מחשבות לקראת עונת 2020/21

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לקראת עונת 2020/21

הודעהעל ידי אנטוניו » 18 יולי 2020, 15:28

ההרכב שלך נראה הגיוני אך לא יגיעו 9 זרים
אני עדיין מפנטז על ההרכב הבא.

ניגל גוס/ אניס , דיבא , דורי סהר
ווליבקין, דורסי, סנדי
בראיינט, זוסמן
גיל/אייסי, קוליארו , כספי
הנטר, מונרו, אטיאס
סמל אישי של המשתמש
אנטוניו

הודעהעל ידי Mitelka » 18 יולי 2020, 15:34

החציל האצטקי כתב:הנה סגל שאני חותם עליו היום:
5: אותלו האנטר, זאק הנקינס, יונתן אטיאס
4: עומרי כספי, קווינסי אייסי, אנג׳לו קלויארו
3: סם דקר, אלייז׳ה בראיינט, דורי סהר
2: יובל זוסמן, טיילר דורסי, סנדי כהן
1: סקוטי ווילבקין, ג׳ייקובן בראון, ג׳ון דיברתולומאו, עידן אלבר

כל שדרוג מעבר לזה יהיה בונוס.
זה לא סגל שעושה טופ 8 ביורוליג.
לא עובר את ברצלונה, ריאל, אפס, פנר, צסק"א, וכרגע גם לא את חימקי, מילאנו וולנסיה.
לא בטוח לגבי זניט ובאסקוניה וגם את היווניות.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי Jack55 » 18 יולי 2020, 15:42

Mitelka כתב:

לא עובר את ברצלונה, ריאל, אפס, פנר, צסק"א, וכרגע גם לא את חימקי, מילאנו וולנסיה.

אני גם לא בדעה חזקה על הסגל הספציפי שחציל הביא פה (ואת דעתי המורחבת אכתוב עוד מעט), אבל שמע גם העונה לא היה לנו סגל שעל הנייר לא היה אמור לעבור 6-7 קבוצות ובכל זאת היינו בטופ 4 קבוצות.

מכבי עשתה בסהכ מהלך חכם בכך שהשאירה את רוב הסגל שלה מהעונה שהצליח להביא אותה לדברים יפים, עכשיו זה הזמן להחתים רכז וסנטר שיספקו תרומה דומה (אולי אפילו טובה יותר) למה שוולטרס ובלאק היו מסוגלים להביא ואנחנו נהייה במצב טוב (שחקן במקום אייסי זה בונוס), בטח כאשר זאת תהייה עונה שנייה של דורסי ובראיינט ביורוליג.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 18 יולי 2020, 15:48

זה סגל שייתן פייט לכל קבוצה ויתאים לשיטה של יאניס. זה הכי חשוב.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי Mitelka » 18 יולי 2020, 16:13

Jack55 כתב:
Mitelka כתב:

אני גם לא בדעה חזקה על הסגל הספציפי שחציל הביא פה (ואת דעתי המורחבת אכתוב עוד מעט), אבל שמע גם העונה לא היה לנו סגל שעל הנייר לא היה אמור לעבור 6-7 קבוצות ובכל זאת היינו בטופ 4 קבוצות.

מכבי עשתה בסהכ מהלך חכם בכך שהשאירה את רוב הסגל שלה מהעונה שהצליח להביא אותה לדברים יפים, עכשיו זה הזמן להחתים רכז וסנטר שיספקו תרומה דומה (אולי אפילו טובה יותר) למה שוולטרס ובלאק היו מסוגלים להביא ואנחנו נהייה במצב טוב (שחקן במקום אייסי זה בונוס), בטח כאשר זאת תהייה עונה שנייה של דורסי ובראיינט ביורוליג.
אני הכי בעד המשכיות ואין לי בעיה עם כל ההארכות החוזים כולל שחקנים כמו דורסי שאני לא מת עליהם, אבל אני סלחן לשחקנים של שנה ראשונה באירופה. בטח שהבסיס של הסגל נשמר.

אבל בתכנית של חצילוס הנסיך של הפורום יש כמה חורים:
1. אותלו האנטר גדל בעוד שנה. קשה להאמין שיכול לתת עוד עונה בלתי נתפסת בגילו. הוא צריך להיות בדיוק כמו העונה, בתוכניות כסנטר מחליף ולכן הסנטר הראשון צריך להיות בקליבר של בלאק ולא של הניקס מראשון לציון עם כל הכבוד.
2. סקוטי ווילבקין נתן שנה של MVP ואפשר להניח שהוא צריך משהו שהוא טופ דוג לידו במקרה שגם הוא טיפה ירד. זוכר את המועמדים לשחק לידו? וואנמייקר? תיאודסיץ?. ואפילו וולטרס שכבר שכחו שהגיע עם ממוצע ספרות כפולות ביורוליג במדי ז'לגריס. להמר על האלכוהליסט מירושלים שלא שיחק ביורליג פעם אחת זה יותר מדי.

להגיד שבראון והניקנס יכולים להחליף את בלאק וולטרס ולהמשיך לבנות על עונות שיא של אותלו ושל ווילבקיין זה מתכןן רע לדעתי.

תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 יולי 2020, 16:15

עדיף שהיורוליג תתבטל עם הסגלים האלה. עמדות פנים חלשות מאוד, תלות מוגזמת בסקוטי, אין מספיק עומק ואין מספיק איכות באף עמדה.

לא בא בטענות למציעים כמובן, זאת המציאות, אבל עם מציאות כזאת.....
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Jack55 » 18 יולי 2020, 16:30

Mitelka כתב:
Jack55 כתב:
Mitelka כתב:

אני הכי בעד המשכיות ואין לי בעיה עם כל ההארכות החוזים כולל שחקנים כמו דורסי שאני לא מת עליהם, אבל אני סלחן לשחקנים של שנה ראשונה באירופה. בטח שהבסיס של הסגל נשמר.

אבל בתכנית של חצילוס הנסיך של הפורום יש כמה חורים:
1. אותלו האנטר גדל בעוד שנה. קשה להאמין שיכול לתת עוד עונה בלתי נתפסת בגילו. הוא צריך להיות בדיוק כמו העונה, בתוכניות כסנטר מחליף ולכן הסנטר הראשון צריך להיות בקליבר של בלאק ולא של הניקס מראשון לציון עם כל הכבוד.
2. סקוטי ווילבקין נתן שנה של MVP ואפשר להניח שהוא צריך משהו שהוא טופ דוג לידו במקרה שגם הוא טיפה ירד. זוכר את המועמדים לשחק לידו? וואנמייקר? תיאודסיץ?. ואפילו וולטרס שכבר שכחו שהגיע עם ממוצע ספרות כפולות ביורוליג במדי ז'לגריס. להמר על האלכוהליסט מירושלים שלא שיחק ביורליג פעם אחת זה יותר מדי.

להגיד שבראון והניקנס יכולים להחליף את בלאק וולטרס ולהמשיך לבנות על עונות שיא של אותלו ושל ווילבקיין זה מתכןן רע לדעתי.

הדעות שלנו מאוד דומות (גם בנוגע לדורסי), ואשמח אפילו לחזק את הדברים שציינת.
קודם כל קשה לי להאמין שיגיעו לפה 9 זרים גם אם יחליטו לרשום את קלויארו רק ליורוליג כי בכל זאת זה 3 שחקנים זרים מחוץ לסגל בכל משחק ליגה וגם התקציב לא בשמיים.

1. מסכים ואחזק עם כך שדווקא בגלל זה מכבי צריכים לנסות להחתים סנטר איכותי ולא הימור משוגע, ובנוסף גם אסור לשכוח שבלאק שיחק פחות מחצי עונה ולגמרי היינו תלויים נטו בהאנטר, לכן אם עונה הבאה ידאגו להחתים סנטר ברמה שבתקווה יהיה כשיר לכל העונה זה כבר יהיה לגמרי סיפור אחר.

2. אני גם חושב שצריך ליד ווילבקין שחקן יותר מוכח עם ניסיון, וויליאמס גוס או אניס נשמעים כמו אופציות יותר חמודות ובטוחות מאשר בראון עם כל הכבוד לזה שהוא קילר.

שוב אני אחזור ואגיד שזה שמכבי המשיכו עם רוב הסגל זה דווקא יכול להיות לא רע בכלל, אם ידעו להחתים 2 שחקנים מתאימים ונכונים במקום וולטרס ובלאק (ושוב שניהם שיחקו רק חצי עונה) הסגל הזה יוכל לעשות דברים יפים, בנוגע לאייסי נישאר רק לקוות שלא ימשיך.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי שמוליק » 18 יולי 2020, 17:45

נקודת המבט וההצעות שאתם מעלים (מונרו, גיל, מיקי וכו') שייכים ל "ימים כתיקונם". המצב מטורלל למכבי אין גולדהאר או ויזל שיכניסו את היד לכיס.
אניס ווקאפ (עם בייאאאוט 175K) הם היחידים שנחשבים "איכות יורוליג" שאפשר להביא במחיר שפוי. את השחקנים הבאים, גיימס יאנג מחיפה, ג'רמר גאלי מגליל, טיישון תומס מי"ם/קמרון אוליבר מציונה והנקינס מראשון אפשר להביא בשכר מאוד נמוך ויאניס יוכל להפיק מהם עונה טובה עם תקציב מגוחך כפי שעתיד להיות. לא לפיינל פור, אבל עונת יורוליג סולידית.
אגב עונה פיננסית, לא מבין איך לא מוכרים את סקוטי למרבה במחיר. העונה הבאה ממיילא לפרוטוקול בלבד. הרוח נושבת בדיוק לכוון הזה (ראו איפה חתם קליניץ).
נערך לאחרונה על ידי שמוליק בתאריך 18 יולי 2020, 17:47, נערך פעם אחת בסך הכל.
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 18 יולי 2020, 17:46

שמות לא יביאו נצחונות.
רק שחקנים עם מנטליות של אנדרדוג. הנקינס ובראון מביאים את זה.

דקר יביא את האקסטרה כשרון, עומק ו-ורסטיליות הגנתית.
כמובן שזה לא יקרה, אבל הלוואי.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שמוליק » 18 יולי 2020, 17:49

felix_r כתב:שמוליק,
ווקאפ חתום בז'לגיריס לעונה הבאה. בשביל להביא אותו צריך לשלם ביי-אאוט. ככה שאם אתה מחפש פתרונות זולים, ווקאפ הוא לא כזה, למרות שהוא נראה מתאים לשיטה של יאניס.

ביי אאוט נמוך אבל, גם 175K יותר מדי ביחס למצב הכלכלי העגום שלנו.
שמוליק

הודעהעל ידי Neo » 18 יולי 2020, 17:49

אם יביאו סנטר ברמה גבוהה,מוכן לוותר על רכז
סקוטי ר כ ז , דורסי מוביל כדור טוב וגם אליז'ה
מה רע בחמישיה סקוטי,טיילור,אליז'ה, קמרון אוליבר,דינו ראדז'ה ??
איך פיני גרשון הגדול היה אומר תחילת המשחק רק כדורים פנימה,משחק תקוע \תרגילים לא עובדים להכניס כדור פנימה, רוצים להגיע לקן העונשין להכניס כדור פנימה
ביג מן טוב פותר הרבה צרות
Neo

הודעהעל ידי שמוליק » 18 יולי 2020, 17:54

חציל, למה אטיאס כשאפשר להחתים את וויטי כמתאזרח?זוסמן בעמדה 2?
את דורסי ואייסי (750K ו- 700K) מחליף עם גרמר גאלי וטיישון תומס ( 250K ו- 350K)
גם עונה פיננסית וגם שני שחקנים מעצבנים הדורסי והאייסי
שמוליק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 18 יולי 2020, 18:03

שמוליק כתב:

חציל, למה אטיאס כשאפשר להחתים את וויטי כמתאזרח?זוסמן בעמדה 2?
את דורסי ואייסי (750K ו- 700K) מחליף עם גרמר גאלי וטיישון תומס ( 250K ו- 350K)
גם עונה פיננסית וגם שני שחקנים מעצבנים הדורסי והאייסי

וויטי חתם כבר בקוריאה. עזוב את זה שהוא עוד לא מתאזרח, וספק אם יהיה בכלל.

אני שם את זוסמן בעמדה 2 מטעמי הגנה והחשיבות שלה בשיטה.
לשחק עם 3 wings שיכולים לעשות הכל ולשמור חזק לכמה שיותר דקות.
זוסמן יצטרך לשפר דברים- אבל זו העמדה האידיאלית שלו.

דורסי ממשיך.
אייסי ימשיך אם יסכים לקיצוץ. אם לא- יהיה טיישון או אנערף מי.

שוב- דקר משמעותי ב״תוכנית״ שאני מציע. שחקן שיתן למכבי עוד שומר סופר ורסטילי עם סייז ואתלטיות מעולים.
יחפה על כל מיני בעיות שיכולות להווצר מעמדה 5.

אני מחזיק מהנקינס פרוספקט לטופ יורוליג, ומג׳ייקובן כשחקן שעולה מהספסל בצורה אדירה, ובכלל- כשחקן שמאוד בשל ליורוליג.

לא רואה את מכבי פוגעת עם שחקנים שגם יתאימו לסגנון המשחק שיאניס מכתיב וגם במחיר שפוי.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי LL6 » 18 יולי 2020, 18:18

שמכבי תשאיר ג'ונדי, כהן ואייסי. ותביא את וויליאמס-גוס, סם דקר ותומאס רובינסון (אם הוא עדיין פנוי) ואני חי עם זה בשלום.
LL6

מחשבות לקראת עונת 2020/21

הודעהעל ידי Jack55 » 18 יולי 2020, 19:48

חציל אני מנסה לרדת לסוף דעתך, אבל למה פשוט לא לנסות ללכת על ווקאפ?
ו9 זרים בעיניי זה חלום, אבל קשה לי לראות את זה קורה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי שופי שוף » 18 יולי 2020, 19:51

יש לי כמה נקודות שונות על מה שכל מיני אנשים שונים כתבו פה בדיון הארוך והמעניין הזה אז אני אנסה לתמצת:
1.
שוב- דקר משמעותי ב״תוכנית״ שאני מציע. שחקן שיתן למכבי עוד שומר סופר ורסטילי עם סייז ואתלטיות מעולים.
יחפה על כל מיני בעיות שיכולות להווצר מעמדה 5.

אני מחבב מאוד את דקר, אבל האמת צריכה להיאמר- הוא אכזב מאוד בעונה בקובאן, כמו שאר הקבוצה שלו. גם בהגנה הוא עשה עבודה לא טובה במיוחד, כשלי היה הרושם שהוא קצת מתעצל בהגנה לפעמים.
לא הייתי בונה עליו שיחפה על ליקויים בקו הקדמי, כי השנה בקובאן, שהחזיקה בקו הקדמי הכי כבד באירופה (ג'וני אובראיינט ואלן וויליאמס שכל אחד שוקל סביב 120 ק"ג), ההגנה בקו הקדמי הייתה באמת בדיחה ודקר לא חיפה עליהם. נכון שהקו הקדמי של מכבי שונה בתכלית וכבר ראינו שיאניס אוהב גבוהים יותר נמוכים וזריזים, אבל דקר פשוט לא מספיק מאסיבי וחכם בהגנה כדי שיגדיל ראש בהגנה ויפתור כל מיני בעיות ויחפה על הגבוהים.

2.
מסכים ואחזק עם כך שדווקא בגלל זה מכבי צריכים לנסות להחתים סנטר איכותי ולא הימור משוגע, ובנוסף גם אסור לשכוח שבלאק שיחק פחות מחצי עונה ולגמרי היינו תלויים נטו בהאנטר, לכן אם עונה הבאה ידאגו להחתים סנטר ברמה שבתקווה יהיה כשיר לכל העונה זה כבר יהיה לגמרי סיפור אחר.

הרכבת של הסנטרים האיכותיים כבר חלפה, ומכבי, כהרגלה, אפילו לא הגיעה עדיין לתחנה. מיקי, זיזיץ', ג'קירי, המילטון, מרטין ומי לא- כל אלו כבר מצאו קבוצה לעונה הבאה. מכיוון שנראה שהשנה ששוק הנפלטים מהNBA כמט ולא קיים (מלבד זיזיץ' וויליאם הווארד אף אחד לא חוזר לאירופה), אז האופציות של מכבי עוד יותר מצומצמות. אין טעם לשפוך כסף על עמדה 5 מכיוון שאין על מי לשפוך כסף בעמדה הזו, זו המציאות הנתונה. מה שנותר למכבי לעשות זה לעשות עבודת סקאוטינג טובה על שחקנים מדרג ב' של אירופה כמו הנקינס שחציל ציין ולבדוק מי מהם הכי מתאים למארג הזה שנוצר פה בשנה האחרונה, ומי מהם יוכל להפוך בעתיד לסנטר מהדרג הראשון של היורוליג אחרי השנים הטובות של האנטר.

3.
נקודת המבט וההצעות שאתם מעלים (מונרו, גיל, מיקי וכו') שייכים ל "ימים כתיקונם". המצב מטורלל למכבי אין גולדהאר או ויזל שיכניסו את היד לכיס.
אניס ווקאפ (עם בייאאאוט 175K) הם היחידים שנחשבים "איכות יורוליג" שאפשר להביא במחיר שפוי. את השחקנים הבאים, גיימס יאנג מחיפה, ג'רמר גאלי מגליל, טיישון תומס מי"ם/קמרון אוליבר מציונה והנקינס מראשון אפשר להביא בשכר מאוד נמוך

תשמע, יש הבדל בין להביא בפינצטה שחקני ליגה שיתאימו לרמת יורוליג, לבין לעשות על האפי בירנבוים ולהביא למכבי שלושה או ארבעה זרים שהם לא טופ קלאס מהליגה. יאנג, גאלי ואפילו אוליבר לא ראויים להיות כרגע שחקנים של מכבי. יש שם שמות טובים ואפילו מעולים (כמו טיישון תומאס שבעיניי העובדה שהוא עדיין לא חתום במכבי היא מחדל), אבל אי אפשר "להתעצל" ופשוט לקחת מלא שחקני ליגה בגלל שיש מחסור בכסף. החוכמה היא להמר לא רק על שחקנים שאתה מכיר מישראל, אלא להסתכל טיפה מעבר לים ולזהות איפה נמצא השחקן שבדיוק אותו אתה צריך לעמדה מסוימת.

לדעתי, מכבי צריכה לשים את הכסף שלה על ווקאפ כל עוד היא יכולה. הוא יספק לקבוצה את כל מה שהיא צריכה מהרכז שלה-סייז, ניהול משחק, הגנה מרשימה ויכולת להוריד קצת מהעומס שעל סקוטי. וסליחה שאני חוזר על זה בפעם האלף בערך- מכבי פשוט צריכה להחתים את טיישון תומאס, כי כרגע זאת עובדה מוגמרת שבעמדה 4, הוא השחקן הכי טוב בשוק שמתאים ללבל שאליו מכבי מכוונת ושגם מכבי יכולה לשלם לו את השכר שהוא דורש. בעמדה 5, כמו שכתבתי, אין מה לעשות ומכבי פשוט צריכה לבצע עבודת סקאוטינג איכותית וללמוד מה האופציות שנשארו כרגע בשוק וכמה כל אחת מהן יכולה להתאים לרמת יורוליג ולחומר השחקנים הנוכחי.
סמל אישי של המשתמש
שופי שוף

הודעהעל ידי felix_r » 18 יולי 2020, 20:42

שופי שוף ,

לטיישון תומאס אין קליעה ל 3, לכן הוא לא יכול לשחק 4 ביורוליג. הוא גם לא יכול לשחק 5 ביורוליג כי אין לו את הסייז. הוא מצוין לליגה המקומית, בה 90% מהשחקנים בעמדה 5 הם לא באמת סנטרים אלא פאוור פורוורדים בלי קליעה.

זאת הסיבה למה חברו של טיישון תומאס זאק לידיי כן משחק ביורוליג, ותומאס - לא.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 18 יולי 2020, 23:51

חבל שמדר נעול בהפועל. שווה מקום במכבי כבר עכשיו.
A.Parker

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 19 יולי 2020, 00:55

A.Parker כתב:חבל שמדר נעול בהפועל. שווה מקום במכבי כבר עכשיו.

קשה לי להאמין שהוא ישאר בהפועל תל אביב עוד עונה.
אם לא יצליח להיבחר בדראפט הוא יעשה הכל כדי להרשים בשנה הבאה במפעל אירופי ובהפועל ת"א זה כנראה לא יקרה.
אם לא נשים עליו יד הוא יהיה בהפועל ירושלים.
~Box & 1~

הודעהעל ידי A.Parker » 19 יולי 2020, 01:29

~Box & 1~ כתב:
A.Parker כתב:חבל שמדר נעול בהפועל. שווה מקום במכבי כבר עכשיו.

קשה לי להאמין שהוא ישאר בהפועל תל אביב עוד עונה.
אם לא יצליח להיבחר בדראפט הוא יעשה הכל כדי להרשים בשנה הבאה במפעל אירופי ובהפועל ת"א זה כנראה לא יקרה.
אם לא נשים עליו יד הוא יהיה בהפועל ירושלים.

לא יודע, הפועל לא נראים לי כמו מועדון שישחרר שחקן כזה. עוד יותר קשה לי להאמין שזה יהיה ישירות למכבי ושזה לא יכלול ביי אאוט גבוה, שלא רלוונטי למכבי בתקופת הקורונה.
A.Parker

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: 0ved1212, Avi1508, cifkcv, Cobra, Google [Bot], yon1, מרסר ו־45 אורחים