ליגת ווינר: מכבי vs בני הרצליה - יום א', 19:45, אתר ספורט5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליגת ווינר: מכבי vs בני הרצליה - יום א', 19:45, אתר ספור

הודעהעל ידי מכביסט24 » 30 דצמבר 2012, 21:29

Holiday_Armadillo כתב:
מכביסט28 כתב:מישהו יודע מה זה "הט" בסטטיסטיקה של המנהלת? כבר הרבה זמן שאני לא מצליח לעלות על זה..
http://www.basket.co.il/BoxScore.asp?GameID=7497

הטבעות?

בדיוק ערכתי את ההודעה שלי על זה. זה נראה הגיוני..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי LIAV10 » 31 דצמבר 2012, 05:23

אליהו קלע שלשה אתמול?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 31 דצמבר 2012, 08:34

LIAV10 כתב:אליהו קלע שלשה אתמול?

כן. בחצי הראשון.

אחר כך הוא ניסה עוד אחת ולא פגע בטבעת :D
משום מה הנסיון השני לא נרשם בסטטיסטיקה (אולי הוא דרך על הקו, וזה היה נסיון לשתים ארוך)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קודי » 31 דצמבר 2012, 12:21

התרשמות ראשונית מאוד לגבי פלאניניץ, למרות שחייבים לסייג מאחר שהליגה שלנו היא אולי החלשה ביותר שהיתה ב-25 השנים האחרונות ולא מהווה שום אינדיקציה ליורוליג. הוא שחקן מאוד חזק ואגרסיבי - אחד השחקנים האגרסיביים ביותר שמסתובבים ביבשת. אם מלבישים על זה את הגובה שלו (2.11), את המהירות, הקליעה מהעונשין, ידיים לא רעות וקצת חוש לכדור אז מקבלים פוטנציאל נהדר שיכול בעוד שנה-שנתיים להיות סנטר מוביל באירופה. החסרונות שלו כרגע הם האתלטיות המוגבלת והטכניקה הלא מלוטשת (רואים שהוא משחק כדורסל רק 6 שנים). בכל מקרה, יש כאן חומר גלם נהדר ופוטנציאל טוב. מה שהכי הרשים אותי אתמול היה היעדר הפחד המוחלט ממגע, היכולת לשים גוף ולחסום עם הגוף בהגנה (קשה מאוד לקלוע עליו בפוסט אפ) והאימפקט האדיר שלו על משחק ההתקפה גם אם הוא לא קולע (הוא פינה את הרחבה לגמרי לשתי חדירות של לוגאן ונתן חסימה גדולה לקליעת שלוש חופשית של סמית'). הגוף הגדול שלו והפיזיות האדירה מאפשרים לו לחסום לגארדים ולפתוח את הגנת היריב. בכל מקרה, לדעתי לא נוכל לראות ממנו תרומה משמעותית ביורוליג השנה אבל לקראת שנה הבאה הוא יכול להיות פקטור משמעותי.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי felix_r » 31 דצמבר 2012, 12:30

קודי כתב:התרשמות ראשונית מאוד לגבי פלאניניץ, למרות שחייבים לסייג מאחר שהליגה שלנו היא אולי החלשה ביותר שהיתה ב-25 השנים האחרונות ולא מהווה שום אינדיקציה ליורוליג. הוא שחקן מאוד חזק ואגרסיבי - אחד השחקנים האגרסיביים ביותר שמסתובבים ביבשת. אם מלבישים על זה את הגובה שלו (2.11), את המהירות, הקליעה מהעונשין, ידיים לא רעות וקצת חוש לכדור אז מקבלים פוטנציאל נהדר שיכול בעוד שנה-שנתיים להיות סנטר מוביל באירופה. החסרונות שלו כרגע הם האתלטיות המוגבלת והטכניקה הלא מלוטשת (רואים שהוא משחק כדורסל רק 6 שנים). בכל מקרה, יש כאן חומר גלם נהדר ופוטנציאל טוב. מה שהכי הרשים אותי אתמול היה היעדר הפחד המוחלט ממגע, היכולת לשים גוף ולחסום עם הגוף בהגנה (קשה מאוד לקלוע עליו בפוסט אפ) והאימפקט האדיר שלו על משחק ההתקפה גם אם הוא לא קולע (הוא פינה את הרחבה לגמרי לשתי חדירות של לוגאן ונתן חסימה גדולה לקליעת שלוש חופשית של סמית'). הגוף הגדול שלו והפיזיות האדירה מאפשרים לו לחסום לגארדים ולפתוח את הגנת היריב. בכל מקרה, לדעתי לא נוכל לראות ממנו תרומה משמעותית ביורוליג השנה אבל לקראת שנה הבאה הוא יכול להיות פקטור משמעותי.

מסכים איתך. אני גם רוצה להוסיף, שבסוף המשחק הוא קיבל הרבה מחמאות מבלאט, וזה מאוד חשוב. הרי אנחנו יודעים, שאם בלאט מחבב שחקן כלשהו, השחקן הזה ישחק הרבה, ואם הוא לא מחבב את השחקן, אז הסיכוים של השחקן הזה להצליח במכבי הם אפסיים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי aribari24 » 31 דצמבר 2012, 12:32

הבעיה עם אגרסיביות היא הנטייה לעבירות.. מספיק שהוא נופל על שופט קפדן שמדביק לו 2 תוך דקה
aribari24

הודעהעל ידי yzafrir » 31 דצמבר 2012, 12:38

הסיכוי היחיד שלו כן לעשות משהו העונה הוא בגלל שהקבוצות היריבות לא כלכך יספרו אותו עדיין והוא יוכל לנצל את זה בשביל להפתיע .
אבל זה תלוי אם יקבל דקות ואם ישחקו עליו .
בכל מקרה רואים שיש לו פוטנציאל ואופי טוב
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי קודי » 31 דצמבר 2012, 12:55

yzafrir כתב:הסיכוי היחיד שלו כן לעשות משהו העונה הוא בגלל שהקבוצות היריבות לא כלכך יספרו אותו עדיין והוא יוכל לנצל את זה בשביל להפתיע .
אבל זה תלוי אם יקבל דקות ואם ישחקו עליו .
בכל מקרה רואים שיש לו פוטנציאל ואופי טוב

הוא יכול לתרום פה ושם, אבל המשחק של מכבי לא מבוסס עליו והוא עדיין לא מספיק מלוטש בשביל לתרום ברמות הגבוהות של היורוליג. אני מניח שבשנה הבאה הוא כבר יוכל לתרום לא מעט ושיחד עם ג'יימס הם יוכלו לאייש את עמדה 5 בצורה טובה.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 דצמבר 2012, 15:13

לא קצת מוקדם לקבוע אם הוא ושון ג'יימס יוכלו לאייש עונה הבאה את העמדה הזאת?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי קודי » 31 דצמבר 2012, 15:48

MTA2311 כתב:לא קצת מוקדם לקבוע אם הוא ושון ג'יימס יוכלו לאייש עונה הבאה את העמדה הזאת?

כמו שאמרתי - המשחק נגד הרצליה הוא לא ממש אינדיקציה אבל יש יסודות כלליים לאופטימיות. אין באירופה יותר מדי שחקנים של 2.11 עם כוח פיזי כמו של פלאניניץ, עם ידיים טובות, קליעה טובה מהעונשין והבנת משחק. ברור שעדיין מוקדם לקבוע דברים נחרצים ואני גם לא חושב שהעונה הוא יתרום יותר מדי ביורוליג, אבל בהתחשב במגבלות התקציביות של מכבי ובשוק הסנטרים הדל הוא נראה כמו בחירה טובה. ברור שלא מדובר כאן בשחקן עם רמת הכשרון של פקוביץ או גאסול ואפילו לא מתקרב לזה, אבל זה שחקן שבעוד שנה-שנתיים, כשהוא יהיה בוגר, מנוסה ומלוטש יותר, יוכל לנתב את הגובה והפיזיות שלו למקומות טובים ולהיות שחקן בעל אימפקט גדול על המשחק. אל תשכח שאנחנו אמנם ראינו אותו במשחק אחד אבל אנשי מכבי כבר עוקבים אחריו בצורה צמודה במשך שנה וכנראה מכירים אותו טוב יותר.
קודי

הודעהעל ידי p&p » 31 דצמבר 2012, 17:16

קודי כתב:התרשמות ראשונית מאוד לגבי פלאניניץ, למרות שחייבים לסייג מאחר שהליגה שלנו היא אולי החלשה ביותר שהיתה ב-25 השנים האחרונות ולא מהווה שום אינדיקציה ליורוליג. הוא שחקן מאוד חזק ואגרסיבי - אחד השחקנים האגרסיביים ביותר שמסתובבים ביבשת. אם מלבישים על זה את הגובה שלו (2.11), את המהירות, הקליעה מהעונשין, ידיים לא רעות וקצת חוש לכדור אז מקבלים פוטנציאל נהדר שיכול בעוד שנה-שנתיים להיות סנטר מוביל באירופה. החסרונות שלו כרגע הם האתלטיות המוגבלת והטכניקה הלא מלוטשת (רואים שהוא משחק כדורסל רק 6 שנים). בכל מקרה, יש כאן חומר גלם נהדר ופוטנציאל טוב. מה שהכי הרשים אותי אתמול היה היעדר הפחד המוחלט ממגע, היכולת לשים גוף ולחסום עם הגוף בהגנה (קשה מאוד לקלוע עליו בפוסט אפ) והאימפקט האדיר שלו על משחק ההתקפה גם אם הוא לא קולע (הוא פינה את הרחבה לגמרי לשתי חדירות של לוגאן ונתן חסימה גדולה לקליעת שלוש חופשית של סמית'). הגוף הגדול שלו והפיזיות האדירה מאפשרים לו לחסום לגארדים ולפתוח את הגנת היריב. בכל מקרה, לדעתי לא נוכל לראות ממנו תרומה משמעותית ביורוליג השנה אבל לקראת שנה הבאה הוא יכול להיות פקטור משמעותי.

זה קל לרשום שהליגה חלשה
לפי דעתי זו אחת הליגות החזקות שהיו כאן ב10 שנים האחרונות,
מכבי חיפה-קבוצת יורוליג לגיטמית.
הפועל ירושלים-קבוצה מעולה שלא ממצה את הפוטנציאל שלה
הפועל אילת- זרים מדהימים,ישראלים קצת פחות
בני הרצליה- ג'ומיין ג'ונס, רומל בק, דרק קראקטר. קבוצה טובה
גם הפועל תל אביב מכבי נתניה וגלבוע גליל הם לא כאלה חלשות
אז תמיד קל להגיד שהליגה חלשה אבל אחרי שרואים ששחקנים ששיחקו פה הופכים לכוכבים בליגות "חזקות" מתפלאים איך זה יכול להיות....
p&p

הודעהעל ידי עידן » 31 דצמבר 2012, 20:18

p&p כתב:

זה קל לרשום שהליגה חלשה
לפי דעתי זו אחת הליגות החזקות שהיו כאן ב10 שנים האחרונות,
מכבי חיפה-קבוצת יורוליג לגיטמית.
הפועל ירושלים-קבוצה מעולה שלא ממצה את הפוטנציאל שלה
הפועל אילת- זרים מדהימים,ישראלים קצת פחות
בני הרצליה- ג'ומיין ג'ונס, רומל בק, דרק קראקטר. קבוצה טובה
גם הפועל תל אביב מכבי נתניה וגלבוע גליל הם לא כאלה חלשות
אז תמיד קל להגיד שהליגה חלשה אבל אחרי שרואים ששחקנים ששיחקו פה הופכים לכוכבים בליגות "חזקות" מתפלאים איך זה יכול להיות....

אני אמנם מסכים איתך שהליגה לא כל כך חלשה כמו שחושבים, אבל לרשום שמכבי חיפה זו קבוצת יורוליג לגיטימית זו הגזמה רצינית, לדעתי...אני כן מאמין שהיא הייתה יכולה לעשות עונה נחמדה ביורוקאפ(בטח יותר טוב מירושלים)
עידן

הודעהעל ידי yzafrir » 01 ינואר 2013, 06:04

מבחינת חמישייה , מכבי חיפה היא קבוצת יורוליג .
אסור לשכוח שביורוליג משחקות גם קבצות כמו פרוקום , שאלון , צדבדיטה ....
הבעיה של חיפה ושל עוד קבוצות בארץ שרק החמישייה שלהם טובה והספסל גרוע מאוד. ולכן אין להם סיכוי בפועל להצליח בירוליג בדומה לשאר הקבוצות הקטנות ביורוליג .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2013, 08:15

yzafrir כתב:מבחינת חמישייה , מכבי חיפה היא קבוצת יורוליג .
הבעיה של חיפה ושל עוד קבוצות בארץ שרק החמישייה שלהם טובה והספסל גרוע מאוד. ולכן אין להם סיכוי בפועל להצליח בירוליג בדומה לשאר הקבוצות הקטנות ביורוליג .

זה שביורוליג יש קבוצות פח, לא אומר כלום.
בפעם האחרונה שקבוצה ישראלית היתה במפעל אירופאי בכיר, היא חטפה שם על הראש גם מנמושות...

יש כאן בעצם שתי טענות - היורוליג חייב לשדרג את עצמו ולדאוג שיהיו בו הקבוצות החזקות ביבשת והדבר השני הוא שהליגה היא כן חלשה מאוד.

אני אישית מקווה שחיפה, אם תצליח העונה, לפחות תקבל את הצ'אנס לשחק במפעל אירופאי בכיר (יורוליג או יורוקאפ) ואז נראה מה היא שווה באמת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 01 ינואר 2013, 08:47

jol9 כתב:

זה שביורוליג יש קבוצות פח, לא אומר כלום.
בפעם האחרונה שקבוצה ישראלית היתה במפעל אירופאי בכיר, היא חטפה שם על הראש גם מנמושות...

יש כאן בעצם שתי טענות - היורוליג חייב לשדרג את עצמו ולדאוג שיהיו בו הקבוצות החזקות ביבשת והדבר השני הוא שהליגה היא כן חלשה מאוד.

אני אישית מקווה שחיפה, אם תצליח העונה, לפחות תקבל את הצ'אנס לשחק במפעל אירופאי בכיר (יורוליג או יורוקאפ) ואז נראה מה היא שווה באמת.

מה שעשו קבוצות ישראליות בעבר ביורוליג לא קשור למה שחיפה יכלה לעשות השנה .
כל עוד יש ביורוליג קבוצות כמו שיש היום , חיפה היא קבוצה בהחלט טובה מהם ולכן במצב היום היא קבוצת יורוליג (מבחינת חמישייה )
לגבי הליגה הישראלית , דווקא אני חושב שבשנים האחרונות הרמה עלתה בזכות בחירת זרים טובה של רוב הקבוצות , וגם לא רואים חילופי זרים בסיטונאות כמו שהיו שנים קודמות ...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי קודי » 01 ינואר 2013, 08:55

היא יכול להיות מוגדרת "קבוצת יורוליג" רק בגלל שיש שם נמושות שהצליחו להשתחל לשם בגלל סיבות כאלה ואחרות, אבל היא לא באמת קבוצת יורוליג בדיוק כמו שמכבי חיפה בכדורגל היא לא קבוצת צ'מפיונס ליג גם אם הצליחה להיכנס לשם בטעות פעם או פעמיים (והיא עוד עשתה את זה על המגרש בעוד הנמושות ביורוליג עשו את זה על סמך כל מיני חוקים, הקצאות או דברים שעשו בעונה שעברה). מעבר לכך, אין כזה דבר שלקבוצה יש "חמישיית יורוליג" אבל כל היתר הם פח - קבוצת כדורסל היא לא חמישה שחקנים ולכן אי אפשר להפריד בין החמישיה לבין יתר הסגל.
בדיוק כמו שיתר הישראליות חוטפות על הראש בכל מפעל אירופאי כך גם חיפה היתה חוטפת על הראש ביורוליג. בכל מקרה, אני לא חוזר בי מהטענה שהליגה בארץ היא החלשה ביותר שזכורה לי ב-25 השנים האחרונות, כאשר מרבית הקבוצות מורכבות מארבעה חרגולים אמריקאיים ועוד כמה ישראלים עלובים.
קודי

הודעהעל ידי yzafrir » 01 ינואר 2013, 10:41

חיפה הייתה חוטפת על הראש מקבוצות יורוליג אמיתיות אבל קבוצות כמו סופוט או שלון שמבחינה מקצועית ברור שמקומם לא ביורוליג , גם חיפה מנצחת .
לגבי עניין החמישייה , זו בדיוק הבעיה שאני רוצה להדגיש שיש לקבוצות ישראליות , הם בונות קבוצות שהפער בין החמישייה לספסל הוא עצום ולכן בסופו של דבר הם חלשות . אבל תאורטית אם חמישייה כמו של חיפה משחקת נגד חמישייה כמו אפילו אלבא שעלתה לטופ 16 או אפילו באמרבג , היא יכולה לנצח אבל מכיוון שהחמישייה לא יכולה לשחק באותה רמה לאורך 40 דק' אז מבחינת הספסל היא קורסת ולכן סביר להניח שתפסיד .
לחיפה עם חיזוק טוב לספסל יש סיכוי לעבור את מוקדמות היורוליג ולעשות מה שנמושות כמו שאלון עשו כשהדיחו קבוצות טובות מהם בהרבה .
לגבי הליגה , אני עדיין טוען שבשנים האחרונות (4-5) הליגה התחזקה , או לפחות יש 4 קבוצות שמצליחות לשמור העונה על רמה גבוהה . הבעיה כמו שאתה אומר שיש אי צדק לגבי מי תשחק במפעל אירופאי ולא תמיד הקבוצה החזקה חוץ ממכבי תשחק שם .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי LIAV10 » 01 ינואר 2013, 11:00

yzafrir כתב:חיפה הייתה חוטפת על הראש מקבוצות יורוליג אמיתיות אבל קבוצות כמו סופוט או שלון שמבחינה מקצועית ברור שמקומם לא ביורוליג , גם חיפה מנצחת .
לגבי עניין החמישייה , זו בדיוק הבעיה שאני רוצה להדגיש שיש לקבוצות ישראליות , הם בונות קבוצות שהפער בין החמישייה לספסל הוא עצום ולכן בסופו של דבר הם חלשות . אבל תאורטית אם חמישייה כמו של חיפה משחקת נגד חמישייה כמו אפילו אלבא שעלתה לטופ 16 או אפילו באמרבג , היא יכולה לנצח אבל מכיוון שהחמישייה לא יכולה לשחק באותה רמה לאורך 40 דק' אז מבחינת הספסל היא קורסת ולכן סביר להניח שתפסיד .
לחיפה עם חיזוק טוב לספסל יש סיכוי לעבור את מוקדמות היורוליג ולעשות מה שנמושות כמו שאלון עשו כשהדיחו קבוצות טובות מהם בהרבה .
לגבי הליגה , אני עדיין טוען שבשנים האחרונות (4-5) הליגה התחזקה , או לפחות יש 4 קבוצות שמצליחות לשמור העונה על רמה גבוהה . הבעיה כמו שאתה אומר שיש אי צדק לגבי מי תשחק במפעל אירופאי ולא תמיד הקבוצה החזקה חוץ ממכבי תשחק שם .

חיפה לא מנצחת שום סופוט ושום שאלון..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 01 ינואר 2013, 11:31

LIAV10 כתב:
yzafrir כתב:חיפה הייתה חוטפת על הראש מקבוצות יורוליג אמיתיות אבל קבוצות כמו סופוט או שלון שמבחינה מקצועית ברור שמקומם לא ביורוליג , גם חיפה מנצחת .

חיפה לא מנצחת שום סופוט ושום שאלון..

גם אני חושב כמוך. הינה עובדה: ירושלים קיבלה בראש ביורוקאפ מקבוצות תת רמה, שאפילו את שמן אף אחד לא ידע עד היום (כמו הקבוצה הליטאית לדוגמא). אז גם אם חיפה חזקה יותר מירושלים, יש לה עוד 5 רמות לעלות לפני שהיא תגיע לרמת יורוליג
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2013, 12:12

מסכים לגמרי עם פליקס וליאב
לא מבין מאיפה הביטחון שחיפה מנצחת את פרוקום, שאלון, אלבה ובאמברג...

ראינו את הקבוצות האלה מקשות על מכבי, מנצחות את סיינה ואת מלאגה, וחלקן השתחל לטופ 16...
לא רואה את חיפה, מגדל או כל קבוצה ישראלית אחרת, מתמודדת עם הדברים האלה, כשצריך לזכור שאין להן את העזרה הקבועה מהשופטים כשהן משחקות נגד מכבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־17 אורחים