er79 כתב:גם היקמן עשה עונה מוצלחת לפני מכבי, זה עושה אותו שווה מכבי? אגב, גם מדלי. ומה זה עונה מוצלחת? טייריס רייס, שאם היית שואל מישהו פה לפני שתקופת הצנע של הפדרמנים החלה אם הוא ראוי למכבי הוא היה צוחק עליך, עושה חיל בליגה הגרמנית הקיקיונית. זה מדד להצלחה? ואולי דווקא ג׳קסון עשה טעות מקצועית כשהלך לקבוצה הכי עשירה באירופה, שם סיכוייו להצליח פוחתים? הקונספט שאתה מדבר עליו אינו מדד להצלחה.
נכון היקמן גם עשה עונה טובה לפני. לפי דעתי הייתה לו עונה טובה גם השנה. גם למדלי הייתה עונה טובה לפני. מה זאת עונה טובה?? אני לא מתפלסף יותר מדי אני חושב שכולם יודעים מה זו עונה טובה ומה זו עונה לא טובה.
מכבי בד"כ מביאה שחקנים שהצליחו במסגרת שלהם (בד"כ מדובר בשילוב של סטטיסטיקות אישיות והישגים מסויימים בקבוצות שלהם. למשל פארגו זכה באליפות בארץ והיה עם סטטיסטיקה אישית טובה). המגמה של הבאת שחקנים שלא הצליחו אבל שיחקו בקבוצות גדולות היא חדשה יחסית ולא הוכיחה את עצמה עד כה (פפלוקאס, לוגן)
ג'קסון שונה מהם כי הוא יותר צעיר. אבל הסברתי מה הבעיה שלי איתו. 1. הוא יבוא מ"קבוצה גדולה" וזה כבר יקפיץ קצת את המחיר שלו 2. יחשב "ככוכב" וינסו לשווק לנו אותו ככזה. 3. יש לו בעיות אמיתיות שמנעו ממנו להצליח השנה בעיקר בקליעה (בעיה גדולה לגארד).
לגבי הקונספט שהצעתי... ברור שהוא לא מדד להצלחה. אני הזכרתי בעצמי שמות שלא הצליחו כמו מדלי. מצד שני זה עבד לא רע למכבי ברוב הפעמים (מקדונלד, האפמן, פארקר, וויצ'יץ', איידסון, פארגו, פרקינס...) ואתה לעולם לא יכול להגיע ל- 100% ואפילו לא ל- 80% שאתה מהמר. אבל לקבוצה כמו מכבי תמיד יהיו כמה הימורים ואני מעדיף להמר על שחקנים שנתנו שנה טובה בקבוצה טובה מאשר שחקנים שנתנו עונה לא טובה בקבוצת על.
סתם לדוגמה.
נניח אתה מאמן של הפועל ירושלים ונותנים לך 2 אופציות לרכש:
1. דונטה סמית' / סקוטי הופסון
או
2. פלאניניץ' / מדלי
2 הבחירות הן לגיטימיות. אני אישית הייתי לוקח את אופציה 1.
נכון באופציה 2 יש את הזנב לאריות אבל אישית אני מעדיף את הראש לשועלים.
ככה אני חושב שצריך לבחור שחקנים שהם על גדר הימור:
1. עדיף להתמקד על ליגות יחסית בכירות ( עדיפות ליורוליג, אדריאטית, ספרד, רוסיה, איטליה... אבל גם גרמניה ליגה חביבה)
2. שהקבוצה של השחקן תצליח יחסית באותה שנה (למשל וירטוס רומא הגיעה לסדרת הגמר באיטליה). אגב שנה שעבר לא רציתי את לאנדסברג מהסיבה הזו בדיוק
3. שהשחקן יהיה פקטור משמעותי בקבוצה המצליחה ( למשל LAWAL GANI הפורוורד הזר של וירטוס עם סטטיסטיקה טובה מאוד וכמה פרמטרים בולטים כמו 1.5 חס' מעל 13 נק' , מעל 8 ריב' ו 63 % מהשדה)
4. לבדוק התאמה לסגנון ולצרכים. בגלל זה למשל העדפתי להזכיר את GANI ולא את דטומה שנותן עונה מצויינת אבל הוא SF ולדעתי פחות טוב מסמית'.
5. בדיקת רקע קודמת
http://www.nbadraft.net/players/gani-lawalנראה טוב
6. לראות כמה משחקים בעיניים (משהו שכבר תלוי בצוות המקצועי)