המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:לא. להפסיד בכוונה, אף פעם לא עובד.
מכבי צריכה לנצח, לסיים ראשונים, ולחשוב איך עושים את זה בטופ 16.
חנו'ש כתב:האמת שאני לא יודעת עד כמה יש הבדל בין 2 הבתים הנ"ל.
יש יותר מידי קבוצות שקשה לי לדעת איך לאכול אותם.
יש מצד אחד קבוצות כמו ז'לגיריס או פאו שאין להם סגל מרשים במיוחד אבל נותנות שלב ראשון נהדר ומצד שני קבוצות עם סגלים חזקים כמו צסקא והטורקיות שיחסית די מאכזבות (מי יותר ומי פחות), אבל אי אפשר באמת לדעת איתם.
מישהו יכול להגיד באמת עם מי מכבי יותר תתקשה? ריאל או ז'לגיריס? צסקא או אולי'?
toja27 כתב:חנו'ש כתב:האמת שאני לא יודעת עד כמה יש הבדל בין 2 הבתים הנ"ל.
יש מצד אחד קבוצות כמו ז'לגיריס או פאו שאין להם סגל מרשים במיוחד אבל נותנות שלב ראשון נהדר ומצד שני קבוצות עם סגלים חזקים כמו צסקא והטורקיות שיחסית די מאכזבות (מי יותר ומי פחות), אבל אי אפשר באמת לדעת איתם.
לפי דעתי אולימפיאקוס וברצלונה הן שתי הקבוצות המובילות באירופה כיום.
מקובי כתב:לדעתי ההבדל העיקרי הוא הקבוצות מהמקום הרביעי.
אם מסיימים במקום הראשון אז נקבל את קאחה ופנר.
אם מסיימים במקום השני אז מקבלים את אלבה ופרטיזן\באמברג\ריטאס.
ההבדל הוא מאוד משמעותי.
אם אתה מסיים ראשון: יש לך בית של 8 קבוצות כאשר 6 מתוכם ייאבקו על שני המקומות להצלבה ( בארסה וריאל מעל הבית לדעתי)- אבל גם כל קבוצה יכולה לנצח כל קבוצה.
אם אתה מסיים שני: יש בית של 8 קבוצות שלמעט צסק"א אין קבוצה מעל הבית, ויש 2 שנחשבות נמושות יחסית (5 נאבקות על 3 כרטיסים)
חנו'ש כתב:toja27 כתב:חנו'ש כתב:האמת שאני לא יודעת עד כמה יש הבדל בין 2 הבתים הנ"ל.
לפי דעתי אולימפיאקוס וברצלונה הן שתי הקבוצות המובילות באירופה כיום.
אין לי מושג, כי ראינו מלא מקרים של קבוצות שהרשימו בשלב הראשון ואכזבו בהמשך וההיפך.
התנין כתב:תנו לי להפתיע אתכם, גם העונה פרט אולי לברצלונה, ריאל וצסק''א אין קבוצות שאמורות להיות גדולות על מכבי. כלומר יש על הנייר, אבל בנתיים אפס פילזן ופנרבחצ'ה לא עונות על הציפיות הגדולות מהן. יכול להיות שקבוצות עוד ימשיכו להשתפר, אבל אני לא חושב שלהמר שמכבי יגיעו להצלבה יהיה משוגע מידי.
קודי כתב:התנין כתב:תנו לי להפתיע אתכם, גם העונה פרט אולי לברצלונה, ריאל וצסק''א אין קבוצות שאמורות להיות גדולות על מכבי. כלומר יש על הנייר, אבל בנתיים אפס פילזן ופנרבחצ'ה לא עונות על הציפיות הגדולות מהן. יכול להיות שקבוצות עוד ימשיכו להשתפר, אבל אני לא חושב שלהמר שמכבי יגיעו להצלבה יהיה משוגע מידי.
ממש לא נכון. אולי אין קבוצות על שלא ניתן לנצח ביום נתון, אבל מעבר לשלוש שציינת גם ז'אלגיריס ואולימפיאקוס קבוצות טובות בהרבה ממכבי ולדעתי גם חימקי ופאו טובות מאיתנו. מעבר לכך, יש לי חשש שקבוצות כמו אפס ופנר, שעד עכשיו לא ממש התרוממו, יתחילו בשלבים המאוחרים למצות את הפוטנציאל שלהן. בכל מקרה ובכל קונסטלציה, אני לא רואה את הסגל הנוכחי של מכבי מתמודד על משהו שהוא מעבר למקום רביעי בבית הטופ 16 וגם בשביל להשיג אותו נצטרך לא מעט מזל. מעבר לעובדה שיש למכבי כמה חסרונות בולטים וקלים יחסית לניצול, אין לה גם שחקן על שיכול לעשות את ההבדל במשחקים מכריעים צמודים ואי אפשר לזהות שום התקדמות ברמת המשחק של הקבוצה מהמשחק הראשון ביורוליג לפני חודשיים. אי חושב שלהמר שמכבי בסגל הנוכחי תגיע להצלבה הוא לא דבר מופרך אבל אני הייתי נותן לזה משהו כמו 30-40%.
התנין כתב:קודי כתב:התנין כתב:תנו לי להפתיע אתכם, גם העונה פרט אולי לברצלונה, ריאל וצסק''א אין קבוצות שאמורות להיות גדולות על מכבי. כלומר יש על הנייר, אבל בנתיים אפס פילזן ופנרבחצ'ה לא עונות על הציפיות הגדולות מהן. יכול להיות שקבוצות עוד ימשיכו להשתפר, אבל אני לא חושב שלהמר שמכבי יגיעו להצלבה יהיה משוגע מידי.
ממש לא נכון. אולי אין קבוצות על שלא ניתן לנצח ביום נתון, אבל מעבר לשלוש שציינת גם ז'אלגיריס ואולימפיאקוס קבוצות טובות בהרבה ממכבי ולדעתי גם חימקי ופאו טובות מאיתנו. מעבר לכך, יש לי חשש שקבוצות כמו אפס ופנר, שעד עכשיו לא ממש התרוממו, יתחילו בשלבים המאוחרים למצות את הפוטנציאל שלהן. בכל מקרה ובכל קונסטלציה, אני לא רואה את הסגל הנוכחי של מכבי מתמודד על משהו שהוא מעבר למקום רביעי בבית הטופ 16 וגם בשביל להשיג אותו נצטרך לא מעט מזל. מעבר לעובדה שיש למכבי כמה חסרונות בולטים וקלים יחסית לניצול, אין לה גם שחקן על שיכול לעשות את ההבדל במשחקים מכריעים צמודים ואי אפשר לזהות שום התקדמות ברמת המשחק של הקבוצה מהמשחק הראשון ביורוליג לפני חודשיים. אי חושב שלהמר שמכבי בסגל הנוכחי תגיע להצלבה הוא לא דבר מופרך אבל אני הייתי נותן לזה משהו כמו 30-40%.
בכל שנה אנחנו אומרים את זה, ובסוף מתברר שהשד לא כזה נורא ושיותר מזה, מכבי לא כזאת חלשה. העובדות מראות שמכבי פעם אחת בלבד לא העפילה להצלבה, ויש לי תחושה טובה שגם העונה מכבי תגיע לשם. זה שמכבי שיחקה בבית מעליב ועצוב, לא אומר שהיא לא יכולה להתמודד גם מול קבוצות חזקות יותר, ויש מצב שחלק מהיכולת הפושרת שהציגה הקבוצה היא בגלל שהיריבות המשעממות גררו אותה לשם. אז יכול להיות שפרט לשלוש שציינתי גם ז'לגיריס, פאו ואולימפיאקוס טובות ממכבי, אבל בטח לא בהרבה. מה שבטוח יהיה מעניין, ותפסיקו לעשות את הטעות שאתם חוזרים עליה כל שנה מחדש - להספיד את הקבוצה בטרם עת.
התנין כתב:קודי כתב:התנין כתב:תנו לי להפתיע אתכם, גם העונה פרט אולי לברצלונה, ריאל וצסק''א אין קבוצות שאמורות להיות גדולות על מכבי. כלומר יש על הנייר, אבל בנתיים אפס פילזן ופנרבחצ'ה לא עונות על הציפיות הגדולות מהן. יכול להיות שקבוצות עוד ימשיכו להשתפר, אבל אני לא חושב שלהמר שמכבי יגיעו להצלבה יהיה משוגע מידי.
בכל שנה אנחנו אומרים את זה, ובסוף מתברר שהשד לא כזה נורא ושיותר מזה, מכבי לא כזאת חלשה. העובדות מראות שמכבי פעם אחת בלבד לא העפילה להצלבה, ויש לי תחושה טובה שגם העונה מכבי תגיע לשם. זה שמכבי שיחקה בבית מעליב ועצוב, לא אומר שהיא לא יכולה להתמודד גם מול קבוצות חזקות יותר, ויש מצב שחלק מהיכולת הפושרת שהציגה הקבוצה היא בגלל שהיריבות המשעממות גררו אותה לשם. אז יכול להיות שפרט לשלוש שציינתי גם ז'לגיריס, פאו ואולימפיאקוס טובות ממכבי, אבל בטח לא בהרבה. מה שבטוח יהיה מעניין, ותפסיקו לעשות את הטעות שאתם חוזרים עליה כל שנה מחדש - להספיד את הקבוצה בטרם עת.
קודי כתב:התנין כתב:קודי כתב:התנין כתב:תנו לי להפתיע אתכם, גם העונה פרט אולי לברצלונה, ריאל וצסק''א אין קבוצות שאמורות להיות גדולות על מכבי. כלומר יש על הנייר, אבל בנתיים אפס פילזן ופנרבחצ'ה לא עונות על הציפיות הגדולות מהן. יכול להיות שקבוצות עוד ימשיכו להשתפר, אבל אני לא חושב שלהמר שמכבי יגיעו להצלבה יהיה משוגע מידי.
בשנתיים האחרונות היה למכבי כשרון הרבה יותר גדול בסגל ולא היו בורות כל כך עמוקים ובולטים כמו היעדר גו טו גאי בקו האחורי (ולא יצמח פתאום אחד כזה) והיעדר סנטר. מכבי של לפני שנתיים היתה נהדרת עוד לפני הטופ 16 ולאף אחד לא היה ספק שהיא תעלה להצלבה. מכבי של העונה שעברה גם כן היתה פייבוריטית לעלות ובקושי עלתה למרות שהיו לה בסגל שחקנים נפלאים כמו לנגפורד, סופו, בלו והנדריקס. אין כאן עניין של תחושות אלא של יכולת ופוטנציאל והבעיה היא לא רק הפוטנציאל המוגבל מאוד של הסגל הנוכחי אלא העובדה שהקבוצה הזו לא עשתה אפילו חצי צעד קדימה מאז המשחק הראשון ביורוליג.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים