ת'רד מגפת הקורונה V3 - ''תעשו חיים'' ב. נתניהו

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד מגפת הקורונה V3 - מדינה במשבר

הודעהעל ידי bigi » 26 יולי 2020, 19:16

אני צוחק אחי אני מטריל אותך מהבוקר משיעמום על הזין שלי ביבי ועל הזין שלי המדינה המסריחה הזאת ומאויים אני ממש לא אם בא לך לריב באהבה אני זורם
bigi

הודעהעל ידי RomanR » 27 יולי 2020, 00:43

Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:מעט חולים היום יחסית, אבל עשו רק 16 אלף בדיקות במקום 30+ אלף שעושים בדרך כלל
כל פעם אחרי מוצ''ש יש ירידה
ירד הביקוש אחרי שהפסיקו לבדוק אסימפטומטיים ומחלימים?

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי Shay_uzan » 27 יולי 2020, 04:31

RomanR כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:מעט חולים היום יחסית, אבל עשו רק 16 אלף בדיקות במקום 30+ אלף שעושים בדרך כלל
כל פעם אחרי מוצ''ש יש ירידה
ירד הביקוש אחרי שהפסיקו לבדוק אסימפטומטיים ומחלימים?

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

מכון ויצמן שמלווה את הממשלה בפן המדעי אמר שאין לישראל שום דרך לאבחן יותר מ2000 חיוביים בדיוק מספק ושנגיע ל2000 נראה ירידה בכמות הבדיוקות ויציבות בחיוביים, גם אם זה לא המצב בשטח. אגב, הם אמרו את זה ב1800 חולים חדשים ביום ובנתיים זה נראה שהם עלו על משהו
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 27 יולי 2020, 14:25

''עוד מעט יש הפגנה גדולה נגד ביבי, כל המדינה, כולם מורידים את המסכות.. את מבינה, יש נגיף אבל זה כמו שפעת, מה שהורג את האנשים זה דברים שמזריקים לנו בבתי חולים, רוצים להרוג אותנו, לדלל את האוכלוסייה, זה הסדר העולמי החדש, יש פרופסורים גדולים מאוד שמדברים על זה!! אל תדאגי, עוד מעט לא יהיה ביבי..לא יהיה אף אחד, תבוא הגאולה''

אוקיי תימנייה חמודה בת 70, השתכנעתי
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 27 יולי 2020, 14:28

כמות ההזיות ששומעים מכל כיוון(!) בימים האחרונים היא מוגזמת בכל קנה מידה
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 27 יולי 2020, 19:14

כן, תקופה לא פשוטה.
אני לוקח הכל בפרופורציה כי אני אישית חוויתי בארץ תקופות הרבה הרבה יותר קשות
(ברמה הלאומית), אבל בהחלט התקופה הזאת זה משהו שידברו עליו בעוד 20-30 שנה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 יולי 2020, 20:50

jol9 כתב:כן, תקופה לא פשוטה.

לא יודע מה אתה אישית חווית אבל אובייקטיבית "תקופות הרבה יותר קשות" בוודאי לא היו
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 28 יולי 2020, 01:53

MTA2311 כתב:

לא יודע מה אתה אישית חווית אבל אובייקטיבית "תקופות הרבה יותר קשות" בוודאי לא היו

היו היו. בעיקר תקופות הפיגועים הקשים. לא היית עובר שבוע בלי איזה אוטובוס או בית קפה שמתפוצץ על משפחה עם אבא, אמא
ושלושה ילדים.
אני זוכר שבתיכון (שזה היה בסבב הראשון של הפיגועים) היו תקופות שפחדתי לעלות על אוטובוס, ובסבב השני, עד ששרון עשה
את חומת מגן, זה פשוט היה בלתי נתפס (הייתי אז בצבא וקצת אחרי צבא).

זאת התקופה הכי קשה שאני אישית חוויתי כאן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יולי 2020, 10:59

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:שמעתי ששוקלים להחריג רווקים מהמענק. אחד הדברים הנוראיים ששמעתי.
כל המענק הזה מלכתחילה היה בשביל לתת פרס למשפחות מרובות ילדים

איך בדיוק? משפחה עם 10 ילדים תקבל אותו דבר כמו משפחה עם 3
מן הסתם צריך גבול ועדיין, העובדה שבדיוק כמו מענק עבודה למשל (מה שנקרא פעם מס שלילי) הרווקים לא נחשבים באותה רמה של אלה עם הרבה ילדים זה מגוחך

באמת נראה לך שלמפלגות החרדיות לא היה קשר לזה?

אוקיי, אז השאלה היא למה להעדיף רווקים על משפחות עם ילדים באופן כללי. זה עניין אחר.

אבל במקרה הזה, לא נראה לי שיש איזשהו קשר לחרדים. באמת שלא. כל משפחה ישראלית סטנדרטית תקבל את המענק
המקסימלי...

אני חושב אגב באופן גורף, שההתערבות היחידה של החרדים בענייני הקורונה מסתכמת בפתיחת / סגירת בתי הכנסת ובסגרים בשכונות החרדיות. אין להם שום קשר למדיניות הבריאותית או הכלכלית הכללית לדעתי.

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 יולי 2020, 16:39

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

היו היו. בעיקר תקופות הפיגועים הקשים. לא היית עובר שבוע בלי איזה אוטובוס או בית קפה שמתפוצץ על משפחה עם אבא, אמא
ושלושה ילדים.
אני זוכר שבתיכון (שזה היה בסבב הראשון של הפיגועים) היו תקופות שפחדתי לעלות על אוטובוס, ובסבב השני, עד ששרון עשה

אנחנו פחות מחצי שנה לתוך האירוע וכבר יש פה חצי ממספר המתים שהיו בכל תקופת האנתפאדה. בנסוף אחוזי האבטלה גבוהים בהרבה, הגרעון במשק, העובדה שסגרו פה את כל המדינה לחודש, תעשיות שלמות שאולי נמחקות, הפגנות כמה פעמים בשבוע שנגמרות באלימות וכו'. אני יודע שקשה להעריך מצב בזמן אמת, אבל אני באמת חושב שאתה מעריך את כל מה שקורה פה בחסר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 יולי 2020, 16:57

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:כל המענק הזה מלכתחילה היה בשביל לתת פרס למשפחות מרובות ילדים

מן הסתם צריך גבול ועדיין, העובדה שבדיוק כמו מענק עבודה למשל (מה שנקרא פעם מס שלילי) הרווקים לא נחשבים באותה רמה של אלה עם הרבה ילדים זה מגוחך

אוקיי, אז השאלה היא למה להעדיף רווקים על משפחות עם ילדים באופן כללי. זה עניין אחר.

אבל במקרה הזה, לא נראה לי שיש איזשהו קשר לחרדים. באמת שלא. כל משפחה ישראלית סטנדרטית תקבל את המענק
המקסימלי...

אני חושב אגב באופן גורף, שההתערבות היחידה של החרדים בענייני הקורונה מסתכמת בפתיחת / סגירת בתי הכנסת ובסגרים בשכונות החרדיות. אין להם שום קשר למדיניות הבריאותית או הכלכלית הכללית לדעתי.

תמונה

וזה מגיע יום אחרי ששמענו שהולכים להכניס לפה 20 אלף תלמידי ישיבה שיהיו בבידוד מקל מאוד.

הדבר הכי נורא אולי בפוליטיקה הישראלית זה השליטה של החרדים בכל מה שקורה כאן. חייבים לשים לזה סוף איכשהו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יולי 2020, 17:22

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:

המקסימלי...

תמונה

וזה מגיע יום אחרי ששמענו שהולכים להכניס לפה 20 אלף תלמידי ישיבה שיהיו בבידוד מקל מאוד.

הדבר הכי נורא אולי בפוליטיקה הישראלית זה השליטה של החרדים בכל מה שקורה כאן. חייבים לשים לזה סוף איכשהו.
''ילד ראשון עד רביעי (כולל) יקבלו 500 ש"ח, ומילד חמישי ואילך יקבלו 300 ש"ח לכל ילד''

מזעזע
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 יולי 2020, 00:15

גמזו מסתמן ככוכב
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 29 יולי 2020, 00:48

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

ושלושה ילדים.

אנחנו פחות מחצי שנה לתוך האירוע וכבר יש פה חצי ממספר המתים שהיו בכל תקופת האנתפאדה. בנסוף אחוזי האבטלה גבוהים בהרבה, הגרעון במשק, העובדה שסגרו פה את כל המדינה לחודש, תעשיות שלמות שאולי נמחקות, הפגנות כמה פעמים בשבוע שנגמרות באלימות וכו'. אני יודע שקשה להעריך מצב בזמן אמת, אבל אני באמת חושב שאתה מעריך את כל מה שקורה פה בחסר.

ההסתכלות שלך על חלק מהדברים היא לא נכונה לדעתי.
למשל מספר המתים. כל שנה מתים מאות ואלפי אנשים מכל מיני דברים - מחלות, תאונות, רצח וכו׳.

ההסתכלות על אדם שמת ממחלה ועל אדם שמת כתוצאה ממעשה טרור היא שונה בתכלית וזה לא סתם.

לגבי העניין הכלכלי, לדעתי יש הפרזה גדולה.
אני מסתכל בסביבת המגורים שלי באשדוד - הכל כרגיל. מסתכל על החברים מהייטק - הכל אפילו יותר טוב מבדר״כ. מסתכל על בתי מלון וצימרים בארץ - אי אפשר למצוא מקום והמחירים רגילים.
מסתכל על הכבישים - בדיוק אותם פקקים כמו תמיד.

אני לא אומר שאין בעיה בכלל. יש. אבל היא מאוד ממוקדת לענפים ספציפיים מאוד. זה לא שונה מהמשבר שהיה כאן ב2008 למשל (מבחינת הבורסה אז הקריסה היתה גדולה יותר וההתאוששות לקחה יותר זמן).

ההפגנות המוצדקות של העצמאים הופקעו על ידי השוליים הקיצוניים של מרצ, וחבל. בכל מקרה זאת לא מחאה בקנה מידה גדול. ב2011 היו מחאות גדולות בהרבה, וגם בתקופת הגירוש מגוש קטיף.

אגב, הדברים עוד יכולים להשתנות. אי אפשר לדעת.
אם צריכים להתנבא על פי מה שראינו עד עכשיו, אנחנו נהיה בתקופה של סטגנציה מסויימת לפרק זמן לא מבוטל. לא מאמין שנראה כאן שוב סגר מלא, אבל גלים עולים ויורדים של הדבקה אולי כן.

אבל, אני אומר לך כאחד שחווה את שתי תקופות הפיגועים, אין מה להשוות בכלל, את מה שהיה אז להיום.
זאת כמובן התחושה האישית שלי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 29 יולי 2020, 01:03

מאוד לא אוהב את ההחלטה הזאת על התשלום.
הכסף הזה מגיע לכלל האוכלוסיה מכיסו של הציבור. אז אם משפחה חרדית / ערבית / בדואית וכו׳ מקבלת יותר, מי שמשלם על זה בדר״כ (מעמד הביניים), הוא גם זה שמקבל פחות.
זה לא הוגן וזאת טעות גסה מאוד.

לגבי השליטה של החרדים - אור, זאת הפוליטיקה והשיטה כאן. החרדים נותנים יציבות שלטונית והם צפויים ולכן הם הפכו לבני הברית המרכזיים של הליכוד, ולכן כל עוד העם הוא ימני ברובו, זה לא ישתנה להערכתי.

לפני 7 שנים הוקמה פה ממשלה בלי חרדים ומה קרה? מלחמות אגו, חוסר יכולת למשול ולהוביל תהליכים, ורפורמות רעות שבוטלו או כשלו. אבל גרוע יותר, נוצר מחנה מפולג, שלא רחוק מאוד בעמדות, אבל שונא אחד את השני עד כדי כך שהוא מעדיף שת״פ עם תומכי טרור מצד אחד וכהניסטים מצד שני, העיקר לא אחד עם השני.
ולוואקום הזה בדיוק נכנסו החרדים.

לדעתי הפעם הבאה שנוכל לנסות שוב ממשלה חילונית יהיה אחרי סיום הקריירה הפוליטית של ביבי, לפיד וליברמן. שיבואו מנהיגים חדשים לשני המחנות, אפשר יהיה לנסות שוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Shay_uzan » 29 יולי 2020, 05:05

8 חברי לה פמיליה הסתובבו המחאה דקרו, פצעו, שברו בקבוקים על מפגינים מהמחאת הקורונה.
5 פונו לטיפול רפואי ונפצעו נוספים. זאת לא פעם ראשונה שזה קורה השבוע רק שזה עולה רמה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 יולי 2020, 14:13

Shay_uzan כתב:8 חברי לה פמיליה הסתובבו המחאה דקרו, פצעו, שברו בקבוקים על מפגינים מהמחאת הקורונה.
5 פונו לטיפול רפואי ונפצעו נוספים. זאת לא פעם ראשונה שזה קורה השבוע רק שזה עולה רמה
מחכה שביבי יגיד שיש very fine people on both sides
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Shay_uzan » 29 יולי 2020, 17:05

Holiday_Armadillo כתב:
Shay_uzan כתב:8 חברי לה פמיליה הסתובבו המחאה דקרו, פצעו, שברו בקבוקים על מפגינים מהמחאת הקורונה.
גם שחכתי עלות, מקלות וגז פלפל... זה היה ממש טירור (כן, מבחינת ההגדרה זה טירור על בסיס פוליטי).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Shay_uzan » 29 יולי 2020, 20:06

Shay_uzan כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
גם שחכתי עלות, מקלות וגז פלפל... זה היה ממש טירור (כן, מבחינת ההגדרה זה טירור על בסיס פוליטי).
היותר הזיה שבמקום עצרו רק בן אדם שזרק אבן כהגנה עצמית על רגל שח מישהו שהתיז עליו גז פלפל
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Shay_uzan » 29 יולי 2020, 20:33

בסוף בתוכנית מענק לכל אזרח גם בכירים במשק ואנשים ששכרם גבוה מקבלים את המענק על הילדים ויורד להם רק 750₪ מהמענק.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים