23 יוני 2012, 10:18
jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:דבר שלישי, מה שהפך את בניית הקבוצה ליעילה לא היה בהכרח גודל התקציב, אלא האופן שבו הוא התחלק, והגישה אותה הנהיג פיני.
מכבי של אותן שנים שמה את הכסף על 4 זרים תותחים, צירפה אליהם עוד ישראלי בכיר שהרוויח סכום נאה, ואת הכסף הקטן שמה על ספסל יעיל ואיכותי, כך שנוצרה קבוצה בעלת רוטציה קצרה של לא יותר מ9 שחקנים והררכיה ברורה.
כיום, מפנטזים כאן על קבוצה בעלת 7-8 זרים, עם עוד לפחות 3 ישראלים איכותיים ויקרים וסגל של 12-13 שחקנים בכירים.
אולי כדאי לשנות קודם את הגישה לפני שמשנים את התקציב.
אתה צודק מאוד. מדברים על זה כאן שנים, ונראה שמכבי רק הולכת בכיוון ההפוך בקיצוניותו. כמות השחקנים היקרים עולה משנה לשנה, ומספר הנפלטים במהלך העונה גם הוא עולה.
בכל אופן, בשביל לשנות את הגישה צריך שדייויד יהיה כאן ויהיה זמין להתעסק בזה, ככה שאולי נצטרך לחכות עוד שבוע-שבועיים
23 יוני 2012, 11:46
MTA2311 כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:דבר שלישי, מה שהפך את בניית הקבוצה ליעילה לא היה בהכרח גודל התקציב, אלא האופן שבו הוא התחלק, והגישה אותה הנהיג פיני.
מכבי של אותן שנים שמה את הכסף על 4 זרים תותחים, צירפה אליהם עוד ישראלי בכיר שהרוויח סכום נאה, ואת הכסף הקטן שמה על ספסל יעיל ואיכותי, כך שנוצרה קבוצה בעלת רוטציה קצרה של יותר מ9 שחקנים והררכיה ברורה.
כיום, מפנטזים כאן על קבוצה בעלת 7-8 זרים, עם עוד לפחות 3 ישראלים איכותיים ויקרים וסגל של 12-13 שחקנים בכירים.
אתה צודק מאוד. מדברים על זה כאן שנים, ונראה שמכבי רק הולכת בכיוון ההפוך בקיצוניותו. כמות השחקנים היקרים עולה משנה לשנה, ומספר הנפלטים במהלך העונה גם הוא עולה.
בכל אופן, בשביל לשנות את הגישה צריך שדייויד יהיה כאן ויהיה זמין להתעסק בזה, ככה שאולי נצטרך לחכות עוד שבוע-שבועיים
חוץ מליאור, סופו והנדריקס, איזה עוד שחקנים יקרים היו עונה שעברה?
23 יוני 2012, 12:25
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:דבר שלישי, מה שהפך את בניית הקבוצה ליעילה לא היה בהכרח גודל התקציב, אלא האופן שבו הוא התחלק, והגישה אותה הנהיג פיני.
מכבי של אותן שנים שמה את הכסף על 4 זרים תותחים, צירפה אליהם עוד ישראלי בכיר שהרוויח סכום נאה, ואת הכסף הקטן שמה על ספסל יעיל ואיכותי, כך שנוצרה קבוצה בעלת רוטציה קצרה של לא יותר מ9 שחקנים והררכיה ברורה.
אני לא חושב שהגורם האחראי לשינוי גישת הבניה של הסגל תלויה רק בבלאט וממש לא נראה לי שהיא תלויה במיקומו הנוכחי.
מה שלדעתי מטרפד את בנייה זו היא בעיקר רמת השחקן הישראלי.
פעם היו שחקנים ישראלים שיכלו להיות שחקני יורוליג מובילים , אך כעת בקושי יש כאלו שמוסגלים להיות שחקני יורוליג משלימים, בטח לא כאלו ברמה של תומאס ושארפ בזמנם.
אני חושב שלא העריכו מספיק את תרומתם של צמד השחקנים הזה, שעצם נוכחותם (ולאו דוקא יכולתם) סייעה מאוד לבניית הסגל ולהבאת השחקנים הבכירים.
תומאס ודריק לא היו רק שחקנים לוחמניים, קשוחים או "מחוספסים", אלא שחקנים שהתאימו לספסלה של מכבי כמו כפפה ליד, היו מן השחקנים המשלימים הטובים ביותר ביבשת, יכלו לתת תפוקה נאה במעט זמן (וגם גרמו למצב שכאשר הם נכנסו, רמת המשחק לא ירדה ולעיתים אף עלתה) ומעל הכל, ידעו לתת תוצרת משמעותית משני צדדיו של המגרש, דבר שהיום אנחנו לא רואים אפילו משחקנים מובילים שחותמים כאן (או מועמדים לחתום כאן) עבור הרבה מאוד כסף.
כאשר אני מסתכל על היצע השחקנים הישראלי היום, אני לא רואה שום שחקן שיכול להכנס לנעליים של מישהו מהם.
בעמדת הגארד יש אולי את הלפרין ולנדסברג, שהם גם שחקנים יקרים יותר מדריק (וגם מתומאס) וגם ספק גדול אם הם מסוגלים לתת את אימפקט כמו שהיה לו.
בעמדת הגבוה, כאן המצב הרבה יותר גרוע וכבר שנים שלא צומח גבוה ישראלי כמעט טוב (ואני אפילו לא דורש מישהו ברמה של תומאס). השחקן היחידי שאולי יכול לתת משהו, הוא אלכס טיוס וגם לגביו יש הרבה סימני שאלה.
23 יוני 2012, 14:21
jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:דבר שלישי, מה שהפך את בניית הקבוצה ליעילה לא היה בהכרח גודל התקציב, אלא האופן שבו הוא התחלק, והגישה אותה הנהיג פיני.
אני לא חושב שהגורם האחראי לשינוי גישת הבניה של הסגל תלויה רק בבלאט וממש לא נראה לי שהיא תלויה במיקומו הנוכחי.
מה שלדעתי מטרפד את בנייה זו היא בעיקר רמת השחקן הישראלי.
פעם היו שחקנים ישראלים שיכלו להיות שחקני יורוליג מובילים , אך כעת בקושי יש כאלו שמוסגלים להיות שחקני יורוליג משלימים, בטח לא כאלו ברמה של תומאס ושארפ בזמנם.
אני חושב שלא העריכו מספיק את תרומתם של צמד השחקנים הזה, שעצם נוכחותם (ולאו דוקא יכולתם) סייעה מאוד לבניית הסגל ולהבאת השחקנים הבכירים.
תומאס ודריק לא היו רק שחקנים לוחמניים, קשוחים או "מחוספסים", אלא שחקנים שהתאימו לספסלה של מכבי כמו כפפה ליד, היו מן השחקנים המשלימים הטובים ביותר ביבשת, יכלו לתת תפוקה נאה במעט זמן (וגם גרמו למצב שכאשר הם נכנסו, רמת המשחק לא ירדה ולעיתים אף עלתה) ומעל הכל, ידעו לתת תוצרת משמעותית משני צדדיו של המגרש, דבר שהיום אנחנו לא רואים אפילו משחקנים מובילים שחותמים כאן (או מועמדים לחתום כאן) עבור הרבה מאוד כסף.
כאשר אני מסתכל על היצע השחקנים הישראלי היום, אני לא רואה שום שחקן שיכול להכנס לנעליים של מישהו מהם.
בעמדת הגארד יש אולי את הלפרין ולנדסברג, שהם גם שחקנים יקרים יותר מדריק (וגם מתומאס) וגם ספק גדול אם הם מסוגלים לתת את אימפקט כמו שהיה לו.
בעמדת הגבוה, כאן המצב הרבה יותר גרוע וכבר שנים שלא צומח גבוה ישראלי כמעט טוב (ואני אפילו לא דורש מישהו ברמה של תומאס). השחקן היחידי שאולי יכול לתת משהו, הוא אלכס טיוס וגם לגביו יש הרבה סימני שאלה.
צודק לחלוטין. אבל לא סתם שני השחקנים שהזכרת הם בעצם אמריקאים. כנראה שבחינוך בארה"ב הם מבינים שהקבוצה באה לפני השחקן, ולכל היותר אם לא מרוצים, אז פשוט
לוקחים את הרגליים והולכים למקום אחר.
אצלינו החינוך הוא קצת אחר, ושחקנים נוטים להכניס לקלחת את כל מקורביהם, סוכניהם, סבתותיהם וחיות מחמדיהם. עד שלבסוף הם זוכים לשדרוג לא מוצדק לשכרם
וחוזרים לבינוניות שלהם.
דווקא אני חייב שוב לציין את יותם, שלמרות שאני מחבב את השחקן הזה, אני עדיין יכול להסתכל בעיניים אובייקטיביות, ולטעמי מדובר בבחור מקצוען ברמה גבוהה.
הוא לא פיספס שום קמפיין של הנבחרת מאז ומעולם (והוא היה בכל הנבחרות של כל הגילאים), הוא מעולם לא השתמש במקורבים בשביל להתבכיין ולנגח את מכבי, הוא יודע מה זה קבוצה
ולשים את הקבוצה לפניו, ולדעתי הוא יכול להשתלב נהדר בקבוצה של דייויד.
מקווה מאוד שהעניין איתו ייפתר ושהוא יהיה בקבוצה בשנים הקרובות
23 יוני 2012, 14:32
23 יוני 2012, 14:40
jol9 כתב:מכבי צריכה לדעתי לשנות כיוון בקטע של התוצרת המקומית. היא יכולה לקחת 2-3 צעירים, וממש לת להם את הבמה במשחקי הליגה. מי יודע, אולי ייצא
מזה איזשהו שחקן טוב.
מה שבאמת מדהים, זה שמכבי מאוד מאוד מתקשה היום להחזיק אצלה את הישראלים הכי טובים שיש. היא מחזיקה באחד כזה נכון להיום, כשכל השאר משחקים בחוץ.
מתאזרחים כמו טיוס ולאנדסברג הם המענה כנראה.
23 יוני 2012, 14:43
קודי כתב:jol9 כתב:מכבי צריכה לדעתי לשנות כיוון בקטע של התוצרת המקומית. היא יכולה לקחת 2-3 צעירים, וממש לת להם את הבמה במשחקי הליגה. מי יודע, אולי ייצא
מזה איזשהו שחקן טוב.
מה שבאמת מדהים, זה שמכבי מאוד מאוד מתקשה היום להחזיק אצלה את הישראלים הכי טובים שיש. היא מחזיקה באחד כזה נכון להיום, כשכל השאר משחקים בחוץ.
פה בדיוק הצביעות של השחקנים הישראלים שמשום מה אף אחד לא מדבר עליה. ניר אלון עושה שרירים ויהוא אורלנד נותן נאומים חוצבי להבות על "השחקן הישראלי" המסכן שגוזלים לו את הפרנסה. אבל אף אחד לא מציין שלשחקן המסכן הזה יש אלטרנטיבות גם מחוץ לליגה הישראלית ושברגע שמציעים לו דולר וחצי יותר הוא מפנה עורף לקבוצה שלו ועוזב. האם הם יהיו מוכנים לשלושה זרים (כמו שהם טוענים שצריך להיות) אבל מגבלה שכל הישראלים ישחקו רק בארץ? כנראה שלא.
23 יוני 2012, 15:02
קודי כתב:jol9 כתב:מכבי צריכה לדעתי לשנות כיוון בקטע של התוצרת המקומית. היא יכולה לקחת 2-3 צעירים, וממש לת להם את הבמה במשחקי הליגה. מי יודע, אולי ייצא
מזה איזשהו שחקן טוב.
פה בדיוק הצביעות של השחקנים הישראלים שמשום מה אף אחד לא מדבר עליה. ניר אלון עושה שרירים ויהוא אורלנד נותן נאומים חוצבי להבות על "השחקן הישראלי" המסכן שגוזלים לו את הפרנסה. אבל אף אחד לא מציין שלשחקן המסכן הזה יש אלטרנטיבות גם מחוץ לליגה הישראלית ושברגע שמציעים לו דולר וחצי יותר הוא מפנה עורף לקבוצה שלו ועוזב. האם הם יהיו מוכנים לשלושה זרים (כמו שהם טוענים שצריך להיות) אבל מגבלה שכל הישראלים ישחקו רק בארץ? כנראה שלא.
הם גם בוכים על הטבות המס לזרים שמשחקים כאן אבל שוכחים את הטבות המס שיש להם כשהם משחקים בחו"ל.
23 יוני 2012, 15:28
jol9 כתב:קודי כתב:jol9 כתב:מכבי צריכה לדעתי לשנות כיוון בקטע של התוצרת המקומית. היא יכולה לקחת 2-3 צעירים, וממש לת להם את הבמה במשחקי הליגה. מי יודע, אולי ייצא
מזה איזשהו שחקן טוב.
הם גם בוכים על הטבות המס לזרים שמשחקים כאן אבל שוכחים את הטבות המס שיש להם כשהם משחקים בחו"ל.
האמריקאים יודעים שמדובר בביזנס, ולא מנסים לצייר את זה אחרת, אבל הישראלים מקדמים לעצמם חוקים לא תחרותיים בעליל, שמאפשרים להם להיות גרועים ועדיין לקבל
ים כסף.
האמת שבזמן האחרון, אותי פחות מעניין לקדם את השחקן הישראלי על חשבון חוקים לא ספורטיביים. אני מקווה שמכבי ילמדו לקח כלשהו מהסיפור הזה.
23 יוני 2012, 17:03
23 יוני 2012, 17:37
or163 כתב:חחח הפתרון של מכבי לבעיית הישראלים בעונה הבאה:
1. לגייר את דווין סמית![]()
2. להביא את ד'אור פישר לפי מה שאני זוכר הוא אמור להתחתן עם ישראלית ואז תהיה לו אזרחות והוא יוכל להירשם כישראלי.
23 יוני 2012, 18:48
or163 כתב:חחח הפתרון של מכבי לבעיית הישראלים בעונה הבאה:
2. להביא את ד'אור פישר לפי מה שאני זוכר הוא אמור להתחתן עם ישראלית ואז תהיה לו אזרחות והוא יוכל להירשם כישראלי.
23 יוני 2012, 18:50
חנו'ש כתב:or163 כתב:חחח הפתרון של מכבי לבעיית הישראלים בעונה הבאה:
יש עוד אופציה:
גם קלעי נהדר, גם זול וגם ישראלי...
23 יוני 2012, 18:52
23 יוני 2012, 18:56
yarinsaky כתב:דובי הוא נודניק גדול ודווקא כן יכול להצטיין בהגנה לוחצת .
ד"א, מה עם ישראל שיננפלד בתור גבוה למכבי ? ראיתי אותו במדי מכבי פ"ת קרוב לבית, אני חייב לשאול אותו אם יש מצב שהוא מגיע אלינו. רק בן 35 . ( בטח מכבי יתעקשו איתו על 30 אלף דולר, מה שאומר שהוא יצטרך לשחק בחינם ואולי אפילו לשלם למכבי ).
23 יוני 2012, 18:58
23 יוני 2012, 18:58
yarinsaky כתב:שווה לנסות, צריך ישראלים .
אני מתגעגע לאחים בלול למשל. אפילו לאיציק כהן .
23 יוני 2012, 19:01
MTA2311 כתב:yarinsaky כתב:דובי הוא נודניק גדול ודווקא כן יכול להצטיין בהגנה לוחצת .
ד"א, מה עם ישראל שיננפלד בתור גבוה למכבי ? ראיתי אותו במדי מכבי פ"ת קרוב לבית, אני חייב לשאול אותו אם יש מצב שהוא מגיע אלינו. רק בן 35 . ( בטח מכבי יתעקשו איתו על 30 אלף דולר, מה שאומר שהוא יצטרך לשחק בחינם ואולי אפילו לשלם למכבי ).
מנחם אטלס שכן שלי... כדאי לשאול אם הוא מעוניין להצטרף? יש סיכוי שהוא יסכים?
23 יוני 2012, 19:15
Dperk כתב:yarinsaky כתב:שווה לנסות, צריך ישראלים .
אני מתגעגע לאחים בלול למשל. אפילו לאיציק כהן .
איציק כהן השמן?
23 יוני 2012, 19:29