גמר גביע ווינר : מכבי ת"א - הפועל ירושלים, שבת, 20:45

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: גמר גביע ווינר : מכבי ת"א - הפועל ירושלים, שבת, 20:45

הודעהעל ידי שמואל1 » 29 ספטמבר 2019, 11:25

פנויה להובלה: האם למכבי ת"א יש בעל בית?
ווילבקין, דורסי ובראיינט הם בהחלט כישרוניים, אך מי מבין כל הקומבו גארדים יכול להיות בעל הבית? ולאיזו מכבי ת"א נאמין: לזאת שהבהירה שהיא חייבת רכז בכיר, או זו שטוענת כיום שהיא תסתדר גם בלעדיו? ואיך זה שונה ממצבה של הפועל ירושלים? האוזמן מנתח
https://www.sport5.co.il/HTML/Articles/ ... 24936.html
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 ספטמבר 2019, 11:34

אף אחד מהגארדים לא יכול להיות בעל הבית של מכבי
וולטרס הכי קרוב לזה מבחינת עמדה טבעית וגם זה בספק ביורוליג
מי שצריך לרכז את המשחק של מכבי נמצאים בעמדות 3 ומעלה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

Re: גמר גביע ווינר : מכבי ת

הודעהעל ידי toja27 » 29 ספטמבר 2019, 13:21

Blondjam כתב:
Holiday_Armadillo כתב:לא חושבת שווילבקין צריך לדבר על איל זה היה אחד המשחקים הגרועים שהוא שיחק בהם אחרי מה שהוא עשה ברבע הרביעי
אני לא מבין למה לא עושים סוף לתרגילי כדררת האלה של סקוטי בדק' האחרונות.איפה יאניס לעזאזל? זה פשוט קשה לצפייה ולא מוכיח את עצמו כל פעם מחדש.אולי זו סטירה טובה לקבל עכשיו

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

וולבקין מקבל הרבה יותר קרדיט מיאניס ממה שראוימלדעתי עוד מהעונה שעברה, אני לא יודע אם זה השם של וולבקין או ניסיון להצדיק את השכר שלו אבל המאמן לא שם לו מספיק גבולות והיכולת על המגרש לא מוכיחה את הקרדיט הניתן לו.
אני גם מאמין שדורסי שלטעמי לא נופל מוולבקין ינזק מזה, ובתוכי מאמין שהירידה שלו במשחקי ההכנה האחרונים באה כתוצאה מחזרתו של וולבקין לקבוצה והאמון שהמאמן רוכש באחד לעומת השני.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי A.Parker » 29 ספטמבר 2019, 13:57

toja27 כתב:
Blondjam כתב:
Holiday_Armadillo כתב:לא חושבת שווילבקין צריך לדבר על איל זה היה אחד המשחקים הגרועים שהוא שיחק בהם אחרי מה שהוא עשה ברבע הרביעי
אני לא מבין למה לא עושים סוף לתרגילי כדררת האלה של סקוטי בדק' האחרונות.איפה יאניס לעזאזל? זה פשוט קשה לצפייה ולא מוכיח את עצמו כל פעם מחדש.אולי זו סטירה טובה לקבל עכשיו

וולבקין מקבל הרבה יותר קרדיט מיאניס ממה שראוימלדעתי עוד מהעונה שעברה, אני לא יודע אם זה השם של וולבקין או ניסיון להצדיק את השכר שלו אבל המאמן לא שם לו מספיק גבולות והיכולת על המגרש לא מוכיחה את הקרדיט הניתן לו.
אני גם מאמין שדורסי שלטעמי לא נופל מוולבקין ינזק מזה, ובתוכי מאמין שהירידה שלו במשחקי ההכנה האחרונים באה כתוצאה מחזרתו של וולבקין לקבוצה והאמון שהמאמן רוכש באחד לעומת השני.

מסכים. גם העובדה ששניהם בסופו של דבר סקנד גארדים פוגעת בשיתוף הפעולה ובדקות המשחק שלהם.
A.Parker

הודעהעל ידי NY boy » 29 ספטמבר 2019, 14:09

ואני חושב שהסיבה שיאניס סולד מדורסי זה ההגנה שלו. הבנאדם גם במשחקים שבהם היה נהדר התקפית היה תחנת מעבר בהגנה, לא חושב שראיתי בשנים האחרונות מישהו שומר כל כך גרוע בקבוצה (ועברו פה הרבה שחקני הגנה גרועים). יאניס שמגיע מהכדורסל היווני ואהוב ליבו היה בכלל שחקן כמו דיאנדרה קיין הנגר אפשר לראות על הפנים שלו כמה הוא סולד מזה. איך אחרי 2-3 פעולות לא טובות בהגנה הוא פשוט מעיף אותו על טיל לספסל. שהוא מצוין התקפית הוא קונה לעמצו דקות של חסד, שהוא לא מתפקד בהתקפה זה מסתיים בספסל מהר מאד. לא חושב שיאניס סובל את דורסי, לא מאמין בו, לפחות על פי שפת הגוף במשחקי אימון ואם הוא לא יקבל אזרחות ישראלית בקרוב לדעתי הוא מועמד להחתך מהר מאד ואם קיין לא ימצא קבוצה עד אז הוא יהיה מועמד עיקרי להחליף אותו.
NY boy

הודעהעל ידי A.Parker » 29 ספטמבר 2019, 14:35

NY boy כתב:ואני חושב שהסיבה שיאניס סולד מדורסי זה ההגנה שלו. הבנאדם גם במשחקים שבהם היה נהדר התקפית היה תחנת מעבר בהגנה, לא חושב שראיתי בשנים האחרונות מישהו שומר כל כך גרוע בקבוצה (ועברו פה הרבה שחקני הגנה גרועים). יאניס שמגיע מהכדורסל היווני ואהוב ליבו היה בכלל שחקן כמו דיאנדרה קיין הנגר אפשר לראות על הפנים שלו כמה הוא סולד מזה. איך אחרי 2-3 פעולות לא טובות בהגנה הוא פשוט מעיף אותו על טיל לספסל. שהוא מצוין התקפית הוא קונה לעמצו דקות של חסד, שהוא לא מתפקד בהתקפה זה מסתיים בספסל מהר מאד. לא חושב שיאניס סובל את דורסי, לא מאמין בו, לפחות על פי שפת הגוף במשחקי אימון ואם הוא לא יקבל אזרחות ישראלית בקרוב לדעתי הוא מועמד להחתך מהר מאד ואם קיין לא ימצא קבוצה עד אז הוא יהיה מועמד עיקרי להחליף אותו.

קודם כל, הוא לא שומר רע כמו שעשית ממנו, בטח שלא על רקע כמות השחקנים שלא שומרים בקבוצה, ובהם כספי ואבדיה אהובי הפורום. יחתכו אותו? נו באמת, מדובר באחד הסקוררים הטובים בקבוצה. יאניס סולד ממנו? בגלל זה הוא ניסה להביא אותו כבר לפני שנתיים לאולימפיאקוס?
A.Parker

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2019, 14:35

NY boy כתב:ואני חושב שהסיבה שיאניס סולד מדורסי זה ההגנה שלו. הבנאדם גם במשחקים שבהם היה נהדר התקפית היה תחנת מעבר בהגנה, לא חושב שראיתי בשנים האחרונות מישהו שומר כל כך גרוע בקבוצה (ועברו פה הרבה שחקני הגנה גרועים). יאניס שמגיע מהכדורסל היווני ואהוב ליבו היה בכלל שחקן כמו דיאנדרה קיין הנגר אפשר לראות על הפנים שלו כמה הוא סולד מזה. איך אחרי 2-3 פעולות לא טובות בהגנה הוא פשוט מעיף אותו על טיל לספסל. שהוא מצוין התקפית הוא קונה לעמצו דקות של חסד, שהוא לא מתפקד בהתקפה זה מסתיים בספסל מהר מאד. לא חושב שיאניס סובל את דורסי, לא מאמין בו, לפחות על פי שפת הגוף במשחקי אימון ואם הוא לא יקבל אזרחות ישראלית בקרוב לדעתי הוא מועמד להחתך מהר מאד ואם קיין לא ימצא קבוצה עד אז הוא יהיה מועמד עיקרי להחליף אותו.
כנראה שלא שמת לב כמה מייקל רול היה שומר מביך. לא רע, מביך.

דורסי לא אנמי ברמה של רול, אבל הוא לא טוב מספיק באחד על אחד ומצד שני לא יודע מתי ואיך לעזור בהגנה כשצריך ועל זה יאניס מתחרפן ממנו, כי אני מניח שאלו דברים שעובדים עליהם. זה לא משהו שהוא לא יוכל לשפר עם הזמן.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי NY boy » 29 ספטמבר 2019, 14:44

ליד דורסי (עד עכשיו) מייקל רול הוא שחקן ההגנה של העונה. דורסי לא רק שלא שומר, גם לא מנסה לשמור. כל שחקן שרוצה לעשות עליו סל עושה בלי מאמץ.

ולגביי זה שיאניס רצה אותו מאד עוד באולימפייקוס. רצה אותו קודם כל כי הוא יווני מקומי. כמו שמכבי רוצה שחקנים מקומיים שאמורים להיות מעל הרמה. וחוץ מזה, מה שרואים משם לא רואים מכאן. לפעמים אתה רוצה מישהו מאד ואז מגלה שאתה לא יכול לסבול אותו כי אתה מגלה עליו דברים. שפת הגוף של יאניס לגביי דורסי משדרת חוסר אמונה כללי, ולא סתם הוא גם נרשם רק למשחק היחידי שלמכבי לא היה אכפת ממנו בגביע ווינר.

אם דורסי ישתפר בהגנה או לא אני לא יודע, זה גם יכול להיות קשיי התאקלמות במשחק האירופי ועוד מיליון דברים. אבל גם בנבא הוא לא שמר ולכן נפלט משם מהר מאד. ופה הוא פשוט לא שומר. העדפה של יאניס לסקוטי מגיעה בדיוק מהמקום הזה, לא שסקוטי שחקן הגנה גדול הוא גם בינוני מינוס אבל הוא לפחות מנסה ומתאמץ בהגנה.
NY boy

הודעהעל ידי Jack55 » 29 ספטמבר 2019, 14:56

היה חובה להכין גיף לשלשה הזאת

תמונה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Rampel » 29 ספטמבר 2019, 15:17

NY boy כתב:ליד דורסי (עד עכשיו) מייקל רול הוא שחקן ההגנה של העונה. דורסי לא רק שלא שומר, גם לא מנסה לשמור. כל שחקן שרוצה לעשות עליו סל עושה בלי מאמץ.

ולגביי זה שיאניס רצה אותו מאד עוד באולימפייקוס. רצה אותו קודם כל כי הוא יווני מקומי. כמו שמכבי רוצה שחקנים מקומיים שאמורים להיות מעל הרמה. וחוץ מזה, מה שרואים משם לא רואים מכאן. לפעמים אתה רוצה מישהו מאד ואז מגלה שאתה לא יכול לסבול אותו כי אתה מגלה עליו דברים. שפת הגוף של יאניס לגביי דורסי משדרת חוסר אמונה כללי, ולא סתם הוא גם נרשם רק למשחק היחידי שלמכבי לא היה אכפת ממנו בגביע ווינר.

אם דורסי ישתפר בהגנה או לא אני לא יודע, זה גם יכול להיות קשיי התאקלמות במשחק האירופי ועוד מיליון דברים. אבל גם בנבא הוא לא שמר ולכן נפלט משם מהר מאד. ופה הוא פשוט לא שומר. העדפה של יאניס לסקוטי מגיעה בדיוק מהמקום הזה, לא שסקוטי שחקן הגנה גדול הוא גם בינוני מינוס אבל הוא לפחות מנסה ומתאמץ בהגנה.
דורסי עוד מתאמץ להישאר לפני השחקן שלו והיו לו בהכנה גם כמה פוזשנים הגנתיים מוצלחים, לא חושב שאפשר להגיד את זה על רול לא רק בתקופות הכנה אלא לאורך כל השנתיים האומללות שהוא היה פה בכלל. אתה יכול להגיד שאתה לא מרוצה מההגנה של דורסי, זה לגיטימי (לי יותר מפריע ה-IQ ההגנתי ששם נראה שיש יותר בעיה, אבל שוב יש מאמן שיכול לשפר את זה), אבל אם יש שבב אופטימיות בסגל הזה לעומת זה שקדם לו זה שאף אחד, כולל דורסי השוקיסט ואבדיה הבוסר, אף אחד הוא לא מסננת אומללה כמו מייקל רול. השחקן היחיד בסגל שהוא באמת פריך באופן מוגזם הוא ג'ייק כהן, אבל כישראלי ושחקן במקום דו ספרתי ברוטציה, הוא עושה את שלו.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי שמואל1 » 29 ספטמבר 2019, 15:31

Jack55 כתב:היה חובה להכין גיף לשלשה הזאת

תמונה
סטפ באק יפהפה של כספי, במאני טיים
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי divarx » 29 ספטמבר 2019, 15:32

עוד מישהו רואה עכשיו את השידור החוזר בערוץ הספורט?
לא רק שלא שידרו את המשחק לכולם, בשידור החוזר חתכו את הרבע השלישי בגלל שהשידורים שלהם היו באיחור, קפצו מהמחצית לרבע הרביעי, מה נדפק?! כזה זלזול בלקוחות מעולם לא ראיתי
divarx

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 ספטמבר 2019, 15:38

איזה כדור מטורף של בלאט אבל
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי A.Parker » 29 ספטמבר 2019, 15:54

NY boy כתב:ליד דורסי (עד עכשיו) מייקל רול הוא שחקן ההגנה של העונה. דורסי לא רק שלא שומר, גם לא מנסה לשמור. כל שחקן שרוצה לעשות עליו סל עושה בלי מאמץ.

לא מבין על סמך מה אתה קובע שהוא כל כך רע הגנתית אבל סבבה
A.Parker

הודעהעל ידי toja27 » 29 ספטמבר 2019, 16:10

אולי אני אישית לא שמתי לב אבל במשחקים הראשונים דווקא לא חשבתי שהוא היה רע בהגנה, הכל באופן יחסי כמובן, שחקן הגנה טוב הוא לא יהיה זה די ברור, יש לו אוריינטציה התקפית והגוף שלו פשוט לא מספיק חזק מדי, אבל את המאמץ ראיתי שנתן וגם מעשית לא ראיתי את מה שאתה תיארת לגביו. לאחר מכן ( נגד מילאנו ונהריה) מהמעט שראיתי ממנו הבן אדם לא היה מפוקס בשני הצדדים, והניחוש שלי וזה רק ניחוש כמובן שהירידה הדרסטית הזאת בפוקוס קשורה איכשהו באמון והזדמנות שהוא הרגיש מיאניס. ודרך אגב , אני חושב שקל להיות המאמן שלא מתפשר על עקרונות( הגנתיים במקרה הזה) כשהוא מאמין( דגש על ההוא) שיש אלטרנטיבה טובה יותר על הספסל בדמות וולבקין.
לא חושב שוולבקין או דיבה מציעים אלטרנטיבה טובה בהרבה בהגנה מדורסי, ומצד שני דורסי בהתקפה הוא קלעי שלא היה למכבי הרבה הרבה זמן, גם הוא יודע לשחק בשטף של הקבוצה מהמעט שראיתי, דבר שקשה יותר להגיד על וולבקין מההרבה שראיתי.
אני מאמין שהיתרון הבולט של וולבקין על דורסי מעבר לעובדה שיותר מנוסה באירופה הוא ביכולת הובלת הכדור, דבר שדורסי נראה יתקשה לעשות , מצד שני דורסי הוא קלעי, יש לו תפקיד ברור שהוא טוב בו, וולבקין לא לגמרי שם ולא לגמרי שם, אולי נוטה יותר לכיוון קלעי גם כן רק פחות טוב מדורסי.
אם הייתה לי אפשרות דמיונית , הייתי מעיף את וולבקין לכל הרוחות, מביא במקומו מוביל כדור ורכז ועדיף בעל מבנה פיסי טוב ויכולות הגנתיות ודורסי היה אוטומאט מחוץ לקשת ב-2.
לצערי עשו לגמרי סלט בגארדים בקיץ, האחד דורך על הרגליים של השני.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי NY boy » 29 ספטמבר 2019, 16:27

אני קובע את זה על סמך צפייה במשחקים ותשומת לב מיוחדת לעניין כי זה עניין אותי.

זה דווקא בא לידי ביטוי הכי טוב דווקא במשחק הכי טוב של מכבי בהכנה והמשחק הכי טוב של דורסי מול פנאתנייקוס שם הוא גם הצליח להישאר על המגרש יותר זמן בגלל היכולת ההתקפית הטובה שלו באותו היום והחיסורים של השחקנים. פשוט היה ניתן לראות בבירור איך כל פעם ששחקן שהוא שמר עליו החליט ללכת לסל דורסי כאילו לא היה קיים. מציע ללכת ולראות את המשחק הזה למי שלא מאמין. דווקא במשחק התקפי מדהים שלו ושהוא היה בביטחון היה אפשר לשים לב לזה הכי הרבה. על שני המשחקים הבאים נגד מילאנו ונהריה כבר אין מה להרחיב את הדיבור.

אני לא חושב שאפשר להשוואת בין דורסי לבין סקוטי וג'וני נכון לעכשיו. שניהם לא מרכזים, שניהם מוגבלים פיזית, שניהם מתאמצים בהגנה ושומרים יחסית סבירים ביחד לדורסי שהוא מעבר חצייה. התחושה שלי שזה גם ככה באימונים ויאניס פשוט לא סומך עליו ולא מחזיק ממנו. אולי אני טועה וזה בלוף והוא מסתיר אותו לקראת היורוליג, ההנחה שלי היא שלא. הוא מחזיק ואוהב את בראיינט הרבה יותר, אוהב את הפיזיות שלו, את ההגנה, ומעדיף אותו על המגרש.
NY boy

הודעהעל ידי Blondjam » 29 ספטמבר 2019, 16:50

NY boy כתב:אני קובע את זה על סמך צפייה במשחקים ותשומת לב מיוחדת לעניין כי זה עניין אותי.

זה דווקא בא לידי ביטוי הכי טוב דווקא במשחק הכי טוב של מכבי בהכנה והמשחק הכי טוב של דורסי מול פנאתנייקוס שם הוא גם הצליח להישאר על המגרש יותר זמן בגלל היכולת ההתקפית הטובה שלו באותו היום והחיסורים של השחקנים. פשוט היה ניתן לראות בבירור איך כל פעם ששחקן שהוא שמר עליו החליט ללכת לסל דורסי כאילו לא היה קיים. מציע ללכת ולראות את המשחק הזה למי שלא מאמין. דווקא במשחק התקפי מדהים שלו ושהוא היה בביטחון היה אפשר לשים לב לזה הכי הרבה. על שני המשחקים הבאים נגד מילאנו ונהריה כבר אין מה להרחיב את הדיבור.

אני לא חושב שאפשר להשוואת בין דורסי לבין סקוטי וג'וני נכון לעכשיו. שניהם לא מרכזים, שניהם מוגבלים פיזית, שניהם מתאמצים בהגנה ושומרים יחסית סבירים ביחד לדורסי שהוא מעבר חצייה. התחושה שלי שזה גם ככה באימונים ויאניס פשוט לא סומך עליו ולא מחזיק ממנו. אולי אני טועה וזה בלוף והוא מסתיר אותו לקראת היורוליג, ההנחה שלי היא שלא. הוא מחזיק ואוהב את בראיינט הרבה יותר, אוהב את הפיזיות שלו, את ההגנה, ומעדיף אותו על המגרש.
נניח ואתה צודק אז למה היה צריך אותו? היית מביא רכז

Blondjam

הודעהעל ידי toja27 » 29 ספטמבר 2019, 16:57

Blondjam כתב:
NY boy כתב:אני קובע את זה על סמך צפייה במשחקים ותשומת לב מיוחדת לעניין כי זה עניין אותי.

נניח ואתה צודק אז למה היה צריך אותו? היית מביא רכז

היה צריך להביא רכז , אבל אני בעד להוציא את הטוב ביותר( לדעתי) ממה שקיים עכשיו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי NY boy » 29 ספטמבר 2019, 16:57

אני חושב שהשיקול העיקרי בהבאה של דורסי היה פוטנציאל האזרחות מה שיאפשר לא להשאיר עוד זר בחוץ במשחקי הליגה ולשחק יותר בסגל כמעט מלא ב2 המסגרות (בטח אם ישוחרר קלוירו כמו שתכננו ואז רק זר אחד צריך להיות בחוץ). אני מעריך שהם החליטו שהפוטנציאל של ישראלי שלא צריך לשבת בחוץ פלוס הפוטנציאל של דורסי מבחינה התקפית שווה את ההתפשרות על העניין הזה ושיהיה אפשר להסתדר עם נייט וסקוטי כרכזים. לכן אני גם מעריך שאם הוא לא יקבל אזרחות מהר מאד הוא ישוחרר (בטח אחת היווניות שלא תתחיל את העונה טוב תשמח לקלוט אותו) ובמקומו יגיע רכז או במינימום דיאנדרה קיין מישהו ששומר טוב ופיזי שיתאים לכדורסל של יאניס יותר. כמובן כל עוד יאניס ימשיך להראות חוסר ביטחון ואמונה בדורסי ולנסות לשחק בסגנון יותר הגנתי. ברור (לי לפחות) כבר היום שמכבי לא מסוגלת לשחק הגנה טובה באמת ברמת יורוליג, היא תצטרך לנצח משחקים דרך ההתקפה ופה דווקא דורסי והיכולות ה הגבוהות שלו צריכים ויכולים לבוא לידי ביטוי. אבל בשביל זה צריך לשחק סגנון אחר, לרוץ, להזיז את הכדור, לזרוק המון מבחוץ. כרגע לא נראה שמכבי הולכת לכיוון הזה.
NY boy

הודעהעל ידי toja27 » 29 ספטמבר 2019, 17:16

נניח ואתה צודק לגבי משחק ההגנה שלו נגד פאו, אני זוכר קצת אחרת ואין לי דרך לראות את המשחק בשידור חוזר, אבל ראית יותר טוב וראית שהוא היה חור בהגנה, אבל מנגד הוא תפר אותם בהתקפה מבחוץ ובכלל במשחק התקפי משובח שלו. צריך לשים את היתרונות והחסרונות על מעין מאזניים ולנסות להעריך מה עדיף.
בראיינט מתחלק בעמדות 2-3 לא רק 2.
אגב המאמץ של דיבה בהגנה הוא לרוב הצגה משהו, היריב בדרך כלל לא מתקשה מולו. וולבקין אכן קשוח יותר אבל מאוד לא עקבי ולעתים נראה חור בהגנה בעצמו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra ו־15 אורחים