מלפפונים סוף יולי-מחפשים גארד וסנטר

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים סוף יולי-מחפשים גארד וסנטר

הודעהעל ידי Chen » 23 יולי 2012, 19:34

פעם אמרו שלוגאן וג'רלס משתוקקים לבוא למכבי... איפה הם היום?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 23 יולי 2012, 19:41

Chen כתב:פעם אמרו שלוגאן וג'רלס משתוקקים לבוא למכבי... איפה הם היום?

עובדים ב-ACE קנה ובנה ומקבלים יותר ממה שג'וניור הציע להם כנראה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 23 יולי 2012, 19:44

מאריץ' שוב לא שותף בנצחון אוסטרליה על צרפת היום.
כנראה הוא באמת שחקן גמור כפי שחשדתי...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yarinsaky » 23 יולי 2012, 19:45

felix_r כתב:מאריץ' שוב לא שותף בנצחון אוסטרליה על צרפת היום.

יכול להיות, אבל זה יכול דווקא לקרב אותו למכבי. על שחקנים גמורים לא צריך לשלם יותר מדי. :)
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי argof » 23 יולי 2012, 19:54

הוא סנטר שלישי בנבחרת, הוא לא אמור לשחק יותר מידי.
מה שראית בשנה שעברה בפנא, זה מה יש.
לא שחקן גמור, אבל גם ממש לא קרסטיץ', ואפילו לא סופו בריא.
שחקן סנטר-קונפרנס, כמו שהשתמש בו אוברדוביץ'.
לא בהכרח רע למכבי. ייתכן שמספיק.
וכמה שיותר ייובש בנבחרת, כך יירד לו התיאבון, ואפשר יהיה להביא במחיר סביר.
argof

הודעהעל ידי felix_r » 23 יולי 2012, 19:57

argof כתב:

הוא סנטר שלישי בנבחרת, הוא לא אמור לשחק יותר מידי.
מה שראית בשנה שעברה בפנא, זה מה יש.
לא שחקן גמור, אבל גם ממש לא קרסטיץ', ואפילו לא סופו בריא.
שחקן סנטר-קונפרנס, כמו שהשתמש בו אוברדוביץ'.
לא בהכרח רע למכבי. ייתכן שמספיק.
וכמה שיותר ייובש בנבחרת, כך יירד לו התיאבון, ואפשר יהיה להביא במחיר סביר.

מה זה לא אמור לשחק הרבה? הוא לא משותף בכלל! וזה במשחקי ההכנה, בהם המאמנים נוהגים לשתף את כולם.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 23 יולי 2012, 19:57

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
מנגד היו כאן:
פיליקס הצעיר והרענן, מלא הפוטנציאל
רודני ווייט חסר הנסיון האירופאי אבל מלא בפוטנציאל וכשרון
ג'ייסון וויליאמס רגע לפני הפריצה המיוחלת
די בראון אף הוא בגיל המושלם ולפני הפריצה הגדולה
ואחרים

לא רק שאתה עושה פה עירבוב, אלא מוסיף אליו דברים שלא נאמרו מעולם.

פיליקס הגיע לכאן כברירת מחדל של ברירות המחדל. אף אחד לא טען אז שהוא מלא פוטנציאל והוא מעולם לא היה שחקן טוב.
ג'ייסון ווילימאס הגיע ע"י מאמן חלש שלא הבין הרבה, וגם ככה היה חלק מקונספט של זרים זולים שנועדו לאפשר החתמתו יקרות בעמדות אחרות.
די בראון בכלל הגיע לכאן באמצע העונה וגם הוא כברירת מחדל ובכלל לא צופה ממנו ליותר מדי.

קאמניגס היה האופציה הראשונה (או לפחות, בין האופציות הראשונות) של הצוות המקצועי באותו קיץ והצפיות גם היו בהתאם. שרף העדיף אותו על-פני טארל מקינטייר (כך לפחות לפי דבריו של שרף), בגלל חוסר הנסיון של מקינטייר. בדיעבד, ההחלטה של שרף היתה הרת אסון.

אגב, אחוזי ההצלחה של שחקנים צעירים ולא מנוסים שנבחרו ע"י מאמן טוב ולא הובאו כברירות מחדל, הם הרבה יותר גבהוים מאילו של השחקנים המנוסים וה"מוכחים" שנחתו כאן בניסבות שונות.

אני עושה סלט ואתה לוקח דוגמאות ובונה עליהן תאוריות שלמות.

מה ההבדל בין היקמן לג'ייסון וויליאמס למשל?

גם שאראס הגיע לכאן כשחקן מוכח, גם מקדונלד, גם פארקר בקדנציה השניה, גם אידסון ואפילו סופו שעל היכולות המקצועיות שלו לא היה ספק.
גם הקיץ מכבי הביאה את שרמאן ואת מדלי שהם סוג של שחקנים מוכחים. האם עדיף היה להביא את האיטרייה הצרפתית ע"פ שרמאן?

יש לך איזשהי עמדה שקשה להבין. הרבה יותר קל להגיד "אני לא מתחבר לשחקן הזה ואני לא חושב שיצליח" מאשר לחפש את הסיבות לכשלון ב"מוכחות" וב"נסיון" שלו.
הרי אם היה אפשר להביא לכאן את לורבק ואת DD, אני מניח שלא היית מתנגד ולא היית מעדיף את היקמן והאיטרייה במקמם, נכון?

לא רואה איפה ראיתי שפיתחתי תיאוריה.
טענתי ששחקנים צעירים ולא מנוסים שהובאו ע"י מאמן טוב ולא כברירת מחדל, נטו להצליח במכבי. זאת לא תאוריה, זאת עובדה.

מה ההבדל בין היקמן לוויליאמס? בעך יום ולילה.
זה לא רק שקשה לי לראות איך משווים שחקן בינוני מבני השרון לאחד הגאדרים המובילים באיטליה, אלא זה יותר הזלזול בדיויד בלאט שנובע מן הדברים האילו.
עם כל הכבוד, דיויד בלאט הוא לא אפי בירנבוים והוא בחר בהיקמן כי אותו הוא רצה.
אז היקמן הוא לא פנסיור ששכח דברים שאחרים עוד לא למדו? אין לו שם שומכר מנויים? נצטרך לחיות עם זה. היקמן הוא הוא השחקן אותו המאמן רצה ושחקנים מסוגו שנבחרו ע"י מאמנים כמו דיויד בלאט דוקא נטו להצליח במכבי. לא יודע איך אתה קושר כאן את וויליאמס לסיפור הזה.

בנוגע ל"מוכחות" ו"נסיון", אז אם בתאוריות עסקינן, אז נראה שהתאוריה שכן פותחה כאן היא ששחקנים "מוכחים" ו"מונסים" הם כביכול מתכון ודאי להצלחה, אבל בסופו של יום, סיכויי הצלחתם הם זההים לאילו של השחקנים הלא מנוסים שהיגעו לכאן ונמוכים בהרבה מאילו של השחקנים הלא מנוסים שנבחרו ע"י מאמן טוב.
חוץ מזה, יש נטיה ליחס איכויות לשחקנים מנוסים ומוכחים, גם אם הם אינם באמת שחקנים טובים. דבר כזה בדיוק קורה עכשיו עם שחקן כמו פרוביץ', שחוץ משם מוכר, אין לו הרבה.
אפילו ביורוקאפ השחקן הזה לא התבלט יותר מדי והקריירה שלו לא נראת יותר טובה מזו של קאמינגס בטרם הגיעו למכבי.
מה שמצחיק אגב, ששחקן כמו שרמאדיני, רשם העונה מספרים שאותם פרוביץ' לא רשם כמעט אף פעם בקריירה שלו, אפילו לא ביורוקאפ. באופן אירוני, דוקא שרמאדיני נחשב להימור וצפוי לאייש את הספסל בעוד שהנגר הסרבי הפך לפנטזיה לעמדת הסנטר הראשון.
על כן, אפשר גם לשאול - מה ההבדל בין קאמניגס לפרוביץ'?
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 23 יולי 2012, 20:03

פרוביץ' הוא בדיוק כמו מאריץ' - נתן עונה אחת טובה בפרטיזן לפני מספר שנים.
אם כי לדעתי הוא עדיף על מאריץ', כי הוא עוד לא גמור.

לדעתי הוא לא איזה כוכב, אבל יכול להיות סנטר סולידי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 23 יולי 2012, 20:07

felix_r כתב:פרוביץ' הוא בדיוק כמו מאריץ' - נתן עונה אחת טובה בפרטיזן לפני מספר שנים.

מבחינתי, זה נבלה וזה טרפה.
לא זוכר מתי שחקנים כ"כ בינוניים שנתנו עונה לא טובה שכגם היתה מן הגרועות ביותר בקריירה שלהם, הפכו לכאלו שמות חמים.
המספרים של שניהם ביחד, הם בערך מה ששרמאדיני והנדירקס נתנו כ"א בעונה שעברה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי argof » 23 יולי 2012, 20:08

felix_r כתב:פרוביץ' הוא בדיוק כמו מאריץ' - נתן עונה אחת טובה בפרטיזן לפני מספר שנים.

אף אחד מהם לא שווה כסף גדול.
עדיף היה איזה מברואידיס או עב בשר אחר בחצי מיליון, ולפנות תקציב לשחקנים יוצרים בקו האחורי.
אבל מה שמספיק טוב לאולימיפיאקוס, לא עובר פה בפורום..
argof

הודעהעל ידי felix_r » 23 יולי 2012, 20:09

argof כתב:

אף אחד מהם לא שווה כסף גדול.
עדיף היה איזה מברואידיס או עב בשר אחר בחצי מיליון, ולפנות תקציב לשחקנים יוצרים בקו האחורי.
אבל מה שמספיק טוב לאולימיפיאקוס, לא עובר פה בפורום..

גם אני לא רואה את מברואידיס ממטר
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 23 יולי 2012, 20:11

אסור לשכוח, שפרוביץ' היה הגבוה הרביעי של בארסה. לא בנו בשבילו כל כך הרבה תרגילים.
זה לא שאני מחזיק ממנו יותר מדי, אבל לדעתי, בתפקיד של שחקן מרכזי הוא יכול לתרום הרבה יותר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי argof » 23 יולי 2012, 20:16

felix_r כתב:אסור לשכוח, שפרוביץ' היה הגבוה הרביעי של בארסה. לא בנו בשבילו כל כך הרבה תרגילים.
זה לא שאני מחזיק ממנו יותר מדי, אבל לדעתי, בתפקיד של שחקן מרכזי הוא יכול לתרום הרבה יותר.

לא רביעי, אחד מרוטציה של ארבעה.
סבל מרוטציה אפשר לומר גם על מאריץ'.
העניין הוא הכישורים והכישרון האובייקטיבי שלהם, לא תלוי דקות או מעמד בקבוצתם, וזה מוגבל ביותר ביחס לסופו למשל.
בהינתן זה, אין מה לבזבז עליהם יותר מידי.
אפשר, בגבולות שיותירו מספיק כסף לקו אחורי טוב. כרגע חסרים שם שני שחקני יורוליג..
argof

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 23 יולי 2012, 20:18

felix_r כתב:אסור לשכוח, שפרוביץ' היה הגבוה הרביעי של בארסה. לא בנו בשבילו כל כך הרבה תרגילים.

הוא היה יותר קרוב לסנטר שני מאשר לרביעי.
אגב, המספרים שלו ביורוקאפ, שם הוא תפקד כסנטר ראשון, ממש לא מזהירים ואפילו מחיורים אל מול המספרים שרשם שם ה"כוכב" דוין סמית'.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 23 יולי 2012, 20:23

חביב אורנג'ד כתב:
לא רואה איפה ראיתי שפיתחתי תיאוריה.
טענתי ששחקנים צעירים ולא מנוסים שהובאו ע"י מאמן טוב ולא כברירת מחדל, נטו להצליח במכבי. זאת לא תאוריה, זאת עובדה.

מה ההבדל בין היקמן לוויליאמס? בעך יום ולילה.
זה לא רק שקשה לי לראות איך משווים שחקן בינוני מבני השרון לאחד הגאדרים המובילים באיטליה, אלא זה יותר הזלזול בדיויד בלאט שנובע מן הדברים האילו.
עם כל הכבוד, דיויד בלאט הוא לא אפי בירנבוים והוא בחר בהיקמן כי אותו הוא רצה.
אז היקמן הוא לא פנסיור ששכח דברים שאחרים עוד לא למדו? אין לו שם שומכר מנויים? נצטרך לחיות עם זה. היקמן הוא הוא השחקן אותו המאמן רצה ושחקנים מסוגו שנבחרו ע"י מאמנים כמו דיויד בלאט דוקא נטו להצליח במכבי. לא יודע איך אתה קושר כאן את וויליאמס לסיפור הזה.

בנוגע ל"מוכחות" ו"נסיון", אז אם בתאוריות עסקינן, אז נראה שהתאוריה שכן פותחה כאן היא ששחקנים "מוכחים" ו"מונסים" הם כביכול מתכון ודאי להצלחה, אבל בסופו של יום, סיכויי הצלחתם הם זההים לאילו של השחקנים הלא מנוסים שהיגעו לכאן ונמוכים בהרבה מאילו של השחקנים הלא מנוסים שנבחרו ע"י מאמן טוב.
חוץ מזה, יש נטיה ליחס איכויות לשחקנים מנוסים ומוכחים, גם אם הם אינם באמת שחקנים טובים. דבר כזה בדיוק קורה עכשיו עם שחקן כמו פרוביץ', שחוץ משם מוכר, אין לו הרבה.
אפילו ביורוקאפ השחקן הזה לא התבלט יותר מדי והקריירה שלו לא נראת יותר טובה מזו של קאמינגס בטרם הגיעו למכבי.
מה שמצחיק אגב, ששחקן כמו שרמאדיני, רשם העונה מספרים שאותם פרוביץ' לא רשם כמעט אף פעם בקריירה שלו, אפילו לא ביורוקאפ. באופן אירוני, דוקא שרמאדיני נחשב להימור וצפוי לאייש את הספסל בעוד שהנגר הסרבי הפך לפנטזיה לעמדת הסנטר הראשון.
על כן, אפשר גם לשאול - מה ההבדל בין קאמניגס לפרוביץ'?

מה ז"א איפה ראיתי שפיתחת תאוריה. אתה חוזר ומזכיר תחת כל עץ רענן שההוא היה מוכח ומנוסה ונכשל, וזה היה מוכח ומנוסה ונכשל,
ובעצם אתה מציג את שתי התכונות האלה כחיסרון ולא כיתרון, וזאת טענה מופרכת מהיסוד.
הכדורסל איננו מורכב רק ממכבי ת"א ומה שקרה בה בשנים האחרונות, אלא מעוד כמה מועדונים וכמה ליגות.

אולי אתה לא רואה במוכחות ובנסיון תכונות חשובות, ואפילו להיפך, אבל מיאמי למשל, כן ראתה והביאה לשורותיה את ריי אלן. למעשה, בוסטון ראתה את זה
ראשונה, והחתימה גם את אלן וגם את גארנט הלא צעירים, המוכחים והמנוסים, וזה השתלם לה בתואר אליפות ועוד שני גמרים.
הלייקרס החליטו להמר על נאש הסופר מוכח והמנוסה, והקו האחורי שלהם יכיל שני שחקנים בני גיל משותף לא רחוק מ-80. האם אתה מוכן להמר שהם ייתרסקו ולא יגיעו לפלייאוף?

גם באירופה לא חסרות דוגמאות. אול' החליטה להמר על ספאנוליס המוכר, המוכח והמנוסה, ופאו לא מיהרה להיפתר מDD (למרות שאתה טוען ששחקן ממצה את עצמו אחרי 3 שנים וצריך
לעזוב).

אני שוב שואל, מה ההבדל בין היקמן לוויליאמס? וויליאמס נתן משחקים של 30 נק' מול מכבי (שהייתה אז סגנית אלופת היורוליג). היקמן לא עשה יותר מזה עד עכשיו בקריירה שלו.
בלאט רצה אותו? נניח שכן, אבל הוא רצה אותו כנראה בתור גארד מחליף ברוטציה, ולא בתור גארד פותח, ובטח לא בתור הגארד הכי משמעותי בקו האחורי.

לגבי החלק האחרון של הפוסט שלך - אני מציע שנפסיק להתייחס לתכונות בודדות ולנתח שחקנים לפי זה. אסף הגדיר את היקמן כאתלט אדיר, אתה מגדיר שחקנים כצעירים, כשרוניים
ולפני הפריצה שלהם, ואני פשוט אומר, בוא נתייחס לשחקנים לפי היכולת שלהם והאם הם שחקנים טובים או לא.
כמובן שלא ענית לי האם היית מעדיף את היקמן ע"פ DD. התשובה היא ברורה. DD הוא פשוט שחקן טוב יותר, וזה למרות שהוא יותר מוכח ומנוסה.
כנ"ל במקרה של לורבק מול האיטרייה.

ד"א אני לא חושב ששרמאדיני הוא לא שחקן מוכח. הוא שחקן טוב מאוד, ואני מאמין שיצליח במכבי העונה. בגלל שמכבי חייבת עוד סנטר, אז פרוביץ' הוא בהחלט אופציה טובה,
למרות שישנן אופציות נוספות. האיטרייה הצרפתית הוא לא אופציה טובה בכלל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yarinsaky » 23 יולי 2012, 20:27

עזבו קו קדמי, הבעייה היותר גדולה היום זה קו אחורי.

ד"א, כמה מכבי הוציאה עד היום על הקו האחורי שלה ? היקמן בערך 300 אלף, אותו דבר בערך על לאנדסברג ו 150 אלף על רוט ? זה אמיתי ?
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי קודי » 23 יולי 2012, 20:30

yarinsaky כתב:עזבו קו קדמי, הבעייה היותר גדולה היום זה קו אחורי.

ד"א, כמה מכבי הוציאה עד היום על הקו האחורי שלה ? היקמן בערך 300 אלף, אותו דבר בערך על לאנדסברג ו 150 אלף על רוט ? זה אמיתי ?

כל שחקן שמכבי ביא בסדרי הגודל שהיא משלמת, עדיין ישאר קו אחורי של קבוצת יורוקאפ סבירה. לטעמי מדובר בקו האחורי הגרוע ביותר של מכבי ב- 15 שנים האחרונות.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי yarinsaky » 23 יולי 2012, 20:34

אם היית מעיר אותי היום משנת קיץ ארוכה והיית אומר לי שזה הקו האחורי של ירושלים לא הייתי מתפלא בכלל.

לדעתי פיני צודק. למכבי יש כסף לאחלה גארד והגיע הזמן שתוציא את הכסף מהבלטות. או שזה יקרה בסתיו, כמו במקרה לאנגפורד או מרכוס בראון.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי גל גל » 23 יולי 2012, 20:37

קודי כתב:
yarinsaky כתב:עזבו קו קדמי, הבעייה היותר גדולה היום זה קו אחורי.

כל שחקן שמכבי ביא בסדרי הגודל שהיא משלמת, עדיין ישאר קו אחורי של קבוצת יורוקאפ סבירה. לטעמי מדובר בקו האחורי הגרוע ביותר של מכבי ב- 15 שנים האחרונות.

לא והקו האחורי של מכבי בעונת פרקינס פארגו היה קו אחורי לאליפות nba אחד בא מחיפה והשני בא מגליל עליון..חכו תראו מי הגארד הבכיר שיביאו מכבי עם המאמן שיש כיום אי אפשר לדעת מה יהיה
מכבי 2025
גראהם קלארק בלאט
נדוביץ,הנדס,דיבה
לאמב,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
באסי,סנטוס,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי שחף » 23 יולי 2012, 20:39

yarinsaky כתב:אם היית מעיר אותי היום משנת קיץ ארוכה והיית אומר לי שזה הקו האחורי של ירושלים לא הייתי מתפלא בכלל.

לדעתי פיני צודק. למכבי יש כסף לאחלה גארד והגיע הזמן שתוציא את הכסף מהבלטות. או שזה יקרה בסתיו, כמו במקרה לאנגפורד או מרכוס בראון.

אני חושב שזה הדבר היחיד שישקם את התדמית של ההנהלה בעיני האוהדים. גם פיני חושב ד''א ששאראס בגילו לא היה מלהיב אף אחד. אנשים היו חושבים שהגיע עוד פנסיונר להעביר פה עונת פרישה כמו פאפס.
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־17 אורחים