NY boy כתב:jol9 כתב:NY boy כתב:er79 כתב:להפך, במרבית הקטגוריות ידו של קלאתיס על העליונה, וזה הופך אותו לטוב יותר. דאנקן לא מרבה בזריקות מבחוץ באף אחת מהקבוצות ששיחק בהן, לא זכור לי שהוא ירה באשדוד כמו טלטוביץ׳, ועל כן אתה מדבר על אחוזים שהם אשליה אופטית. אין לי שום דבר נגד דאנקן, שחקן סביר לליגה, אבל כמו שאמרת, כל אחד ודעתו. לדעתי הוא לא טוב מקלאתס.
כשאתה תדבר על נתונים נכונים יהיה אפשר להתייחס לטענות, אבל הנתונים שלך פשוט לא נכונים. הוא לא צריך לזרוק כמו טלטוביץ. הוא כן זורק לא מעט לגבוה עם קליעה מבחוץ. בשנה שעברה הוא זרק 3 זריקות בממוצע למשחק מהשלוש (וקלע בכמעט 50%), השנה הוא זרק קצת יותר מ2 זריקות בממוצע למשחק (וקלע ב45%). אין שום בסיס לטיעונים המוזרים שלך כאילו אם היה זורק יותר האחוזים היו יורדים. שחקן שהאחוזים שלו יציבים מעל ה40% מהשלוש בכל הקריירה, ושזורק כמות לא קטנה של זריקות האחוזים שלו לא ירדו פלאים אם יתחיל לזרוק יותר.
כן האחוזים הטובים זה חלק מזה שהוא לא שכונה כנראה, הוא לא שוק. הוא לא זורק זריקות בלי קשר לכלום וסתם מפציץ מבחוץ. הוא שחקן יותר מגוון ואם אין לו קליעה טובה הוא יקח את השחקן פנימה כנראה, או חס וחלילה ימסור כנראה לשחקן שנמצא במצב זריקה יותר טוב. אבל אם 3 זריקות בממוצע למשחק וכמעט 50% מהשלוש בשנה שעברה (קבוצה שהגיעה לגמר), ו2 זריקות ו45% מהשלוש השנה זה לא זורק הרבה אז אין יותר מידי מה לדבר.
ודרך אגב אם הטענה שלך לגביי מספר הזריקות היו נכונות אז השנה הוא היה צריך לקלוע ביותר מ50% כי בשנה שעברה הוא זרק יותר וקלע באחוזים טובים יותר.
זה עדיין לא אומר שביורוליג הוא יוכל לשמור על אחוזים דומים.
להצליח במכבי זה עניין של אופי ולא רק של אחוזים מהשדה או מספרים אחרים. לא בטוח שדאנקן יכול לעשות את המעבר, כי הוא לא נראה לי איזה מישהו עם אופי חזק מדי.
דווקא הוא נראה עם אופי מאד חזק. שחקנים שמגיעים לירושלים בדרך כלל משחקים פחות טוב מהקבוצות שהם מגיעים, זה מועדון מחורבן שהורס שחקנים לא אחת ראינו את זה כבר. דאנקן איכשהו הוא אי של יציבות בקבוצה מחורבנת, עם אופי מחורבן, כשמסביב כולם מקללים את כולם והישראלים הם שחקנים עם אופי מחורבן גם כן (לימונד וטפירו).
אי אפשר לדעת אם דאנקן מתאים ליורוליג או לא. זה הימור בדיוק כמו שפארגו היה, ופרקינס היה. מה שכן אפשר לדעת זה שיש לו כלים מסויימים (כמו הקליעה מבחוץ) שהם בהחלט ברמת יורוליג. ודווקא דאנקן (בניגוד לקלאתס לדעתי) עושה רושם של שחקן שאם מסביבו יהיו שחקנים יותר טובים (מה שיש בקבוצת יורוליג) הוא יכול להיות יותר טוב. כי הוא לא שחקן שצריך את הכדור ביד, הוא לא שחקן טיפש שעושה שטויות, הוא שחקן קבוצתי.
אז זה לא אומר שהוא אפילו שחקן יותר טוב מקלאתס, הוא בטח לא שחקן פחות טוב אבל אם מודדים מה שהם עשו בארץ. ובהחלט יש קייס לאנשים שחושבים שדאנקן יצליח יותר ביורוליג מאשר קלאתס כי אם רואים את הבנאדם משחק רואים שכן יש לו כלים שהוא יכול להביא לידי ביטוי ברמות האלה.
פאקינג אלכס טיוס הצליח ביורוליג לעשות מספרים סבירים השנה, והוא היה הזר השלישי בהיררכיה של הקבוצה באשדוד בשנה שעברה, אותה קבוצה שדאנקן שיחק בה.
יכול להיות שאתה צודק. די קשה לנחש את הדברים האלה מראש. מי חשב ששחקן שנדחק מעט הצידה ע"י מקל, פתאום יהיה אחד הגארדים הטובים ביורוליג. מי חשב שגבוה
נחמד שקולע משלוש ומרוויח 80K בעונה, פתאום יהפוך להיות אחד הגבוהים היקרים והמבוקשים ביבשת, עם קליעה אבסולוטית.
מצד שני, מי ידע שקלעי מוכשר בסה"כ כמו סימונס, יהיה פח אשפה שלא מתאים בכלל לרמה.
אני די בטוח שמכבי תביא העונה זר מהליגה, שיהיה זול ויאפשר לה להשקיע בזרים אחרים. זה סה"כ מהלך נכון.
בכל אופן, את כל המהלכים האלה, הייתי משאיר אחרי שנדע בוודאות שבלאט יהיה המאמן ואחרי שיהיה איזשהו כיוון לגבי השחקנים המובילים.