חצי גמר גביע המדינה: מכבי ת"א נגד הפועל י-ם, ראשון, 20:45

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: חצי גמר גביע המדינה: מכבי ת"א נגד הפועל י-ם, ראשון, 20:4

הודעהעל ידי felix_r » 16 פברואר 2026, 01:37

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 16 פברואר 2026, 01:38

איך אהבתי את קליבלנד. היה נכנס ומשנה משחקים
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 פברואר 2026, 07:17

Mitelka כתב:אני ממש אוהב אותו וממש חושב שהוא פועל שחור מעולה. משאיר אותו בלי למצמץ.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

למכבי אין פריבילגיה להחזיק שחקן כזה

כמו שאנחנו רואים שנה אחרי שנה, זה לא בנוסף, אלא בא על חשבון שחקנים מובילים
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mitelka » 16 פברואר 2026, 09:09

MTA2311 כתב:
Mitelka כתב:אני ממש אוהב אותו וממש חושב שהוא פועל שחור מעולה. משאיר אותו בלי למצמץ.

זה בעיה אחרת. אם במקומו מגיע כוכב יורוליג ניחא. אבל זה לא.

ואני חושב קצת אחרת. יש שחקנים משלימים בתוך החמישייה או בתוך הרוטציה. כלומר שחקן שיכול לשחק גם 25 דקות כי הוא לא צריך את הכדור להשפיע. ולדעתי הוא כזה. ברור שזה פאזל ואין מקום ל-3 בריסטים בחמישייה אבל בדיוק שכמו ש-2 קלעים איכותיים בהתקפה לא יכולים לשחק עם עוד קלע שצריך כדור. הוא פשוט יכול להשלים טוב שני גארדים שלידו ובכדורסל של קטש עם הדומיננטיות של מספרי 1-2 וזה לא משנה אם זה בולדווין/בראון או קלארק ותמיר - הוא ממש הכרחי לטעמי.

הוא שחקן שמתאים כמעט לכל מי שיבנה מסביבו.

ולגבי החסרונות זה קצת כמו סורקין - אם לא היה לו אותם (במקרה של בריסט קליעה ) הוא היה בנ.ב.א. יש סיבה למה שניהם שיחקו אתמול נגד ירושלים ולא בלילה נגד דני ויוקיץ'.

תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 פברואר 2026, 10:01

Mitelka כתב:
MTA2311 כתב:

זה בעיה אחרת. אם במקומו מגיע כוכב יורוליג ניחא. אבל זה לא.

ואני חושב קצת אחרת. יש שחקנים משלימים בתוך החמישייה או בתוך הרוטציה. כלומר שחקן שיכול לשחק גם 25 דקות כי הוא לא צריך את הכדור להשפיע. ולדעתי הוא כזה. ברור שזה פאזל ואין מקום ל-3 בריסטים בחמישייה אבל בדיוק שכמו ש-2 קלעים איכותיים בהתקפה לא יכולים לשחק עם עוד קלע שצריך כדור. הוא פשוט יכול להשלים טוב שני גארדים שלידו ובכדורסל של קטש עם הדומיננטיות של מספרי 1-2 וזה לא משנה אם זה בולדווין/בראון או קלארק ותמיר - הוא ממש הכרחי לטעמי.

הוא שחקן שמתאים כמעט לכל מי שיבנה מסביבו.

ולגבי החסרונות זה קצת כמו סורקין - אם לא היה לו אותם (במקרה של בריסט קליעה ) הוא היה בנ.ב.א. יש סיבה למה שניהם שיחקו אתמול נגד ירושלים ולא בלילה נגד דני ויוקיץ'.

סבבה, השאלה אם יש מקום לבריסט וסורקין בחמישיה, כי זאת המציאות. וזה עוד לפני שהכנסנו את בלאט לעסק.

בין ירושלים ליוקיץ יש את אולימפיאקוס וריאל. אם מכבי רוצה אי פעם לחזור להתמודד אפילו ברמות האלה, היא לא יכולה להרשות לעצמה 3 שחקנים כאלה בחמישיה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mitelka » 16 פברואר 2026, 10:17

ואם 1-2 היו בולדווין ובראון ולא דאוטין ו ווקר וסנטר היה מוזס רייט היינו מדברים אחרת.

כמו שאמרתי כדורסל זה פאזל ותלכיד ולא שחקן אחד בעמדה כזו או אחרת. מכבי הדהימה בעליבותה שלא החתימה סנטר נורמלי.
את 1-2, בתוכנית המקורית, היא הקצתה לדאוטין ווקר שיובילו אותה - גם כזה לא קרה. זהו. מפה זה כבר מדרון תלול. ברגע ששלוש עמדות אצלך לא הצלחת להביא שחקנים מספיק איכותיים (סנטר לא ניסית אפילו, ווקר לא אמין) זה כבר גיים אובר.

אגב דאוטין לפי הדיווחים מרוויח 800 אלף, ווקר מרוויח 2.2 מיליון. בניגוד להרבה אחרים כמו שאמרתי לא פעם הבעיה היא לא *רק* כסף אלה מה עושים איתו. כלומר היה פה 3.5 מיליון דולר שפיקששנו איתם לגמרי.

תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי Mitelka » 16 פברואר 2026, 10:26

בשולי - טופ טופ טופ קרדיט לדאוטין ג'וניור וגור לביא.

לא פשוט לעלות ככה להזרק למשחק כל כך קריטי אחרי שהם מחוץ לרוטציה ולתת כזו הופעה.

תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי שועל » 16 פברואר 2026, 11:09

שניהם כמעט תמיד היו אחלה במעט הזדמנויות שהם קיבלו. לא תמיד אני מבין את קטש

לגבי בריסט, מילא אם הוא היה קולע באופן אמין שלשות פנויות היה טעם להשאיר אותו לספסל. פועלים שחורים לא חסרים בשוק (שחקן סטייל קוליארו שגם היה שומר עלית)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי עידן » 16 פברואר 2026, 11:30

שועל כתב:שניהם כמעט תמיד היו אחלה במעט הזדמנויות שהם קיבלו. לא תמיד אני מבין את קטש

לגבי בריסט, מילא אם הוא היה קולע באופן אמין שלשות פנויות היה טעם להשאיר אותו לספסל. פועלים שחורים לא חסרים בשוק (שחקן סטייל קוליארו שגם היה שומר עלית)

דאוטין ממש לא "כמעט תמיד היה אחלה". היו לו בעיקר משחקים חלשים העונה (מדבר על היורוליג בלבד כרגע).

יש סיבה שקטש שיחק איתו פחות ופחות, אני דווקא מבין אותו מצוין - הקבוצה נראתה לרוב טוב יותר בלעדיו.
עידן

הודעהעל ידי omerk » 16 פברואר 2026, 11:32

שמתם לב שבערך על כל זר במכבי הדיון הוא בין להעיף לבין "כן אבל בתור מחליף הוא מעולה", הבעיה שמכבי הופכת את השחקנים האלו לשחקנים מרכזיים אז אין טעם לדון בזה בכלל. המגמה במכבי היא בדיוק הפוכה בשנים האחרונות מכל מה שאומרים פה, זאת אומרת לוקחים שחקנים שיכולים להיות מחליפים סבבה, שקיבלו במכבי בעונה הראשונה תפקיד גדול באופן יחסי לקבוצת יורוליג, ואפילו מגדילים את התפקיד שלהם במכבי (סורקין ובלאט). אם בריסט ישאר כנראה שהוא יקבל אפילו רול גדול יותר - לא אומר אם זה טוב או רע (כנראה רע) אבל זה מה שיקרה ככל הנראה. מכבי מבינים ששחקן שנשאר לכמה עונות השכר שלו רק יעלה ולכן אוטומטמית הוא "משתדרג" במעמד. השיטה של מכבי זה להביא שחקנים בזול, ואם הם לא הופכים למאד משתלמים ביחס לשכר שלהם, אז הם מעיפים אותם ומקווים שפעם הבאה ישיגו את הורד או קולסון הבאים, וככה הפסדנו את אוואנס, קליבלנד ולסור.
omerk

הודעהעל ידי A.Parker » 16 פברואר 2026, 12:25

omerk כתב:שמתם לב שבערך על כל זר במכבי הדיון הוא בין להעיף לבין "כן אבל בתור מחליף הוא מעולה", הבעיה שמכבי הופכת את השחקנים האלו לשחקנים מרכזיים אז אין טעם לדון בזה בכלל. המגמה במכבי היא בדיוק הפוכה בשנים האחרונות מכל מה שאומרים פה, זאת אומרת לוקחים שחקנים שיכולים להיות מחליפים סבבה, שקיבלו במכבי בעונה הראשונה תפקיד גדול באופן יחסי לקבוצת יורוליג, ואפילו מגדילים את התפקיד שלהם במכבי (סורקין ובלאט). אם בריסט ישאר כנראה שהוא יקבל אפילו רול גדול יותר - לא אומר אם זה טוב או רע (כנראה רע) אבל זה מה שיקרה ככל הנראה. מכבי מבינים ששחקן שנשאר לכמה עונות השכר שלו רק יעלה ולכן אוטומטמית הוא "משתדרג" במעמד. השיטה של מכבי זה להביא שחקנים בזול, ואם הם לא הופכים למאד משתלמים ביחס לשכר שלהם, אז הם מעיפים אותם ומקווים שפעם הבאה ישיגו את הורד או קולסון הבאים, וככה הפסדנו את אוואנס, קליבלנד ולסור.

ברור. משום מה הדיון של "כשחקן שמיני ברוטציה הוא אחלה", רק שזה אף פעם לא המצב.
A.Parker

הודעהעל ידי Avi1508 » 16 פברואר 2026, 12:49

רואה פה את הדיונים על דאוטין, בריסט ושאר הזרים
השנקל שלי בסיפור הוא שכשרוצים לבנות קבוצה שתתחרה ביורוליג צריך לבחור את האיזון בין שחקנים עם ניסיון אירופי לבין שחקנים בלי ניסיון אירופי, מכבי בנתה השנה קבוצה כשכמעט כל הזרים שלה הם בלי ניסיון אירופי ובמקרה הזה היה ברור מתחילת העונה שנתחיל את העונה רע מאוד ונאבד סיכוי וככל שהעונה תתקדם והשחקנים ייצברו ביטחון זה ייראה יותר טוב (מודה באשמה שגם אני לא חשבתי שיש לקבוצה הזאת סיכוי להגיע לשלבים האלו בכושר הזה)
עכשיו שכבר שני שליש מהעונה מאחורינו זה הזמן לקצור את הפירות של שחקנים כמו קלארק, לוני ווקר, דאוטין, בריסט וסנטוס
ובפרטי לגבי דאוטין - אי אפשר להתכחש לעובדה שהוא לא רכז וצריך לפטר את מי שחשב לתת לו את המושכות כרכז הראשון של הקבוצה אבל מצד שני אי אפשר להתכחש לעובדה שמדובר בשחקן התקפה לא רע ולכן לא היה מובן לי אתמול כל הייט עליו ברשתות לפני המשחק
Avi1508

הודעהעל ידי A.Parker » 16 פברואר 2026, 13:24

Avi1508 כתב:רואה פה את הדיונים על דאוטין, בריסט ושאר הזרים
השנקל שלי בסיפור הוא שכשרוצים לבנות קבוצה שתתחרה ביורוליג צריך לבחור את האיזון בין שחקנים עם ניסיון אירופי לבין שחקנים בלי ניסיון אירופי, מכבי בנתה השנה קבוצה כשכמעט כל הזרים שלה הם בלי ניסיון אירופי ובמקרה הזה היה ברור מתחילת העונה שנתחיל את העונה רע מאוד ונאבד סיכוי וככל שהעונה תתקדם והשחקנים ייצברו ביטחון זה ייראה יותר טוב (מודה באשמה שגם אני לא חשבתי שיש לקבוצה הזאת סיכוי להגיע לשלבים האלו בכושר הזה)
עכשיו שכבר שני שליש מהעונה מאחורינו זה הזמן לקצור את הפירות של שחקנים כמו קלארק, לוני ווקר, דאוטין, בריסט וסנטוס
ובפרטי לגבי דאוטין - אי אפשר להתכחש לעובדה שהוא לא רכז וצריך לפטר את מי שחשב לתת לו את המושכות כרכז הראשון של הקבוצה אבל מצד שני אי אפשר להתכחש לעובדה שמדובר בשחקן התקפה לא רע ולכן לא היה מובן לי אתמול כל הייט עליו ברשתות לפני המשחק

איזה פירות? בואו לא נסתנוור מתקופה טובה ונניח שנבנתה פה קבוצה טובה. סנטוס הוא עדיין סנטר בגוף של פורוורד בלי יכולת לקחת ריבאונד ולשמור. בריסט עדיין נגר ולא ראוי לתפקיד מרכזי (כלומר אין לו מקום במכבי) וגם דאוטין (שאני דווקא מעריך יכולות מסויימות שלו) רחוק מאוד מלהפגין משהו שיתחיל חשיבה על המשכיות.
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 16 פברואר 2026, 14:02

A.Parker כתב:

איזה פירות? בואו לא נסתנוור מתקופה טובה ונניח שנבנתה פה קבוצה טובה. סנטוס הוא עדיין סנטר בגוף של פורוורד בלי יכולת לקחת ריבאונד ולשמור. בריסט עדיין נגר ולא ראוי לתפקיד מרכזי (כלומר אין לו מקום במכבי) וגם דאוטין (שאני דווקא מעריך יכולות מסויימות שלו) רחוק מאוד מלהפגין משהו שיתחיל חשיבה על המשכיות.

אני איתך, ואני האמת לא מתלהב גם מהתקופה הטובה של קלארק במיוחד. קודם שישמור על יציבות תקופה ארוכה יותר ואז נראה.

את דאוטין, סנטוס ובריסט לא הייתי משאיר פה בכל מקרה. כמו שנאמר פה הם יכולים להיות אחלה כשחקנים משלימים בקבוצת יורוליג בכירה, אבל בלי שחקנים בכירים לפניהם בעמדה הם לא ייקחו אותנו לשום מקום. ובמכבי לא יביאו לפניהם שחקנים בכירים הרי, אנחנו כבר יודעים...

לגבי ווקר - כשהוא כשיר וב-zone הוא שחקן מעולה. הבעיה שזה קרה לעיתים יותר מידי רחוקות העונה. את השכר שלו הוא ממש לא הוכיח שהוא שווה כרגע.
עידן

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 פברואר 2026, 14:49

בשורה התחתונה, יש בסגל הזה שחקן אחד שמבחינת יכולות שווה חמישייה בקבוצת יורוליג רצינית (ככל שמכבי שואפת להיות כזאת), וזה ווקר. וגם הוא ממש לא חף מבעיות.

כל השאר הם לכל היותר שחקנים משלימים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי omerk » 16 פברואר 2026, 15:26

MTA2311 כתב:בשורה התחתונה, יש בסגל הזה שחקן אחד שמבחינת יכולות שווה חמישייה בקבוצת יורוליג רצינית (ככל שמכבי שואפת להיות כזאת), וזה ווקר. וגם הוא ממש לא חף מבעיות.

גם הורד
omerk

הודעהעל ידי Avi1508 » 16 פברואר 2026, 15:41

עידן כתב:
A.Parker כתב:

אני איתך, ואני האמת לא מתלהב גם מהתקופה הטובה של קלארק במיוחד. קודם שישמור על יציבות תקופה ארוכה יותר ואז נראה.

את דאוטין, סנטוס ובריסט לא הייתי משאיר פה בכל מקרה. כמו שנאמר פה הם יכולים להיות אחלה כשחקנים משלימים בקבוצת יורוליג בכירה, אבל בלי שחקנים בכירים לפניהם בעמדה הם לא ייקחו אותנו לשום מקום. ובמכבי לא יביאו לפניהם שחקנים בכירים הרי, אנחנו כבר יודעים...

לגבי ווקר - כשהוא כשיר וב-zone הוא שחקן מעולה. הבעיה שזה קרה לעיתים יותר מידי רחוקות העונה. את השכר שלו הוא ממש לא הוכיח שהוא שווה כרגע.

אתה צודק שמכבי לא יביאו שחקנים בכירים לפניהם אבל גם לא יביאו שחקנים בכירים ״במקומם״
השאלה איך אתה מסתכל על הקבוצה שאתה רוצה שיבנו פה, אני מסתכל מה ריאלי בהכירנו את ההנהלה שלנו ומה שהם הביאו בעשור האחרון וכל עוד לא יהיה שינוי הנהלה אני דווקא בעד להשאיר שחקנים שעשו קפיצת מדרגה במכבי, כרגע קלארק הוא אחד כזה אבל צריך לבחון עד סוף העונה את בריסט ודאוטין כדי לראות אם הם יצליחו להסתגל לכדורסל האירופי בכלל ולכדורסל של קטש בפרט
Avi1508

הודעהעל ידי עידן » 16 פברואר 2026, 16:12

Avi1508 כתב:
עידן כתב:
A.Parker כתב:

אתה צודק שמכבי לא יביאו שחקנים בכירים לפניהם אבל גם לא יביאו שחקנים בכירים ״במקומם״
השאלה איך אתה מסתכל על הקבוצה שאתה רוצה שיבנו פה, אני מסתכל מה ריאלי בהכירנו את ההנהלה שלנו ומה שהם הביאו בעשור האחרון וכל עוד לא יהיה שינוי הנהלה אני דווקא בעד להשאיר שחקנים שעשו קפיצת מדרגה במכבי, כרגע קלארק הוא אחד כזה אבל צריך לבחון עד סוף העונה את בריסט ודאוטין כדי לראות אם הם יצליחו להסתגל לכדורסל האירופי בכלל ולכדורסל של קטש בפרט

זה לא מדויק. גם מכבי הנוכחית הוכיחה שהיא יכולה להביא שחקנים טובים עם ניסיון יורוליג (בולדווין, בראון).
גם יוקובאיטיס היה כזה. אבל כשאתה "מסנדל" את עצמך עם שחקנים בינוניים אז כן, לא יגיע אף אחד במקומם, כי התקציב במכבי מוגבל מאוד ואין סקאוטינג נורמלי. אז הולכים על המוכר והבטוח יחסית או שמהמרים על כל הסגל.

אני מעדיף לשחרר שחקנים בינוניים שאני לא מזהה אצלם פוטנציאל יוצא דופן, בשביל הסיכוי שיגיעו שחקנים בכירים במקומם. ואתה יודע מה, אפילו אם לא יגיעו, אני מעדיף שמכבי יהמרו על שחקן חדש. זה יותר טוב מבינוני שאני יודע שלא יביא את הקבוצה להישגים משמעותיים.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 16 פברואר 2026, 16:15

omerk כתב:
MTA2311 כתב:בשורה התחתונה, יש בסגל הזה שחקן אחד שמבחינת יכולות שווה חמישייה בקבוצת יורוליג רצינית (ככל שמכבי שואפת להיות כזאת), וזה ווקר. וגם הוא ממש לא חף מבעיות.

גם הורד

האמת שלצערי כבר מתחיל לרדת לי מהורד. הבן אדם נהיה צל של עצמו, חסר ביטחון ואפילו שומר בינוני. מקווה שיחזור לעונה שעברה כי הוא הראה מה הוא מסוגל לעשות.
A.Parker

הודעהעל ידי omerk » 16 פברואר 2026, 18:26

A.Parker כתב:
omerk כתב:

גם הורד

האמת שלצערי כבר מתחיל לרדת לי מהורד. הבן אדם נהיה צל של עצמו, חסר ביטחון ואפילו שומר בינוני. מקווה שיחזור לעונה שעברה כי הוא הראה מה הוא מסוגל לעשות.

הוא פחות טוב מעונה קודמת, אין ספק שמשהו עובר עליו. עדיין זה שחקן שיכול בכיף להיות בכל קבוצת יורוליג בחמישייה. הסטט שלו מדברת בעד עצמה בסוף, ולרוב הוא גם מגיע למאני טיים.

אני חושב שכל המיתוג הזה על הורד "צל של עצמו" זו הגזמה פראית שמפמפמים רסקין, שלח ושלף ולא בצדק. קצת מגזימים ועושים לו עוול. שמתי לב שכל תחילת משחק רסקין מדבר כמה הורד הוא "צל של עצמו" לעומת שנה שעברה ובהמשך המשחק הורד משתפר ומגיע למספרים הרגילים שלו ואף יותר. גם במשחק מול באיירן התחילו את המשחק בכך שאמרו שוב כמה הוא צל של עצמו וחסר ביטחון ואת המשחק סיים עם דאבל דאבל והיה משמעותי מאד בניצחון. במשחק אתמול מול ירושלים חשבתי לתומי שאולי יחכו רגע עם לקטול אותו, אבל שוב בפעם ה134939 העונה אותו דפוס: יורדים עליו בטירוף ברבע הראשון, ומסיים את המשחק מעולה.

כמה מספרי 4 ביורוליג עדיפים עליו שהם לא 2.5 מיליון יורו צפונה? גם העונה
omerk

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Baidu [Spider] ו־15 אורחים