NBA 19/20 V3 - לוס אנג'לס לייקרס אלופת ה- NBA

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: NBA 19/20 V3 - מאני טיים

הודעהעל ידי felix_r » 04 ספטמבר 2020, 10:57

Jack55 כתב:וואוווו איזה סיום מטורף למשחק בין טורונטו לבוסטון, אחד המשוגעים

אם זה ירושלים, הם בוכים במשך כל חודש, שלא הפעילו את השעון בזמן.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 04 ספטמבר 2020, 15:42

כתבה מצוינת של סורוקה (לאו דווקא בהקשר הישיר לאבדיה): https://sports.walla.co.il/item/3384728
משימה לא קלע: כך דני אבדיה יוכל להסיר את סימני השאלה ולהפוך לצלף
בדרך לדראפט ה-NBA, סימן השאלה הגדול ביותר לגבי דני אבדיה כרגע הוא היכולת לפתח קליעה יציבה באחוז גבוה. מה אפשר ללמוד מהמקרים של קוואי לאונרד, קמבה ווקר וברוק לופז, איזו טכנולוגיה ישראלית באה לעזרה, והאם התקווה הגדולה ביותר מגיעה משחקן פוקר?
אחדשיודע

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2020, 17:14

אחדשיודע כתב:כתבה מצוינת של סורוקה (לאו דווקא בהקשר הישיר לאבדיה): https://sports.walla.co.il/item/3384728
בדרך לדראפט ה-NBA, סימן השאלה הגדול ביותר לגבי דני אבדיה כרגע הוא היכולת לפתח קליעה יציבה באחוז גבוה. מה אפשר ללמוד מהמקרים של קוואי לאונרד, קמבה ווקר וברוק לופז, איזו טכנולוגיה ישראלית באה לעזרה, והאם התקווה הגדולה ביותר מגיעה משחקן פוקר?
האמת, זה לא סימן שאלה רק אצלו בדראפט הזה, זה דראפט שבעשיריה שלו מתאפיינת בקליעה חלשה (אם אני לא טועה דני בטופ 2 באחוזים שם והוא במגמת שיפור). שוב, אני לא יודע אם היו מחפשים אותו על זנ אם הוא היה אמריקאי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 ספטמבר 2020, 17:20

בשביל להפוך לשחקן נבא ברמה שהוא רוצה להגיע אליה הוא יצטרך לשפר משמעותית את הקליעה. זה ברור גם לו.

לא הכל זה קונספירציה אמריקאית זדונית.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2020, 17:37

MTA2311 כתב:בשביל להפוך לשחקן נבא ברמה שהוא רוצה להגיע אליה הוא יצטרך לשפר משמעותית את הקליעה. זה ברור גם לו.

לשניה לא אמרתי שלא... פשוט המצב שלו פחות רע משאר המתמודדים שלהם זה לא פוגע בדירוג
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2020, 17:41

אחדשיודע כתב:כתבה מצוינת של סורוקה (לאו דווקא בהקשר הישיר לאבדיה): https://sports.walla.co.il/item/3384728
אגב, יש את המערכת הזאת בהיכל (שם עושים עליה ניסויים)... מעניין כמה מכבי מנצלת אותה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי אחדשיודע » 04 ספטמבר 2020, 17:43

Shay_uzan כתב:
MTA2311 כתב:בשביל להפוך לשחקן נבא ברמה שהוא רוצה להגיע אליה הוא יצטרך לשפר משמעותית את הקליעה. זה ברור גם לו.

לשניה לא אמרתי שלא... פשוט המצב שלו פחות רע משאר המתמודדים שלהם זה לא פוגע בדירוג

זה פוגע בדירוג, כי אם הוא היה קלעי מצוין כבר עכשיו, המניות שלו היו במצב אפילו טוב יותר.
חוץ מזה שאפשר להסתכל על האחוזים של אבדיה מכל מיני כיוונים. אם זה בליגה, ביורוליג, לפי תקופה כזאת או אחרת, מהקו, מ-3. יש לו הרבה לשפר כדי להפוך לקלעי טוב ויציב.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2020, 18:15

אחדשיודע כתב:
Shay_uzan כתב:

זה פוגע בדירוג, כי אם הוא היה קלעי מצוין כבר עכשיו, המניות שלו היו במצב אפילו טוב יותר.
חוץ מזה שאפשר להסתכל על האחוזים של אבדיה מכל מיני כיוונים. אם זה בליגה, ביורוליג, לפי תקופה כזאת או אחרת, מהקו, מ-3. יש לו הרבה לשפר כדי להפוך לקלעי טוב ויציב.

שוב, הטענה שלי זה לא לגביו... אני מכיר אותו ויודע שזה חולשה שלו... אבל המצב שלו עדיין יותר טוב אפילו מרוב הגארדים שמה איתם אומרים "קליעה אפשר לשפר" (אפילו שהם התחילו רע ורק התדרדרו) וממקמים אותם אפילו בטופ 2.
לומר שזה חיסרון שלו? אפשר, לומר שזה חיסרון שלו ביחס לדראפט הזה? ממש לא
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי שמואל1 » 04 ספטמבר 2020, 18:19

דני שינה את מכניקת הזריקה בפגרת הקורונה, ולכן כל מה שהיה לפני פחות רלוונטי.
לאחר פגרת הקורונה הוא קלע טוב, גם אם זה עדיין לא לגמרי מתבטא באחוזים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 04 ספטמבר 2020, 19:09

Shay_uzan כתב:
אחדשיודע כתב:
Shay_uzan כתב:

שוב, הטענה שלי זה לא לגביו... אני מכיר אותו ויודע שזה חולשה שלו... אבל המצב שלו עדיין יותר טוב אפילו מרוב הגארדים שמה איתם אומרים "קליעה אפשר לשפר" (אפילו שהם התחילו רע ורק התדרדרו) וממקמים אותם אפילו בטופ 2.

מה זה חיסרון ביחס לדראפט? בכל דראפט יש שחקנים עם קליעה טובה ופחות טובה. לא התעמקתי בכל אחד ואחד משחקני הדראפט, אבל לרוב הפרוספקטים הבכירים יש אחוזים טובים משל אבדיה מהקו לצורך העניין. קליעה מ-3 זה לא הפרמטר היחיד (גם אם חשוב), בטח לא אצל גבוהים (משחק פנים) ורכזים (ניהול משחק). אצל אבדיה זה קריטי יותר, בוודאי בשלב ההתחלתי. ולגבי הקליעה מ-3, תלוי על מה אתה מסתכל. על איזה תקופה, על איזה חתך משחקים. הוא שיפר את הקליעה שלו ככל שהתקדמה העונה, אבל הקליעה שלו בכל מקרה זקוקה לשיפור. ואם היא הייתה טובה ויציבה יותר, הוא היה ממוקם טוב יותר ברוב התחזיות. זאת לא שאלה בכלל.

ואחרי כל זה, הדירוג לא מעניין.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2020, 19:59

אחדשיודע כתב:
Shay_uzan כתב:
אחדשיודע כתב:
Shay_uzan כתב:

מה זה חיסרון ביחס לדראפט? בכל דראפט יש שחקנים עם קליעה טובה ופחות טובה. לא התעמקתי בכל אחד ואחד משחקני הדראפט, אבל לרוב הפרוספקטים הבכירים יש אחוזים טובים משל אבדיה מהקו לצורך העניין. קליעה מ-3 זה לא הפרמטר היחיד (גם אם חשוב), בטח לא אצל גבוהים (משחק פנים) ורכזים (ניהול משחק). אצל אבדיה זה קריטי יותר, בוודאי בשלב ההתחלתי. ולגבי הקליעה מ-3, תלוי על מה אתה מסתכל. על איזה תקופה, על איזה חתך משחקים. הוא שיפר את הקליעה שלו ככל שהתקדמה העונה, אבל הקליעה שלו בכל מקרה זקוקה לשיפור. ואם היא הייתה טובה ויציבה יותר, הוא היה ממוקם טוב יותר ברוב התחזיות. זאת לא שאלה בכלל.

ואחרי כל זה, הדירוג לא מעניין.
לפי הסטטיסטיקות בESPN, אבדיה בטופ 2 או 3 בזריקות מבחוץ בטופ 10 אם אני לא טועה, בטופ 5 הוא ראשון או שני... בדקתי את זה בסוף העונה אז אני פחות זוכר
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי אחדשיודע » 04 ספטמבר 2020, 20:49

כן, אבל מה זה "לפי הסטטיסטיקות ב-ESPN"? איזה תקופה הם בדקו? לאיזה משחקים התייחסו? זה רק חלק מהתמונה. אם תיקח חתכים מסוימים בעונה או תתייחס רק למסגרת מסויימת, אז תראה דברים שונים מפעם לפעם. ושוב, זה שהוא קלע טוב יותר מ-3 משחקן X לאורך תקופה מסוימת (או עונה שלמה), לא אומר שום דבר. כי בסוף, לשחקנים המובילים האחרים בדראפט, יש סט כישורים אחר - אם זה ניהול משחק ושליטה טובה בכדור (לאמלו בול), אם זה אתלטיות ואקספלוסיביות ברמה גבוהה (אדוארדס) ואם זה משחק פנים+פיקנרול, רים פרוטקטינג וממדים (וייסמן). אם אבדיה רוצה להשתלב טוב בליגה הזאת מבחינה התקפית, הוא צריך לקלוע טוב ובאופן עקבי (כמה שאפשר). אצלו זה פשוט יותר קריטי. לא צריכה לעניין אותו איכות הקליעה של השחקנים האחרים בדראפט, אלא איכות הקליעה של השחקנים שמשחקים ב-NBA. אח"כ כל השאר - כדרור, ניהול משחק - שגם על זה הוא צריך לעבוד עכשיו (וכנראה עובד).
אגב, בול/אדוארדס/וייסמן - לכל אלו יש קליעה טובה משל אבדיה מהעונשין, וזה גם מרכיב חשוב מאוד כשמדברים על איכות/יציבות הקליעה. לא רק זריקה מ-3.
ואם ניקח את אובי טופין (שמבוגר מרוב המועמדים), אז הוא מדורג גבוה בתחזיות בזכות היכולת שלו לקלוע טוב מ-3 (ביחס לשחקן בעמדה שלו ובכלל). קליעה טובה מקפיצה את הערך של השחקן.

ואם כבר ESPN, מה שכתבו על אבדיה בדברים שהוא צריך לשפר:
Improvement areas
- Inconsistent shooter who has converted just 32% of 3-pointers and 58% of free throws over a large sample. Mechanics have been tweaked repeatedly to the point that you rarely see him shooting the same way, sometimes kicking his legs out excessively or looking stiff with his release.
- Wasn't asked to do much in terms of creating his own shot in isolation, pushing in the open court or playing pick-and-roll this season.
- Struggles to create offense from a standstill. Right-hand dominant and much more limited when pushed to dribble or finish with his off hand. Reliant on changes of speed and using his body to create space, which might prove more difficult against NBA defenders.

ולא, לא כתבו את זה כי הוא זר. אפשר לשחרר מהעניין הזה. גם לגבי שחקנים אחרים (בול ואדוארדס למשל) התייחסו לקליעה בתור נקודה לשיפור.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2020, 21:23

שוב, מוזמנים להוציא חצי משפט שלי ולעשות עליו דיון שלם במקום לקרוא את כל המשפט.
אומר פעם אחרונה. אבדיה צריך לשפר את הקליעה שלו אבל הוא לא קלע ולא גארד וזה לא היכולת היחידה שלו והוא בטח לא במצב רע ביחס לשאר האנשים בדראפט לא משנה באיזו תקופה כי יש שחקן אחד בדראפט הזה עם מעל 40%. אז חלאס כי לא אמרתי שהוא לא צריך לשפר את הקליעה שלו. אני יכול לקחת חצי משפט שלך ובוא להוציא אותך אומר שלאבדיה אין שום כישורים.
אני לא אצטרף לחגיגה, תהנו
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי אחדשיודע » 04 ספטמבר 2020, 21:36

אה, עכשיו זה משפט שהוצא מהקשרו. אוקיי.
פשוט תשחרר קצת מהאובססיה שלך על אבדיה/אמריקאים והכל יהיה בסדר. אם יש כתבה (שהוכנה ע"י עכבר כדורסל ישראלי) שמדברת על הדברים שאבדיה צריך לשפר כדי להצליח ב-NBA (ובאופן כללי על חשיבות הקליעה ודרכי השיפור שלה), זה לא אומר שמחפשים אותו כי הוא מגיע מאירופה. רילקס. וכן, בניגוד למה שטענת, אם הקליעה שלו הייתה טובה ויציבה יותר, הוא היה מדורג גבוה יותר ברוב התחזיות. סה טו. לא נתון לוויכוח. אבל גם לא צריך לחפור כל פעם על הדירוג שלו ולהשוות אותו למתמודדים האחרים בדראפט. לא בזה עוסקת הכתבה (כי זה פשוט לא מעניין בשלב הזה), אלא באופן ההשתלבות שלו ב-NBA.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2020, 22:41

אתם מהתחלה הוצאתם את זה מהקשרו ובחרתם להתעלם. לא אמרתי בשום שלב שאין לו בעיה בשלשות והוא לא צריך לשפר אותה. אמרתי שאין כמעט בדראפט הזה שחקן ששלשות צריכות להיות חלק מתוכנית המשחק שלו שלא צריך לשפר אותה. אני מצטט את דברי בהודעה הראשונה: "שלשות זאת לא בעיה שיש רק אצלו בדראפט", תגובה אחרי זה, לפני שבכלל הגבת לי הבהרתי את דברי ואתה מוזמן לקרוא אותה ולראות מתי אמרתי מה. וכל עוד יש נבחרים באיזור שלו ששלשות זה צריך להיות מתוכנית המשחק שלהם וגם יש להם אחוזים רעים יותר וגם לא מזכירים להם את זה בכל הזדמנות זה בעייתי.
אמרתי לא פחות מ4 פעמים לפני שהגבת לי שאני מדבר רק על הביקורת שנותנים לאבדיה בנושא ביחס למדורגים מעליו ולידו. וציינתי לא מעט שאת השלשות שלו הוא מחוייב לשפר.
אולי במקום תשחרר את האובססיה שלך לשנות לאנשים את המילים שלהם בשביל תחושת עליונות ושאתה יודע כל?
אגב, הביקורת שלי על הNBA זה לא ביחס לאבדיה אלא ביחס האמריקאים ללא אמריקאים והביקורת שלי על הNBA אפילו לא מתחילה על זה. תרצה או לא זה לגיטימי לציין את זה לפי מקרי עבר ולפי מקרים של התקופה האחרונה שאירופאים קיבלו יחס מפלה ומשפיל מהפרשנים וחלק מהליגה, בין אם זה קרה אתמול, בין אם לפני שבועים ובין אם זה לפני שנתיים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי אחדשיודע » 04 ספטמבר 2020, 23:04

Shay_uzan כתב:אתם מהתחלה הוצאתם את זה מהקשרו ובחרתם להתעלם. לא אמרתי בשום שלב שאין לו בעיה בשלשות והוא לא צריך לשפר אותה. אמרתי שאין כמעט בדראפט הזה שחקן ששלשות צריכות להיות חלק מתוכנית המשחק שלו שלא צריך לשפר אותה. אני מצטט את דברי בהודעה הראשונה: "שלשות זאת לא בעיה שיש רק אצלו בדראפט". וכל עוד יש נבחרים באיזור שלו ששלשות זה צריך להיות מתוכנית המשחק שלהם וגם יש להם אחוזים רעים יותר וגם לא מזכירים להם את זה בכל הזדמנות זה בעייתי.
אולי במקום תשחרר את האובססיה שלך לשנות לאנשים את המילים שלהם בשביל תחושת עליונות ושאתה יודע כל?

לשנות לאנשים את המילים? אני כתבתי "אני לא יודע אם היו מחפשים אותו על זנ אם הוא היה אמריקאי"? "פשוט המצב שלו פחות רע משאר המתמודדים שלהם זה לא פוגע בדירוג"?

מי בכלל השווה אותו בכתבה הזאת לשחקנים אחרים בדראפט? מה אתה רוצה? תשחרר אותנו מהחפירות האינסופיות שלך על אבדיה.

כתבו (ישראלי, לא אמריקאי) שהוא צריך לשפר את הקליעה שלו כדי להצליח ב-NBA. מה בין זה לבין מה שכתבת.
ואני אגיד זאת שוב, למרות שהשוואה לשחקנים אחרים בדראפט היא לא העניין פה - הקליעה אצל אבדיה קריטית יותר מאשר אצל הפרוספקטים הבכירים האחרים בדראפט הזה. זה כלי חשוב עבור כולם היום, כן, אבל אצלו - כשלא מדובר בביג-מן שיודע לשחק קרוב לסל / שחקן אתלטי-אקספלוסיבי / שחקן עם שליטה אבסולטית בכדור - הדרך הטובה ביותר שלו לייצר נקודות בהתקפה, בייחוד בהתחלה, זה דרך הקליעה. אז אצלו מסתכלים על הקליעה אפילו יותר (ולא נכון להגיד שלא מדברים על הקליעה של בול/אדוארדס - זו שטות). אתה יכול להתווכח עם זה עד מחר. ואבדיה, עם כל הכבוד לשיפור בקליעה מבחוץ במהלך העונה האחרונה, לא הראה יציבות ובטח לא קליעה טובה מהקו. ואני בטוח שהוא עובד על זה קשה (זה לזכותו).
אחדשיודע

הודעהעל ידי Shay_uzan » 04 ספטמבר 2020, 23:34

אתה יכול להגיד ולציין אפילו מיליון פעם שהקליעה שלו משהו קריטי בקרירה שלו, זה לא ישנה את העובדה שלא אמרתי אחרת וזה מה שאני חושב.
אתה יכול להמשיך לדבר על דברים שלא אמרתי בשביל להוציא עצבים... וואלה פחות מתאים לי להתעסק בזה, כי כתוב פה לבן על גבי שחור (או ההפך בלי דארק מוד) מה רשמתי ואני לא צריך לחזור על זה בשביל שתחזור להתקומם שוב.
תהנה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי אחדשיודע » 04 ספטמבר 2020, 23:51

Shay_uzan כתב:אתה יכול להגיד ולציין אפילו מיליון פעם שהקליעה שלו משהו קריטי בקרירה שלו, זה לא ישנה את העובדה שלא אמרתי אחרת וזה מה שאני חושב.
אתה יכול להמשיך לדבר על דברים שלא אמרתי בשביל להוציא עצבים... וואלה פחות מתאים לי להתעסק בזה, כי כתוב פה לבן על גבי שחור (או ההפך בלי דארק מוד) מה רשמתי ואני לא צריך לחזור על זה בשביל שתחזור להתקומם שוב.
תהנה

"דברים שלא אמרתי". אני מצטט אותך ואתה מתכחש. מדהים.
הוויכוח לא היה ספציפית על עניין הקליעה, אלא על ההשוואה (הבכיינית שלך, כרגיל) לשאר המועמדים בדראפט וסוגיית האמריקאים. תגיד דברים טיפשיים ונתעמת איתך עליהם. ככה זה בפורום.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Shay_uzan » 05 ספטמבר 2020, 01:19

עוד שטיויות שאתה רוצה לומר? או שסיימת עם הסצנה?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי עידן » 05 ספטמבר 2020, 01:55

הבעיה של אבדיה היא לא האחוזים מהשדה. זה לא שהם מדהימים, אבל הם לא הבעיה, בטח ביחס לשאר החבר'ה בדראפט.

הבעיה היא באחוזים שלו מהקו, שם הוא בתחתית ביחס לשאר. וזו לא בעיה קשה, אלא בעיה קשה מאוד. אני אוהב את אבדיה ומקווה מאוד שהוא יצליח בענק, אבל הסטטיסטיקה נגדו - רוב השחקנים בנבא שקלעו באחוזים רעים מהקו, היו גם קלעים רעים.
עידן

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot] ו־22 אורחים