדירה. הקליעה וקבלת החלטות כן כבר נמצאות שם.
שחקן שלהיות אולאראונד זה ב-DNA שלו, לא עומד רוב המשחק בפינה ומחכה לכדורים. יש לו פוטנציאל להיות אחלה של 3&D.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, felix_r ו־23 אורחים