רוצה להיות כמו פרקינס, חולם להיות כמו פארגו

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: רוצה להיות כמו פרקינס, חולם להיות כמו פארגו

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 27 יולי 2012, 19:10

קודי ויוני, אתם מתקשים לעבד את הנקודה שלנדסברג מימיו לא היה שחקן משלים. יותר מזה, גם במכבי- הוא לא צפוי להיות שחקן משלים!
המצב הקיים והעגום הוא שסילבן הוא אחד מארבעת הישראלים בקבוצה. ככזה, הוא צפוי לקבל דקות משחק רבות מאוד בוודאי בליגה המקומית.
נכון לרגע זה הוא גם הסקנד גארד היחיד בקבוצה, כך שהוא בהחלט נראה כמו מי שהקבוצה תבנה עליו גם ביורוליג.

צריך להבין- סגנון המשחק של לנדסברג הוא פשוט לא של שחקן משלים. סקורר נשאר סקורר. הוא לא קלעי, לא סטופר הגנתי, לא שחקן נישה שיכסה חורים.
לא קיים סטטוס בו הוא שחקן משלים במכבי, כי בDNA שלו הוא לא משלים אף אחד- משלימים אותו. כזה הוא גם יהיה אצלנו.

צריך לתת לו את הבמה להיות מה שהוא ומי שהוא. זה כמובן צריך להיות מבוקר ומנוהל בתבונה (אכן- השכונה שהייתה סביבו בחיפה לא תורמת כאן) אבל לשם זה יש לו מאמן.
אני מאמין שקיבלנו בובה של שחקן ל3 שנים הקרובות, ואם נדע להפוך אותו לכוכב שהוא יכול להיות- נרוויח פה בענק.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 27 יולי 2012, 19:23

החציל האצטקי כתב:קודי ויוני, אתם מתקשים לעבד את הנקודה שלנדסברג מימיו לא היה שחקן משלים. יותר מזה, גם במכבי- הוא לא צפוי להיות שחקן משלים!
המצב הקיים והעגום הוא שסילבן הוא אחד מארבעת הישראלים בקבוצה. ככזה, הוא צפוי לקבל דקות משחק רבות מאוד בוודאי בליגה המקומית.
נכון לרגע זה הוא גם הסקנד גארד היחיד בקבוצה, כך שהוא בהחלט נראה כמו מי שהקבוצה תבנה עליו גם ביורוליג.

צריך להבין- סגנון המשחק של לנדסברג הוא פשוט לא של שחקן משלים. סקורר נשאר סקורר. הוא לא קלעי, לא סטופר הגנתי, לא שחקן נישה שיכסה חורים.
לא קיים סטטוס בו הוא שחקן משלים במכבי, כי בDNA שלו הוא לא משלים אף אחד- משלימים אותו. כזה הוא גם יהיה אצלנו.

צריך לתת לו את הבמה להיות מה שהוא ומי שהוא. זה כמובן צריך להיות מבוקר ומנוהל בתבונה (אכן- השכונה שהייתה סביבו בחיפה לא תורמת כאן) אבל לשם זה יש לו מאמן.
אני מאמין שקיבלנו בובה של שחקן ל3 שנים הקרובות, ואם נדע להפוך אותו לכוכב שהוא יכול להיות- נרוויח פה בענק.

זה תסריט סופר אופטימי, ולדעתי לא ממש ריאלי. אני שוב מזכיר דוגמאות מהעבר של סקוררים גדולים שהגיעו למכבי ולא הצליחו - בריסקר (הצליח דווקא אחרי שעשה הסבה עצמית
לתפקיד של שחקן משלים), קומאטוס, לונצ'אר והיו כמובן דוגמאות אחרות וטרגיות יותר כמו סימונס ואנקראם.
זה שלאנדסברג היה סקורר בחיפה, לא מכשיר אותו להיות סקורר בלייקרס או במיאמי, וכן, גם לא במכבי.

קצת הגזמתם עם ההאדרה של הבחור. אני מזכיר שמדובר בשחקן של 200K...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 27 יולי 2012, 19:29

אני לא מאדיר אותו- אני פשוט מגדיר בדיוק מה הוא. גם טרה סימונס הוא סקורר נטו, וראינו שהוא אכן לא הצליח במכבי.
לנדסברג לדעתי יהיה הכל או כלום- אני פשוט מתפלל שזה ילך לכיוון של ההכל- גם בגלל שאני בוטח מאוד באיש שיוכל לקחת אותו לשם.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי קודי » 27 יולי 2012, 19:31

החציל האצטקי כתב:קודי ויוני, אתם מתקשים לעבד את הנקודה שלנדסברג מימיו לא היה שחקן משלים. יותר מזה, גם במכבי- הוא לא צפוי להיות שחקן משלים!

עצם העובדה שהוא לא היה שחקן משלים לא משנה הרבה ואולי רק יכולה ליצור בעיה בעליה שלו מהספסל. יש המון שחקנים שהם לידרים באופי ולא משלימים אבל פשוט לא מספיק טובים ולכן במשך כל הקריירה שלהם הם מובילים קבוצות קטנות. לא יודע אם לנדסברג הוא כזה ואני מאוד מקווה שהוא יוכיח שהוא שחקן מצויין, אבל כרגע חובת ההוכחה עליו.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי קודי » 27 יולי 2012, 19:32

החציל האצטקי כתב:אני לא מאדיר אותו- אני פשוט מגדיר בדיוק מה הוא. גם טרה סימונס הוא סקורר נטו, וראינו שהוא אכן לא הצליח במכבי.
לנדסברג לדעתי יהיה הכל או כלום- אני פשוט מתפלל שזה ילך לכיוון של ההכל- גם בגלל שאני בוטח מאוד באיש שיוכל לקחת אותו לשם.

אגב, טרה סימונס הוא דוגמא מצויינת לשחקן שיכול להוביל קבוצות קטנות אבל לא מספיק טוב להוביל קבוצות גדולות וגם לא בנוי באופי להיות שחקן משלים. לכן הוא תמיד ישאר כוכב של קבוצת קטנות ולאמיוכל להצליח בגדולות.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 27 יולי 2012, 19:35

החציל האצטקי כתב:אני לא מאדיר אותו- אני פשוט מגדיר בדיוק מה הוא. גם טרה סימונס הוא סקורר נטו, וראינו שהוא אכן לא הצליח במכבי.

אני לא ממש מסכים עם זה. לדעתי יש גם באמצע. דווקא בגלל שלאנדסברג בחור אינטלגנטי, ובגלל שהוא יישחק תחת בלאט, אני מאמין גם שנראה את האמצע הזה,
ואני מקווה שדייויד יצליח להפיק ממנו הרבה גם מעבר ליכולת לקלוע נקודות.
במכבי בכל רגע נתון יישחקו לידו עוד 3 שחקנים לא פחות ואף יותר טובים ממנו, ולכן הוא יצטרך ללמוד לשחק יחד איתם ולהשלים אותם, ולא להיות הכוכב. זה לא יילך במכבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 28 יולי 2012, 10:11

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
החציל האצטקי כתב:אני מאמין שהוא יוכל להצליח כאן ובגדול. יש לו סקורינג ברמות הכי גבוהות שיש. זה שחקן שבמחזור שלו היה בין ה-28 הטובים במדינתו כתיכוניסט (מקדונלד'ס אול-אמריקן יחד עם חבר'ה כמו ברנדון ג'נינגס, טייריק אוואנס וקמבה ווקר), שחקן שקיבל את תואר "רוקי העונה" בקונפרנס המכללות אולי הקשה מכולם- הACC, לפני בחירות לוטרי כמו אל-פרוק אמינו, כריס סינגלטון או אימאן שאמפרט, אחרי שירה 16.6 נקודות ואסף 6 ריבאונדים כפרשמן (לצורך העניין: ברשימת החברים שזכו בתואר הזה מככבים גם חבר'ה כמו סטפון מרבורי, כריס פול, כריס בוש, מייקל ג'ורדן).

סילבן לנדסברג בנוי לרמות של מכבי תל אביב, הוא לחלוטין ראוי לשחק במכבי תל אביב וכדי שיצליח במכבי תל אביב הוא צריך להוביל את מכבי תל אביב, כפי שהוביל תמיד כל קבוצה עד עכשיו. שכונה או לא, לטוב ולרע- לעונה הקרובה אנחנו הולכים על לנדסברג.

יש לו סקורינג רק ברמות בהן הוכיח את זה, קרי ליגת קופל. כל מה שמעבר זה ניחוש.

נכון, אבל עדיין, מדובר כאן בשחקן שהצטיין בכל מקום בו הוא שיחק. למעשה, לא רק שהוא הצטיין, אלא הוא אף נטה לככב, רשם מספרים מרשימים וגם ידע לשמור על יציבות.
בניגוד לשחקן כמו פרקינס שהצטיין בליגות חלשות, אבל כאשר הגיע ליורוליג מספריו צנחו (לפחות בכל מה שקשור לקליעה ויצור נקודות) או שחקן כמו פרוביץ' שלעולם לא היה יותר משחק סביר +, כאן יש שחקן שהראה שהוא מסוגל להיות כוכב, נתן תצוגות קליעה מרשימות ואף נמצא במגמת עליה.
תוסיף לכך את העובדה שיש לו יתרון פיזי ואתלטי על רוב שחקני היורוליג המשחקים בתפקידו, ותקבל שחקן שסיכוייו להצליח הם לא רעים בכלל.

פרקינס הצטיין בליגות חלשות, ולעומת זאת לנדסברג הצטיין בליגות מופלאות כמו ליגת קופל.
בנוסף פרקינס הביא את הקבוצה שלו לשני גמרים באותה עונה, בעוד לאנדסברג הביא את הקבוצה שלו ל-18 הפסדים רצופים בNBA שזה לא הרבה פחות משיא ההפסדים
של קליבלנד... אה, רגע. זה קרה בכלל בליגת קופל האימתנית...
בהחלט הצטיינות ראויה לשמה.

אין בכלל מה לדבר על שתי עונות מצויינות של פרקינס ביורוליג, כשבשנייה הוא אחד השחקנים הטובים והדומיננטים של קבוצה שהגיעה לגמר היורוליג...

לאנדסברג עוד צריך לקרוע כמה זוגות נעליים עד שאפשר יהיה לדבר עליו ועל פרקינס באותו המשפט.

פרקינס גם הפסיד שלושה גמרים עם הקבוצות שלו באותן שנים, אבל זאת ממש לא נקודה.

פרקינס בשיאו ביורוליג, היה שחקן שרשם מספרים הרבה פחות טובים מאשר היו לו במקומות אחרים.
בכלל, במכבי ובקאנטו פרקינס כבר לא היה שחקן מצטיין, אלא יותר סוג של שחקן אפור משופר שתורם באספקטים שוליים לשחקן בתפקידו.

לנדסברג זה סיפור אחר לגמרי; שחקן שרשם מספרים מרשימים מאוד בכל מקום בו הוא היה. בעונה האחרונה למשל, הוא רשם מספרים שפרקינס לא העמיד אף פעם בקריירה שלו; לא בקולג', לא בבלגיה ולא ביפן. עם כל הזלזול בליגה המקומית, לשים יותר מ20 נקודות בכל משחק זה לא דבר של מה בכך.

הנקודה היא שלנדסברג מאז ומתיד היה סקורר ושחקן מוביל. אם הוא יפרוץ אז הוא יפרוץ ובגדול. אם זה באמת יקרה, לא נקבל כאן שחקן שחי מהיכולת ההגנתית שלו או מכך שהוא יודע לחטוף ולקחת רבאונדים, אלא בקלעי שלחם חוקו היא צבירת נקודות וקליעה.

חוץ מזה, אני לא מבין מה הבעיה הגדולה להזכיר את שמו עם זה של פרקינס. זה לא שלא ראינו כאן שחקנים טובים יותר מפרקינס בעבר (וגם בהווה) וזה לא שפרקינס עשה הרבה יותר מלנדסברג כאשר הוא היה בגילו.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 28 יולי 2012, 12:01

חביב אורנג'ד כתב:פרקינס גם הפסיד שלושה גמרים עם הקבוצות שלו באותן שנים, אבל זאת ממש לא נקודה.

פרקינס בשיאו ביורוליג, היה שחקן שרשם מספרים הרבה פחות טובים מאשר היו לו במקומות אחרים.
בכלל, במכבי ובקאנטו פרקינס כבר לא היה שחקן מצטיין, אלא יותר סוג של שחקן אפור משופר שתורם באספקטים שוליים לשחקן בתפקידו.

לנדסברג זה סיפור אחר לגמרי; שחקן שרשם מספרים מרשימים מאוד בכל מקום בו הוא היה. בעונה האחרונה למשל, הוא רשם מספרים שפרקינס לא העמיד אף פעם בקריירה שלו; לא בקולג', לא בבלגיה ולא ביפן. עם כל הזלזול בליגה המקומית, לשים יותר מ20 נקודות בכל משחק זה לא דבר של מה בכך.

הנקודה היא שלנדסברג מאז ומתיד היה סקורר ושחקן מוביל. אם הוא יפרוץ אז הוא יפרוץ ובגדול. אם זה באמת יקרה, לא נקבל כאן שחקן שחי מהיכולת ההגנתית שלו או מכך שהוא יודע לחטוף ולקחת רבאונדים, אלא בקלעי שלחם חוקו היא צבירת נקודות וקליעה.

חוץ מזה, אני לא מבין מה הבעיה הגדולה להזכיר את שמו עם זה של פרקינס. זה לא שלא ראינו כאן שחקנים טובים יותר מפרקינס בעבר (וגם בהווה) וזה לא שפרקינס עשה הרבה יותר מלנדסברג כאשר הוא היה בגילו.

פרקינס גם הגיע עם מכבי לגמר היורוליג וזכה עם מכבי בדאבל בעונה שעברה...
לאנדסברג הצטיין בקבוצה הכי חלשה בתולדות הליגה הבכירה של ישראל. וואו. באמת מרשים.
אני מזכיר לך מי עוד הצטיין בקבוצה עלובה, ואף הוריד אותה ליגה, כשהוא קולע איזה 40 נק' בממוצע למשחק... אחד הגולשים כאן נושא את שמו.

אתה סתם מזלזל בפרקינס, שכן בעונתו השנייה במכבי, הוא היה אחד השחקנים המרכזיים, החשובים והטובים שלה. אפילו מבחינת המספרים הוא היה מצויין, למרות שמדובר בשחקן
שנותן הרבה מעבר למספרים יבשים.
אם לאנדסברג ייתן מדד של 14, כמו שעשה פרקינס, אז בהחלט נוכל להכתיר את העונה הזאת שלו כסופר מוצלחת.

לגבי המשפט האחרון שלך. אני באמת לא מבין אותו. מה זה משנה מה שחקן א' עשה כשהוא היה בגיל של שחקן ב'.
אני מניח שאדם מוריסון עשה בגיל 20 הרבה יותר מג'ון סטוקטון למשל. האמת שזאת לא הנחה, אלא עובדה. כנ"ל לגבי שייר.
האם אפשר לקבוע היום בוודאות ששייר לא יעשה קריירה שתהיה קרובה אפילו בפרומיל למה שעשה סטוקטון?? לדעתי התשובה היא כן.

אני מציע שנפסיק לשפוט שחקנים ע"פ הפרמטר הלא רלוונטי הזה, כמו שאתה מתנגד לשפוט שחקנים לפי תכונות כמו לוחמה ונסיון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 28 יולי 2012, 12:34

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:פרקינס גם הפסיד שלושה גמרים עם הקבוצות שלו באותן שנים, אבל זאת ממש לא נקודה.

פרקינס גם הגיע עם מכבי לגמר היורוליג וזכה עם מכבי בדאבל בעונה שעברה...
לאנדסברג הצטיין בקבוצה הכי חלשה בתולדות הליגה הבכירה של ישראל. וואו. באמת מרשים.
אני מזכיר לך מי עוד הצטיין בקבוצה עלובה, ואף הוריד אותה ליגה, כשהוא קולע איזה 40 נק' בממוצע למשחק... אחד הגולשים כאן נושא את שמו.

אתה סתם מזלזל בפרקינס, שכן בעונתו השנייה במכבי, הוא היה אחד השחקנים המרכזיים, החשובים והטובים שלה. אפילו מבחינת המספרים הוא היה מצויין, למרות שמדובר בשחקן
שנותן הרבה מעבר למספרים יבשים.
אם לאנדסברג ייתן מדד של 14, כמו שעשה פרקינס, אז בהחלט נוכל להכתיר את העונה הזאת שלו כסופר מוצלחת.

לגבי המשפט האחרון שלך. אני באמת לא מבין אותו. מה זה משנה מה שחקן א' עשה כשהוא היה בגיל של שחקן ב'.
אני מניח שאדם מוריסון עשה בגיל 20 הרבה יותר מג'ון סטוקטון למשל. האמת שזאת לא הנחה, אלא עובדה. כנ"ל לגבי שייר.
האם אפשר לקבוע היום בוודאות ששייר לא יעשה קריירה שתהיה קרובה אפילו בפרומיל למה שעשה סטוקטון?? לדעתי התשובה היא כן.

אני מציע שנפסיק לשפוט שחקנים ע"פ הפרמטר הלא רלוונטי הזה, כמו שאתה מתנגד לשפוט שחקנים לפי תכונות כמו לוחמה ונסיון.

פרקינס גם הפסיד תואר עם מכבי, הפסיד עם מכבי לראשונה בתולדיה סדרה עם יתרון ביתיות וגם בקאנטו הוא היה שותף לעונה בה הקבוצה גילתה ירידה ביכולת ובהשגים.
הפעמים היחידות שפרקינס הגיע בהם להשגים קבוצתיים מרשימים, היתה כאשר היו לידו שחקנים טובים ממנו.

בכל אופן וכפי שכתבתי קודם, פרקינס לא היה איזה עילוי ביורוליג, אלא שחקן טוב ותו לא וכאמור, המספרים שלו ביורוליג היו באופן משמעותי פחות טובים ממה שהם הם היו ביפן או בליגה הישראלית.
שחקנים בקליבר שלו באמת שלא קשה למצוא וכמעט בכל עונה למכבי היה לפחות גארד אחד טוב יותר ממנו. לדרוש מלנדסברג להגיע לרמה של פרקינס זה באמת לא יותר מדי ואני לא רואה כאן שום בעיתיות.

jol9 כתב:לגבי המשפט האחרון שלך. אני באמת לא מבין אותו. מה זה משנה מה שחקן א' עשה כשהוא היה בגיל של שחקן ב'.

אז הרשה לי להסביר.
כמעט כל שחקן שהפך לסופרטאר או לקלעי גדול, היה כזה גם בגיל צעיר.
אם לנדסברג כבר בגיל 21 מצליח להראות יכולת קליעה שכזו, לשמור על יציבות ולהרשום כאלו מספרים, אז כנראה שיש לו לפחות את הפוטנציאל להפוך לסקורר איכותי גם ברמות הגבוהות יותר, מתישהו בעתיד. זה אולי לא יקרה העונה ואולי גם לא יקרה בכלל, אבל בניגוד לשחקנים כמו פרוביץ' ופרקינס, כאן יש שחקן שיודע מה זה להיות סקורר וגם יכול להיות כזה, לפחות ברמות כלשהן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי מתAMסרת » 28 יולי 2012, 13:34

בלי קשר להשוואה עם פרקינס, כי חושבת שהם שחקנים שונים לגמרי באופי וביכולות שלהם...

בלאט מצפה שמשחקנים שלו לתרומה קבוצתית בשני צידי המגרש, ולכן לאנסברג יצטרך לבצע התאמות. מעבר לזה שאני חושבת שגם הוא מודע להגעה שלו לקבוצה ומועדון מסדר גודל שונה ממה שהכיר עד כה - קבוצה שיש בה שיטה וכל אחד יודע מה תפקידו. זאת התנסות ראשונה מבחינתו בקבוצה מהסוג הזה, ובמפעל כמו היורוליג.
אלא אם כן במכבי לא יהיה מי שיספק נקודות, אני לא רואה מצב שבלאט יסתפק רק בקליעה שלו.
מניחה שאם הוא לא יתן הגנה חזקה, אישית וקבוצתית, יתאים וישתלב בשיטה, יקח ריבאונד ויזין את החברים שלו, הוא לא יהיה הרבה זמן על המגרש. ואני חושבת שגם הוא יודע את זה (לפי הראיון איתו בוואלה).
אם יהפוך לסקורר מוביל או יהיה שחקן משלים - זה כבר יהיה תלוי בעיקר בו, כי את ההכוונה והסבלנות מבלאט הוא בטוח יקבל.
יש לו בהחלט פוטנציאל לדעתי, אבל זה לא יקרה ממש עכשיו. הוא יצטרך ללמוד, להיות קבוצתי, לתרום באספקטים נוספים של המשחק, להוכיח את עצמו, ולאט לאט לקנות לעצמו את המקום ואת המעמד.
מתAMסרת

הודעהעל ידי LIAV10 » 28 יולי 2012, 13:43

מתAMסרת כתב:בלי קשר להשוואה עם פרקינס, כי חושבת שהם שחקנים שונים לגמרי באופי וביכולות שלהם...

בלאט מצפה שמשחקנים שלו לתרומה קבוצתית בשני צידי המגרש, ולכן לאנסברג יצטרך לבצע התאמות. מעבר לזה שאני חושבת שגם הוא מודע להגעה שלו לקבוצה ומועדון מסדר גודל שונה ממה שהכיר עד כה - קבוצה שיש בה שיטה וכל אחד יודע מה תפקידו. זאת התנסות ראשונה מבחינתו בקבוצה מהסוג הזה, ובמפעל כמו היורוליג.
אלא אם כן במכבי לא יהיה מי שיספק נקודות, אני לא רואה מצב שבלאט יסתפק רק בקליעה שלו.
מניחה שאם הוא לא יתן הגנה חזקה, אישית וקבוצתית, יתאים וישתלב בשיטה, יקח ריבאונד ויזין את החברים שלו, הוא לא יהיה הרבה זמן על המגרש. ואני חושבת שגם הוא יודע את זה (לפי הראיון איתו בוואלה).
אם יהפוך לסקורר מוביל או יהיה שחקן משלים - זה כבר יהיה תלוי בעיקר בו, כי את ההכוונה והסבלנות מבלאט הוא בטוח יקבל.
יש לו בהחלט פוטנציאל לדעתי, אבל זה לא יקרה ממש עכשיו. הוא יצטרך ללמוד, להיות קבוצתי, לתרום באספקטים נוספים של המשחק, להוכיח את עצמו, ולאט לאט לקנות לעצמו את המקום ואת המעמד.

למזלנו יש לו את כל האספקטים האלה, יש לו הגנה טובה, נתונים פיסיים טובים מאוד כדי לעשות הגנה וגם בחיפה שהשחקן המוביל לידו הוא אלוף אירופה אבי בן שימול הוא לא זיין את שאר השחקנים וכן מסר..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 28 יולי 2012, 13:43

פרקינס הוא לא עילוי, ובאמת למכבי היו גארדים טובים ממנו. זה לא אומר שלאנדסברג או היקמן יהיו כאלה. אולי כן ואולי לא.
אתה יוצא מנקודת הנחה, שרוב הסיכויים שזה יקרה (לגבי שני השחקנים), ואני לא מסכים עם ההנחה הזאת. זה נראה לי הבסיס העיקרי להבדלים בינינו.

ד"א זה שאתה אומר שהמספרים של פרקינס היו פחות טובים ממה שהם היו ביפן או בליגה הישראלית, זה אמור להגיד משהו? אולי שהיורוליג זאת ליגה קשה יותר?
האם אתה חושב שלאנדסברג יהיה שחקן של 20 נק' במכבי ביורוליג כמו שהיה בחיפה בקופליג, ואם לא, אז זה יצביע על משהו?

ולגבי אותו החוק שניסחת בסוף הפוסט - אז זה נכון לשני הכיוונים. כמו שהיו קלעים גדולים שהיו כאלה גם בתור צעירים, ככה ישנם כשלונות גדולים שהיו שחקנים מצויינים כצעירים.
זה שללאנדסברג יש פוטנציאל, זה ברור, ואף אחד לא מתווכח על זה, אבל זה לא מבטיח לו שום דבר.
האם עדיף אחד כזה על שחקן כמו פרקינס, שאתה פחות או יותר יודע מה תקבל ממנו? זה תלוי. במצב הנוכחי של מכבי, היא צריכה משהו ספציפי, שפרקינס באמת לא יודע לתת,
ולכן אולי במצב הזה, ולאור הדרישות הכספיות הגבוהות של פרקינס, יש מצב שעדיף למכבי לחפש דברים אחרים.
אבל אם המצב של הקו האחורי שלנו היה אחר, הייתי אומר לך שפרקינס הוא שחקן טוב יותר בהווה, וזה מה שעדיף למכבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מתAMסרת » 28 יולי 2012, 13:59

LIAV10 כתב:
מתAMסרת כתב:בלי קשר להשוואה עם פרקינס, כי חושבת שהם שחקנים שונים לגמרי באופי וביכולות שלהם...

למזלנו יש לו את כל האספקטים האלה, יש לו הגנה טובה, נתונים פיסיים טובים מאוד כדי לעשות הגנה וגם בחיפה שהשחקן המוביל לידו הוא אלוף אירופה אבי בן שימול הוא לא זיין את שאר השחקנים וכן מסר..

יש לו פוטנציאל. עד כמה הוא יצליח לממש אותו, נצטרך לחכות ולראות.
אני למשל, מאד שמחתי בזמנו מההגעה של טרה סימונס. חשבתי שהוא ישתלב נהדר, והסתבר שהוא ממש לא.
עד כמה לאנסברג יצליח לעמוד בציפיות שיש ממנו, בקבוצה גדולה שיש בה ציפיות לנצחונות ולמצוינות כמו מכבי, עם סוג לחץ כזה שמגיע גם מהמועדון וגם מהקהל, תחת מאמן שמצפה להרבה מאד מכל שחקן שלו. עד כמה הוא יביא את המשחק שלו או ישנה ויתאים עצמו לשיטה של מכבי...
אלא דברים שקשה מאד לנבא.
לפחות על הקווים עומד צוות שיכול לתת לו את כל התנאים וההדרכה כדי להצליח ולהשתלב, להתפתח כשחקן, ובשאיפה - גם להצליח.
נחזיק אצבעות ונקווה לטוב.
מתAMסרת

הודעהעל ידי LIAV10 » 28 יולי 2012, 14:29

מתAMסרת כתב:
LIAV10 כתב:

אני למשל, מאד שמחתי בזמנו מההגעה של טרה סימונס. חשבתי שהוא ישתלב נהדר, והסתבר שהוא ממש לא.
עד כמה לאנסברג יצליח לעמוד בציפיות שיש ממנו, בקבוצה גדולה שיש בה ציפיות לנצחונות ולמצוינות כמו מכבי, עם סוג לחץ כזה שמגיע גם מהמועדון וגם מהקהל, תחת מאמן שמצפה להרבה מאד מכל שחקן שלו. עד כמה הוא יביא את המשחק שלו או ישנה ויתאים עצמו לשיטה של מכבי...
אלא דברים שקשה מאד לנבא.
לפחות על הקווים עומד צוות שיכול לתת לו את כל התנאים וההדרכה כדי להצליח ולהשתלב, להתפתח כשחקן, ובשאיפה - גם להצליח.

דווקא בתחושות לגבי גארדים אני די פוגע..
קאמינגס תחושה רעה, כנ"ל סימונס ווויליאמס..
לגבי פרקינס תחוש טובה מאוד, פארגו מצויינת, כנ"ל טורנס (מי יודע מה היה קורה אילו)
לגבי היקמן ולאנדסברג יש לי תחושה זהה פחות או יותר, אני חושב ששניהם יהיו שחקנים טובים, אבל לא כמו פארגו ופרקינס, הרבה יותר מסימונס ווויליאמס אבל לא אדירים..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי מתAMסרת » 28 יולי 2012, 14:41

LIAV10 כתב:
מתAMסרת כתב:
LIAV10 כתב:

אלא דברים שקשה מאד לנבא.

דווקא בתחושות לגבי גארדים אני די פוגע..
קאמינגס תחושה רעה, כנ"ל סימונס ווויליאמס..
לגבי פרקינס תחוש טובה מאוד, פארגו מצויינת, כנ"ל טורנס (מי יודע מה היה קורה אילו)
לגבי היקמן ולאנדסברג יש לי תחושה זהה פחות או יותר, אני חושב ששניהם יהיו שחקנים טובים, אבל לא כמו פארגו ופרקינס, הרבה יותר מסימונס ווויליאמס אבל לא אדירים..

אני מקווה שאתה צודק, ובתור התחלה - נקווה שהם יהיו טובים (זה כבר משהו :)
לגבי סימונס, ראיתי אותו בחולון בשנה שקדמה להגעה שלו אלינו, ככה שזו לא הייתה סתם תחושה, ובכל מקרה טעיתי. הוא אפילו לא הצליח להשתלב...
מתAMסרת

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 28 יולי 2012, 17:28

jol9 כתב:פרקינס הוא לא עילוי, ובאמת למכבי היו גארדים טובים ממנו. זה לא אומר שלאנדסברג או היקמן יהיו כאלה. אולי כן ואולי לא.
אתה יוצא מנקודת הנחה, שרוב הסיכויים שזה יקרה (לגבי שני השחקנים), ואני לא מסכים עם ההנחה הזאת. זה נראה לי הבסיס העיקרי להבדלים בינינו.

לא. אני לא מצפה שזה יקרה וגם לא כתבתי זאת.
גרסתי שאם לנדסברג יפרוץ, אז הוא יפרוץ בתחומים בהם הוא טוב, קרי יצירת נקודות וקליעה.

jol9 כתב:ד"א זה שאתה אומר שהמספרים של פרקינס היו פחות טובים ממה שהם היו ביפן או בליגה הישראלית, זה אמור להגיד משהו?

בהחלט. העובדה שפרקינס לא היה סקורר במקומות בהן הוא שיחק לפני, הובילה לבסוף לכך שגם ביורוליג הוא לא היה קלעי גדול. זו גם הסביה מדוע פרוביץ' לא יהפוך לסקורר טוב או לאיזה סנטר-על ביורוליג.
כל הקלעים הגדולים (או לפחות, כמעט כולם) ביורוליג וגם בNBA אם מאוד נתעקש, היו סקוררים גדולים בגיל מאוד צעיר ועוד לפני שהגיעו לליגות הללו.
יחד עם זאת, שחקנים שבאמת הפכו לסקוררים גדולים או לשחקנים מובילים ביורוליג או בNBA, בד"כ (ואני מדגיש, בד"כ ולא תמיד) הצטרפו לליגות האילו בגיל צעיר.
זה כמובן לא אומר שלדנסברג כן יהיה כזה, אבל נקודת ההתחלה שלו היא מאוד דומה לכאלו שכן עשו זאת בעבר.

jol9 כתב:אבל אם המצב של הקו האחורי שלנו היה אחר, הייתי אומר לך שפרקינס הוא שחקן טוב יותר בהווה, וזה מה שעדיף למכבי.

לא רואה איך זה עדיף למכבי.
עמדת הגארד המוביל בקבוצת יורוליג שמכוונת גבוהה, פשוט גדולה על פרקינס. בשביל שהוא יהיה אפקטיבי הוא יצטרך שיהיו לידו שחקנים טובים ממנו.
אז נכון, היקמן הוכיח העונה באופן די חד-משמעי שהוא טוב מפרקינס, אבל למרות האיכויות שלו, עדיין לא ברור מה נקבל ולא נראה שפרקינס מתאים בכלל לשחק לידו.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 28 יולי 2012, 17:35

ליד לוגאן אתה אפילו תוכל להראות כמו לברון ג'יימס מר סילבן..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 28 יולי 2012, 19:28

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:פרקינס הוא לא עילוי, ובאמת למכבי היו גארדים טובים ממנו. זה לא אומר שלאנדסברג או היקמן יהיו כאלה. אולי כן ואולי לא.

גרסתי שאם לנדסברג יפרוץ, אז הוא יפרוץ בתחומים בהם הוא טוב, קרי יצירת נקודות וקליעה.

jol9 כתב:ד"א זה שאתה אומר שהמספרים של פרקינס היו פחות טובים ממה שהם היו ביפן או בליגה הישראלית, זה אמור להגיד משהו?

בהחלט. העובדה שפרקינס לא היה סקורר במקומות בהן הוא שיחק לפני, הובילה לבסוף לכך שגם ביורוליג הוא לא היה קלעי גדול. זו גם הסביה מדוע פרוביץ' לא יהפוך לסקורר טוב או לאיזה סנטר-על ביורוליג.
כל הקלעים הגדולים (או לפחות, כמעט כולם) ביורוליג וגם בNBA אם מאוד נתעקש, היו סקוררים גדולים בגיל מאוד צעיר ועוד לפני שהגיעו לליגות הללו.
יחד עם זאת, שחקנים שבאמת הפכו לסקוררים גדולים או לשחקנים מובילים ביורוליג או בNBA, בד"כ (ואני מדגיש, בד"כ ולא תמיד) הצטרפו לליגות האילו בגיל צעיר.
זה כמובן לא אומר שלדנסברג כן יהיה כזה, אבל נקודת ההתחלה שלו היא מאוד דומה לכאלו שכן עשו זאת בעבר.

jol9 כתב:אבל אם המצב של הקו האחורי שלנו היה אחר, הייתי אומר לך שפרקינס הוא שחקן טוב יותר בהווה, וזה מה שעדיף למכבי.

עמדת הגארד המוביל בקבוצת יורוליג שמכוונת גבוהה, פשוט גדולה על פרקינס. בשביל שהוא יהיה אפקטיבי הוא יצטרך שיהיו לידו שחקנים טובים ממנו.
אז נכון, היקמן הוכיח העונה באופן די חד-משמעי שהוא טוב מפרקינס, אבל למרות האיכויות שלו, עדיין לא ברור מה נקבל ולא נראה שפרקינס מתאים בכלל לשחק לידו.

איזה שכונה אתה חביב, לא יעזור בית דין... :laugh1

לא יודע למה אני טורח, אבל...
כתבת בהחלט שסיכויי ההצלחה של היקמן נראים לך טובים. נחכה ונראה.

מעניין איך לדעתך היקמן הוכיח שהוא טוב מפרקינס. כנראה באותו אופן שבו סימונס הוכיח שהוא טוב מהלפרין אותו הוא החליף במכבי...

בכל מקרה, העונה האחרונה היתה עונת החזרה של פרקינס מפציעה, וסה"כ עושה רושם שהוא חזר לעצמו לאט לאט.
נראה מה נקבל מהקו האחורי המהולל שלך. יש מצב שזה הולך להיות אחד הקווים האחוריים החלשים שראינו במכבי
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 29 יולי 2012, 00:43

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

איזה שכונה אתה חביב, לא יעזור בית דין... :laugh1

לא יודע למה אני טורח, אבל...
כתבת בהחלט שסיכויי ההצלחה של היקמן נראים לך טובים. נחכה ונראה.

מעניין איך לדעתך היקמן הוכיח שהוא טוב מפרקינס. כנראה באותו אופן שבו סימונס הוכיח שהוא טוב מהלפרין אותו הוא החליף במכבי...

בכל מקרה, העונה האחרונה היתה עונת החזרה של פרקינס מפציעה, וסה"כ עושה רושם שהוא חזר לעצמו לאט לאט.
נראה מה נקבל מהקו האחורי המהולל שלך. יש מצב שזה הולך להיות אחד הקווים האחוריים החלשים שראינו במכבי

1. אני באמת חושב שסיכויי ההצלחה של היקמן הם טובים, אבל לסיכויי הצלחתו אין קשר לאופיו ולסוגו וגם אין לדברים אילו קשר לעובדה שבלאט מאוד רצה בו. בין אם הוא יצליח ובין אם יכשל, אנחנו לא בדיוק יודעים באיזו עמדה הוא ישחק (לפחות לא ידענו זאת עד החתמת לוגאן), מה בדיוק בלאט רוצה שהוא יעשה וכיצד הוא ישתלב. אין כאן שום סתירה והעובדות מתישבות יפה מאוד. כבן למשפטנית בכירה, אוכל לומר שאם לא יעזור בית-דין, אז אתה היית יכול להיות עו"ד מאוד גרוע :cool

2.לדעתי, היקמן פשוט הראה שהוא טוב יותר מפריקנס העונה וזה מאוד בלט. לא שיכנע אותך? אין בעיה וזה באמת לא קשור.
פרקינס הוא באמת לא הנושא כאן. כבר הבנתי שמחזיקים ממנו כאן שחקן יוצא מן הכלל והויכוח הזה מיותר. הבאתי את שמו כדוגמא לשחקן שמספריו ביורוליג (לפחות בכל הקשור לצבירת נקודות) ירדו בעקבות העובדה שהוא אינו סקורר ולעולם לא היה.
אם מתיחסים כאן להבאתו, אז כל ההתפלספות כמה טוב הוא היה וכמה טוב הוא יהיה בעונה הבאה, רק מדגישה כמה החתמתו הינה שנויה במחלוקת וממש לא בגדר מהלך נכון ובטוח. לדעתי, הבאתו של פרקינס לצדו של היקמן זה הימור הרבה יותר פרוע מהבאת היקמן לבדו. לא יודע איך אפשר לראות בשחקן שלא הרשים יותר מדי באיטליה מניה בטוחה ובשחקן שהראה יכולת טובה יותר ממנו ועוד בקבוצה טובה יותר, "הימור פרוע". פעם אנשים היו מאוד סולדים מהחתמת שחקן שעבר פציעה כ"כ חמורה ועוד לא הראה שהוא חזר למיטבו. היום שחקן כזה הוא בגדר "ללכת על בטוח". שויין...

3. לא יודע מה זה "הקו האחורי המהולל שלי". לעולם לא אמרתי שהקו האחורי שנבנה כאן הוא טוב ואף ציינתי שיש בו בעיתיות ושאת הכסף הגדול צריכים לשים על גארד ולא על סנטר (דבר שלא קרה).
חוץ מזה, צריכים לזכור שהקו האחורי של העונה שעברה כונה כאן ולא על-ידי, כ"קו האחורי החלש ביותר שהיה למכבי מזה שנים". אני בספק אם הקו האחורי הנוכחי יהיה הרבה יותר גרוע ממנו.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Shay_uzan, yon1 ו־22 אורחים