מתAMסרת כתב:מקובי כתב:מתAMסרת כתב:yarinsaky כתב:כל פעם חוזרים על עניין שתי ההחתמות כשזה לא מוזכר בשום מקום, תמיד אפשר לפנטז על איזה רכז שיפול מהמאדים. מה שלא מצאו ולא שילמו במשך 3 חודשים, לא ימצאו היום ולא ימצאו כל העונה. היינו כבר בהרבה סרטים כאלו.
מה שדי ברור שהיקמן פלוס לוגאן הם הגארדים הפותחים שלנו, היקמן כנראה הרכז והתכשיט השני קלעי.
אני די מסכים שהאחריות כאן של בלאט היא די גדולה. הוא הולך על קונספט כזה של גארדים בלי רכז טבעי ( זה לא חדש אצלו ), אבל צריך לזכור שהוא בנה על אוחיון והלפרין והם נעלמו לו, כך שיש לו נסיבות מקלות.
במה שאין לו נסיבות כל כך מקלות זו החלוקה המוזרה בין הקו הקדמי לקו האחורי מבחינה תקציבית. הוא הלך בכל הכוח על מדלי (יחד עם אליהו ואולי עוד סנטר בכיר ושון ג'יימס), כך שתקציבית הוא נשאר עם מעט כסף בקו האחורי.
אולי אם היה לו יותר אמון באליהו הוא היה חוסך הרבה כסף. יש כאלו שיאמרו שאולי אליהו לא צריך להיות ולחסוך עליו את הכסף, אבל אליהו הוא דבר מוגמר במכבי ובלאט לא יכול לחתוך אותו.
אם תהיה כאן פשלה, חלקה הלא קטן תיפול עליו באמת.
בכל מקרה, לדעתי, אם הקו האחורי יפשל מכבי תמצא פתאום את המיליון דולר מתחת לבלטות כמו שמצאה עם מרכוס בראון או לאנגפורד, להבדיל.
1. עד להחתמה של לוגאן, דובר בכל מקום אפשרי על הבאת גארד וסנטר. קיבלנו את לוגאן. עכשיו נשאר להנחית פה סנטר.
2. יכול להיות שבלאט מאד אוהב את לוגאן ורצה אותו עוד בשנה שעברה. אני רק לא בטוחה שהוא היה בוחר בו היום (בטח לא בחירה ראשונה) לאור הקו האחורי שיש לו. אם זו כן הייתה הבחירה שלו - חלק מהאחריות בהחלט תיפול עליו במקרה של אי הצלחה ובצדק. נכון שעם אוחיון והלפרין היה יותר קל לבלוע את הגלולה הזאת שנקראת קו אחורי. היום נדמה שהמשקל שלהם הרבה יותר גדול ממה שחשבנו בהתחלה.
3. דווקא חושבת שהיה נכון להביא את מדלי נוכח העזיבה של בלו והתרומה שלו לקבוצה. יכול להיות שבמקור בלאט בנה על ת'יוס (תוך ויתור על ג'יימס) ואולי אז גם היה מוותר על מדלי ?
בכל מקרה, מוזר ששחקן אחד או שניים יקרים אמורים לגרום לכך שלא יהיה כסף לקו אחורי איכותי יותר.. זה לא הגיוני.
1. כמדומני רקנאטי זרק בראיון שהם מתכננים להביא עוד ישראלי... ת'אמת אם זה המצב אז לא הייתי מתנגד לראות פה את ניב ברקוביץ' רק בשביל הנוסטלגיה...
2. אני גם מעריך שזה לא בחירה ראשונה, אבל כנראה שיש אילוצי תקציב שאנחנו לא מודעים להם (וזה בפני עצמו מוזר מאוד...). יכול להיות שזה כמו שנאמר כאן שבונים על החלפות באמצע העונה ולכן שומרים את הכסף (בלו אמור לחזור לשחק בינואר לדוג', ולכו תדעו אם יותם לא יבקש לעזוב בינואר את גרמניה, בלי קשר שיש שחרורים מקבוצות הNBA בעוד כמה חודשים)
בכל מקרה אני סומך על דיוויד.
1. דיברתי על החתמה של 2 זרים בכירים. כן, די הגיוני שיעבו את הסגל עם עוד גארד ישראלי שבליגה שלנו אולי יתרום משהו אבל לא ביורוליג.. ולכן זה פחות רלוונטי כרגע.
2. אתה יודע ?.."אילוצי התקציב" האלה נשמעים רע מיום ליום (!!!) .
אם יש כסף לשים בצד לצורך תיקונים, למה לא להשתמש בו עכשיו כשבונים ולהביא שחקן איכותי ומוכח לעמדה 2 ?????
ונגיד שבלו ירצה לחזור בינואר... לאן בדיוק ? יש לך על העמדה שלו את אליהו ומדלי !
את יותם אני אשמח לקבל בכל זמן נתון (במהרה בימינו..

לגבי שחרורים מהנ.ב.א - בעוד כמה חודשים נהיה עמוק בתוך העונה. כבר דיברו פה כמה קשה להכניס שחקן חדש לתוך המערכת, ועוד אחד שאין לו נסיון אירופאי. ההתאקלמות יכולה לקחת הרבה מאד זמן. לא בטוח שזה עדיף.
כשלצד כל זה יש שחקן כמו בברלי שאולי עם חשיבה קצת אחרת כן אפשר היה להנחית כאן...
אני מקווה שדיוויד יתחיל את העונה (לפי הראיון שנתן בישראל היום נראה שהוא יהיה איתנו) וגם יסיים אותה. הוא אכן קוסם מדופלם, אבל השנה אני באמת בספק גדול לגבי הקסמים והכישופים.
נראה לי שהקיץ הזה הוציאו לו את האוויר מכל מקום אפשרי, ואני די בספק אם הוא אכן יראה את עצמו ממשיך פה את כל הקדנציה..
לטובתנו אני מקווה שכן אבל אני בספק.
1. את אמרת שיביאו 2 שחקנים, ציינתי שרקנאטי אמר שכנראה יגיעו 3... רוב הסיכוי שלא יביאו עוד זר, לא רואה את זה קורה.
2. אני מסכים שצריך להשתמש בכסף עכשיו ולא לחכות לינואר, אבל יכול להיות שזאת החלטה שמכבי לקחה בגלל הבית הקל ובגלל המצב בשוק שכל קבוצה מושתנת מרימה את ההצעות למעלה אל מעבר לסכומים שמכבי מוכנה לשלם לשחקנים.
שחקן איכותי ומוכח לעמדה 2? יש כזה? (בברלי תחת חוזה עם יציאה רק לNBA, אידסון לא בדיוק 2) ת'אמת הייתי די בטוח שמכבי יביאו את פרקינס... שזה סוג של 2 איכותי ומוכח עם כי הוא אחרי פציעה לא קלה ככה שגם הוא הימור.
לגבי בלו ויותם- הבאתי את זה כאופציה של שחקנים שיכול להיות ישתחררו בינואר (בלו יחזור לשחק כנראה, ליותם נגמר עוד שנת מס)
NBA- נהיה בתחילת העונה, אני מסכים שאחרי אימוני ההכנה והכל אבל לא עמוק בתוך העונה. עם הבית שקיבלנו יהיה אפשר להביא שחקן ולתת לו להתאקלם. לאנגפורד התאקלם טוב באמצעות האדריאטית, מרקוס בראון גם הגיע אחרי תחילת העונה. כמובן שאת יכולה להביא לי גם שמות כמו מאלט וכד' אבל יש להביא שחקן ולבנות עליו ויש להביא שחקן ולא לתת לו לשחק.
לא אמרתי שזה טוב, אני גם הייתי שמח לראות כאן קו אחורי נהדר שיצית דמיון, אבל באמת שאני מאמין שיש הרבה דברים מאחורי הקלעים, ואני מלווה את מכבי 15 שנים ואני זוכר שיטות עבודה שלהם. לא זוכר שהביאו סופרסטארים מוכחים (למעט שאראס וגם זה היה במקרה בגלל הבלאגן עם בארסה ועוד לפני האולימפיאדה ככה שלא ידענו עד כמה הוא טוב)
לגבי דיוויד, הוא בונה את הסגל, אז נכון אולי השחקנים שמגיעים הם לא בעדיפות ראשונה שלו אבל אני בטוח שיש לו תבנית מסוימת בראש בהחתמות שלו.
אני סומך עליו.