jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:דבר שלישי, מה שהפך את בניית הקבוצה ליעילה לא היה בהכרח גודל התקציב, אלא האופן שבו הוא התחלק, והגישה אותה הנהיג פיני.
מכבי של אותן שנים שמה את הכסף על 4 זרים תותחים, צירפה אליהם עוד ישראלי בכיר שהרוויח סכום נאה, ואת הכסף הקטן שמה על ספסל יעיל ואיכותי, כך שנוצרה קבוצה בעלת רוטציה קצרה של לא יותר מ9 שחקנים והררכיה ברורה.
כיום, מפנטזים כאן על קבוצה בעלת 7-8 זרים, עם עוד לפחות 3 ישראלים איכותיים ויקרים וסגל של 12-13 שחקנים בכירים.
אולי כדאי לשנות קודם את הגישה לפני שמשנים את התקציב.
אתה צודק מאוד. מדברים על זה כאן שנים, ונראה שמכבי רק הולכת בכיוון ההפוך בקיצוניותו. כמות השחקנים היקרים עולה משנה לשנה, ומספר הנפלטים במהלך העונה גם הוא עולה.
בכל אופן, בשביל לשנות את הגישה צריך שדייויד יהיה כאן ויהיה זמין להתעסק בזה, ככה שאולי נצטרך לחכות עוד שבוע-שבועיים
אני לא חושב שהגורם האחראי לשינוי גישת הבניה של הסגל תלויה רק בבלאט וממש לא נראה לי שהיא תלויה במיקומו הנוכחי.
מה שלדעתי מטרפד את בנייה זו היא בעיקר רמת השחקן הישראלי.
פעם היו שחקנים ישראלים שיכלו להיות שחקני יורוליג מובילים , אך כעת בקושי יש כאלו שמוסגלים להיות שחקני יורוליג משלימים, בטח לא כאלו ברמה של תומאס ושארפ בזמנם.
אני חושב שלא העריכו מספיק את תרומתם של צמד השחקנים הזה, שעצם נוכחותם (ולאו דוקא יכולתם) סייעה מאוד לבניית הסגל ולהבאת השחקנים הבכירים.
תומאס ודריק לא היו רק שחקנים לוחמניים, קשוחים או "מחוספסים", אלא שחקנים שהתאימו לספסלה של מכבי כמו כפפה ליד, היו מן השחקנים המשלימים הטובים ביותר ביבשת, יכלו לתת תפוקה נאה במעט זמן (וגם גרמו למצב שכאשר הם נכנסו, רמת המשחק לא ירדה ולעיתים אף עלתה) ומעל הכל, ידעו לתת תוצרת משמעותית משני צדדיו של המגרש, דבר שהיום אנחנו לא רואים אפילו משחקנים מובילים שחותמים כאן (או מועמדים לחתום כאן) עבור הרבה מאוד כסף.
כאשר אני מסתכל על היצע השחקנים הישראלי היום, אני לא רואה שום שחקן שיכול להכנס לנעליים של מישהו מהם.
בעמדת הגארד יש אולי את הלפרין ולנדסברג, שהם גם שחקנים יקרים יותר מדריק (וגם מתומאס) וגם ספק גדול אם הם מסוגלים לתת את אימפקט כמו שהיה לו.
בעמדת הגבוה, כאן המצב הרבה יותר גרוע וכבר שנים שלא צומח גבוה ישראלי כמעט טוב (ואני אפילו לא דורש מישהו ברמה של תומאס). השחקן היחידי שאולי יכול לתת משהו, הוא אלכס טיוס וגם לגביו יש הרבה סימני שאלה.