מרכיבים ממשלה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מרכיבים ממשלה

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 05 מרץ 2013, 23:19

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:ללכת על האוצר זאת טעות לא פחות גדולה מבחינתו. יהיה כמעט בלתי אפשרי להצליח בתור שר האוצר תחת תנאים כאלה.
נוצר מצב שבו הוא מרגיש מחוייב לקחת את אחד משלושת התיקים הבכירים( 19 מנדטים, המפלגה השנייה בגודלה וכו')- הביטחון זה לא אופציה, האוצר זאת התאבדות ומה שנשאר זה תיק החוץ שביבי הבטיח לליברמן.

אני חושב שיהיה הרבה יותר חכם מבחינתו "להסתפק" בחינוך, שיכון ופנים.

מה זה התאבדות? מה הוא נכנס לפוליטיקה בשביל להסתובב בעולם וללכת לקבלות פנים של הקונסולים? איך ואיפה זה בדיוק מסתדר עם הדברים שהוא הבטיח?
מתי יהיה לו זמן לטפל בכל הדברים האזרחיים שהוא הבטיח לטפל בהם?

וממתי תיק האוצר זה התאבדות? בימינו אנו מדובר בתיק הכי חשוב שיש.

זה מראה על פחדנות ועל פוליטיקה ישנה של תכסיסים ותרגילים

זה התאבדות בשבילו כי הוא הבטיח דברים והוא רוצה לקיים אותם אבל הוא לא יכול כרגע כשהוא לא בשילטון
הוא רוצה לקחת את תיק האוצר כשהוא יהיה ראש ממשלה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2013, 00:11

MTA2311 כתב:להיכנס למשרד האוצר, עם גירעון כזה, וכשאומרים שהמצב רק יחמיר, זאת התאבדות.
לא צריך להיות שר האוצר בשביל לטפל בדברים האזרחיים שהוא הבטיח לטפל בהם. אפשר לעשות את זה מהמשרדים שציינתי קודם.

אבל הוא רוצה הכל - גם שהחברה שלו יטפלו בבעיות, וגם שהוא יסתובב בעולם ויבנה את התפקיד הבא שלו.
ביבי לא פראייר ובהקשר הזה אני מצדיק אותו לגמרי. הברית שלו עם ליברמן לא פחות חשובה מהברית של לפיד עם בנט.

אז אם לפיד רוצה באמת לשנות, שיילך למשרד חברתי - אחד מאלה שציינת, או משרד האוצר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2013, 00:12

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:ללכת על האוצר זאת טעות לא פחות גדולה מבחינתו. יהיה כמעט בלתי אפשרי להצליח בתור שר האוצר תחת תנאים כאלה.
נוצר מצב שבו הוא מרגיש מחוייב לקחת את אחד משלושת התיקים הבכירים( 19 מנדטים, המפלגה השנייה בגודלה וכו')- הביטחון זה לא אופציה, האוצר זאת התאבדות ומה שנשאר זה תיק החוץ שביבי הבטיח לליברמן.

אני חושב שיהיה הרבה יותר חכם מבחינתו "להסתפק" בחינוך, שיכון ופנים.

מה זה התאבדות? מה הוא נכנס לפוליטיקה בשביל להסתובב בעולם וללכת לקבלות פנים של הקונסולים? איך ואיפה זה בדיוק מסתדר עם הדברים שהוא הבטיח?
מתי יהיה לו זמן לטפל בכל הדברים האזרחיים שהוא הבטיח לטפל בהם?

וממתי תיק האוצר זה התאבדות? בימינו אנו מדובר בתיק הכי חשוב שיש.

זה מראה על פחדנות ועל פוליטיקה ישנה של תכסיסים ותרגילים

זה התאבדות בשבילו כי הוא הבטיח דברים והוא רוצה לקיים אותם אבל הוא לא יכול כרגע כשהוא לא בשילטון
הוא רוצה לקחת את תיק האוצר כשהוא יהיה ראש ממשלה

כמו שאמרתי לאור - אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
לא רוצה אוצר, שייילך לחינוך, או כל משרד חברתי אחר.

חוץ וביטחון אלה משרדים שלא קשורים לאג'נדה שלפיד הוביל לאורך כל הקמפיין.

אני מאמין שבהקשר הזה ביבי לא יתקפל, ואם לפיד לא יתקפל, אז הוא יפספס בגדול.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 06 מרץ 2013, 00:18

אם ללפיד יש שכל, הוא יניח את ציפורניו על ועדת הכספים. מצד אחד לא צריך לקצץ, להתגושש עם פקידי אוצר ולהיות האיש הרע, ומצד שני אפשר "לשבת על השאלטר" בדיוק כפי שהחרדים עשו ב-30 שנים האחרונות.

עבורו באופן ספציפי - הייתי שמח אם היה שר פנים. אולי זה לא המשרד הכי סקסי, אבל אין טוב ממנו לקידום סדר יום אזרחי ודאגה למעמד הביניים. בשקט בשקט, הוא משפיע על החיים של הישראלי הממוצע יותר מכל משרד אחר. החינוך כמעט בטוח יהיה אצלו גם כן, ובמקום השיכון (שביבי הצהיר שיהיה בידיו וקשה להאמין שיתקפל) הוא יוכל לקבל גם את התמ"ת.

אגב - לבנט האוצר יכול דווקא להתאים. הוא יוכל לפמפם משם כסף להתנחלויות כאילו אין מחר, ובמקביל ודאי יקצץ את קצבאות הילדים.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 מרץ 2013, 00:28

אני היחידה שחושבת שדוקא תיק החוץ היה יכול להיות תפור על בנט??
אני אומנם לא נמצאת על אותן דעות מדיניות כמוהו, אבל הבנאדם הוכיח שיש לו יכולת הסברה נהדרת. בתוספת עם אנגלית גבוהה, והוא בטח יהיה עדיף על ליברמן בתפקיד....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2013, 00:39

יפתח - מעניין מה שאתה אומר. השאלה היא אם האגו של לפיד ייתן לו ללכת למשרד "קטן" למרות שיש לו 19 מנדטים.
לגבי בנט - הוא עשה אקזיט גדול, אבל הוא טירון פוליטי (בדיוק כמו לפיד). תפקיד האוצר הוא תפקיד קשה, אבל אחרי שהם דיברו כל מערכת הבחירות על סדר יום
אזרחי, אז יאללה, בבקשה. זאת ההזדמנות שלכם.

חני - שר חוץ צריך לדעתי להיות איש ותיק עם נסיון. זה לא שגריר.
יש נטייה לזלזל במה שליברמן עשה, ואכן במגרש המרכזי הוא לא היה שחקן חשוב, אבל הוא עשה הרבה התקשרויות עם מדינות אחרות, שלא היו לנו יחסים איתם לפני,
ובסה"כ הוא עשה עבודה די בסדר.
אישית אני חושב שליברמן צריך לשמש כשר ביטחון פנים, או שר ביטחון, אבל כנראה שיש עדיין יותר מדי אנשים שמפחדים לתת לו תפקידים כאלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2013, 11:29

לפעמים אני חושב שאני יכול להיות פרשן פוליטי...
היום איילה חסון ועמית סגל אמרו אחד לאחד את מה שאמרתי כאן אתמול. פשוט אחד לאחד.

בין השאר איילה חסון די קטלה את הנושא שלפיד חושש או מפחד מתיק האוצר ועמית סגל אמר, שבקרב הזה נתניהו ייצא יותר טוב בציבור, ושזאת הטעות
הגסה הראשונה והיחידה בינתיים של לפיד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 מרץ 2013, 11:54

למה לרדת רמה? קשה למצוא פרשנים פוליטיים מוצלחים.

ולעניין- שוב, אני בכלל לא בטוח שהאוצר יגרום לציבור להעריך אותו יותר עכשיו( אני הייתי מעריך אותו הרבה יותר, אם היה מוותר הפעם על אחד משלושת התיקים הבכירים) ואני בטוח שעוד שנה הציבור כבר יקרא להדחתו.
מבחינתו, אם זה או חוץ, או אוצר, אני יכול להבין את ההעדפה שלו. אבל זה ממש לא יוריד מכבודו לבחור בתיקים קטנים יותר, ולהוכיח את עצמו שם, לפני הבחירות הבאות
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2013, 11:59

בהמשך לנושא הפוליטי - כולם מתעסקים עכשיו בתיקים. זה אומר שההבנות העיקריות הושגו, ומעניין מה הם יהיו.

לגבי התיקים - אני הייתי מאוד שמח לראות פעילות של איחוד תיקים, וביטול תיקים מונפצים ולא קשורים, כמו תיק להגנת העורף.
גם תיקים ותיקים וישנים שקיימים לא בושה לאחד, למשל לחבר את תיק המדע, התרבות והספורט עם תיק החינוך, ואולי להוסיף סגן שר לתיק החינוך שיהיה ממונה
על הנושאים הללו.

אין שום סיבה שמדינה כ"כ קטנה כמו ישראל, תחזיק כ"כ הרבה שרים על כ"כ מעט חברי כנסת.
כנראה של-18 שרים יהיה קשה לחתוך בפעם אחת, אבל 20-22, זה סביר בהחלט:
2 לתנועה, 5 ליש עתיד, 3 לבנט, 8-9 לליכוד-ביתנו ואולי עוד אחד למופז.
נערך לאחרונה על ידי jol9 בתאריך 06 מרץ 2013, 12:19, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2013, 12:18

MTA2311 כתב:למה לרדת רמה? קשה למצוא פרשנים פוליטיים מוצלחים.

ולעניין- שוב, אני בכלל לא בטוח שהאוצר יגרום לציבור להעריך אותו יותר עכשיו( אני הייתי מעריך אותו הרבה יותר, אם היה מוותר הפעם על אחד משלושת התיקים הבכירים) ואני בטוח שעוד שנה הציבור כבר יקרא להדחתו.
מבחינתו, אם זה או חוץ, או אוצר, אני יכול להבין את ההעדפה שלו. אבל זה ממש לא יוריד מכבודו לבחור בתיקים קטנים יותר, ולהוכיח את עצמו שם, לפני הבחירות הבאות

אני דווקא חושב שהפרשנים הפוליטיים כאן הם טובים, אבל כל אחד והשקפתו.

מסכים לגמרי עם מה שאמרת. כל המלחמה הזאת על התיק היוקרתי, אך הלא רלוונטי לחלוטין לאג'נדה, מראה שלפיד הוא לא בדיוק האיש שבא לעבוד רק למען הציבור ובא לשנות.
זה מראה שכן יש לו שאיפות אישיות, ושמשחקים פוליטיים לא זרים לו.
אם יעשה את מה שאמרת, זה בהחלט יהיה טוב עבורו בציבור. נתניהו ימצא למי לתת את האוצר בליכוד (אין שום סיבה שבנט יקבל תיק כזה עם 12 מנדטים, אלא אם הוא מוותר על תיק נוסף).
כמו שכתבתי בפוסט הקודם שלי, אפשר לייצר תיק חינוך גדול שייאגד תחתיו גם את נושא המדע, התרבות והספורט, ולשים שם את עופר שלח כסגן שר תחת לפיד למשל, מה שגם יחסוך
כסא בממשלה, וגם יאפשר להם להתעסק עם הדברים האמיתיים אותם הבטיחו לציבור הבוחרים.

אבל גם אם ייקח את תיק האוצר, וימשיך בדרך הנוכחית שלו, בה הוא עושה את מה שהוא מאמין בו, אני מאמין שהוא יכול לצאת מזה טוב. בסופו של דבר, זה אינטרס משותף לכולם שהכלכלה
תתנהל כמו שצריך. אי אפשר רק לדבר על כמה ואיך צריך לשנות ולשפר, אבל כשניתנת ההזדמנות לעשות את זה, במשרד הכי חשוב שיש, לברוח מזה, כי זה עלול לפגוע
בפופולריות שלו.
זה פשוט לא נראה רציני.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 07 מרץ 2013, 19:15

מישהו מוכן לעדכן אותי בהתפתחויות שהיו השבוע?מה כל מפלגה דורשת ומה הסיכוי שזה אכן יקרה?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 07 מרץ 2013, 21:11

נראה שהעניינים מתקרבים לסיום.
חייבים לציין שלפיד מצליח לצאת טוב מכל הסיפור הזה כי הוא מצליח כנראה לקרוא את המפה ולהבין שזה
לא מצטייר טוב.

אני מאמין שלפיד בסוף ייקח את האוצר או שיוותר על האוצר לבנט תמורת תיק אחר כמו משרד הפנים
או תמת מורחב.

בכל אופן נראה שתוך יום יומיים הכל כבר ייסגר
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 מרץ 2013, 21:19

jol9 כתב:נראה שהעניינים מתקרבים לסיום.
חייבים לציין שלפיד מצליח לצאת טוב מכל הסיפור הזה כי הוא מצליח כנראה לקרוא את המפה ולהבין שזה
לא מצטייר טוב.

אני מאמין שלפיד בסוף ייקח את האוצר או שיוותר על האוצר לבנט תמורת תיק אחר כמו משרד הפנים
או תמת מורחב.

אני מקווה שלפיד ייקח את משרד הפנים
בממשלה בלי חרדים ועם לפיד במשרד הפנים אפשר אשכרה לעשות שינוי(נישואים אזרחיים ANYONE?)

יודעים כבר מי לוקח את תיק הספורט?
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 07 מרץ 2013, 21:39

Holiday_Armadillo כתב:
לא מצטייר טוב.

או תמת מורחב.

בממשלה בלי חרדים ועם לפיד במשרד הפנים אפשר אשכרה לעשות שינוי(נישואים אזרחיים ANYONE?)

בטח עופר שלח ויואל רזבוזוב יהיו השר וסגנו.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 מרץ 2013, 21:42

yiffy כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
לא מצטייר טוב.

או תמת מורחב.

בטח עופר שלח ויואל רזבוזוב יהיו השר וסגנו.

זה מה שחשבתי אבל עוד יביאו לנו איזה עסקן
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 08 מרץ 2013, 01:25

לא חושב שיהיה שר ספורט ואני מאמין ששלח לא יהיה שר.

אבל אם כן אני בטוח שהוא יעשה עבודה טובה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 10 מרץ 2013, 11:25

נראה שהממשלה כבר ממש מעבר לפינה. בYNET אפילו כבר יש את חלוקת התיקים הכמעט סופית.

ואחרי כל הרעש, נראה שכולם יכולים להיות די מרוצים.

מה שלי מפריע זה שהממשלה שלנו כוללת כמות גדולה של שרים סתם. כאילו באמת, האם צריך שר לענייני ירושלים? או שר המקשר בין הממשלה לכנסת?
או שר לענייני הגנת העורף?

הרי אלה תפקידים מונפצים, ודינם הוא כדין שר ללא תיק האחראי על כך וכך וכך.
הרי זאת סתם ג'וביה מיותרת, שמוציאה רע את כל הקשורים לדבר, וכל זה רק כי אסור שגברת לבנת או אדון הנגבי יהיו חלילה לא שרים...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 10 מרץ 2013, 12:17

גם לי זה מאוד מפריע ! הדוגמא האישית קודם כל חייבת לבוא מנבחרי הציבור. עדיין, יותר מדיי שרים ויותר מדיי סגנים בהסכם המתגבש.
השר לענייני ירושלים והתפוצות, השר המקשר בין הממשלה לכנסת, השר להגנת העורף, השר לעניינים אסטרטגיים ומודיעין ועוד, שהיו יכולים להיות תחת קורת גג אחת של משרד אחר.

אותי מטרידה העובדה שמשרד השיכון נמצא בידי הבית היהודי (מסתמן שיהיה זה אורי אריאל). דיור בר השגה בהתנחלויות לא ממש מדבר אל הרוב. מקווה שאני טועה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 10 מרץ 2013, 12:43

קובי כתב:גם לי זה מאוד מפריע ! הדוגמא האישית קודם כל חייבת לבוא מנבחרי הציבור. עדיין, יותר מדיי שרים ויותר מדיי סגנים בהסכם המתגבש.
השר לענייני ירושלים והתפוצות, השר המקשר בין הממשלה לכנסת, השר להגנת העורף, השר לעניינים אסטרטגיים ומודיעין ועוד, שהיו יכולים להיות תחת קורת גג אחת של משרד אחר.

אותי מטרידה העובדה שמשרד השיכון נמצא בידי הבית היהודי (מסתמן שיהיה זה אורי אריאל). דיור בר השגה בהתנחלויות לא ממש מדבר אל הרוב. מקווה שאני טועה.

תראה, בנט כבר הראה לנו שהכיוון שלו הוא לא רק ההתנחלויות. אפשר אולי אפילו להגיד, שזה רק אחד מהדברים בהם הוא יטפל.
לי אישית זה לא מפריע, כל עוד הנושא העיקרי שציינת לא ייפגע.

לגבי נושא השרים - זה כאילו ששר (מהליכוד נניח) בכנסת הקודמת, חייב להיות שר גם עכשיו.
אז אני מבין לגבי גלעד ארדן, סהר, כץ, בוגי ואחרים שעשו עבודה טובה במשרדים שלהם, ומגיעה להם עוד קדנציה באותו משרד או אף שדרוג
משמעותי למשרד בכיר יותר. בנוסף, הם גם בכירים ברשימת הליכוד לכנסת.
אבל למה לימור לבנת (וממש אין לי כלום נגדה) פשוט חייבת להיות שרה גם בממשלה הזאת? היא נמצאת באיזה מקום 26-27, אז איזה מסר זה משדר
לדני דנון למשל שממוקם במקום ה6-7? (ושוב מבחינתי היא בסדר גמור ואין לי טענות כלפיה).

האם לא נכון יותר, לקחת את התפקידים הדי זניחים האלה, לחבר אותם למשרדים הגדולים, ולהציב שם סגני שרים ממונים?

מה שכן, צריכים לתת וי חיובי ללפיד, שלמרות שלא הצליח לגרום לממשלה של 18 שרים כמו שרצה, הוא בכל זאת הוריד 5 משרדים ביחס לממשלה
הקודמת, וזאת תהיה כנראה הממשלה הכי צרה בעשור האחרון, וגם זה משהו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 10 מרץ 2013, 12:46

מקווה שנופתע עוד קצת בסגירה, לכיוון ה-23. מה שכן, זה יוצר פה תקדים בהחלט חיובי ואני מקווה שהממשלה הבאה תצטמצם ל-18 המיוחלים. זו באמת לא דרישה בשמיים.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים