ת'רד המלפפונים V5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד המלפפונים V5 - טיילר אניס הגיע להתרשמות

הודעהעל ידי jol9 » 01 אוגוסט 2019, 00:29

toja27 כתב:
A.Parker כתב:
toja27 כתב:קלויארו הוא מהיחידים שהיה מגיע להם להמשיך לעונה נוספת. היה מובן אם לא ממשיכים אבל מובן לא פחות הרצון להמשיך איתו, לפחות בעיני.
שחקן הגנה טוב, אינטילגנט, ריבאונדר טוב במיוחד בהתקפה עם יכולת לקלוע מחוץ לקשת.
אנמי בהתקפה ולא יוזם מספיק כן, לא מגוון מספיק ביכולות ההתקפיות כן, אבל היתרונות שלו זה בטח לא משהו שאפשר למצוא בחצי מחיר בליגה המקומית כמו שמנסים לצייר.

מסכים, אבל הבעיה איתו זה ששחקן חד מימדי כמוהו צריך להגיע רק לתלכיד ספציפי (ולא שיהיה מהראשונים להישאר לעונה נוספת לפני החתמת הבכירים). אגב, מאז ההדחה ביורוליג ההגנה שלו במשחקי הליגה היתה פחות אפקטיבית. אני מקווה שזה בעיקר עניין של התאמות, כי ביורוליג הוא שמר נפלא.

העיקרון של בניית החמישיה והתאמת המחליפים לחמישיה הוא נכון גם בעיני ודובר על זה רבות כאן, אבל כפי שרשמתי בעבר זה לא תמיד פשוט בשטח .
למשל הייתה התעניינות בקלויארו מצד אנאדולו, התעכבת מספיק זמן ויכול להיות שאיבדת אותו לקבוצה אחרת. אז אפשר לומר "בסדר, נמצא מחליף אחר במקום" אבל גם זה לא תמיד אידיאלי, כי דווקא המאמן רצה את קלויארו , ואת החבילה היחודית שהוא מביא ביחד עם העובדה שהוא ממשיך לשנה נוספת במכבי עם אותו מאמן וכבר יודע את הסיסטם ולא להביא בהכרח שחקן משלים אחר.
ותסתכל כמה זמן לוקח להרכיב את החמישיה הראשונה, למשל קח את מקרה כספי- מחכים לתשובה שלו, אז מה מכבי יעשו במקרה כזה במידה ורוצים להרכיב חמישיה קודם ואז להתאים משלימים? בשטח זה לא כל פשוט.

ברור שזה לא פשוט, אבל קבוצות עדיין עושות את זה.
בוא נתחיל מזה, שמכבי תהיה מסוגלת להתחיל עונה מבלי להחליף את רוב הסגל. זה המצב התקין, שלא מתקיים כאן כבר כמה שנים טובות.

זה גם בסדר להחתים שחקן חמישייה אחד מאוחר, או שחקן ספסל אחד מוקדם יותר. הבעיה היא כשזה נוהל שחוזר על עצמו עם רוב השחקנים ברוב השנים האחרונות, מה שמראה שזה לא במקרה, אלא שזאת השיטה וזאת שיטה לא טובה שגם לא הוכיחה את עצמה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי A.Parker » 01 אוגוסט 2019, 00:31

Rampel כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
Rampel כתב:
my man כתב:עזבו את הפציעה רגע..אני לא חושב שהוא מתאים למה שאנחנו בונים פה..צריך רכז שחושב קודם כל מסירה..ואם כבר במה נוריס קול פחות טוב ממנו?
הוא רכז שחושב קודם מסירה. הוא גם מוביל כדור טוב, הוא גם מוסר טוב והוא גם שחקן פיק אנד רול טוב. הדבר היחיד שקצת מעיב על זה זה שהוא לא שומר מדהים באחד על אחד. הוא חכם והוא עושה הגנה, אבל הרגליים שלו איטיות יחסית לרכז וגארדים זריזים ואתלטיים ממנו כנראה יצליחו לעבור אותו (בטח היום ). אבל באירופה אין הרבה כאלו ועליהם אפשר לזרוק את ג'ונדי למשל. הרגליים האיטיות וחוסר היציבות בזריקה ב-NBA של היום הם אלו שפלטו אותו מהליגה, אבל חוץ מזה הוא אחלה שחקן ודווקא פיט טוב בשביל לשחק ליד ווילבקין ולהפעיל את הקו הקדמי הננסי שנבנה לנו פה.

בהנחה וכספי אכן יהיה פה, יש מצב שהוא גם האופציה הטובה ביותר בתקציב שישאר. אם הוא יימצא כשיר, זו אחלה החתמה לדעתי.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
''בהנחה וכספי אכן יהיה פה''

אשכרה מחתימים שחקן כי לא נשאר כסף אחרי כספי, רק שכספי עדיין לא חתם, ואז נישאר גם בלי כספי, גם עם שחקן זול וגם עם זין ביד
אם מכבי ידפקו את עצמם זו בעיה שלהם. עם כל הטיסה המתוקשרת לארה"ב בשביל להשיג חוזה ב-NBA, רוב הסיכויים שהוא לא יהיה שם בעונה הבאה. with that been said, כספי צריך להיות פה, אחרת המצב יהיה עוד יותר שיט ממה שהוא עכשיו. והאמת שאיתו, עם אניס ועם אייסי, זה אשכרה השיט המינימלי שהיה אפשר לצאת איתו מהקיץ הזה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

האמת שמכבי יכולה לנצל את העניין לטובתה. במידה וכספי לא מקבל הצעה מקבוצת NBA, כמעט בטוח שמכבי היא הקבוצה הבכירה ביותר (אם לא היחידה) שתרצה אותו. זה יאפשר לה להציע לו חוזה גם של 800 אלף, שיהיה ההצעה הטובה ביותר שלו, פשוט כי לא יהיו לו אלטרנטיבות. כמובן שזה לא יקרה כי הם לא ירצו "להשפיל" או "להעליב" אותו, אבל זה בהחלט אפשרי.
A.Parker

הודעהעל ידי קובי » 01 אוגוסט 2019, 01:15

my man כתב:עזבו את הפציעה רגע..אני לא חושב שהוא מתאים למה שאנחנו בונים פה..צריך רכז שחושב קודם כל מסירה..ואם כבר במה נוריס קול פחות טוב ממנו?

אניס הוא שחקן שחושב קודם כל מסירה. פלור מנג׳ר אמיתי.
קול שחקן שונה לחלוטין - אתלטי יותר ופינישר הרבה יותר טוב. סקורר.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 אוגוסט 2019, 01:16

קובי כתב:

ולא רכז
אני מתה על קול, לא הייתי מתנגדת שיחזור, אבל הוא לא רכז, אין מה להשוות אותו לאניס מהבחינה הזאת
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 01 אוגוסט 2019, 01:22

Holiday_Armadillo כתב:
קובי כתב:

ולא רכז
אני מתה על קול, לא הייתי מתנגדת שיחזור, אבל הוא לא רכז, אין מה להשוות אותו לאניס מהבחינה הזאת

ברור. לכן אין מה להשוות.
אניס הוא פיוּר פוינט גארד, מנהל משחק, שולט מצויין בכדור, ראיית משחק טובה.
קול אתלטי יותר, מהיר יותר, אקספלוסיבי יותר. פחות מנהל משחק, הרבה יותר סקורר.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי arie85 » 01 אוגוסט 2019, 01:42

אני חושב בניגוד עליכם שאניס לא יחתום במכבי, זה יכול לקרות רק עם פתאום באימונים הוא יראה ממש טוב, קשה לי לראות את מכבי לוקחת סיכון בעמדת הרכז הפותח, מה גם שיש רכזים כמו קול במחיר דומה לשלו
arie85

הודעהעל ידי גל גל » 01 אוגוסט 2019, 01:43

https://www.youtube.com/watch?v=OjANRwlH5V8

כל מי שחושב שאניס הוא שחקן שלא חושב קודם מסירה שיראה את זה.

הוא Pure point guard נקודה.

רציתם שחקן שחושב קודם מסירה ? קיבלתם.

אחלה מנהל משחק. משלים יפה את וילבקין וגם יש לאניס סייז טוב לרכז.

דרך אגב יש לי הרגשה שכספי לא יהיה פה
מכבי 2025
גראהם קלארק בלאט
נדוביץ,הנדס,דיבה
לאמב,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
באסי,סנטוס,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי Jack55 » 01 אוגוסט 2019, 02:33

גל גל כתב:https://www.youtube.com/watch?v=OjANRwlH5V8

זה ברור שהוא רכז שיודע למסור מעולה ובעיקר מצוין במצבי פיק אנד רול, מי שטען אחרת פשוט לא הכיר או ראה את השחקן משחק.
כמו שכתבתי מלכתחילה, מבחינת יכולות ושחקן הוא בדיוק מה שמכבי הייתה צריכה לעמדת הרכז, הבעיה היחידה פה היא עניין הפציעה וסימן השאלה לגביי הכשירות שלו.
אני לא אתפלא אם כבר מחר יודיעו על הודעה רשמית שהוא חתם, זאת החתמה קלאסית למכבי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי BIG sofo » 01 אוגוסט 2019, 03:09

עניין הפציעה הוא לא רק עניין פיזי, אלא גם עניין פסיכולוגי ומנטלי. גם אם יצליח לחזור ל90-100 אחוז מהיכולת שלו , יש את העניין הפסיכולוגי והמנטלי האם הוא בשל נפשית לבצע את אותן פעולות אותן ביצע בעבר.
במידה וכן אז כפי שציינתי מדובר על מנהל משחק טוב.קצת פרווה.בסופו של דבר אני חושב שהוא יכול להתאים מאוד לסגל שנבנה וכן אני רואה אותו בתור רכז מוביל במכבי תל אביב גם כמה שנים קדימה. חושב שהוא יכול מאוד להצליח אצלנו.
BIG sofo

הודעהעל ידי toja27 » 01 אוגוסט 2019, 05:58

A.Parker כתב:
toja27 כתב:
A.Parker כתב:
toja27 כתב:קלויארו הוא מהיחידים שהיה מגיע להם להמשיך לעונה נוספת. היה מובן אם לא ממשיכים אבל מובן לא פחות הרצון להמשיך איתו, לפחות בעיני.
אנמי בהתקפה ולא יוזם מספיק כן, לא מגוון מספיק ביכולות ההתקפיות כן, אבל היתרונות שלו זה בטח לא משהו שאפשר למצוא בחצי מחיר בליגה המקומית כמו שמנסים לצייר.

מסכים, אבל הבעיה איתו זה ששחקן חד מימדי כמוהו צריך להגיע רק לתלכיד ספציפי (ולא שיהיה מהראשונים להישאר לעונה נוספת לפני החתמת הבכירים). אגב, מאז ההדחה ביורוליג ההגנה שלו במשחקי הליגה היתה פחות אפקטיבית. אני מקווה שזה בעיקר עניין של התאמות, כי ביורוליג הוא שמר נפלא.

העיקרון של בניית החמישיה והתאמת המחליפים לחמישיה הוא נכון גם בעיני ודובר על זה רבות כאן, אבל כפי שרשמתי בעבר זה לא תמיד פשוט בשטח .
למשל הייתה התעניינות בקלויארו מצד אנאדולו, התעכבת מספיק זמן ויכול להיות שאיבדת אותו לקבוצה אחרת. אז אפשר לומר "בסדר, נמצא מחליף אחר במקום" אבל גם זה לא תמיד אידיאלי, כי דווקא המאמן רצה את קלויארו , ואת החבילה היחודית שהוא מביא ביחד עם העובדה שהוא ממשיך לשנה נוספת במכבי עם אותו מאמן וכבר יודע את הסיסטם ולא להביא בהכרח שחקן משלים אחר.
ותסתכל כמה זמן לוקח להרכיב את החמישיה הראשונה, למשל קח את מקרה כספי- מחכים לתשובה שלו, אז מה מכבי יעשו במקרה כזה במידה ורוצים להרכיב חמישיה קודם ואז להתאים משלימים? בשטח זה לא כל פשוט.

לא חייבים שכל החמישיה תורכב, אבל כן היית מצפה שהוא לא יהיה מראשוני הנשארים. גם אם היו מוותרים על האופציה והוא היה הולך (לא בטוח בכלל אם באמת היה לו שוק, גם אובריינט היה נראה רגע מחתימה שם), הוא לא איזה סטיל שתתבאס יותר מדי שהוא עזב.

מה זה משנה מי הראשון ומי השני שנשאר? יותר חשוב מי נשאר ומי לא, מה גם שכולה נשארו 3 זרים מתוך ה 7 כשאחד מהם עם חוזה מובטח לעונה הקרובה. בסופו של דבר פשוט מימשו את האופציה על קלויארו.
אם אני לא טועה עתאמן אישר בעצמו שקלויארו מבחינתם מועמד.
הוא אולי לא סטיל אבל המאמן רצה אותו לעונה הקרובה מהסיבות שלו. אם לא היה רוצה לא היה נשאר.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 01 אוגוסט 2019, 06:06

jol9 כתב:
toja27 כתב:
A.Parker כתב:

ברור שזה לא פשוט, אבל קבוצות עדיין עושות את זה.
בוא נתחיל מזה, שמכבי תהיה מסוגלת להתחיל עונה מבלי להחליף את רוב הסגל. זה המצב התקין, שלא מתקיים כאן כבר כמה שנים טובות.

זה גם בסדר להחתים שחקן חמישייה אחד מאוחר, או שחקן ספסל אחד מוקדם יותר. הבעיה היא כשזה נוהל שחוזר על עצמו עם רוב השחקנים ברוב השנים האחרונות, מה שמראה שזה לא במקרה, אלא שזאת השיטה וזאת שיטה לא טובה שגם לא הוכיחה את עצמה.

גם שאר הקבוצות לא תמיד עושות את זה.
תסתכל למשל על צסקא, החתימו שחקנים מחליפים במעמדם כמו סטרלינקס והילארד לפני שהחתימו את הרכז הפותח שלהם. גם במילאנו של מסינה הביאו את מאק ואת רודריגז אחרי שהביאו את רול.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אוגוסט 2019, 06:33

כמו שיוני אמר - הבעיה שבמכבי זה עניין שחוזר על עצמו שוב ושוב. זה לא היוצא מן הכלל בשנים האחרונות, אלא הכלל. מתחילים מהמחליפים ואח"כ עוברים לחמישייה. אין בזה שום היגיון. לצורך הדוגמה - לא היה קורה כלום אם מכבי הייתה מחכה עם רול וקיין בקיץ שעבר, לפני שמיהרה לממש את האופציה עליהם פן יעשו "וייברח" לקבוצה אחרת. כלום לא היה קורה. במקרה הכי גרוע (שהוא בכלל לא גרוע כאמור), הם היו עוזבים. סו פאקינג וואט. ככה לפחות הייתה לך הזדמנות לנסות להביא שחקנים מתאימים יותר לשאר חלקי הסגל.

וספציפית לגבי מילאנו (שההתנהלות שלה לא הרבה יותר טובה מזאת של מכבי בבניית קבוצות - למעט ההשקעה הכספית אולי). צריך להגיד שרול הוחתם שם כאשר מייק ג'יימס ככל הנראה עדיין היה חלק מהתוכניות (הוא גם שיכנע את רול להגיע, לפי מה שהוא עצמו כתב בטוויטר). ובכל אופן, כשכסף לא מהווה עבורך מכשול, אז קצת יותר קל לתקן אח"כ. למכבי אין את הפריבליגה שיש לעשירות היבשת - היא צריכה להתנהל טוב מהן כדי להגיע להישגים (שלא באופן מקרי), והיא לא. רחוק מזה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי משה » 01 אוגוסט 2019, 07:21

אני חושב שלהחתים אותו תיהיה טעות גדולה. מדובר בפציעה אורטופדית לא פשוטה בכלל. כל שחקן שעבר פציעת אורוטופדית קשה ומכבי החליטה לקחת הימור ולקחת אותו יתברר כטעות קשה ביותר. מרכוס פייזר וויטור פאברני הם הראשונים שעולים (דורון פרקינס עבר גם הוא פציעה קשה במכבי ועוד השיקום שלו עשה כאן, אמנם לא המשיך אבל את המשך הקריירה שלו כולם מכירים).
משה

הודעהעל ידי toja27 » 01 אוגוסט 2019, 07:23

אחדשיודע כתב:כמו שיוני אמר - הבעיה שבמכבי זה עניין שחוזר על עצמו שוב ושוב. זה לא היוצא מן הכלל בשנים האחרונות, אלא הכלל. מתחילים מהמחליפים ואח"כ עוברים לחמישייה. אין בזה שום היגיון. לצורך הדוגמה - לא היה קורה כלום אם מכבי הייתה מחכה עם רול וקיין בקיץ שעבר, לפני שמיהרה לממש את האופציה עליהם פן יעשו "וייברח" לקבוצה אחרת. כלום לא היה קורה. במקרה הכי גרוע (שהוא בכלל לא גרוע כאמור), הם היו עוזבים. סו פאקינג וואט. ככה לפחות הייתה לך הזדמנות לנסות להביא שחקנים מתאימים יותר לשאר חלקי הסגל.

וספציפית לגבי מילאנו (שההתנהלות שלה לא הרבה יותר טובה מזאת של מכבי בבניית קבוצות - למעט ההשקעה הכספית אולי). צריך להגיד שרול הוחתם שם כאשר מייק ג'יימס ככל הנראה עדיין היה חלק מהתוכניות (הוא גם שיכנע את רול להגיע, לפי מה שהוא עצמו כתב בטוויטר). ובכל אופן, כשכסף לא מהווה עבורך מכשול, אז קצת יותר קל לתקן אח"כ. למכבי אין את הפריבליגה שיש לעשירות היבשת - היא צריכה להתנהל טוב מהן כדי להגיע להישגים (שלא באופן מקרי), והיא לא. רחוק מזה.

אני לא מדבר על נכונות החשיבה שישנה מאחורי מה שאתם אומרים אלא יותר על הקשיים הפרקטיים שהקבוצות נתקלות ביישום של התהליך הזה. וישנם כאלו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי שמוליק » 01 אוגוסט 2019, 07:31

גל גל כתב:https://www.youtube.com/watch?v=OjANRwlH5V8

בשבילו, אני מאחל לו למצוא קבוצה. עונה 11 תביא לו פנסיה מכובדת מאוד.
במידה ולא יגיע אני לא אתפלא אם אמארה ינחת לעונה.
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי yellowaura » 01 אוגוסט 2019, 07:56

חושב שהוגן שמכבי תתאים את ההצעה הכספית לכספי בדיוק כמו שכספי לא סופר אותה מבחינת הזמנים.

אם אייסי חתם לעונה אחת ב 700k, כספי יכול לחתום לעונה אחת ב 1 מיליון k.

ההצעה לאייסי מראה כמה לא משתלמת כלכלית ההצעה לכספי שבעונות המתקדמות העלות עוד עולה מעל מיליון ויש מחוייבות לעוד 2 עונות נוספות לשחקן עם פציעות.

תראו את אניס, מכבי עושה לו בדיקות עומסים ומבחני התאמה לפני קבלה ולכספי יש פס וחוזה גדול ל 3 שנים.

ואנחנו גם רואים את ההשלכות..מחפשים הימור זול יחסית ברכז.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי מילוס » 01 אוגוסט 2019, 08:08

.
נערך לאחרונה על ידי מילוס בתאריך 01 אוגוסט 2019, 09:53, נערך 3 פעמים בסך הכל.
מילוס

הודעהעל ידי tuphr » 01 אוגוסט 2019, 08:14

מילוס כתב:לפי מקור שלי, טאריק בלאק בלייקרס.
בוקר טוב.

:fe:
tuphr

הודעהעל ידי שמואל1 » 01 אוגוסט 2019, 08:14

מילוס כתב:לפי מקור שלי, טאריק בלאק בלייקרס.
בוקר טוב.
לא הוא לא.
בוקר טוב
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 01 אוגוסט 2019, 10:02

באמת מה עם טאריק בלאק ?
תמונה
מקאדו 3