אשכול המלפפונים המדכא - קאמבק של סופו?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים המדכא

הודעהעל ידי misha » 01 יולי 2013, 11:43

סופו על סף סיכום לשנתיים לפי ספורט5: http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 45333.html
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי felix_r » 01 יולי 2013, 11:46

misha כתב:סופו על סף סיכום לשנתיים לפי ספורט5: http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 45333.html

אם הוא בא, חייבים:

1) רכז טוב
2) 4 שקולע מבחוץ
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אדגר פו » 01 יולי 2013, 11:48

קלאתיס אולי יהיה 4 שקולע, רכז אולי שאראס. השאלה מי ירכז כששארס יתפוס את הצד מעייפות.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי גל מקל » 01 יולי 2013, 11:49

שמשון הגיבור כתב:שכחו ממקל, סיכם בדאלאס ל-3 שנים

אם זה סופי ונכון, אז זה יום יפה למחלקת הנוער של מכבי ת"א בכדורסל שהביאה 2 שחקנים אלופים לנ.ב.א. (כספי,מקל), ועוד אחד לדראפט (הלפרין) ,וגם חסר מזל שפיספס בגלל שביתה (קטש).
מוכיחה פעם נוספת שהיא אחד מחממות הכדורסל האיכותיות באירופה וה"אקדמיה" האמיתי בישראל עם כל הכבוד לפיקציה בווינגיט.

בכלל כנראה שאלופת הנוער 2005, הייתה קבוצת הנוער האיכותית בהיסטוריה של ישראל...חח.

לגבי המאמנים בארבעת השנים האחרונות שכל אחד יחליט בעצמו איזה יום זה בשבילם.
נערך לאחרונה על ידי גל מקל בתאריך 01 יולי 2013, 11:51, נערך פעם אחת בסך הכל.
גל מקל

הודעהעל ידי גל מקל » 01 יולי 2013, 11:50

misha כתב:סופו על סף סיכום לשנתיים לפי ספורט5: http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 45333.html

הלוואי, הודאה מכובדת בטעות.

מקווה מאד שיתממש.
גל מקל

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 01 יולי 2013, 12:09

yzafrir כתב:חביב , על מה אתה מדבר בכלל ? חוכמה בדיעבד זה הטפשות הכי גדולה !!
מה זאת אומרת אם מכבי הייתה מחתימה את ביינס במקום שרמאנדיני ? בתחילת העונה מי שמע על ביינס בכלל ? אם היו מחתימים אותו בתחילת העונה היו שוחטים את ההנהלה . באמצע העונה אחרי שגרגמל שוחרר ביינס בכלל לא רצה להגיע ורצה רק ל NBA....
אותו דבר לגבי בובי בראון , מי האמין שהוא יפרוץ ככה אחרי העונה בפולין ? סיינה הימרה עליו והרוויחה בדיוק כמו שמכבי הימרה על שחקן ששיחק בליגה ולקח ממנה אליפות והצליחה בגדול....דווקא כהימור , ללכת על שחקן כמו לוגאן או מדלי בתחילת העונה היה יותר הגיוני מללכת על ביינס ובראון . בגלל זה קוראים לזה הימור כי אי אפשר לדעת מה תקבל בסוף , אבל לבוא היום ולהגיד שמכבי עשתה טעות והייתה צריכה להחתים את בראון וביינס ולא את מדלי ולוגאן זו חוכמה בדיעבד או במילים אחרות טיפשות

להבין ששחקן הוא לא באמת הימור אלא פוטנציאל לפריצה זו בדיוק החוכמה ובשביל זה יש מחלקת סקואטינג. קרה לא אחת שקבוצה מסויימת החליטה ללכת על שחקן זול יותר ופחות מוכר מסיבות מקצועיות ולא בגלל תקציב (וזה קרה גם במכבי) וזה הצליח. אנשי מקצוע כן אמורים לראות איזה שחקן יכול לפרוץ גם אם הוא נחשב ל"הימור".
כנ"ל אם שחקנים יותר מוכחים שיש סביבם סמיני שאלה. מכבי בקיץ האחרון למשל, לא קרצה אפילו לכיוון של פרוביץ' ופרקינס, כנראה שבלאט ידע מה הוא עושה.

חוץ מזה, מאז שבאלט במכבי תראה כמה פעמים מכבי הצליחה עם זרים שבאו לכאן עבור פחות מ400K (או מה שנקרא כאן "הימורים") וכמה פעמים היא הצליחה עם זרים שעלו 500K ומעלה - היכן היו אחוזי הצלחה גובים?

yzafrir כתב: אבל אני זוכר שדיברו עליו שנה הבאה יותר כגארד מחליף ולא כשחקן מפתח...בכל מקרה היום הוא כבר לא רלוונטי גם כי הוא לא צעיר כבר (חצה את ה-30) וגם כי הוא לא חזר ליכולת לפני הפציעה . אני ממש לא מבין מה הבעיה שלך ? ..

אני חושב שהדברים האילו די מחזקים את מה שאני אומר.
פתאום מי שחשב על פרקינס כאופציה למכבי לעונה הנוכחית נזכר לציין שהוא עבר פציעה רצינית והוא לא חזר לעצמו. כידוע, הפציעה שלו היתה בכלל לפני יותר משנתיים ורק עכשיו היא פתאום מתחילה להפריע.
אני מזכיר לכולם שבקיץ ללא מעט אנשים הפציעה שלו לא עשתה יותר מדי רושם ואפילו לפני הקיץ לכמה אנשים זה לא היה כ"כ אכפת. היו שטענו כבר בתקופה שלו בקאנט שהוא "מוכן להיות רכז ראשון ביורוליג" , היו כאלו שחששו שהוא יתבלט יותר מדי בקאנטו בכדי שחלילה "לא יתאהבו בו" ויחטפו אותו למכבי והיו אפילו כאלו שמיד אחרי הפציעה שלו הפכו עצמם לרופאים מוסמכים וטענו שתוך 4-5 חודשים הוא מחלים וחוזר לכדרר בנוקיה. היום הם כבר חושבים שהוא "חתול בשק" ומזכירים שוב ושוב את הפציעה.

בשביל להבין שהוא היה חתול בשק כבר בקיץ, לא צריכים להיות מומחים גדולים מדי לכדורסל וסקאוטינג וזו גם ממש לא חוכמה בדיעבד. הטיפשות כאן היתה דוקא להאמין שהוא כן יחזור לעצמו.
המקרה של פרקינס הוא דוגמא מצויינת לשחקן כאילו "מוכח", שהיו לגביו המון סימני שאלה שפשוט לא שמו אליהם לב כי כנראה היה נוכח. יש לו מעט שחקנים "מוכחים" נוספים שמסביבם לא מעט סימני שאלה ונורות אזהרה מהבהבות.
ניתן להתבונן בהם ולהבין שיש סיכון וניתן גם לטאטא אותן מתחת לשטיח וכאמור, המקרה של פרקיס הוא דוגמא מצויינת לכך (גם פרוביץ' וגם שרמדיני הם דוגמא מצויינת).

אותו הדבר עובד הפוך. לא כל שחקן שלא מכירים אותו טוב ושמחירו אינו גבוה הוא בהכרח הימור.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 01 יולי 2013, 12:33

חביב , אני עדיין לא מבין את התגובות שלך . אתה מנסה כאילו להגיד "אמרתי לכם " ?? יש לי רק מילה אחת לומר על זה "פאתט" !!!
את מי מעניין עכשיו פרקינס ? באופן עקרוני בתקציב של מכבי כל שחקן שמגיע סוחב איתו סימני שאלה . הבעיה היא רק למצוא את זה שיש לו הכי פחות סימני שאלה או שלמכבי יש את היכולת להפוך אותם לסימני קריאה !!
כשפארגו הגיע הוא לא היה סימן שאלה ? כשסופו הגיע הוא לא היה סימן שאלה ?פרקינס לפני הפציעה היה כבר שחקן מוכח וסיום העונה שלו בקאנטו הראה סימנים של חזרה מהפציעה והיה טוב .
אתה שוכח את זה שהוא היה כמעט שנה בלי כדורסל ובכל זאת חזר לא רע . בנוסף הייתה לו אחר כך עוד פציעה קטנה שעיקבה אותו עוד קצת ובגלל זה הוא לא המשיך בקאנטו . אבל הפציעות האלו לא מנעו ממנו לחתום באלופת אירופה למשחקי הליגה היוונית , אומנם הוא לא שיחק אבל הם עדיין חשבו שהוא מסוגל לתרום משהו ...
בכל מקרה פרקינס כבר לא ילד והוא לא רלוונטי יותר .
אם אתה כלכך טוב בלזהות מי חתול בשק ומי לא אז למה שלא תעזור לנו למצוא שחקנים לעונה הבאה ? ככה לפחות תוכל שנה הבאה לבוא שוב ולבקש ליטופים לאגו ...
ואגב , כל שחקן שלא מכירים והוא לא יקר הוא בהכרח הימור . זה הרעיון של הימור בעצם , לקחת מישהו לא מוכר ולראות לאן הוא יתפתח , לפעמים זה עובד ולפעמים לא....

לנושא אחר . סופו יכול להיות משלים מצויין לג'יימס משתי סיבות :
1 . מבחינה פיזית וסגנון משחק הוא בדיוק מה שחסר לנו וג'יימס לא יכול לספק .
2. אחרי העונה של ג'יימס יהיה לא הוגן להפוך אותו לשחקן של 10-15 דק' וזה גם יפגע בתפוקה שלו כך שעם סופו שמשחק 15 דק' למשחק (מה שמספיק לו לתת את התפוקה שלו ) ג'יימס עדיין יקבל את הדקות המשמעותיות ויוכל להמשיך את העונה האחרונה .

אגב , גם ג'וואי זה אותו סיפור פחות או יותר רק שהוא מסוגל לשחק קצת יותר דקות מסופו....
מי משניהם עדיף ? זה שיסכים לחתום !!

משהו שהפריע לי מאוד בכתבה זה שכתבו שזה או שאראס או רייס , אבל לא שניהם .
הייתי רוצה את שאראס בקבוצה אבל לצד רכז זר נוסף ולא כרכז מוביל . במקרה שזה או הוא או רייס , אני מעדיף את רייס...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 01 יולי 2013, 12:52

yzafrir כתב:חביב , אני עדיין לא מבין את התגובות שלך . אתה מנסה כאילו להגיד "אמרתי לכם " ?? יש לי רק מילה אחת לומר על זה "פאתט" !!!
את מי מעניין עכשיו פרקינס ?

שוב, אתה לוקח את זה למקום הלא נכון. פרקינס זו סתם דוגמא. ממש לא קטע של "אמרתי לכם", אלא הרבה יותר הנושא שהמליכו שחקן והזילו עליו ריר כאשר התעלמו לחלוטין מנורת אזהרה מאוד בולטת. עכשיו כשכולם חכמים בדיעבד פתאום שמים לב לאותה נורת אזהרה שכבר שנתיים היא דולקת. הדבר שקול לתלמיד שניגש למבחן שהוא לא למד אליו, מקווה מאוד שהציון שלו יהיה מעולה, אך כאשר הוא מגלה שהוא נכשל הוא נזכר לתרץ את הכשלון בכך שהוא לא למד.
אם יש סימני שאלה אז הם צריכים לבלוט לאורך כל הדרך ולא רק אחרי שהם באמת מתממשים. כמו כן, יש הבדל די גדול בין סימני שאלה לבין נורות אזהרה. אני מניח שאתה יודע מה הוא הבדל.

yzafrir כתב:כשפארגו הגיע הוא לא היה סימן שאלה ? כשסופו הגיע הוא לא היה סימן שאלה ?

פארגו היתה החתמה מושכלת. לא היו באירופה גארדים עם כזו יכולת אתלטית ושליטה בכדור ולכן הפריצה שלו היתה דבר די צפוי. מכבי הביאה את פארגו שהוא כבר היה שחקן טוב, רק פחות מנוסה. בפועל, לא היה כאן הימור ואם הוא היה, הוא בכלל לא היה גדול.
סופו היה הימור יותר גדול ובגלל זה הוא גם פחות הצליח. מה שכן, מכבי התכוננה לקלוט את סופו היטב ויצרה עבורו את התנאים להצלחה תוך התחשבות במגבלות שלו.

שוב, יש הבדל בין שחקנים שהיו לגביהן כמה סימני שאלה לבין שחקנים שחקנים שמעליהם דלקו נורות אזהרה. יש הבדל עצום בין פארגו וסופו של לפני שתי עונות לבין פרקינס של אחרי פציעה.

yzafrir כתב:פרקינס לפני הפציעה היה כבר שחקן מוכח וסיום העונה שלו בקאנטו הראה סימנים של חזרה מהפציעה והיה טוב .
אתה שוכח את זה שהוא היה כמעט שנה בלי כדורסל ובכל זאת חזר לא רע . בנוסף הייתה לו אחר כך עוד פציעה קטנה שעיקבה אותו עוד קצת ובגלל זה הוא לא המשיך בקאנטו . אבל הפציעות האלו לא מנעו ממנו לחתום באלופת אירופה למשחקי הליגה היוונית , אומנם הוא לא שיחק אבל הם עדיין חשבו שהוא מסוגל לתרום משהו ...
בכל מקרה פרקינס כבר לא ילד והוא לא רלוונטי יותר .

כל הדברים באמת לא רלוונטים.
שחקן שעובר פציעה כזו חמורה יחשב הימור פרוע כל עוד הוא לא נותן עונה אחת מלאה בה הוא מראה שהוא חזר לעצמו.
הנסיון ליפות את המציאות במקרה של פרקינס נובע פשוט בגלל שאוהבים אותו. אותו הדבר קרה כאן עם פאפאלוקאס כאשר באמת האמינו כאן שאם יתנו לו יותר דקות אז הוא יהפוך לשחקן טוב.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

Re: אשכול המלפפונים המדכא - קאמבק של סופו?

הודעהעל ידי yzafrir » 01 יולי 2013, 14:19

תסלח לי אבל אני פשוט לא מבין את התגובות שלך...אתה פשוט מביא כל מיני טענות מהעבר ומנסה להפוך אותם לרלוונטיות היום . למי איכפת מפרקינס , פאפלוקאס או כל שחקן עבר אחר ?
פארגו לא היה הימור ? נו באמת....שחקן שהגיע אחרי עונה אחת באירופה (ועוד בישראל ) ישר מהמכללות לא היה הימור...תכף תגיד לי שגם שייר לא היה הימור , אחרי הכל אלוף המכללות , או ברנדון ג'נניגס ברומא גם לא היה הימור , הרי היה ברור שהוא כשרון ענק...

עזוב , זה ויכוח מיותר , בו נתרכז בשמות שמוזכרים היום וננסה לגלות מי חתול בשק ומי שחקן פח , נשמח לשמוע את דעתך...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 01 יולי 2013, 14:45

yzafrir כתב:תסלח לי אבל אני פשוט לא מבין את התגובות שלך...אתה פשוט מביא כל מיני טענות מהעבר ומנסה להפוך אותם לרלוונטיות היום . למי איכפת מפרקינס , פאפלוקאס או כל שחקן עבר אחר ?

ושוב, זה רק מחזק את טעונתיי. שחקנים שממש עד לא מזמן הורכזו כמוכחים הופכים תוך פחות משנה ל"לא רלוונטים".
האם שחקן שנעלם כ"כ מהר הוא באמת מוכח?

yzafrir כתב:תסלח לי אבל אני פשוט לא מבין את התגובות שלך...אתה פשוט מביא כל מיני טענות מהעבר ומנסה להפוך אותם לרלוונטיות היום . למי איכפת מפרקינס , פאפלוקאס או כל שחקן עבר אחר ?
פארגו לא היה הימור ? נו באמת....שחקן שהגיע אחרי עונה אחת באירופה (ועוד בישראל ) ישר מהמכללות לא היה הימור...תכף תגיד לי שגם שייר לא היה הימור , אחרי הכל אלוף המכללות .

אכן... פארגו שייר ופרקינס של אחרי הפציעה הם בדיוק אותו סוג של שחקנים בעל בדיוק אותם סיכויי הצלחה.... כנראה שבאמת קראת את מה שכתבתי קודם...
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 01 יולי 2013, 15:13

גל מקל כתב:

אם זה סופי ונכון, אז זה יום יפה למחלקת הנוער של מכבי ת"א בכדורסל שהביאה 2 שחקנים אלופים לנ.ב.א. (כספי,מקל), ועוד אחד לדראפט (הלפרין) ,וגם חסר מזל שפיספס בגלל שביתה (קטש).
מוכיחה פעם נוספת שהיא אחד מחממות הכדורסל האיכותיות באירופה וה"אקדמיה" האמיתי בישראל עם כל הכבוד לפיקציה בווינגיט.

בכלל כנראה שאלופת הנוער 2005, הייתה קבוצת הנוער האיכותית בהיסטוריה של ישראל...חח.

אתה יודע מה היה הסגל המלא שלהם?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 יולי 2013, 15:57

אני מקווה שבלאט רוצה אותו, אחרת זה יהיה רע מאוד לכל הצדדים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי גל מקל » 01 יולי 2013, 18:12

LIAV10 כתב:
גל מקל כתב:

לא זוכר את כולם, היו עמרי כספי, גל מקל , ודניאל גור-אריה. המאמן היה קנטי.
גל מקל

הודעהעל ידי felix_r » 01 יולי 2013, 18:25

גל מקל כתב:
LIAV10 כתב:
גל מקל כתב:

לדעתי היו גם רייס וסקוורר
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי גל מקל » 01 יולי 2013, 18:33

felix_r כתב:
גל מקל כתב:
LIAV10 כתב:
גל מקל כתב:

לדעתי היו גם רייס וסקוורר

הם בטוח לא, צעירים מדי, היה איזה יוני אחד שאני מנסה להיזכר בו, והמוח כבר לא עובד משהו.
גל מקל

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 יולי 2013, 18:35

יוני ניר?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yellowaura » 01 יולי 2013, 19:35

http://www.sportando.net/eng/europe/spa ... llace.html

לא יודע אם כבר כתבו אבל הסיפור של ברצלונה ושאראס נגמר.

מה שמשאיר רק את מכבי ופאו.

מאוד מטרידה אותי העובדה שאין שחקן בכיר (1M נטו+) שכרגע מועמד לקבוצה.

סופו עולה 800 K נטו שזה פחות מאליהו (הרבה פחות בברוטו)
רייס עולה 600K-700K
שאראס כ- 400K-500K
איפה השחקנים הבכירים יחסית ?
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

Re: כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

הודעהעל ידי jol9 » 01 יולי 2013, 19:37

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:מדהים, שחקן שרק עד לפני כמה חודשים הוכרז כאן כ"שחקן מוכח", הוכנס ללא מעט מסגלי פנטזיה והיה חלום רטוב של כמה וכמה כותבים כאן, הופך פתאום ל"חתול בשק" ומועמד לקבוצה ישראלית.
דוקא השחקן שכונה "חתול בשק" ונאמר עליו שלא יפתיע אם היה נוחת בקבוצה ישראלית עד לפני כמה חודשים, סגר עונה טובה ביורוליג ואף צפוי להתחיל עונה שניה ברציפות במפעל.

sic transit gloria mundi

פרקינס לפני הפציעה היה שחקן נהדר. טוב בהרבה מהיקמן.
אחרי הפציעה הוא כבר לא חזר לעצמו, ואין שום טעם לרקוד על הדם שלו.

לרקוד על הדם? חלילה וחס. זה לא אני זה שקבעת שפרקינס היה אחד מן "האופציות המובילות" בקיץ האחרון וכיום הוא מוזכר כמועמד לקבוצה ישראלית. גם לא הייתי זה שקבע שהיקמן הוא "חתול בשק" ש"לא היה מפתיע אף אחד אם היה נוחת בקבוצה ישראלית". מה שבאמת באמת מדהים זה לא רק שהמציאות התהפכה לחלוטין אלא בעיקר המהירות המדהימה שהכל קרה.
חוץ מזה, ספק אם באמת פרקינס באמת היה טוב יותר מהיקמן, אבל זה לא העניין.

בינינו, אם היו מחתימים כאן בקיץ את פרקינס במקום לוגן או היקמן, אז החתמה כזו היתה מקבלת הרבה יותר מחמאות או לפחות פחות היסטריות והכפשות כמו שהיקמן ולוגן קיבלו.

תשמע, אפשר לספר סיפורים על היקמן. בפועל מדובר בשחקן מאוד בינוני, שנתן אמנם עונה די טובה, בטח ביחס למחירו, אבל הוא היה הסמל של הקבוצה העלובה שראינו העונה -
אפור, בינוני, בעל אינטלגנציית משחק נמוכה וחסר ברק.

פרקינס הוא באמת כבר לא רלוונטי ואין מה לדבר עליו או לגחך על הקריירה שלו, או על מה שקרה לו אחרי הפציעה. אחרי הכל מדובר בשחקן שנתן את הנשמה לקבוצה
ונפצע במדיה אחרי שנתן עונה מצויינת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 01 יולי 2013, 19:52

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:מדהים, שחקן שרק עד לפני כמה חודשים הוכרז כאן כ"שחקן מוכח", הוכנס ללא מעט מסגלי פנטזיה והיה חלום רטוב של כמה וכמה כותבים כאן, הופך פתאום ל"חתול בשק" ומועמד לקבוצה ישראלית.
דוקא השחקן שכונה "חתול בשק" ונאמר עליו שלא יפתיע אם היה נוחת בקבוצה ישראלית עד לפני כמה חודשים, סגר עונה טובה ביורוליג ואף צפוי להתחיל עונה שניה ברציפות במפעל.

sic transit gloria mundi

פרקינס לפני הפציעה היה שחקן נהדר. טוב בהרבה מהיקמן.
אחרי הפציעה הוא כבר לא חזר לעצמו, ואין שום טעם לרקוד על הדם שלו.

לרקוד על הדם? חלילה וחס. זה לא אני זה שקבעת שפרקינס היה אחד מן "האופציות המובילות" בקיץ האחרון וכיום הוא מוזכר כמועמד לקבוצה ישראלית. גם לא הייתי זה שקבע שהיקמן הוא "חתול בשק" ש"לא היה מפתיע אף אחד אם היה נוחת בקבוצה ישראלית". מה שבאמת באמת מדהים זה לא רק שהמציאות התהפכה לחלוטין אלא בעיקר המהירות המדהימה שהכל קרה.
חוץ מזה, ספק אם באמת פרקינס באמת היה טוב יותר מהיקמן, אבל זה לא העניין.

בינינו, אם היו מחתימים כאן בקיץ את פרקינס במקום לוגן או היקמן, אז החתמה כזו היתה מקבלת הרבה יותר מחמאות או לפחות פחות היסטריות והכפשות כמו שהיקמן ולוגן קיבלו.

תשמע, אפשר לספר סיפורים על היקמן. בפועל מדובר בשחקן מאוד בינוני, שנתן אמנם עונה די טובה, בטח ביחס למחירו, אבל הוא היה הסמל של הקבוצה העלובה שראינו העונה -
אפור, בינוני, בעל אינטלגנציית משחק נמוכה וחסר ברק.

ואת כל הדברים הללו ניתן לומר גם על פרקינס והם אפילו יהיו מדויקים יותר ולמרות שבעיניי היקמן הוא טוב מפרקינס האפרורי והמוגבל (וטוב בהרבה מפרקינס של העונה הראשונה במכבי), זו ממש לא הנקודה.

הנקודה שרציתי להבהיר היא שישנם הרבה שחקנים שנחשבים ל"מוכחים", אך תוך זמן קצר הופכים ל"לא רלוונטים" או "חתולים בשק". פרקינס הוא רק דוגמא אחת. בקיץ האחרון היו גם את פרוביץ' וגם את באטיסט שזכו להרבה מחמאות וזכו לתואר "שחקן מוכח" ואז נעלמו. בד בבד, ישנם הרבה שחקנים שלא סופרים אותם ומתגלים כשחקנים טובים מאוד.
זה שהיקמן ופרקינס החליפו מקומות זו רק דוגמא אחת, ג'יימס ופרוביץ' זו עוד דוגמא וניתן למצוא עוד דוגמאות כאלו כל עונה.

מה שחשוב זה להבין מי באמת מוכח ומי סתם שם גדול שלא באמת עתיד להצליח. כנ"ל במקרים ההפוכים - לא כל שחקן שלא יודעים מי הוא שחקן לא טוב (גם אם הוא לא שיחק בארץ). זה כל מה שרציתי להבהיר.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 01 יולי 2013, 20:09

חביב אורנג'ד כתב:
אדגר פו כתב:לא יודע, בעיניי זה קצת קטנוני לבדוק מה קורה לסגלים שאנשים רושמים בפנטזיות שלהם , הם יכולים ליפול בדיוק כמו שמכבי נופלת עם הזרים שלה

זה ממש לא קטע של ליפול עם סגלי פנטזיה. זה יותר הקטע שהרבה שחקנים מוערכים/מוכחים, נעלמים מאוד מהר בעוד שלא מעט שחקנים שלא סופרים אותם כן פורצים ומצליחים בדיוק באותה מהירות.
המסקנה היא או ששחקנים "מוכחים" הם לא באמת כאלו גדולים (בדיוק כמו ששחקנים שהם לא "מוכחים " הם לא כאלו רעים) או שפשוט לא יודעים כאן איך להעריך שחקנים ומחלקים תארים כמו "מוכח" ו"חתול בשק" בלי הרבה מחשבה לפני.

אדגר פו כתב:
חוץ מזה, זה ששחקן מצליח בעונה X לעשות דברים נחמדים לא מעיד בהכרח שהוא איזה ביג שוט. אלו דברים שבודקים לאורך זמן, גם בעונות שבהן הוא משחק במקומות אחרים.

נכון. ספר את זה לכל המעירצים של פלניניץ' ומאריץ'.

אני לא ממש מבין...
אתה לוקח כמה דוגמאות (ויש מן הסתם עוד דוגמאות) וקובע מתוך זה איזשהי עובדה לא ברורה...

האם היקמן הצליח העונה יותר מדיאמנטידיס, מספאנוליס, מנבארו, מפארמר, מארויו, מתאודוסיץ', מיול או מקארול? הרי כל אחד מהם הוא שחקן מוכח, ועדיין שחקן פי אלף יותר
טוב מהיקמן שהיה חתול בשק. ולמה שלא תזכיר את כל החתולים בשק שכשלו כשלון עצום העונה ביורוליג בכלל ובמכבי בפרט?

אין כאן חוקים. יש שחקנים שמצליחים בגדול (כמו מוריס ופארגו), יש כאלה שנותנים עונות סבירות כמו היקמן ויש כאלה שכושלים בגדול כמו תומאס ומדלי. יש גם דרגות ביניים כמובן.
אבל אין חוקים, ולא משנה כמה פעמים תשים את פרקינס ואת היקמן באותו משפט או תשווה בין פרוביץ' לג'יימס. זה סתם שתי דוגמאות שמתנגנות לך יפה על התאוריה אבל לא יותר מזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], Jack55 ו־25 אורחים