felix_r כתב:yellowaura כתב:yzafrir כתב:לגבי האקט , בוודאות שהוא לא שלוש ואפילו לא קרוב לזה . הוא גם הרבה יותר רכז מאשר סקנד גארד , למרות שהוא משחק בשתי עמדות הגארד , אבל שלוש מעולם לא...
http://www.fiba.com/pages/eng/fe/12/oly ... ofile.htmlבנבחרת איטליה הוא משחק גם כסמול למרות שהעמדה הטבעית שלו היא סקנד. אין לו שליטה בכדור וראיית משחק טובים מספיק לעמדת הפוינט.
מבחינתי בין עמדת הסקנד לעמדת הסמול אין הרבה הבדל באירופה.
תפסיק כבר להציג כל מיני אתרים, שם רושמים הרבה שחקנים רק לפי הגובה.
תתחיל לראות משחקים, ואז תדע מי משחק באיזו עמדה.
פליקס זה כמו לדבר לקיר אתה לא באמת קורה את מה שיש לי לומר ולא מתייחס אל הדברים ויותר עסוק בירידות
אני לא מתייחס רק למה שהשחקנים משחקים כרגע בעמדה העיקרית (שהיא הרבה פעמים נובעת מאילוצים של שחקנים בעמדות אחרות. ככה למשל מוס שהוא סמול טבעי נשאר כסמול והקט שיכול לשחק בכמה עמדות הוסב לעמדות אחרות) אלא למה שלדעתי מתאים להם.
באירופה שחקן שמעל 196 ס"מ, יודע לשמור לשמור על -3 עמדות הגארדים ולהוביל כדור יכול לשחק כסמול.בנ.ב.א יש לך הבדל אמיתי בין סמולים לסקנד כי יש לך עומק אמיתי בעמדה של הסמולים האמיתיים:
לברון ג'יימס, דוראנט, דנג, כרמלו אנתוני, נוביצקי, באטום, לנארד, גלינארי...
באירופה כמה סמול פורוורדים אמיתיים טובים יש לך ? ?
אגב גובה זה מאפיין מאוד חשוב לסמול פורוורד ולא סתם האתרים רושמים את השחקנים לפי גובה. בנ.ב.א שחקנים של כ- 2.03 מ' +- מנותבים לסמולים. אצלנו אין מספיק שחקנים כאלה.
בו תאמר לי פליקס מה ההגדרה שלך ל "גארד גבוה" לעומת "סמול פורוורד" ? תראה שבאירופה אין הבדל בגלל שאין לך הרבה סמולים טבעיים.
ההגדרה בויקיפדיה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Small_forwardלדעתי הגדרה מדוייקת לסמול קלאסי בנ.ב.א.
1. גובה בין 1.98M-2.08M
2. גיוון
3.מהמובילים בנק'
4. מקום 3 בריב' אחרי עמדות הסנטר והסמול פורוורד
5. חדירות לסל וסחיטת עבירות
6. יכולת הגנתית לשמור על כמה עמדות בזכות אתלטיות
באירופה ההגדרה נכונה רק שאין לך מספיק שחקנים טובים בגובה של 2.03 (גובה ממוצע של סמולים בנ.ב.א) עם יכולות כאלה אז רוב הסמולים הם 1.96M-2.00M.
הנקודה שלי היא שבאירופה כל שחקן כמו האקט, סימון, פרננדז שהם מעל 197 ס"מ ולא פוינט גארדים אין הבדל אמיתי בין עמדות הסקנד גארד לסמול. לכן הוויכוחים האלה מיותרים לגמרי.