jol9 כתב:felix_r כתב:MTA2311 כתב:felix_r כתב:לא חסר לנו קלעים לשלוש. אפילו שברנו את שיא המועדון באחוזים לשלוש בשבוע שעבר.
אפשר לומר יפה שלום ותודה על התרומה. מסתדרים יפה גם בלעדיו
בלו הוא בין 5 הקלעים הכי טובים באירופה. אין לנו שום דבר שמתקרב לזה. גם ממש הגיוני להסיק מסקנות בעקבות המשחקים בבית המגוחך הזה. בוא נדבר אחרי שליאור יפגוש פורוורדים ברמה, ולוגאן ייכנס לתקופה קצת פחות טובה.
כן הוא קלע מצוין, אבל אפסי בשאר האספקטים של המשחק. לכן אני מעדיף לוותר
אני חושב שבלו הוא שחקן שהיה עוזר למכבי, הבעיה היא שבלו הוא מלכודת דבש, שמאמנים רבים נופלים לתוכה.
בלו יעיל מאוד כשהוא משחק 15 דקות בממוצע. בזמן הזה הוא לא מספיק לעשות יותר מדי נזק בהגנה ובריבאונד, ובדר"כ הקליעה שלו חדה מאוד ומשחררת
את משחק ההתקפה.
מנגד, כשהוא משחק 25 דק' בממוצע, אז גם האחוזים שלו יורדים, וגם הפאוורים שמולו, פתאום מתחילים לחגוג (וזה לא שהם לא חוגגים על ליאור בדר"כ).
משום מה דייויד נתן לבלו יותר מדי דקות משחק, מה שהשתלם לפעמים אבל לרוב לדעתי זה לא היה הדבר הנכון לעשות.
בלאט נתן יותר דקות לבלו כי מה לעשות, סטטיסטית מכבי נראתה יותר טוב עם בלו על המגרש מאשר בלעדיו בעונה שעברה. הנה השוואה של הססטיטיקה של מס' הנק' פר 100 פוזשנים של מכבי והיריבות שלה ביחס להימצאות על המגרש של בלו וליאור:
אליהו:
על המגרש - מכבי קולעת 106.4 נק', קולעים על מכבי 106.96 נק'.
על הספסל - מכבי קולעת 103.9 נק', קולעים על מכבי 98.97 נק'.
בלו:
על המגרש - מכבי קולעת 106.64 נק', קולעים על מכבי 99.67 נק'.
על הספסל - מכבי קולעת 102.56 נק', קולעים על מכבי 106.68 נק'.
בלו על המגרש לא רק ששיפר את התפוקה של מכבי התקפית אלא גם שיפר משמעותית את ההגנה בעוד שליאור שיפר את הקבוצה התקפית (עם כי פחות מבלו) אבל הגנתית הקבוצה ספגה משמעותית יותר. כלומר, עם בלו על המגרש מכבי גם קלעה יותר וגם ספגה פחות ועם ליאור מכבי קלעה אמנם קלעה יותר אבל ספגה הרבה יותר עד כדי כך שהתרומה איתו על המגרש הייתה שלילית.
יחד עם זאת, אני לא רואה טעם להביא אותו באמצע העונה הזאת. יש לנו 5 וחצי שחקנים על העמדות שהוא משחק בהן (3 ו-4) וגם להביא שחקן באמצע העונה זה משהו שמצליח רק לעיתים נדירות. העובדה שהוא ישראלי היא לא ממש חשובה בגלל שלמכבי בכל מקרה אמור להיות סגל ישראלי מספיק טוב בשביל לקחת את הקופליה וביורוליג האזרחות שלו לא משנה שום דבר.