ת'רד הסקאוטינג החדש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול הסקאוטינג

הודעהעל ידי er79 » 25 מאי 2013, 01:29

LIAV10 כתב:
er79 כתב:
החציל האצטקי כתב:אני לא מבין מה אתה רוצה מדאנקן, באמא שלי. קלעי מעולה. פשוט יעיל בהרבה.

הוא שחקן חכם. מודע ליתרונות שלו ולחסרונות שלו ויודע לשחק אליהם. הוא לא אינסטנט סקורר כמו טלטוביץ' או בלו שיקלע בצרורות בדקות קצרות. הוא שחקן אחר.
דאנקן יסתובב, יחסום, יכנס, יצא, יקלע, ימסור. הוא אגרסיבי וחזק ברמות שלא אליהו ולא קלאתיס הדקיקים מתקרבים אליהם. הוא לא חייב כדור ביד כדי לעשות נזק.
הוא מאסיבי ברמה אחרת. 109 ק"ג, בהשוואה לקלאתיס ואליהו שנעים ביום טוב על ה98 וביום רע על 92.

מה יש למכבי בעמדה 4? אורך, כשרון, אתלטיות, אינסטנט-סקורינג, יכולת מסירה, הובלת כדור, משחק מעבר.
מה חסר למכבי בעמדה 4? מאסה, האסל, כוח, דיוק, יכולת קליעה משלוש, הגנה, ריבאונד, יכולת חסימה.

קלאתיס שחקן טוב וגם קלעי טוב. אבל הוא הרבה יותר דומה למה שיש, ופחות למה שחסר. דאנקן מסמן יותר V ולכן הוא טוב יותר לתפקיד- זה הכל.

בוא נתחיל מזה שחסימות אתה לא הולך לקבל ממנו, שכח מזה. אפילו קלאתיס חסם יותר ממנו העונה, וגם קטף יותר ריבאונדים. אתה רוצה האסל? יש לך את טיוס, הרבה יותר יעיל ממנו. השחקן שקולע שלשות יכול להיות זה שישלים אותו. למה צריך גם את דאנקן, גם את טיוס וגם את ג׳יימס באותה קבוצה, רבאק? אתה מדבר פה על מסירות, פוסט אפ... עשיתם מדאנקן וויצ׳יץ׳. חבר׳ה, אני מזכיר לכם למקרה שאתם מבולבלים, אנחנו מדברים כאן על ג׳וש דאנקן, לא על טים-כן? בואו נבחן איך הוא הולך להתמודד בסדרה נגד מכבי, נראה אם אני אחכים יותר או אתם.

לא הבנתי איך אתה קוטל כ״כ את דאנקן ואומר שהוא לא טים, וקלאת׳יס הוא כן טים?
באמת שלא הבנתי

קודם כל אני לא קוטל אותו. שנית, לא אמרתי שקלאתיס הוא טים. אני רק אומר שקלאתיס שחקן טוב יותר ממנו. זה הכל.
er79

הודעהעל ידי er79 » 25 מאי 2013, 01:32

NY boy כתב:
jol9 כתב:
NY boy כתב:
er79 כתב:להפך, במרבית הקטגוריות ידו של קלאתיס על העליונה, וזה הופך אותו לטוב יותר. דאנקן לא מרבה בזריקות מבחוץ באף אחת מהקבוצות ששיחק בהן, לא זכור לי שהוא ירה באשדוד כמו טלטוביץ׳, ועל כן אתה מדבר על אחוזים שהם אשליה אופטית. אין לי שום דבר נגד דאנקן, שחקן סביר לליגה, אבל כמו שאמרת, כל אחד ודעתו. לדעתי הוא לא טוב מקלאתס.

כשאתה תדבר על נתונים נכונים יהיה אפשר להתייחס לטענות, אבל הנתונים שלך פשוט לא נכונים. הוא לא צריך לזרוק כמו טלטוביץ. הוא כן זורק לא מעט לגבוה עם קליעה מבחוץ. בשנה שעברה הוא זרק 3 זריקות בממוצע למשחק מהשלוש (וקלע בכמעט 50%), השנה הוא זרק קצת יותר מ2 זריקות בממוצע למשחק (וקלע ב45%). אין שום בסיס לטיעונים המוזרים שלך כאילו אם היה זורק יותר האחוזים היו יורדים. שחקן שהאחוזים שלו יציבים מעל ה40% מהשלוש בכל הקריירה, ושזורק כמות לא קטנה של זריקות האחוזים שלו לא ירדו פלאים אם יתחיל לזרוק יותר.

כן האחוזים הטובים זה חלק מזה שהוא לא שכונה כנראה, הוא לא שוק. הוא לא זורק זריקות בלי קשר לכלום וסתם מפציץ מבחוץ. הוא שחקן יותר מגוון ואם אין לו קליעה טובה הוא יקח את השחקן פנימה כנראה, או חס וחלילה ימסור כנראה לשחקן שנמצא במצב זריקה יותר טוב. אבל אם 3 זריקות בממוצע למשחק וכמעט 50% מהשלוש בשנה שעברה (קבוצה שהגיעה לגמר), ו2 זריקות ו45% מהשלוש השנה זה לא זורק הרבה אז אין יותר מידי מה לדבר.

ודרך אגב אם הטענה שלך לגביי מספר הזריקות היו נכונות אז השנה הוא היה צריך לקלוע ביותר מ50% כי בשנה שעברה הוא זרק יותר וקלע באחוזים טובים יותר.

זה עדיין לא אומר שביורוליג הוא יוכל לשמור על אחוזים דומים.

להצליח במכבי זה עניין של אופי ולא רק של אחוזים מהשדה או מספרים אחרים. לא בטוח שדאנקן יכול לעשות את המעבר, כי הוא לא נראה לי איזה מישהו עם אופי חזק מדי.

דווקא הוא נראה עם אופי מאד חזק. שחקנים שמגיעים לירושלים בדרך כלל משחקים פחות טוב מהקבוצות שהם מגיעים, זה מועדון מחורבן שהורס שחקנים לא אחת ראינו את זה כבר. דאנקן איכשהו הוא אי של יציבות בקבוצה מחורבנת, עם אופי מחורבן, כשמסביב כולם מקללים את כולם והישראלים הם שחקנים עם אופי מחורבן גם כן (לימונד וטפירו).

אי אפשר לדעת אם דאנקן מתאים ליורוליג או לא. זה הימור בדיוק כמו שפארגו היה, ופרקינס היה. מה שכן אפשר לדעת זה שיש לו כלים מסויימים (כמו הקליעה מבחוץ) שהם בהחלט ברמת יורוליג. ודווקא דאנקן (בניגוד לקלאתס לדעתי) עושה רושם של שחקן שאם מסביבו יהיו שחקנים יותר טובים (מה שיש בקבוצת יורוליג) הוא יכול להיות יותר טוב. כי הוא לא שחקן שצריך את הכדור ביד, הוא לא שחקן טיפש שעושה שטויות, הוא שחקן קבוצתי.

אז זה לא אומר שהוא אפילו שחקן יותר טוב מקלאתס, הוא בטח לא שחקן פחות טוב אבל אם מודדים מה שהם עשו בארץ. ובהחלט יש קייס לאנשים שחושבים שדאנקן יצליח יותר ביורוליג מאשר קלאתס כי אם רואים את הבנאדם משחק רואים שכן יש לו כלים שהוא יכול להביא לידי ביטוי ברמות האלה.

פאקינג אלכס טיוס הצליח ביורוליג לעשות מספרים סבירים השנה, והוא היה הזר השלישי בהיררכיה של הקבוצה באשדוד בשנה שעברה, אותה קבוצה שדאנקן שיחק בה.

אז מה עם טיוס היה הזר השלישי של אשדוד? זה אומר שדאנקן בוודאות יצליח? אין פה חוקיות. גם טריי סימונס וג'ייסון וויליאמס היו פאקינג זרים בכירים בקבוצות שלהם לפני שהסריחו את הפרקט של נוקיה. כמה זרים ששיחקו טוב בליגה לפני מכבי הצליחו במכבי? אני יכול לספור אותם על כף יד אחת, אולי שתיים. זה לא הרבה.
er79

הודעהעל ידי jol9 » 25 מאי 2013, 11:39

NY boy כתב:
jol9 כתב:
NY boy כתב:
er79 כתב:להפך, במרבית הקטגוריות ידו של קלאתיס על העליונה, וזה הופך אותו לטוב יותר. דאנקן לא מרבה בזריקות מבחוץ באף אחת מהקבוצות ששיחק בהן, לא זכור לי שהוא ירה באשדוד כמו טלטוביץ׳, ועל כן אתה מדבר על אחוזים שהם אשליה אופטית. אין לי שום דבר נגד דאנקן, שחקן סביר לליגה, אבל כמו שאמרת, כל אחד ודעתו. לדעתי הוא לא טוב מקלאתס.

כשאתה תדבר על נתונים נכונים יהיה אפשר להתייחס לטענות, אבל הנתונים שלך פשוט לא נכונים. הוא לא צריך לזרוק כמו טלטוביץ. הוא כן זורק לא מעט לגבוה עם קליעה מבחוץ. בשנה שעברה הוא זרק 3 זריקות בממוצע למשחק מהשלוש (וקלע בכמעט 50%), השנה הוא זרק קצת יותר מ2 זריקות בממוצע למשחק (וקלע ב45%). אין שום בסיס לטיעונים המוזרים שלך כאילו אם היה זורק יותר האחוזים היו יורדים. שחקן שהאחוזים שלו יציבים מעל ה40% מהשלוש בכל הקריירה, ושזורק כמות לא קטנה של זריקות האחוזים שלו לא ירדו פלאים אם יתחיל לזרוק יותר.

כן האחוזים הטובים זה חלק מזה שהוא לא שכונה כנראה, הוא לא שוק. הוא לא זורק זריקות בלי קשר לכלום וסתם מפציץ מבחוץ. הוא שחקן יותר מגוון ואם אין לו קליעה טובה הוא יקח את השחקן פנימה כנראה, או חס וחלילה ימסור כנראה לשחקן שנמצא במצב זריקה יותר טוב. אבל אם 3 זריקות בממוצע למשחק וכמעט 50% מהשלוש בשנה שעברה (קבוצה שהגיעה לגמר), ו2 זריקות ו45% מהשלוש השנה זה לא זורק הרבה אז אין יותר מידי מה לדבר.

ודרך אגב אם הטענה שלך לגביי מספר הזריקות היו נכונות אז השנה הוא היה צריך לקלוע ביותר מ50% כי בשנה שעברה הוא זרק יותר וקלע באחוזים טובים יותר.

זה עדיין לא אומר שביורוליג הוא יוכל לשמור על אחוזים דומים.

להצליח במכבי זה עניין של אופי ולא רק של אחוזים מהשדה או מספרים אחרים. לא בטוח שדאנקן יכול לעשות את המעבר, כי הוא לא נראה לי איזה מישהו עם אופי חזק מדי.

דווקא הוא נראה עם אופי מאד חזק. שחקנים שמגיעים לירושלים בדרך כלל משחקים פחות טוב מהקבוצות שהם מגיעים, זה מועדון מחורבן שהורס שחקנים לא אחת ראינו את זה כבר. דאנקן איכשהו הוא אי של יציבות בקבוצה מחורבנת, עם אופי מחורבן, כשמסביב כולם מקללים את כולם והישראלים הם שחקנים עם אופי מחורבן גם כן (לימונד וטפירו).

אי אפשר לדעת אם דאנקן מתאים ליורוליג או לא. זה הימור בדיוק כמו שפארגו היה, ופרקינס היה. מה שכן אפשר לדעת זה שיש לו כלים מסויימים (כמו הקליעה מבחוץ) שהם בהחלט ברמת יורוליג. ודווקא דאנקן (בניגוד לקלאתס לדעתי) עושה רושם של שחקן שאם מסביבו יהיו שחקנים יותר טובים (מה שיש בקבוצת יורוליג) הוא יכול להיות יותר טוב. כי הוא לא שחקן שצריך את הכדור ביד, הוא לא שחקן טיפש שעושה שטויות, הוא שחקן קבוצתי.

אז זה לא אומר שהוא אפילו שחקן יותר טוב מקלאתס, הוא בטח לא שחקן פחות טוב אבל אם מודדים מה שהם עשו בארץ. ובהחלט יש קייס לאנשים שחושבים שדאנקן יצליח יותר ביורוליג מאשר קלאתס כי אם רואים את הבנאדם משחק רואים שכן יש לו כלים שהוא יכול להביא לידי ביטוי ברמות האלה.

פאקינג אלכס טיוס הצליח ביורוליג לעשות מספרים סבירים השנה, והוא היה הזר השלישי בהיררכיה של הקבוצה באשדוד בשנה שעברה, אותה קבוצה שדאנקן שיחק בה.

יכול להיות שאתה צודק. די קשה לנחש את הדברים האלה מראש. מי חשב ששחקן שנדחק מעט הצידה ע"י מקל, פתאום יהיה אחד הגארדים הטובים ביורוליג. מי חשב שגבוה
נחמד שקולע משלוש ומרוויח 80K בעונה, פתאום יהפוך להיות אחד הגבוהים היקרים והמבוקשים ביבשת, עם קליעה אבסולוטית.
מצד שני, מי ידע שקלעי מוכשר בסה"כ כמו סימונס, יהיה פח אשפה שלא מתאים בכלל לרמה.

אני די בטוח שמכבי תביא העונה זר מהליגה, שיהיה זול ויאפשר לה להשקיע בזרים אחרים. זה סה"כ מהלך נכון.
בכל אופן, את כל המהלכים האלה, הייתי משאיר אחרי שנדע בוודאות שבלאט יהיה המאמן ואחרי שיהיה איזשהו כיוון לגבי השחקנים המובילים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 25 מאי 2013, 20:20

NY boy כתב:הרבה דברים אפשר להגיד על דאנקן אבל לבקר את הקליעה שלו. דאנקן הוא ה4 קליעה הכי טוב שהיה בארץ מלבד דיוויד בלו. אין לו בכלל מתחרים בתחום הזה. בשנה שעברה הוא היה על 49% מהשלוש. השנה הוא על 44%. בעונה הראשונה שלו הכי גרועה הוא קלע ב41%. קלאתס לא עבר את ה40% מהשלוש מעולם בקריירה שלו נדמה לי (לפחות ב3-4 שנים אחורה). דאנקן לא ירד מה40% באף עונה שלו פה.

קלאתס שחקן מוכשר ומגוון, אבל קלעי יותר טוב??? באמת? נפלת על הראש או משהו. פלייאוף למשל דאנקן עומד על 73% מהשלוש. קלאתס על 18%.

קלאתס זורק יותר כי הוא משחק בקבוצה עם שחקנים שמוסרים הרבה יותר, שמשחקים הרבה יותר קבוצתי, לעומת ירושלים וחבורת האגואים שלהם. מקומות 2, 3 ו5 בטבלת האסיסטים הם של חיפה. קלאתס זוכה לראות את הכדור הרבה יותר פעמים.

וזה לפני שדיברנו על העונשין. דאנקן שחקן של 85% מהעונשין. לעומת קלאתס שקולע בפחות מ70%. ודאנקן זורק הרבה יותר מהעונשין כמובן.

:thumbup
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yellowaura » 27 מאי 2013, 09:29

http://sports.walla.co.il/?w=/151/2645456

למונט המילטון עם עונה טובה..הכי חשוב מוביל את בילבאו לרמות הגבוהות. שחקן שהגיע מלמטה.. מקבוצות קטנות. משחק כסנטר. לא אמור להיות יקר. לא הסנטר הכי אטרקטיבי שיש אבל מראה יעילות גם מול הקבוצות הגדולות של ספרד.
מתיישב מבחינתי עם הרעיון של סנטר לא יקר (אך איכותי עד כמה שאפשר) ולהשאיר כסף לגארדים איכותיים.

http://basketball.eurobasket.com/player ... sket/58513
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי rc4991 » 27 מאי 2013, 18:04

yellowaura כתב:http://sports.walla.co.il/?w=/151/2645456

למונט המילטון עם עונה טובה..הכי חשוב מוביל את בילבאו לרמות הגבוהות. שחקן שהגיע מלמטה.. מקבוצות קטנות. משחק כסנטר. לא אמור להיות יקר. לא הסנטר הכי אטרקטיבי שיש אבל מראה יעילות גם מול הקבוצות הגדולות של ספרד.
מתיישב מבחינתי עם הרעיון של סנטר לא יקר (אך איכותי עד כמה שאפשר) ולהשאיר כסף לגארדים איכותיים.

http://basketball.eurobasket.com/player ... sket/58513

המילטון שחקן טוב אבל אין לו משחק פוסט אפ ולכן אני מעדיף מישהו אחר,מה גם שבכלל לא בטוח שהוא יהיה זול כי יש לא מעט קבוצות שרוצות אותו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 27 מאי 2013, 18:06

מישהו מכיר אותו?ממליץ?
http://www.sportando.net/eng/stats/2477 ... n-diabate/
יש לו סטט' מרשימה (גם עבוא הליגה הצרפתית) והוא עשה קפיצה גדולה מהשנה שעברה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 29 מאי 2013, 18:20

אם הולכים על גארד יקר (עד כמה שפדרמן מסוגל ללכת) וגארד שני בעלות בינונית, מה אתם אומרים על ג'סטין דנטמון? (בעלות הבינונית)
כל קיץ אני רוצה אותו פה, שחקן מוכשר מאוד.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 29 מאי 2013, 18:44

LIAV10 כתב:אם הולכים על גארד יקר (עד כמה שפדרמן מסוגל ללכת) וגארד שני בעלות בינונית, מה אתם אומרים על ג'סטין דנטמון? (בעלות הבינונית)

משום מה השם הזה מוכר לי ונראה לי שהוא שיחק כבר בליגה
איפה הוא שיחק העונה?מה הסטט' שלו?יתרונות וחסרונות?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 29 מאי 2013, 18:45

מה נסגר השנה עם אי ג'יאליאן?כמה הוא מרוויח בסין?
זה שחקן שהייתי ממש שמח לראות במכבי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 29 מאי 2013, 18:49

rc4991 כתב:
LIAV10 כתב:אם הולכים על גארד יקר (עד כמה שפדרמן מסוגל ללכת) וגארד שני בעלות בינונית, מה אתם אומרים על ג'סטין דנטמון? (בעלות הבינונית)

ברח לי השם של הקבוצה שהוא שיחק, נראה לי עיר מהדרום, או שבעצם בצפון חחח, בלאקאאוט, בטוח לא מהמרכז.
נזכרתי, עפולה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 29 מאי 2013, 19:12

LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:

ברח לי השם של הקבוצה שהוא שיחק, נראה לי עיר מהדרום, או שבעצם בצפון חחח, בלאקאאוט, בטוח לא מהמרכז.
נזכרתי, עפולה.

ידעתי שאם הוא שיחק בליגה אז זה היה בעפולה
אני מתכוון לאיפה הוא שיחק בשנה האחרונה ובכלל בשנים האחרונות?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 29 מאי 2013, 19:17

rc4991 כתב:
LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:

נזכרתי, עפולה.

ידעתי שאם הוא שיחק בליגה אז זה היה בעפולה
אני מתכוון לאיפה הוא שיחק בשנה האחרונה ובכלל בשנים האחרונות?

NBA, די ליג, סין ואפילו עצירה במילאנו:
http://basketball.latinbasket.com/playe ... cibo/89616
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yellowaura » 30 מאי 2013, 10:35

ראיין טולסון- גארד. גראן קאנריה. גארד אמריקאי בן 28 193 ס"מ
השחקן הבולט בקבוצה שהדיחה את קאחה לבוראל.
http://basketball.eurobasket.com/player ... 014/116121
14.5 נק' בליגה הספרדית
הבעיה שלפני זה בליגה האיטלקית היה חלש יחסית. לא אתלטי במיוחד אבל מיומן בהתקפה.

לא חושב שיש לו ערך מוסף למכבי (היקמן טוב ממנו)...אבל יש לי הרגשה שזה סדר גודל של השמות שנראה במכבי
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי LIAV10 » 31 מאי 2013, 01:01

איך הרצג העונה? שווה להביא אותו לעמדה 4? (או שהוא רך מידי?)
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי שחף » 31 מאי 2013, 13:37

כן בטח, פדרמן ייקח שחקן מצסק''א
שחף

הודעהעל ידי Chen » 01 יוני 2013, 10:54

מה דעתכם על דאנסטון שהיה בחולון ובבני השרון? נותן עונה טובה באיטליה... אולי לא מה שאנחנו צריכים לעמדה 4, אבל יש לי הרגשה שהוא יגיע לקבוצת יורוליג כלשהי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי yellowaura » 02 יוני 2013, 19:43

Chen כתב:מה דעתכם על דאנסטון שהיה בחולון ובבני השרון? נותן עונה טובה באיטליה... אולי לא מה שאנחנו צריכים לעמדה 4, אבל יש לי הרגשה שהוא יגיע לקבוצת יורוליג כלשהי.

כבר הזכרתי אותו נדמה לי...

הוא עשה עונה מצויינת באיטליה הגיע לחצי גמר הליגה עם קבוצה קטנה, כמעט 15 נק' במעל 60 % מהשדה... אם לא היינו רואים אותו בעיניים הייתי אומר מציאה... ובכל זאת מדובר בשחקן נחמד לקבוצת יורוליג צרפתית או גרמנית.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 יוני 2013, 19:45

אם הנדריקס וטיוס טובים ליורוליג, אז גם הוא.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yellowaura » 02 יוני 2013, 19:57

פורוורד שהצטיין בליגה האיטלקית השנה במדי וירטוס רומא הוא גאני לאוואל
http://www.nbadraft.net/players/gani-lawal
http://www.youtube.com/watch?v=_LZyhVhfpSs
http://basketball.eurobasket.com/player ... oma/136413

13.4 נק', 8.4 ריב', 63 % מהשדה, 1.5 חס'
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, Google [Bot], Google Adsense [Bot] ו־19 אורחים