מה הקשר בין העובדה שזוסמן שחקן בית ושהוא היה ה-MVP של טורניר נבחרות עד גיל 20 (שחלק מהכישרונות הגדולים באירופה הבריזו ממנו) לבין המוכנות/בשלות שלו לקבוצה (המנטלית והמקצועית) כמו מכבי? שיהיה ברור, אני מחזיק מהכישרון שלו הרבה יותר מאשר זה של קולשוב לצורך העניין. אבל צריך להבין - במכבי הוא לא יקבל את הבמה ואת הסלבנות (לא מהקהל ולא מהמועדון) שהוא היה מקבל במקום כמו ראשל"צ, ולכן בעיניי היה עדיף בשבילו (וגם בשביל מכבי, בטווח הארוך) להיות מושאל העונה. ורק בשביל זה, קולשוב היה אחלה מילוי מקום.
אחדשיודע הודעות: 10915הצטרף: ב' מאי 25, 2015 12:32
am
ראשית , זוסמן כבר עבר עונה אחת במכבי , תחת אותו מאמן , זה לכשעצמו כבר נותן לו איזו שהוא ייתרון על פני קולשוב (דברת על בשלות) וכן , עצם העובדה שהוא שחקן בית , דווקא עוזרת לו, אני לא יודע מי כן הופיע בטורנירי הנבחרות שקולשוב שיחק בהם , ייתכן והיו הברזות או לא , בדומה לזוסמן , אני לא חושב שזה העיקר , אם כבר , אז זוסמן שותף ל 2 נבחרות עתודה , אחת זכתה במדליית כסף השנייה בזהב , תחת 2 מאמנים שונים ורוסטר שונה , הנבחרות שקולשוב שותף בהם התנודדו בין דרג ב' למקומות דו ספרתיים ,האם זה אומר משהו? לא בטוח , אבל נקודה מעניינת.
לגבי הסבלנות והבמה במכבי , למה שלקולשוב יהיה קל יותר? אם כבר פחות , כי זה שחקן שהקהל ברובו של מכבי כלל לא מכיר , שטרם כדרר כדור אחד באיזושהיא מסגרת אירופאית , ליגה או מפעל אירופאי.
אני מאד מחבב את קולשוב , ומאחל לו שיצליח , ושיגיע אלינו , אבל זוסמן צעיר יותר , משופשף בכדורסל הישראלי והאירופאי יותר , מביא לשולחן לדעתי יותר דברים (הובלת כדור , קליעה , הגנה ברמה גבוהה , ריבאונד , אסיסטים) לפחות בשלב הזה של התפתחותו , יותר מאשר קולשוב.