יותם הלפרין חתם בהפועל ירושלים ל- 3 שנים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יותם הלפרין חתם בהפועל ירושלים ל- 3 שנים

הודעהעל ידי roy1000 » 02 אוגוסט 2013, 17:22

התנין כתב:אז אתה בדעה שמכבי צריכה להציע לישראלים הרבה יותר מהשווי האמיתי שלהם, מהסיבה שירושלים עושה זאת?

דבר ראשון - אין דבר כזה "שווי אמיתי". השווי הוא מה שהשוק מציע.

אבל לא, אני לא מציע דבר כזה. אני מציע שמכבי תחזור להיות קבוצה שהולכת קדימה ומגדילה את תקציב השחקנים מדי שנה וסוגרת פערים מהצמרת של אירופה. במקום זה, מכבי הולכת אחורה מדי שנה, תקציב השחקנים רק קטן, הסגל הופך להיות פחות ופחות טוב, הפער מהצמרת באירופה גדל, והפער משאר הקבוצות בארץ מצטמצם. בקרוב גם את הישראלים המובילים לא בטוח שנוכל לשמור.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 02 אוגוסט 2013, 19:56

roy1000 כתב:
התנין כתב:אז אתה בדעה שמכבי צריכה להציע לישראלים הרבה יותר מהשווי האמיתי שלהם, מהסיבה שירושלים עושה זאת?

דבר ראשון - אין דבר כזה "שווי אמיתי". השווי הוא מה שהשוק מציע.

אבל לא, אני לא מציע דבר כזה. אני מציע שמכבי תחזור להיות קבוצה שהולכת קדימה ומגדילה את תקציב השחקנים מדי שנה וסוגרת פערים מהצמרת של אירופה. במקום זה, מכבי הולכת אחורה מדי שנה, תקציב השחקנים רק קטן, הסגל הופך להיות פחות ופחות טוב, הפער מהצמרת באירופה גדל, והפער משאר הקבוצות בארץ מצטמצם. בקרוב גם את הישראלים המובילים לא בטוח שנוכל לשמור.

לא בקרוב, אלא כבר עכשיו
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוגוסט 2013, 20:01

מי זה הישראלים הבכירים היום? ליאור ויוגב?
את ליאור לא רצו, ויוגב לא הולך לשום מקום בינתיים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 02 אוגוסט 2013, 20:05

MTA2311 כתב:מי זה הישראלים הבכירים היום? ליאור ויוגב?

לא הייתי קורא לזה לא רצו. הייתי קורא לזה "לא יכלו להרשות לעצמם"
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוגוסט 2013, 20:06

תראה, המצב הוא עצוב... אוחיון הוא באמת שחקן חמוד שאני מחבב, אבל הוא איכזב מאוד השנה, וקשה לדבר עליו כעל איזה שחקן משמעותי וחשוב.
ליאור הולך אחורה אצל בלאט בשלושת השנים האחרונות.
פניני כבר מזמן לא בכיוון...

בקיצור, תקופה בעייתית מאוד עוברת על הכדורסל הישראלי. אולי דווקא נעימי יוכל לעשות סוויץ' ופתאום להפוך אצל בלאט לשחקן טוב וקבוצתי יותר. גם אם אוחיון נשאר,
אני חושב שכדאי לחשוב בכיוון שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוגוסט 2013, 20:07

felix_r כתב:

כנראה שאף קבוצת יורוליג לא יכולה להרשות לעצמה להחתים את ליאור.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוגוסט 2013, 20:11

jol9 כתב:

תראה, המצב הוא עצוב... אוחיון הוא באמת שחקן חמוד שאני מחבב, אבל הוא איכזב מאוד השנה, וקשה לדבר עליו כעל איזה שחקן משמעותי וחשוב.

בקיצור, תקופה בעייתית מאוד עוברת על הכדורסל הישראלי. אולי דווקא נעימי יוכל לעשות סוויץ' ופתאום להפוך אצל בלאט לשחקן טוב וקבוצתי יותר. גם אם אוחיון נשאר,

זאת הנקודה.
בתקופה האחרונה מפמפמים פה על מהפכות ועל אסונות. חלאס, מה בסך הכל קרה? האנשים במכבי הבינו שלא שווה לפשוט את הרגל בשביל שגלדסטון וגרינוולד יאשרו את הצביון הישראלי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוגוסט 2013, 20:22

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

זאת הנקודה.
בתקופה האחרונה מפמפמים פה על מהפכות ועל אסונות. חלאס, מה בסך הכל קרה? האנשים במכבי הבינו שלא שווה לפשוט את הרגל בשביל שגלדסטון וגרינוולד יאשרו את הצביון הישראלי.

אתה יותר מדי מפרגן לאנשי מכבי.
אני מזכיר לך שתקציב השחקנים הנוכחי עומד לפי ההחתמות על משהו כמו 7-8 מליון דולר ברוטו... אליהו לא נכנס כנראה לתוך הסכום הנמוך הזה שירד בעשרות אחוזים בשנים האחרונות.

מעבר לכך, אם היינו רואים בקבוצה היום את לאנגפורד ותאודוסיץ', או איזה בורוסיס כזה או אחר אז הויתור על הישראלים הבכירים יותר היה מובן ואפילו מבורך, אבל צריך לוותר
על אליהו בשביל רייס והיקמן??

בכל אופן, אני חושב שפרט לשמואל אף אחד לא מדבר כאן על מהפכה, אלא יותר על תהליך שכולנו יודעים שקורה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוגוסט 2013, 20:29

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

זאת הנקודה.

אתה יותר מדי מפרגן לאנשי מכבי.
אני מזכיר לך שתקציב השחקנים הנוכחי עומד לפי ההחתמות על משהו כמו 7-8 מליון דולר ברוטו... אליהו לא נכנס כנראה לתוך הסכום הנמוך הזה שירד בעשרות אחוזים בשנים האחרונות.

מעבר לכך, אם היינו רואים בקבוצה היום את לאנגפורד ותאודוסיץ', או איזה בורוסיס כזה או אחר אז הויתור על הישראלים הבכירים יותר היה מובן ואפילו מבורך, אבל צריך לוותר
על אליהו בשביל רייס והיקמן??

בכל אופן, אני חושב שפרט לשמואל אף אחד לא מדבר כאן על מהפכה, אלא יותר על תהליך שכולנו יודעים שקורה.

אתה מכיר אותי מספיק זמן בשביל לדעת שאי אפשר להאשים אותי בפירגון לפדרמנ'ס.

אף אחד לא ויתר על ליאור בשביל רייס והיקמן. ויתרו על אליהו כי שחקן שנותן את התפוקה שהוא נתן, לא צריך לקבל 800 אלף דולר נטו לעונה. לא במכבי, ולא באף מקום אחר. ההוכחה לכך הגיעה, כשההצעה הכי רצינית שהוא קיבל הייתה מהכוכב האדום.

התהליך שקורה עכשיו הוא לא חוסר יכולת של מכבי להשאיר אצלה את הישראלים המובילים כמו שטענו פה, אלא חוסר רצון שלה לשפוך מיליונים על שחקנים שלא שווים את זה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוגוסט 2013, 20:42

MTA2311 כתב:
אתה מכיר אותי מספיק זמן בשביל לדעת שאי אפשר להאשים אותי בפירגון לפדרמנ'ס.

אף אחד לא ויתר על ליאור בשביל רייס והיקמן. ויתרו על אליהו כי שחקן שנותן את התפוקה שהוא נתן, לא צריך לקבל 800 אלף דולר נטו לעונה. לא במכבי, ולא באף מקום אחר. ההוכחה לכך הגיעה, כשההצעה הכי רצינית שהוא קיבל הייתה מהכוכב האדום.

התהליך שקורה עכשיו הוא לא חוסר יכולת של מכבי להשאיר אצלה את הישראלים המובילים כמו שטענו פה, אלא חוסר רצון שלה לשפוך מיליונים על שחקנים שלא שווים את זה.

אז למה לא רואים שום שחקן נורמלי שהגיע בשביל הכסף של ליאור?
הרי קורה כאן אותו הדבר שהיה במקרה של פופס. שילמו מליון לאיזה שחקן שבסוף לא הגיע, ואז הביאו במקומו שחקן ב-400K, שגם שוחרר באמצע. מכבי בעצם השאירה בכיס
משהו כמו 700-800K (נטו) מהעסקה הזאת.

מהעסקה של ליאור ומהשחרור של מדלי אמורים להשתחרר לה סדר גודל של כ-2 מליון ברוטו... איפה הם הלכו בדיוק?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוגוסט 2013, 21:01

אף אחד לא התיימר להחתים פה סופרסטאר כששחררו אותו. שחררו אותו פשוט כי התפוקה שהוא נתן, לא תאמה את מה שהוא קיבל. זה קורה בכל מקום, כל הזמן.
אז נכון, זה מעצבן מאוד שלא השתמשו בסכומים המטורפים האלה בשביל להביא שחקן ברמה, אבל זה לא אומר שהיו צריכים להשאיר את ליאור בשביל סכומים שלא תואמים את היכולת שלו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוגוסט 2013, 21:08

MTA2311 כתב:אף אחד לא התיימר להחתים פה סופרסטאר כששחררו אותו. שחררו אותו פשוט כי התפוקה שהוא נתן, לא תאמה את מה שהוא קיבל. זה קורה בכל מקום, כל הזמן.
אז נכון, זה מעצבן מאוד שלא השתמשו בסכומים המטורפים האלה בשביל להביא שחקן ברמה, אבל זה לא אומר שהיו צריכים להשאיר את ליאור בשביל סכומים שלא תואמים את היכולת שלו.

אור, יש כאן רמאות פשוטה. אני מסכים איתך שליאור לא נתן תפוקה ששווה את הכסף שקיבל (בעונה האחרונה בעיקר) אבל אם משחררים אותו, ולא משתמשים בכסף, אז מה בעצם עשינו?

אולי דני פדרמן יצהיר שמכבי לא תחזיק שום שחקן ששווה פחות מהכסף שהוא מקבל, וכך יישחקו בקבוצה רק שחקנים ב-200K, כי כל הכוכבים הגדולים מקבלים יותר ממה שהם שווים
וזה כולל את הכדורסלנים הכי טובים באירופה ובעולם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 02 אוגוסט 2013, 21:16

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

כנראה שיש עוד קבוצות יורוליג מישראל שאני לא יודע עליהן?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוגוסט 2013, 21:18

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:אף אחד לא התיימר להחתים פה סופרסטאר כששחררו אותו. שחררו אותו פשוט כי התפוקה שהוא נתן, לא תאמה את מה שהוא קיבל. זה קורה בכל מקום, כל הזמן.

אור, יש כאן רמאות פשוטה. אני מסכים איתך שליאור לא נתן תפוקה ששווה את הכסף שקיבל (בעונה האחרונה בעיקר) אבל אם משחררים אותו, ולא משתמשים בכסף, אז מה בעצם עשינו?

אולי דני פדרמן יצהיר שמכבי לא תחזיק שום שחקן ששווה פחות מהכסף שהוא מקבל, וכך יישחקו בקבוצה רק שחקנים ב-200K, כי כל הכוכבים הגדולים מקבלים יותר ממה שהם שווים

אתה אוהב את ליאור, אז מבחינתך רימו אותך. היית מצפה שאם כבר משחררים שחקן מצויין כמו ליאור, לפחות יעשו את זה בשביל שם גדול.
המצב מבחינתי שונה מאוד. אני סבלתי לראות אותו במכבי. הוא לא סיפק את הסחורה בהתקפה מול קבוצות איכותיות, והיה מביך בהגנה גם מול קבוצות בליגה. מבחינתי עצם השחרור שלו הוא הקלה גדולה.

המשפט האחרון שלך לא ממש נכון.
דיברת על הכוכבים הגדולים ביותר, אז בוא ניקח כמה דוגמאות. אם מחר ספאנוליס עוזב את אולימפיאקוס, כמה כסף הוא ירוויח במקום אחר? אם מחר נבארו עוזב את בארסה, כמה הוא ירוויח במקום אחר? כנ"ל רודי,דיאמנטידיס, יול, טומיץ',קרסטיץ', חריאפה וכו'. ליאור עזב את מכבי, איזה הצעות הוא קיבל?
הרי אתה ורוי לימדתם אותי( בערך בכל ויכוח על השכר המטורף של ליאור), ששחקן שווה כמו ההצעה הכי גבוהה שיש לו. למה עכשיו זה לא תופס?

אותי אף אחד לא רימה. אני מעדיף את טיוס עליו, ולמרות שאני מאוד לא מחזיק מאינגלז, ולמרות שהוא לא 4 בכלל, אני מעדיף גם אותו. נראה עד כמה אני טועה שנה מהיום.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוגוסט 2013, 21:20

felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

כנראה שליאור חתם בעוד כמה קבוצות ליגה שאני לא לא יודע עליהן?

אמרת שמכבי לא יכולה להרשות לעצמה תענוג גדול כמו ליאור בשביל 800 אלף דולר, ואני שואל, מי כן יכולה? אף קבוצת יורוליג לא התנדבה לעשות את זה. קבוצות ליגה כן?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 02 אוגוסט 2013, 21:46

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

כנראה שליאור חתם בעוד כמה קבוצות ליגה שאני לא לא יודע עליהן?

אמרת שמכבי לא יכולה להרשות לעצמה תענוג גדול כמו ליאור בשביל 800 אלף דולר, ואני שואל, מי כן יכולה? אף קבוצת יורוליג לא התנדבה לעשות את זה. קבוצות ליגה כן?

דיברנו על להשאיר ישראלים בכירים. אז מכבי לא יכולה להרשות לעצמה להשאיר את הישראלי הכי בכיר מחוץ ל NBA. עובדה, שמכבי חתכה את החוזה של אליהו בגלל הכסף. מכבי גם הציעה לאליהו חוזה חדש, אז היא כן רוצה אותו

קבוצות יורוליג אחרות לא צריכות ישראלים בכירים, יש להן את המקומיים משל עצמם.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוגוסט 2013, 22:00

מכבי חתכה את החוזה שלו כי הוא לא שווה את הכסף הזה, לא כי היא לא יכולה לשלם אותו.

גם מכבי לא צריכה ישראלי בכיר כמו אליהו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוגוסט 2013, 22:11

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

אתה אוהב את ליאור, אז מבחינתך רימו אותך. היית מצפה שאם כבר משחררים שחקן מצויין כמו ליאור, לפחות יעשו את זה בשביל שם גדול.
המצב מבחינתי שונה מאוד. אני סבלתי לראות אותו במכבי. הוא לא סיפק את הסחורה בהתקפה מול קבוצות איכותיות, והיה מביך בהגנה גם מול קבוצות בליגה. מבחינתי עצם השחרור שלו הוא הקלה גדולה.

המשפט האחרון שלך לא ממש נכון.
דיברת על הכוכבים הגדולים ביותר, אז בוא ניקח כמה דוגמאות. אם מחר ספאנוליס עוזב את אולימפיאקוס, כמה כסף הוא ירוויח במקום אחר? אם מחר נבארו עוזב את בארסה, כמה הוא ירוויח במקום אחר? כנ"ל רודי,דיאמנטידיס, יול, טומיץ',קרסטיץ', חריאפה וכו'. ליאור עזב את מכבי, איזה הצעות הוא קיבל?
הרי אתה ורוי לימדתם אותי( בערך בכל ויכוח על השכר המטורף של ליאור), ששחקן שווה כמו ההצעה הכי גבוהה שיש לו. למה עכשיו זה לא תופס?

אותי אף אחד לא רימה. אני מעדיף את טיוס עליו, ולמרות שאני מאוד לא מחזיק מאינגלז, ולמרות שהוא לא 4 בכלל, אני מעדיף גם אותו. נראה עד כמה אני טועה שנה מהיום.

טיוס הוא בכלל לא 4, אז אני מאמין שאתה תראה שאין שום הגיון במשפט האחרון שכתבת. אינגלס דווקא יכול להצליח לא רע.
יש שחקנים שאפשר להגיד עליהם שאם היו עוזבים ללא שום תחליף, היה למכבי טוב יותר. ליאור הוא לא אחד מהם. הוא לא לקח דקות משחק מבלייק גריפין כמדומני, ככה, שאם ליאור לא היה בכלל,
מה שהיית מקבל זה הרבה הרבה מדלי.

לגבי הכוכבים הגדולים - איך אפשר למדוד כמה שחקן מסויים שווה? אני חושב שרוב הכוכבים הגדולים מרוויחים סכומים מופרזים ולא שווים פחות ממה שהם מקבלים, אבל זה באמת
משהו שקשה להוכיח.
וד"א מה שאמרנו לך תופס ועוד איך. אני כתבתי כאן לא פעם, שהשכר הריאלי של ליאור הוא בערך 400-500K, וזה גם בערך מה שהציעו לו במכבי, ואני מאמין שקיבל הצעות
דומות גם מקבוצות באירופה.

וכן, יש כאן רמאות גדולה, כי אתה שמח מטיוס שמחליף את ליאור, מישהו אחר יהיה שמח מהיקמן שהחליף את לאנגפורד, עוד מישהו יהיה שמח מתומאס שהחליף את סופו,
ובסוף נשאר עם קבוצה שהשחקן הכי עשיר שלה מרוויח 300-400K... זה הכיוון ד"א.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוגוסט 2013, 22:32

טיוס בכלל לא 4, אבל אינגלז דווקא יכול להצליח?טיוס הוא לא פחות 4 מאינגלז. למי שלא כרוך באובססיביות אחרי ליאור, המשפט האחרון שלי דווקא די הגיוני.

דווקא בתקופה ששיחקנו בלי ליאור העונה נהנתי מאוד, אז זה לא ממש מפחיד אותי.

אין שום קשר בין מה שאז אמרתם לי, לבין מה שאמרת על ה400-500 אלף. להפך. עכשיו זה כבר ברור שזה מה שהוא שווה, uאז הויכוח היה על החוזה הנוכחי שלו. קיצר, לא תופס בשיט.

לנגפורד יכול לתבוע אותך על ההשוואה המביכה לליאור. מבחינתך הוא ברמה הזאת ומבחינתי הוא ברמה של טיוס.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 03 אוגוסט 2013, 00:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yzafrir » 02 אוגוסט 2013, 23:48

זה לא כלכך משנה אם מכבי רצתה את ליאור או הלפרין , זה יותר העניין שישראלים בכירים כבר לא יושבים ומחכים להצעה ממכבי כי יש להם הצעות טובות מקבוצות אחרות אפילו בישראל .
גם ליאור ימצא בסוף קבוצה שתיתן לו את הסכום שמכבי הציעה . יותר מיזה , יכול להיות שהוא יחתום אפילו בשביל פחות מה שמראה יותר שמכבי כבר לא מהווה אתגר מקצועי לשחקנים ויותר נחמד לעבור לקבוצה ישראלית אחרת ולקחת למכבי אליפות אפילו פעמיים (מקל) .
מכבי שוקעת מבחינת המותג ורואים את זה בגישה של הישראלים כלפי המועדון , אפילו יוגב כמעט הבריז עונה קודמת...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גל גל ו־30 אורחים