MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:אף אחד לא התיימר להחתים פה סופרסטאר כששחררו אותו. שחררו אותו פשוט כי התפוקה שהוא נתן, לא תאמה את מה שהוא קיבל. זה קורה בכל מקום, כל הזמן.
אז נכון, זה מעצבן מאוד שלא השתמשו בסכומים המטורפים האלה בשביל להביא שחקן ברמה, אבל זה לא אומר שהיו צריכים להשאיר את ליאור בשביל סכומים שלא תואמים את היכולת שלו.
אור, יש כאן רמאות פשוטה. אני מסכים איתך שליאור לא נתן תפוקה ששווה את הכסף שקיבל (בעונה האחרונה בעיקר) אבל אם משחררים אותו, ולא משתמשים בכסף, אז מה בעצם עשינו?
אולי דני פדרמן יצהיר שמכבי לא תחזיק שום שחקן ששווה פחות מהכסף שהוא מקבל, וכך יישחקו בקבוצה רק שחקנים ב-200K, כי כל הכוכבים הגדולים מקבלים יותר ממה שהם שווים
וזה כולל את הכדורסלנים הכי טובים באירופה ובעולם.
אתה אוהב את ליאור, אז מבחינתך רימו אותך. היית מצפה שאם כבר משחררים שחקן מצויין כמו ליאור, לפחות יעשו את זה בשביל שם גדול.
המצב מבחינתי שונה מאוד. אני סבלתי לראות אותו במכבי. הוא לא סיפק את הסחורה בהתקפה מול קבוצות איכותיות, והיה מביך בהגנה גם מול קבוצות בליגה. מבחינתי עצם השחרור שלו הוא הקלה גדולה.
המשפט האחרון שלך לא ממש נכון.
דיברת על הכוכבים הגדולים ביותר, אז בוא ניקח כמה דוגמאות. אם מחר ספאנוליס עוזב את אולימפיאקוס, כמה כסף הוא ירוויח במקום אחר? אם מחר נבארו עוזב את בארסה, כמה הוא ירוויח במקום אחר? כנ"ל רודי,דיאמנטידיס, יול, טומיץ',קרסטיץ', חריאפה וכו'. ליאור עזב את מכבי, איזה הצעות הוא קיבל?
הרי אתה ורוי לימדתם אותי( בערך בכל ויכוח על השכר המטורף של ליאור), ששחקן שווה כמו ההצעה הכי גבוהה שיש לו. למה עכשיו זה לא תופס?
אותי אף אחד לא רימה. אני מעדיף את טיוס עליו, ולמרות שאני מאוד לא מחזיק מאינגלז, ולמרות שהוא לא 4 בכלל, אני מעדיף גם אותו. נראה עד כמה אני טועה שנה מהיום.
טיוס הוא בכלל לא 4, אז אני מאמין שאתה תראה שאין שום הגיון במשפט האחרון שכתבת. אינגלס דווקא יכול להצליח לא רע.
יש שחקנים שאפשר להגיד עליהם שאם היו עוזבים ללא שום תחליף, היה למכבי טוב יותר. ליאור הוא לא אחד מהם. הוא לא לקח דקות משחק מבלייק גריפין כמדומני, ככה, שאם ליאור לא היה בכלל,
מה שהיית מקבל זה הרבה הרבה מדלי.
לגבי הכוכבים הגדולים - איך אפשר למדוד כמה שחקן מסויים שווה? אני חושב שרוב הכוכבים הגדולים מרוויחים סכומים מופרזים ולא שווים פחות ממה שהם מקבלים, אבל זה באמת
משהו שקשה להוכיח.
וד"א מה שאמרנו לך תופס ועוד איך. אני כתבתי כאן לא פעם, שהשכר הריאלי של ליאור הוא בערך 400-500K, וזה גם בערך מה שהציעו לו במכבי, ואני מאמין שקיבל הצעות
דומות גם מקבוצות באירופה.
וכן, יש כאן רמאות גדולה, כי אתה שמח מטיוס שמחליף את ליאור, מישהו אחר יהיה שמח מהיקמן שהחליף את לאנגפורד, עוד מישהו יהיה שמח מתומאס שהחליף את סופו,
ובסוף נשאר עם קבוצה שהשחקן הכי עשיר שלה מרוויח 300-400K... זה הכיוון ד"א.