argof כתב:er79 כתב:בנוסף לסגלים שכבר הצעתי (ואני עדיין מפנטז ולא מוותר על הסגל עם פרמאר, לא תצליחו לשכנע אותי לרדת מהמתכונת של אולימפיאקוס של העונה), אני רוצה להציע סגל נוסף, גם קצת הרפתקני, כי אין בו רכז טבעי (חוץ משחקן אחד בעמדת המחליפים), אבל גם בעונת הפ"פ לא היה ממש רכז טבעי והגענו לגמר. התרחיש הזה מקובל עליי ומתקיים אך ורק אם לנגפורד עוזב לבארסה, כי אני מעדיף אותו במכבי, אבל אני יכול לחיות גם בלעדיו:
1. היקמן, רוט.
2. אידסון, הלפרין, לנדסברג.
3. סמית', פניני.
4. אליהו, זר.
5. מאריץ'/וויוקאס, שרמדיני.
בגדול, בגלל ההברזה של הישראלים יש פה בלית ברירה 6 זרים ו-5 ישראלים. אפשר לאזן זאת עם טיוס, אבל אני הייתי רוצה לראות זר בעמדה 4, יש לי כמה שמות בראש, אבל הם יקרים ולא יבואו, אז אני סומך על בלאט בעניין הזה. את הדעה שלי למה השילוב של אידסון בכל זאת לא יפריע ובכל זאת אפשרי כתבתי כבר בת'רד מלפפונים ואין לי עצבים לכתוב זאת שוב. הרכז הטבעי היחיד הוא רוט, שאמנם יקבל פחות דקות ביורוליג, אבל יתרום יפה בליגה שלנו. מעבר לכך, הקו האחורי לא נופל מעונת הפ"פ מבחינת הגנת הלחץ. כל יריבה תתקשה מול קו אחורי כזה. בסה"כ תרחיש שאני מסוגל לחיות איתו.
זה סגל מצוין.
חשוב להעיר הערה עקרונית לגבי תמהיל הישראלים בשיטת החוק הרוסי: מאחר שחייבים להיות 2 ישראלים על המגרש, דלילות יתר של ישראלים בעמדה כלשהי, עלולה לפגוע ברוטציה כולה.
נמחיש: בהרכב המוצע, אם אליהו בבעיית עבירות ויורד לספסל, חייבים לשתף בכל רגע נתון שני ישראלים בעמדות 1-3. זה אומר ששניים מבין השלושה - היקמן, אידסון וסמית' - מנוטרלים ממשחק כל עוד אליהו על הספסל.
לכן, צריך לפחות שני ישראלים גבוהים ברוטציה, ומכאן כמעט ההכרח בתיוס (בהעדר בלו).
גם אני חשבתי על אידסון וירדתי מהעניין מסיבה אחת אידסון הוא מספר 3. ששמו אותו עם אנדרסון היה בעיה רצינית של הרכב כבד. אידסון לא זורק יותר מדי ולא לוקח על עצמו. הוא כן שחקן טוב כי הוא נותן בהגנה ובהתקפה דברים חשובים (בעיקר במשחק הלחץ והנעת כדור טובה נוספת) אבל לעמדה 3. יש לו פחות או יותר אותם חסרונות אופי כמו סמית', היותו פאסיבי בשלבים גדולים של המשחק בהתקפה (קשור גם לזה שהוא לא אתלט גדול וזה מקשה עליו לסיים או לעבור שחקנים). קשה לי לראות הרכב עם סמית' ואידסון ביחד. למרות שאידסון יכול להוביל כדור ברמה גבוהה יש לו תכונות אחרות שמקשות עליו בעמדת הגארד.