המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Chen כתב:פעם אמרו שלוגאן וג'רלס משתוקקים לבוא למכבי... איפה הם היום?
felix_r כתב:מאריץ' שוב לא שותף בנצחון אוסטרליה על צרפת היום.
כנראה הוא באמת שחקן גמור כפי שחשדתי...
felix_r כתב:מאריץ' שוב לא שותף בנצחון אוסטרליה על צרפת היום.
argof כתב:felix_r כתב:מאריץ' שוב לא שותף בנצחון אוסטרליה על צרפת היום.
הוא סנטר שלישי בנבחרת, הוא לא אמור לשחק יותר מידי.
מה שראית בשנה שעברה בפנא, זה מה יש.
לא שחקן גמור, אבל גם ממש לא קרסטיץ', ואפילו לא סופו בריא.
שחקן סנטר-קונפרנס, כמו שהשתמש בו אוברדוביץ'.
לא בהכרח רע למכבי. ייתכן שמספיק.
וכמה שיותר ייובש בנבחרת, כך יירד לו התיאבון, ואפשר יהיה להביא במחיר סביר.
jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:
מנגד היו כאן:
פיליקס הצעיר והרענן, מלא הפוטנציאל
רודני ווייט חסר הנסיון האירופאי אבל מלא בפוטנציאל וכשרון
ג'ייסון וויליאמס רגע לפני הפריצה המיוחלת
די בראון אף הוא בגיל המושלם ולפני הפריצה הגדולה
ואחרים
לא רק שאתה עושה פה עירבוב, אלא מוסיף אליו דברים שלא נאמרו מעולם.
פיליקס הגיע לכאן כברירת מחדל של ברירות המחדל. אף אחד לא טען אז שהוא מלא פוטנציאל והוא מעולם לא היה שחקן טוב.
ג'ייסון ווילימאס הגיע ע"י מאמן חלש שלא הבין הרבה, וגם ככה היה חלק מקונספט של זרים זולים שנועדו לאפשר החתמתו יקרות בעמדות אחרות.
די בראון בכלל הגיע לכאן באמצע העונה וגם הוא כברירת מחדל ובכלל לא צופה ממנו ליותר מדי.
קאמניגס היה האופציה הראשונה (או לפחות, בין האופציות הראשונות) של הצוות המקצועי באותו קיץ והצפיות גם היו בהתאם. שרף העדיף אותו על-פני טארל מקינטייר (כך לפחות לפי דבריו של שרף), בגלל חוסר הנסיון של מקינטייר. בדיעבד, ההחלטה של שרף היתה הרת אסון.
אגב, אחוזי ההצלחה של שחקנים צעירים ולא מנוסים שנבחרו ע"י מאמן טוב ולא הובאו כברירות מחדל, הם הרבה יותר גבהוים מאילו של השחקנים המנוסים וה"מוכחים" שנחתו כאן בניסבות שונות.
אני עושה סלט ואתה לוקח דוגמאות ובונה עליהן תאוריות שלמות.
מה ההבדל בין היקמן לג'ייסון וויליאמס למשל?
גם שאראס הגיע לכאן כשחקן מוכח, גם מקדונלד, גם פארקר בקדנציה השניה, גם אידסון ואפילו סופו שעל היכולות המקצועיות שלו לא היה ספק.
גם הקיץ מכבי הביאה את שרמאן ואת מדלי שהם סוג של שחקנים מוכחים. האם עדיף היה להביא את האיטרייה הצרפתית ע"פ שרמאן?
יש לך איזשהי עמדה שקשה להבין. הרבה יותר קל להגיד "אני לא מתחבר לשחקן הזה ואני לא חושב שיצליח" מאשר לחפש את הסיבות לכשלון ב"מוכחות" וב"נסיון" שלו.
הרי אם היה אפשר להביא לכאן את לורבק ואת DD, אני מניח שלא היית מתנגד ולא היית מעדיף את היקמן והאיטרייה במקמם, נכון?
felix_r כתב:פרוביץ' הוא בדיוק כמו מאריץ' - נתן עונה אחת טובה בפרטיזן לפני מספר שנים.
אם כי לדעתי הוא עדיף על מאריץ', כי הוא עוד לא גמור.
felix_r כתב:פרוביץ' הוא בדיוק כמו מאריץ' - נתן עונה אחת טובה בפרטיזן לפני מספר שנים.
argof כתב:felix_r כתב:פרוביץ' הוא בדיוק כמו מאריץ' - נתן עונה אחת טובה בפרטיזן לפני מספר שנים.
אף אחד מהם לא שווה כסף גדול.
עדיף היה איזה מברואידיס או עב בשר אחר בחצי מיליון, ולפנות תקציב לשחקנים יוצרים בקו האחורי.
אבל מה שמספיק טוב לאולימיפיאקוס, לא עובר פה בפורום..
felix_r כתב:אסור לשכוח, שפרוביץ' היה הגבוה הרביעי של בארסה. לא בנו בשבילו כל כך הרבה תרגילים.
זה לא שאני מחזיק ממנו יותר מדי, אבל לדעתי, בתפקיד של שחקן מרכזי הוא יכול לתרום הרבה יותר.
felix_r כתב:אסור לשכוח, שפרוביץ' היה הגבוה הרביעי של בארסה. לא בנו בשבילו כל כך הרבה תרגילים.
זה לא שאני מחזיק ממנו יותר מדי, אבל לדעתי, בתפקיד של שחקן מרכזי הוא יכול לתרום הרבה יותר.
חביב אורנג'ד כתב:
לא רואה איפה ראיתי שפיתחתי תיאוריה.
טענתי ששחקנים צעירים ולא מנוסים שהובאו ע"י מאמן טוב ולא כברירת מחדל, נטו להצליח במכבי. זאת לא תאוריה, זאת עובדה.
מה ההבדל בין היקמן לוויליאמס? בעך יום ולילה.
זה לא רק שקשה לי לראות איך משווים שחקן בינוני מבני השרון לאחד הגאדרים המובילים באיטליה, אלא זה יותר הזלזול בדיויד בלאט שנובע מן הדברים האילו.
עם כל הכבוד, דיויד בלאט הוא לא אפי בירנבוים והוא בחר בהיקמן כי אותו הוא רצה.
אז היקמן הוא לא פנסיור ששכח דברים שאחרים עוד לא למדו? אין לו שם שומכר מנויים? נצטרך לחיות עם זה. היקמן הוא הוא השחקן אותו המאמן רצה ושחקנים מסוגו שנבחרו ע"י מאמנים כמו דיויד בלאט דוקא נטו להצליח במכבי. לא יודע איך אתה קושר כאן את וויליאמס לסיפור הזה.
בנוגע ל"מוכחות" ו"נסיון", אז אם בתאוריות עסקינן, אז נראה שהתאוריה שכן פותחה כאן היא ששחקנים "מוכחים" ו"מונסים" הם כביכול מתכון ודאי להצלחה, אבל בסופו של יום, סיכויי הצלחתם הם זההים לאילו של השחקנים הלא מנוסים שהיגעו לכאן ונמוכים בהרבה מאילו של השחקנים הלא מנוסים שנבחרו ע"י מאמן טוב.
חוץ מזה, יש נטיה ליחס איכויות לשחקנים מנוסים ומוכחים, גם אם הם אינם באמת שחקנים טובים. דבר כזה בדיוק קורה עכשיו עם שחקן כמו פרוביץ', שחוץ משם מוכר, אין לו הרבה.
אפילו ביורוקאפ השחקן הזה לא התבלט יותר מדי והקריירה שלו לא נראת יותר טובה מזו של קאמינגס בטרם הגיעו למכבי.
מה שמצחיק אגב, ששחקן כמו שרמאדיני, רשם העונה מספרים שאותם פרוביץ' לא רשם כמעט אף פעם בקריירה שלו, אפילו לא ביורוקאפ. באופן אירוני, דוקא שרמאדיני נחשב להימור וצפוי לאייש את הספסל בעוד שהנגר הסרבי הפך לפנטזיה לעמדת הסנטר הראשון.
על כן, אפשר גם לשאול - מה ההבדל בין קאמניגס לפרוביץ'?
yarinsaky כתב:עזבו קו קדמי, הבעייה היותר גדולה היום זה קו אחורי.
ד"א, כמה מכבי הוציאה עד היום על הקו האחורי שלה ? היקמן בערך 300 אלף, אותו דבר בערך על לאנדסברג ו 150 אלף על רוט ? זה אמיתי ?
קודי כתב:yarinsaky כתב:עזבו קו קדמי, הבעייה היותר גדולה היום זה קו אחורי.
ד"א, כמה מכבי הוציאה עד היום על הקו האחורי שלה ? היקמן בערך 300 אלף, אותו דבר בערך על לאנדסברג ו 150 אלף על רוט ? זה אמיתי ?
כל שחקן שמכבי ביא בסדרי הגודל שהיא משלמת, עדיין ישאר קו אחורי של קבוצת יורוקאפ סבירה. לטעמי מדובר בקו האחורי הגרוע ביותר של מכבי ב- 15 שנים האחרונות.
yarinsaky כתב:אם היית מעיר אותי היום משנת קיץ ארוכה והיית אומר לי שזה הקו האחורי של ירושלים לא הייתי מתפלא בכלל.
לדעתי פיני צודק. למכבי יש כסף לאחלה גארד והגיע הזמן שתוציא את הכסף מהבלטות. או שזה יקרה בסתיו, כמו במקרה לאנגפורד או מרכוס בראון.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Jack55 ו־23 אורחים