הישראלים לשנה הבאה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

הישראלים לשנה הבאה

הודעהעל ידי סילבר » 07 יוני 2013, 08:17

כבר חרשנו על ליאור אבל לא רק הוא מחזיק תעודת זהות ישראלית.
מי לדעתכם צריך להגיע? מי ראוי להישאר? האם 'ציביון' ישראלי נחוץ?

ישנה תמימות דעים לפיה הישראלים הטובים צריכים לשחק במכבי. לעושר דעתי, צריכים לשחק במכבי לא יותר מחמישה ישראלים מובילים.
הטובים המובילים היום הם מקל אוחיון אליהו
האחרים (מציין רק חלק מהשמות) בירידה תלולה או מהווים נעלם אחד גדול:
פניני דועך ולדעתי לא צריך לתפוס מקום מיותר.
לנדסברג מוכשר אך השאלה האם כדאי לתת לו צ'אנס לעונה 2 או להשאיל לקבוצת יורוליג
את רוט אני אוהב. הוא לוחם ורכז אמיתי. הייתי רוצה שישאר אבל.....בלאט מאמן ולא יתן לו דקות באובנון ליג
הלפרין בנסיגה משמעותית ביכולת. ישנם משחקים בהם הוא מרים את הראש. אולי בישראל, בבית, יפרח מחדש. אולי.
גייק כהן? היתרון שלו הוא בעובדה שהוא סימן שאלה ענק. אחד כזה יכול להיות גניבה או אכזבה לא קשה כי הציפיות לא ממנו אלא מהסימן שאלה, מהנעלם.
גרונפלד? אני מעריך את השחקן הזה. הוא מספר 3 מנוסה ולוחם. זה שדרוקר קבר אותו כי פחד להתעמת עם עוד פיגורות במגדל לא מוריד מערכו. אני חושב שהוא יכול לתת עונה טובה יותר מזו שהציג לנדסברג.
אני מתיחס גם לשגב. הילד מוכשר ולכן, כדי להתפתח הוא צריך לתפוס מרחק מבלאט ולחזור כשחקן לגיטימי.
הסגל הזול :
זהו הסגל הנוכחי. לדעתי: "50 גוונים של אפור" או "קבוצה לפיינל אפור"
המושקע :
להוסיף את מקאלב ולנגפורד לסגל הקיים.
סילבר

Re: הישראלים לשנה הבאה

הודעהעל ידי docariel » 07 יוני 2013, 09:29

אליהו,אוחיון,נעימי,לנדסברג,טיוס/פניני.
סמל אישי של המשתמש
docariel

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 יוני 2013, 09:42

ממש אין תמימות דעים בעניין הזה.
אין היום אף ישראלי שיכול להיות שחקן מוביל במכבי, אז בשביל מה לבזבז מיליונים על ישראלים? בשביל שנוכל להתהדר בכך שמשחקים אצלנו הישראלים הטובים ביותר?
את הכסף צריך להשקיע בזרים איכותייים, שיעשו את ההבדל גם בליגה וגם באירופה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 07 יוני 2013, 09:45

שאלה מהותית.
במציאות הנוכחית אני לא בטוח שהישראלים עושים את השינוי מקבוצה טובה למצויינת.

אליהו הוא הישראלי הטוב ביותר והנושא שלו כבר נטחן כאן.
לאנדסברג איכזב מאוד ואני לא חושב שהוא צריך להמשיך.
פניני דועך אבל לתפקיד של סמול מחליף הוא בסדר גמור.
טיוס יגיע.
אוחיון מספיק טוב להיות רכז מחליף וגם מקל. צריך לבחור אחד מהם.
הייתי שמח לראות את הלפרין כגארד מחליף.

סהכ חמישה ישראלים. לא יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי סילבר » 07 יוני 2013, 11:46

jol9 כתב:שאלה מהותית.

טיוס יגיע.

טיוס אליהו כבר שניים.
לי לא אכפת שאוחיון ומקל ביחד ולא אחד מהם. להבדיל מאוחיון שאין לו קליעה מספיק טובה לתפקד כמס' 2 אלא צריך לרכז, מקל יכול לחיות בשני התפקידים (אוחיון חייב להמשיך לשפר את הקליעה מבחוץ).
במקום פניני, הייתי מנסה את גרנפלד או גייק כהן שיהיו מעמסה תקציבית קטנה יותר עם סיכוי לכדורסל טוב יותר. מפניני אני מצפה לתשומת כדורסל הולכת וקטנה.
הסגל הזול :
המושקע :
סילבר

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 יוני 2013, 12:37

מקל לא יכול לשחק 2, ג'ייק כהן לא יכול לשחק 3 וגרנפלד לא יכול לשחק כדורסל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Asf » 07 יוני 2013, 13:15

אני מאמין שלנדסברג ימשיך בכל מקרה, במיוחד בגלל החוק שהחל מהעונה הבאה צריכים להיות בסגל 3 שחקנים ישראלים צעירים (לא זוכר את הגילאים הספציפיים).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי מקובי » 07 יוני 2013, 14:12

Asf כתב:אני מאמין שלנדסברג ימשיך בכל מקרה, במיוחד בגלל החוק שהחל מהעונה הבאה צריכים להיות בסגל 3 שחקנים ישראלים צעירים (לא זוכר את הגילאים הספציפיים).

2 עד גיל 32
1 עד גיל 25 (חוק לאנדסברג שבדיוק חגג 23...)

סילבן יישאר בוודאות לטעמי.
ליאור בסימן שאלה בגלל החוזה אבל אני מאמין ששני הצדדים יתפשרו בסופו של דבר.
לפניני יש חוזה מצד אחד אבל היכולת שלו לא באמת מצדיקה חוזה כזה מצד שני שגם זוכרים לו את התקרית.. ת'אמת אני לא יודע אם הוא ישאר (בעיקר בגלל התקרית)
אוחיון- בעיות עם קובאן. הוא הרע במיעוטו בינו לבין מקל הקומוניסט.
טיוס- להביא.
הלפרין\נעימי- להביא.
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 07 יוני 2013, 18:37

סילבר כתב:

טיוס יגיע.

טיוס אליהו כבר שניים.
לי לא אכפת שאוחיון ומקל ביחד ולא אחד מהם. להבדיל מאוחיון שאין לו קליעה מספיק טובה לתפקד כמס' 2 אלא צריך לרכז, מקל יכול לחיות בשני התפקידים (אוחיון חייב להמשיך לשפר את הקליעה מבחוץ).
במקום פניני, הייתי מנסה את גרנפלד או גייק כהן שיהיו מעמסה תקציבית קטנה יותר עם סיכוי לכדורסל טוב יותר. מפניני אני מצפה לתשומת כדורסל הולכת וקטנה.

אוחיון ומקל זה יכול להיות מעניין. אם כי שניהם לדעתי ידרכו אחד על השני... אני הייתי מעדיף שחקנים עם אוריינטציות שונות. יש לי תחושה שאולי יותם יכול להוציא מעצמו עוד כדורסל טוב.
הרי הוא בגיל האידיאלי... אולי השילוב של החזרה הביתה, של עבודה תחת בלאט ושל מעט פחות לחץ ומרכזיות בסגל, יוכלו להחזיר אותו ליכולת טובה.

אם כן, ליאור, טיוס, יוגב/מקל ויותם... גרונפלד זה לא שחקן לרמה של מכבי. אנחנו לא צריכים שחקנים ממעמקי הספסל של מגדל.
לפניני יש את היכולות שלו. אם לא השכר הדי מופרז שלו ופרשת הנאצי, הייתי שמח אם היה נשאר. בכל אופן, אין כ"כ אלטרנטיבות בעמדה 3. אולי ללכת עם שגב על כל הקופה,
כשברור שסמית' גם ככה משחק 30 דק'...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי סילבר » 09 יוני 2013, 14:42

jol9 כתב:
סילבר כתב:

טיוס יגיע.

טיוס אליהו כבר שניים.

אוחיון ומקל זה יכול להיות מעניין. אם כי שניהם לדעתי ידרכו אחד על השני... אני הייתי מעדיף שחקנים עם אוריינטציות שונות. יש לי תחושה שאולי יותם יכול להוציא מעצמו עוד כדורסל טוב.
הרי הוא בגיל האידיאלי... אולי השילוב של החזרה הביתה, של עבודה תחת בלאט ושל מעט פחות לחץ ומרכזיות בסגל, יוכלו להחזיר אותו ליכולת טובה.

אם כן, ליאור, טיוס, יוגב/מקל ויותם... גרונפלד זה לא שחקן לרמה של מכבי. אנחנו לא צריכים שחקנים ממעמקי הספסל של מגדל.
לפניני יש את היכולות שלו. אם לא השכר הדי מופרז שלו ופרשת הנאצי, הייתי שמח אם היה נשאר. בכל אופן, אין כ"כ אלטרנטיבות בעמדה 3. אולי ללכת עם שגב על כל הקופה,

לא יודע אם היום פניני טוב מגרונפלד כמחליף למחליף של סמית (שלא ישאר).
ביחס לאוחיון או מקל, הייתי לוקח את שניהם כי אני עדיין בדעה ששניהם בטופ פייב ישראלים וזאת למרות שהם באותה עמדה ואנחנו רוצים עוד רכז זר ברמה גבוהה.
הסגל הזול :
המושקע :
סילבר

הודעהעל ידי jol9 » 09 יוני 2013, 19:41

סילבר כתב:
jol9 כתב:
סילבר כתב:

טיוס יגיע.

טיוס אליהו כבר שניים.

לא יודע אם היום פניני טוב מגרונפלד כמחליף למחליף של סמית (שלא ישאר).
ביחס לאוחיון או מקל, הייתי לוקח את שניהם כי אני עדיין בדעה ששניהם בטופ פייב ישראלים וזאת למרות שהם באותה עמדה ואנחנו רוצים עוד רכז זר ברמה גבוהה.

לא חושב. לפניני יש אישיות ואופי והאוהדים אוהבים אותו. גרונפלד הוא סתם למל"מ... לא רואה אותו מתאים למכבי בכלל.
לגבי אוחיון ומקל - שוב, אם אתה מאייש את עמדת הרכז עם שניהם, אז יש בזה הגיון, אבל לשים את שניהם על הספסל, זה משהו שלא יצליח להערכתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 יוני 2013, 19:44

לא הבנתי. יש הגיון בלסגור את העמדה הכי חשובה על המגרש עם אוחיון ומקל?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 09 יוני 2013, 19:54

MTA2311 כתב:לא הבנתי. יש הגיון בלסגור את העמדה הכי חשובה על המגרש עם אוחיון ומקל?

חמוד אתה... :bigsmile3

הכוונה היא שיש הגיון כשבונים סגל של קבוצה כשאתה שם שני רכזים בשביל לסגור את עמדה 1. ברור לי שהם לא מספיק טובים בשביל לסחוב את העמדה הזאת ביורוליג,
ולכן אני רוצה רק אחד מהם, עם עדיפות לזה שיהיה זול יותר... או שבעצם, עם עדיפות לאוחיון. אין לי כוח לפרימדונות בסגל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yellowaura » 09 יוני 2013, 21:27

לדעתי לאנדסברג יהיה בשנת פריצה שנה הבאה. הוא הוכיח כמה תכונות טובות השנה. בעיקר משמעת שזה חשוב בקבוצה ברמה גבוהה.

הייתי משאיר את:

אוחיון, אליהו (בסביבות 600K שווה), טיוס, לאנדסברג, רוט (כפוינט גארד שלישי). לפניני יש אופי והוא עדיין קלע טוב לשלוש ושחקן חכם במידה והוא מקצץ בשכר אפשר להשאיר כפורוורד גיבוי שלישי כמו השנה.

לא רואה צורך במקל. א. הוא לא אוהב את מכבי ב. הוא פחות טוב מאוחיון (למרות שבצהבת הדשה של השכן תמיד יותר ירוק) ג. אין צורך במקל ואחיון ביחד

לגבי הלפרין... לדעתי עדיף שהיקמן יהיה גארד מחליף זר ויביאו עוד 2 גארדים זרים (כלומר 3 גארדים זרים)
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי אדגר פו » 09 יוני 2013, 21:31

yellowaura כתב:לדעתי לאנדסברג יהיה בשנת פריצה שנה הבאה. הוא הוכיח כמה תכונות טובות השנה. בעיקר משמעת שזה חשוב בקבוצה ברמה גבוהה.

הייתי משאיר את:

אוחיון, אליהו (בסביבות 600K שווה), טיוס, לאנדסברג, רוט (כפוינט גארד שלישי). לפניני יש אופי והוא עדיין קלע טוב לשלוש ושחקן חכם במידה והוא מקצץ בשכר אפשר להשאיר כפורוורד גיבוי שלישי כמו השנה.

לא רואה צורך במקל. א. הוא לא אוהב את מכבי ב. הוא פחות טוב מאוחיון (למרות שבצהבת הדשה של השכן תמיד יותר ירוק) ג. אין צורך במקל ואחיון ביחד

לגבי הלפרין... לדעתי עדיף שהיקמן יהיה גארד מחליף זר ויביאו עוד 2 גארדים זרים (כלומר 3 גארדים זרים)

מסכים עם הכול.

אבל לדעתי הסיפור של בלאט עם רוט ימנע הישארות שלו.

אני גם לא משוכנע שאליהו יסכים להפחתה משמעותית בשכר וגם אצלו יש עניין מסויים עם בלאט.

בסך הכול לא צריך לשנות יותר מדי דברים בגזרה הזאת , כעיקרון.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי jol9 » 09 יוני 2013, 21:33

yellowaura כתב:לדעתי לאנדסברג יהיה בשנת פריצה שנה הבאה. הוא הוכיח כמה תכונות טובות השנה. בעיקר משמעת שזה חשוב בקבוצה ברמה גבוהה.

הייתי משאיר את:

לא לא...
רוט לא נחוץ. לא צריך רכז שלישי. כנ"ל פניני אם הוא מיועד להיות סמול שלישי.
לאנדסברג לא הראה כלום לצערי. משמעת זה דבר ממש קל. הרבה יותר קשה להראות כשרון ויכולת (ויש לא, רק אולי לא בשביל מכבי).

היקמן לא יהיה שחקן ספסל זול. לא יודע איך הגעת לזה. למכבי יהיו 2 זרים בקו האחורי, 1 בעמדה 3, 1 בעמדה 4 ו-2 בעמדה 5. סה"כ 6 זרים.
אם היקמן נשאר, אז זה כאחד מהזרים בקו האחורי.

למכבי אין לוקסוס של יותר מ-10 שחקנים בסגל, אם כמובן רוצים שתהיה קבוצה טובה. אחרת אפשר גם להביא 14.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אדגר פו » 09 יוני 2013, 21:48

יוני, אני חושב שאתה מחסל את לאנדסברג מוקדם מדי, גם בלו לא הראה ניצוצות בעונה הראשונה . הייתי נותן לו צ'אנס גם בשנה הבאה, זה לא כזה ביג דיל, אפשר לחשוב איזה פתרונות חלופיים יש למכבי לשחקן צעיר בסגל.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי שחף » 09 יוני 2013, 21:53

איזה מבאס זה ההתעסקות הזאת בישראלים. מקל לעומת אוחיון, לאנדסברג לעומת ???, זה כמו לחפש גארד ברמה של היקמן שיחליף אותו
שחף

הודעהעל ידי misha » 09 יוני 2013, 21:58

לא צריך יותר מ-5 ישראלים בכירים. גם ככה בליגה יהיה את החוק של 2 שחקנים ישראלים מתחת לגיל 23 (אין ישראלים מובילים מתאימים למכבי בגיל הזה, ככה שהמקומות האלה ילכו לשחקני פוסטר) + 5 זרים שיהיה אפשר לשתף.
בהנחה שליאור יעזוב (סיכוי די סביר שזה יקרה כרגע), אוחיון, הלפריון, לנדסברג, פניני וטיוס אמורים להספיק. את הכסף הגדול (יחסית למכבי ::: ) עדיף להשקיע בזרים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 09 יוני 2013, 22:11

אדגר פו כתב:יוני, אני חושב שאתה מחסל את לאנדסברג מוקדם מדי, גם בלו לא הראה ניצוצות בעונה הראשונה . הייתי נותן לו צ'אנס גם בשנה הבאה, זה לא כזה ביג דיל, אפשר לחשוב איזה פתרונות חלופיים יש למכבי לשחקן צעיר בסגל.

יכול להיות. אני רק לא רוצה שהוא יהיה השחקן ה-11 או ה-12. או שייקבל הזדמנות אמיתית או שיילך להשתפשף בקבוצה אחרת.
ד"א בלו הוא דוגמא מצויינת לזה, ששחקן שהולך לסיבוב באירופה, יכול לחזור הרבה יותר טוב וממוקד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: גל גל ו־39 אורחים