פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
11 מאי 2023, 23:06
itai7 כתב:שום סיכוי שליידי יהיה פה, פרטיזן ישלמו עליו הון או קבוצה עשירה אחרת תקח אותו
בדיוק. סיים חוזה, אבל יהיה מבוקש בטירוף
הימור שלי? ילכו על ווילס של ונציה. החתמה מכבית קלאסית.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
12 מאי 2023, 06:41
כמו שקופמן וצביקה אמרו אתמול , מכבי צריכה 5 אמיתי לא ארבע ורבע לא ארבע וחצי ולא רבע לחמש צריך סנטר רציני ולא גמדי , לא קפיץ מצוי חסר כל טכניקה ליד הסל סטייל ניבו ולא פויטרס שמגרד את ה 2 מטר מלמעלה , ראינו איך מאטיונס והול אכלו אותם במשחק 5 .
12 מאי 2023, 07:35
Adam כתב:PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, ג'ונדי
SF: קולסון, אנגולה, מנקו
PF: מרטין, כהן
C: ניבו, סורקין
11 שחקנים.
6 זרים + 5 ישראלים
אמורים להגיע לפחות עוד 2 זרים & ישראלי (בהנחה שפניני פורש).
אני תמיד הייתי נגד 9 זרים. זה משאיר יותר מדי שחקנים בחוץ בליגה הישראלית ומייצר את ה2 קבוצות השונות האלה. דווקא כשקטש קיצר רוטציה (אחרי הפציעות) ראינו פתאום שיפור בשתי המסגרות.
מצד שני, מי 2 הזרים שצריכים להגיע ובאיזו משבצת? אין ספק שצריך לחזק בשחקן בכיר ולהשקיע כסף על עמדה 4. השאלה אם עמדה 5 של סורקין וניבו מספיקה? כנראה שלא. מצד שלישי, אי אפשר להשאיר את עמדות 1+2 באחריותם של צמד הBB בלבד. מספיק שאחד מהם ייפצע או יהיה בתקופה רעה - ואז כל מכבי תיראה רע.
יש גם מקרה בו מוותרים על מרטין (600K עונה הבאה) כדי להנחית כוכב בעמדה 4 במקומו והימור לעמדה 5. אבל הסיכוי שזה יקרה מאוד נמוך, ככל הנראה פשוט יביאו שחקן שיכול לשחקן בשתי העמדות 4/5 בדומה לפוייתרס.
באיזה עמדות הייתם שמים את 2 הזרים הנוספים שאמורים להגיע?
לדעתי החתמת אנגולה מיותרת. קולסון צריך לעבור לעמדה 3 לצמיתות וטיילר ביי צריך לגבות אותו.
בעמדה 4 מרטין לא צריך להישאר ולהביא תותח במקומו ועוד שחקן שיוכל לשחק לסירוגין בין עמדות 5-4 כשסנטר נכנס לבעיית עברות. ובעמדה 5 נמסיס קייטה צריך להיות מטרה. את ניבו צריך למכור לכל דורש כי אסור לבזבז כשרון ישראלי כמו סורקין. החלמת פויתרס גמרה את רומן.
12 מאי 2023, 08:36
סגל בעונה הבאה לדעתי צריך ליהיות כך
בראון,בלאט,דיבה
בולדווין,אנגולה
קולסון ,זר ,נימרוד לוי
לידי,עוד זר 4/5,כהן
ניבו,אנגאי מאלבה,סורקין
ואם יש אפשרות לשים יד על עוד רכז ישראלי צעיר כדוגמת נועם יעקוב או בן שרף
יש סגל טוב שיכול לעשות עוד צעד קדימה
כל העונה תיפול על שחקן 4 ועל עוד רכז/קלעי
12 מאי 2023, 09:15
תגידו אני היחיד שחושש שמכבי יותר מידי בונה על לורנזו שנה הבאה? הוא כבר 33 נראה לא חד מאז הפציעה. חייבים עוד שחקן קאליבר כמוהו...אחרת נראה לי אנחנו הולכים ליפול לפח.... אגב מה דעתכם על שנגאליה לעמדה 4?
12 מאי 2023, 09:20
Mmm כתב:תגידו אני היחיד שחושש שמכבי יותר מידי בונה על לורנזו שנה הבאה? הוא כבר 33 נראה לא חד מאז הפציעה. חייבים עוד שחקן קאליבר כמוהו...אחרת נראה לי אנחנו הולכים ליפול לפח.... אגב מה דעתכם על שנגאליה לעמדה 4?
אתה כותב את כל הדברים האלה על לורנזו (בצדק אולי) ואז שם באותו משפט את שנגאליה? הבן אדם נראה כמו הצל של עצמו.
12 מאי 2023, 09:37
הייתי שוקל לנסות להביא את בייקון… לא יודע לגבי האופי שלו אבל הוא יכול ממש לפתוח את ההגנות וליצור לעצמו כשבראון תקוע.
Sent from my iPhone using Tapatalk
12 מאי 2023, 10:16
TAYO כתב:הייתי שוקל לנסות להביא את בייקון… לא יודע לגבי האופי שלו אבל הוא יכול ממש לפתוח את ההגנות וליצור לעצמו כשבראון תקוע.
אין לו מקום בקבוצה שנבנת כאן עונה הבאה.
אנגולה כבר חתום כאן והוא למעשה יהיה המחליף של היליארד/הולינס, כלומר המחליף של בונזי שייפתח בחמישייה.
בייקון שחקן אדיר, אבל מאוד בעייתי באופי שלו. לא מחוייב מספיק לקבוצה שלו וגם לא בטוח שהוא הכי בריא נפשית. זה רק יהרוס את חדר ההלבשה הבריא שיש למכבי.
מעבר לזה, הוא גם לא מתאים למה שחסר למכבי כדי להשלים את בונזי.
אגב, דווקא אנגולה משלים מצוין את בונזי ולכן אני מאוד מרוצה מההחתמה הזאת.
צריך היה להביא מחליף לבונזי שמביא איתו דברים שאין לו - הובלת כדור וקליעה יציבה מבחוץ. אנגולה נותן מצוין את החלק הראשון, החלק השני עוד בסימן שאלה (נותן משהו כמו 35% לשלוש לאורך הקריירה. לא יציב שם. כן היה עדיף להביא מישהו עם 40% פחות או יותר).
12 מאי 2023, 10:21
TAYO כתב:הייתי שוקל לנסות להביא את בייקון… לא יודע לגבי האופי שלו אבל הוא יכול ממש לפתוח את ההגנות וליצור לעצמו כשבראון תקוע.
לא תודה. על אף שמדובר בשחקן כדורסל טוב, לא מתאים בעליל ביחד עם בראון ו וויד. אחרי הציטוטים האחרונים שלו על העונה בפאו אני גם לא חושב שאני רוצה אותו בלי קשר. מרגיש כמו טיפוס בעייתי.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
12 מאי 2023, 10:44
סגל החלומות שלי:
PG: בראון, מדר
SG: בולדווין, אקסום, דיברתולומאו
SF: קולסון, אנגולה, זוסמן
PF: לידיי/שמיטס, קבוקלו, כהן
C: ניבו, סורקין, זר גבוה חוסם
9 זרים (מעדיף 8, אבל אני לא מצליח לראות על איזו עמדה אני יכול לוותר בה על זר).
הסגל שצפוי להיות לדעתי:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו
SF: קולסון, אנגולה, מנקו
PF: זר מהליגה הטורקית, מרטין, כהן
C: ניבו, סורקין, זר מהליגה הגרמנית
8 זרים
12 מאי 2023, 10:48
מכבי חייבת להשתדרג בצורה רצינית בעמודת 4 ו 5 שאלו העמדות שלא תרמו כמעט כלום בסדרה נגד מונאקו.
12 מאי 2023, 11:21
Mmm כתב:תגידו אני היחיד שחושש שמכבי יותר מידי בונה על לורנזו שנה הבאה? הוא כבר 33 נראה לא חד מאז הפציעה. חייבים עוד שחקן קאליבר כמוהו...אחרת נראה לי אנחנו הולכים ליפול לפח.... אגב מה דעתכם על שנגאליה לעמדה 4?
אני בטוח שזה מה שאוהדי ריאל אמרו על רודריגס, ויול
12 מאי 2023, 13:34
Adam כתב:סגל החלומות שלי:
זר גבוה במקום ניבו כי כבר ראינו מה קורה כשמביאים עליו פויתרס. הוא נעלם. רומן היה נפלא לאורך העונה
12 מאי 2023, 15:46
שמוליק כתב:Adam כתב:סגל החלומות שלי:
זר גבוה במקום ניבו כי כבר ראינו מה קורה כשמביאים עליו פויתרס. הוא נעלם. רומן היה נפלא לאורך העונה
האמת שכן. אפשר להתחיל את העונה עם ניבו + סורקין בעמדה 5, ולחכות לפליטי NBA ובמידת הצורך לצרף אחד תוך כדי העונה.
מצד שני, זה אומר שמי שיבוא לעמדה 4 צריך בנוסף להכל להיות גם שוט-בלוקר לדעתי. יכול להיות שקבוקלו עונה על ההגדרה הזאת, הבעיה היא שמכבי ישנים עליו.
12 מאי 2023, 16:25
לא להביא עוד 5 כי ניבו וסורקין יעלבו זה נחמד
12 מאי 2023, 19:26
החשש מוצדק, אבל גם צריך לזכור שגם הוא בן אדם והוא לא נח לשנייה בקיץ: היה שחקן מרכזי בנבחרת שזכתה ולאחר מכן נחת לקבוצה חדשה בלי מנוחה, לעונה ארוכה ואינטנסיבית סופר מתישה פיזית ונפשית. Give him some slack.
גיל 33, בימינו, זה לא זקן לספורטאי והוא יכול לתת בכיף לפחות עוד שנתיים ברמה גבוהה.
כמובן כל זה לא מבטל את העובדה שחייבים להביא רכז נוסף שייתן לו מנוחה וחייבים לנהל את הדקות שלו בצורה חכמה עונה הבאה ולא לסחוט אותו כמו שקרה העונה. עונה כמו שעבר הייתה מעייפת גם שחקן בן 27.
12 מאי 2023, 19:48
omerk כתב:Mmm כתב:תגידו אני היחיד שחושש שמכבי יותר מידי בונה על לורנזו שנה הבאה? הוא כבר 33 נראה לא חד מאז הפציעה. חייבים עוד שחקן קאליבר כמוהו...אחרת נראה לי אנחנו הולכים ליפול לפח.... אגב מה דעתכם על שנגאליה לעמדה 4?
החשש מוצדק, אבל גם צריך לזכור שגם הוא בן אדם והוא לא נח לשנייה בקיץ: היה שחקן מרכזי בנבחרת שזכתה ולאחר מכן נחת לקבוצה חדשה בלי מנוחה, לעונה ארוכה ואינטנסיבית סופר מתישה פיזית ונפשית. Give him some slack.
גיל 33, בימינו, זה לא זקן לספורטאי והוא יכול לתת בכיף לפחות עוד שנתיים ברמה גבוהה.
כמובן כל זה לא מבטל את העובדה שחייבים להביא רכז נוסף שייתן לו מנוחה וחייבים לנהל את הדקות שלו בצורה חכמה עונה הבאה ולא לסחוט אותו כמו שקרה העונה. עונה כמו שעבר הייתה מעייפת גם שחקן בן 27.
מדויק
12 מאי 2023, 21:01
זה שהשחקנים בימינו משחקים יותר, זה לא בגלל שהשתנה משהו בפיזיולוגיה של בני אדם. פשוט רפואת הספורט השתפרה. פעם שחקן שהיה קורע רצועות בברך בחצי מהמקרים היה גומר את הקריירה. היום - לא.
עדיין צריך לזכור ששום דבר בפיזיולוגיה לא השתנה. השחקנים משחקים יותר שנים (בממוצע) בגלל הרפואה, אבל הם לא נשארים צעירים. גם בעבר מיקי ברקוביץ' שיחק עד גיל מאוחר מאוד. או קארים אבדול ג'אבאר ב NBA. אז מה? זה לא הפריע לגודס וקטש לפרוש בגיל צעיר.
לכן אין מה להיות בטוח שלורנזו ימשיך לשחק ברמה גבוהה גם בעוד שנה-שנתיים. אולי כן, אולי לא.
12 מאי 2023, 21:49
עובדתית, שחקנים היום משחקים ברמה גבוהה לאורך שנות רבות יותר מאשר פעם (וכל הזמן הגבול נמתח עוד קצת). זה מגובה בנתונים ועשו על זה לא מעט מחקרים.
זה לא רק בגלל שיש דרכי טיפול טובות יותר במקרים של פציעות קשות, אלא גם בגלל שיש הבנה טובה יותר של איך צריך לשמור/לטפל בגוף. וגם פה, כל הזמן יש אמצעים טכנולוגיים חדשים שעוזרים להאריך את חיי המדף של השחקנים.
מן הסתם, זה לא מעניק תעודת ביטוח לאף אחד וברור שיש סיכוי גדול יותר לפציעה/ירידה ביכולת של שחקן מבוגר לעומת שחקן צעיר. ולכן גם הקבוצה צריכה לדאוג לעטוף אותו ולגבות אותו טוב יותר.
12 מאי 2023, 22:13
עובדתית. אהבתי את המילה. אז עובדתית היום יש יותר מבעבר שחקנים שמשחקים עד גיל מאוחר. זה לא אומר שכול השחקנים שומרים על יכולת גבוהה עד גיל מאוחר יותר מבעבר. עובדתית.
גם היום יש שחקנים שפורשים יחסית מוקדם. עובדתית. גם אותם השחקנים שכן משחקים היום עד גיל מאוחר, לא כולם מצליחים לשמור על רמה גבוהה. עובדתית.