אשכול המלפפונים החדש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים החדש :(

הודעהעל ידי חנו'ש » 14 יולי 2013, 00:06

CYellow7 כתב:
חנו'ש כתב:
בנימין נעמן כתב:ואז היה לך כאן ארויו ו11 עבדים. היינו בסרט הזה כבר.

או ספאנוליס ו-11 עבדים.... ;)

להשוואת את חבורת הנגרים, חוטבי העצים ושואבי המים שהיו עם ארויו(ויהיו אם מכבי תביא שחקן ב3 מיליון דולר) לשחקנים הטובים שיש באולי'..נו באמת
מה גם שספאנוליס כ"כוכב" של הקבוצה וכשחקן, הרבה יותר מתאים וטוב מארויו.

לא דיברתי על השחקנים עצמם אלא על הרעיון הספציפי שאינו בהכרח רע רק בגלל שבאותה עונה של ארויו נכשלנו.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי CYellow7 » 14 יולי 2013, 00:10

כן רק שברור לנו שהכסף על שחקן כזה יבוא על חשבון עמדות אחרות. נראה פה סופרסטאר ואיתו 4 זרים שביחד לא עוברים את מיליון הדולר.
הנה כבר עכשיו עושים חישובים מה להביא - זר לעמדה 4 או סווינגמן זר. וכפי שידוע לי, שום "שם גדול" לא הגיע, וגם לא יגיע.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי yellowaura » 14 יולי 2013, 00:13

CYellow7 כתב:
חנו'ש כתב:
בנימין נעמן כתב:ואז היה לך כאן ארויו ו11 עבדים. היינו בסרט הזה כבר.

או ספאנוליס ו-11 עבדים.... ;)

להשוואת את חבורת הנגרים, חוטבי העצים ושואבי המים שהיו עם ארויו(ויהיו אם מכבי תביא שחקן ב3 מיליון דולר) לשחקנים הטובים שיש באולי'..נו באמת
מה גם שספאנוליס כ"כוכב" של הקבוצה וכשחקן, הרבה יותר מתאים וטוב מארויו.

צודק שאי אפשר להשוות בין מכבי של אז לאול'

פרינטזיס, פפאניקולאו, אי סי לואו, היינץ ואטיץ' שחקנים טובים פי מיליון מהזבל שהיה בימים של אפי (ג'ייסון וייליאמס, סימונס, חג'ג) וגם יקרים יותר

וכמובן שספאנוליס שחקן אדיר ומוכח בהרבה מארויו.

אני כן חושב שמכבי צריכה ויכולה להביא שחקן ברמת העיקרון של 2 מיליון דולר ועוד 2 שחקנים בסדר גודל של 800K והשאר בסדר גודל של 400K-500K.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי toja27 » 14 יולי 2013, 00:17

CYellow7 כתב:כן רק שברור לנו שהכסף על שחקן כזה יבוא על חשבון עמדות אחרות. נראה פה סופרסטאר ואיתו 4 זרים שביחד לא עוברים את מיליון הדולר.
הנה כבר עכשיו עושים חישובים מה להביא - זר לעמדה 4 או סווינגמן זר. וכפי שידוע לי, שום "שם גדול" לא הגיע, וגם לא יגיע.

כן, כי קיינר מדלי, סמית, שון ג'יימס, רייס,היקמן וסופו כולם במשכורת בינונית וגם עם העובדה הזאת אני לא מצדיק בהכרח את זה שלא יבוא לכאן סטאר.
ברור שמה שאני אומר זה כרעיון כללי כי לפעמים יש אילוצים כמו למשל סמית וג'יימס שהוכיחו את עצמם ורוצים אותם לעתיד, למרות שלכאורה זה חורג מהקונספט. אני מדבר כגישה ככלית שלדעתי היא יותר נכונה ממה שיש עכשיו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי בנימין נעמן » 14 יולי 2013, 00:37

לדעתי לקבוצה כזאת שהיא מן הסתם די תלותית בשחקן הזה של הM2 יש הרבה פחות סיכוי להצליח לתפקד כשהוא לא בכושר וזו בעיה
סמל אישי של המשתמש
בנימין נעמן

הודעהעל ידי חנו'ש » 14 יולי 2013, 00:38

CYellow7 כתב:כן רק שברור לנו שהכסף על שחקן כזה יבוא על חשבון עמדות אחרות. נראה פה סופרסטאר ואיתו 4 זרים שביחד לא עוברים את מיליון הדולר.

אתה יודע שזה לא הולך ככה בהכרח במכבי.
אפילו בעונת ארויו זכור לי שהביאו בנוסף את הזר ההוא מהליגה הסינית שקיבל פנס בעין עוד באימונים ולא שיחק כמעט דקה עד שפיני זרק אותו - הוא עלה בסביבות המיליון דולר אאל"ט (לא זוכרת את שמו... :oops )
בנוסף היה גם את מרכוס בראון שלא היה ממש זול.

כמובן שברור שהיום תקציב השחקנים נמוך יותר מאז, אבל לפי איך שאני רואה את זה, מכבי נוהגת לשים סכומים גם גדולים על מי שלדעתה שווה את זה.
גם אם זה יגרום לחריגה מהתקציב, יש לה איזה מד עלות מול תועלת שרירותי שההנהלה מחליטה לגביה בדרך כלשהי (ואלוהים יודע איך הם מחליטים את זה...)

כלומר, היה להם כסף לשים על פארגו כי לטעמם הוא שווה את המיליון וחצי או יותר בנוסף לחוזים שכבר חתמו עם סמית' והשדרוגים שידעו שג'יימס והיקמן והאחרים יקבלו (אולי גם את הכסף שתיכננו על סופו שמו אז בצד).
אבל כמובן שהגבול היה מסוים ומה שצסקא הציעה לו עבר את הגבול ובזה הם כבר לא רצו להתחרות, ואז החליטו שהשחקנים האחרים ברשימה לא נכנסו לתוך מד העלות מול תועלת שלהם, מלבד רייס, שהוא כמובל קיבל שליש ואולי פחות ממה שחשבו על להציע לפארגו.
האם הכסף הזה שלא נתנו לפארגו הלך לעמדות אחרות?? לא ממש.
כך שזה ממש לא עובד ככה במכבי.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי חנו'ש » 14 יולי 2013, 00:39

בנימין נעמן כתב:לדעתי לקבוצה כזאת שהיא מן הסתם די תלותית בשחקן הזה של הM2 יש הרבה פחות סיכוי להצליח לתפקד כשהוא לא בכושר וזו בעיה

כי הדרך של הסגלים הארוכים והבינוניים עבדה לנו נהדר עד כה.... :nono
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי בנימין נעמן » 14 יולי 2013, 00:44

חנו'ש כתב:
בנימין נעמן כתב:לדעתי לקבוצה כזאת שהיא מן הסתם די תלותית בשחקן הזה של הM2 יש הרבה פחות סיכוי להצליח לתפקד כשהוא לא בכושר וזו בעיה

כי הדרך של הסגלים הארוכים והבינוניים עבדה לנו נהדר עד כה.... :nono

לא כל סגל שמתבסס על מספר שחקנים סבירים ולא על כוכב אחד הוא ארוך ובינוני.
מה גם שבמכבי אם מביאים כוכב אז דופקים ממש את שאר העמדות.
לדעתי סגל עם שחקן סביר בכל עמדה והמשכיות יהיה יותר טוב ויציב מסגל המבוסס על סופרסטאר
סמל אישי של המשתמש
בנימין נעמן

הודעהעל ידי yzafrir » 14 יולי 2013, 06:18

הבעיה בעונה של ארויו הייתה שהוא ובראון הוחתמו בפאניקה אחרי שההנהלה הבינה שהסגל שאפי בנה הוא לא אטרקטיבי בעליל , ולכן החתימו שחקן שהוא שם גדול ועוד שחקן שהיה שם גדול רק כדי להרגיע את הקהל אבל בכלל לא חשבו אם הוא מתאים לסגל .
לפי טענת פדרמן את פארגו רצו להחתים כבר בלונדון , כלומר את השחקן היקר באמת חשבו להחתים ראשון וכשהכל השתבש (כרגיל) התחילו להחתים את הזולים קודם כדי לא לצאת קרחים מכאן ומכאן .
אני בכלל חושב שאם פאגו כן היה מוחתם אז לא היו מחדשים את החוזה של היקמן ובלאט עדיין היה מעדיף שחקן כמו רייס על היקמן .
כרגיל , הכוונות היו טובות אבל הביצוע אפס .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 14 יולי 2013, 07:29

toja27 כתב:דרך אגב בהקשר הזה, הייתי בונה את הקבוצה שלי בסגנון שונה ממה שמכבי בונים. מכבי כרגע מחתימים את הזרים כשכולם במחיר בינוני. אני הייתי פועל בצורה שונה.
הייתי מחתים זר אחד במחיר גבוה( 2 מיליון +/-) זר אחד במחיר בינוני וכל שאר הזרים במחיר נמוך. כשאת רב השחקנים במשכורות הנמוכה הייתי מנסה להביא מהליגה המקומית. אני חושב שכמעט כל שנה יש לנו כאן כמה שחקנים שיכולים לתת תפוקה יפה ביחס לשכר שהם מרוויחים.

אני מסכים אבל רק בתנאי שבו יש סבלנות. גם בעונת ארויו היו שחקנים טובים בקבוצה, אבל בהנהלת מכבי מיהרו לפרק את כל הקבוצה (כולל ארויו) ולבנות מחדש.
סה"כ אפשר תוך שני קיצים לבנות את הסגל המסייע המתאים סביב הכוכב המדובר.

אבל נכון לעכשיו זה מציאות מדומה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 15 יולי 2013, 20:43

הערב לפני שנה,בערב ט' באב,התבשרנו על החתמתו של לוגאן
סתם נזכרתי בזה...
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 15 יולי 2013, 20:48

rc4991 כתב:הערב לפני שנה,בערב ט' באב,התבשרנו על החתמתו של לוגאן
סתם נזכרתי בזה...

ובגלל זה לא מחתימים שחקנים בט' באב :laugh2
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 15 יולי 2013, 21:16

משתמש (לא מוכר) מאינטרבאסקט: ירושלים קרובה להחתים את אליהו על חוזה של 570k לעונה אחת.
er79

הודעהעל ידי CYellow7 » 15 יולי 2013, 21:20

שיהיה לו בהצלחה. אם הוא מעדיף ללכת לשחק ביורוקאפ בשביל תוספת של 100 אלף דולרים(ואני בספק אם אלה הסכומים), ולעזוב את המועדון שהוא הקפטן שלו - שילך.
מצטער מאוד, אליהו לא שווה לא מיליון דולר, לא 800 אלף דולר וגם לא 600 אלף דולר. אם הוא לא מסוגל להבין את זה ואז שיעשה דווקא ויהנה לו במגדל.
בקטע הזה אני מאחורי ההנהלה. אליהו שווה עד 500 אלף דולר למכבי.
נערך לאחרונה על ידי CYellow7 בתאריך 15 יולי 2013, 21:21, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי roy1000 » 15 יולי 2013, 21:20

er79 כתב:משתמש (לא מוכר) מאינטרבאסקט: ירושלים קרובה להחתים את אליהו על חוזה של 570k לעונה אחת.

לא מפתיע אותי. התחושה שלי שאליהו כבר סגור בירושלים והם רק מחכים לאחרי תשעה באב להודיע. בלי קשר לחסרונות של אליהו, אני לא דמיינתי שיבוא היום והישראלי הכי טוב באירופה ישחק בישראל, ולא במכבי. דבר כזה לא היה ב- 40 השנים האחרונות.
roy1000

הודעהעל ידי er79 » 15 יולי 2013, 21:25

אם הוא היה הישראלי הכי טוב באירופה, הוא לא היה מתפשר על לשחק בקבוצת יורוקאפ ישראלית, ולבטח שהיה מקבל הצעות יותר ראויות באירופה. זה רק מוכיח שנתת לו יותר מדי כבוד עם התואר ״הישראלי הכי טוב באירופה״.
er79

הודעהעל ידי CYellow7 » 15 יולי 2013, 21:27

מעניין איפה ה"הצעות מרחבי אירופה" שמקורביו קשקשו בתקשורת?
הוא טיפס על עץ גבוה מידי שהוא לא מסוגל לרדת ממנו.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 15 יולי 2013, 21:55

יש כאן איזו מגמה לחשוב שאולימפיאקוס תיכננה מראש את הקונספט שבו יש לה כוכב אחד גדול לצד שחקנים פחות טובים - זה ממש לא מה שקרה בפועל, מה גם שזה גם לא בדיוק הקונספט של אולימפיאקוס, נוכח העובדה שלצידו של ספאנוליס כן משחקים כמה שחקנים טובים מאוד וגם התקציב הנוכחי שלה הוא די גדול.

בכל אופן, ספאנוליס הובא לאולימפיאקוס בעונה בה היה לה את אחד התקציבים הגדולים ביבשת וסגל רחב מאוד; ספאנוליס שיחק לצדם של שחקנים כמו בורוסיס, תאודושיץ', נסטורביץ', ארצג וכמובן, תיאו פאפאלוקאס. רק לאחר שהחלה ירידה משמעותית בתקציב ואולימפיאקוס נאלצה לקצץ ולשחרר שחקנים, נוצר מצב בו ספאנוליס נשאר הכוכב היחיד לצדם של שחקנים פחות מוכרים.
מעניין לראות שדוקא בקיץ בו אולימפיאקוס גם קיצצה בתקציב, גם עשתה מהפכה משמעותית בסגל והחליפה 9 שחקנים וגם נפרדה מוטרנים ותיקים מנוסים ומוכחים, היא רק השתפרה ואפילו באופן מאוד משמעותי.
כמו כן, צריכים לזכור שספאנוליס הוא שחקן מקומי עבור אולימפיאקוס וזו גם כנראה הסיבה שהוא נשאר שם ולא בחר לשחק במקום אחר.

בקיצור, הדוגמא של ספאנוליס ואולימפיאקוס היא ממש לא מקרה מדגים לתאוריה שמנסים לפתח כאן.

עוד נקודה חשובה שלא זוכה כאן להתיחסות היא שאם מכבי תציע לשחקן מסויים (בפרט אם מדובר בשחקן מוכר באירופה ולא מישהו מהNBA) סכום של 2 מליון דולר או יותר, סביר מאוד שלקבוצות כמו צסקא, ברצלונה, ריאל ואולי גם מישהי מהתורכיות, גם יהיה עניין בו ולא תהיה להן כל בעיה להציע יותר. מצב כזה יכול לגרום למכבי לנסות ולהתחרות בהצעה של אותה קבוצה אשר תחשוק באותו שחקן ומצב כזה די נידון לכשלון (דבר דומה כבר קרה מספר פעמים בשנים האחרונות ולאחרונה גם עם פארגו). גם אם אותו מהלך לא יכשל ואכן מכבי תצליח לפתוח את הכיס עמוק יותר ויותר, אז במקרה כזה אנו צפויים להגיע למצב בו מכבי תאלץ לשפוך סכום גבוה בהרבה מזה שהיא תיכננה מראש להקצות עבור שחקן שכזה ואז זה יבוא ע"ח שחקנים בעמדות אחרות וישבש לחלוטין את בניית הקבוצה.

אני כן בעד שיבנו סגל קצר יותר עם דגש תציבי ובעיקר מקצועי על השחקנים המובילים, אבל כל התאוריה של הבאת כוכב בסכום גבוה כשלצידו שחקנים פחות מוכרים הוא לא ישים במיוחד וגם לא זכה להצלחה מסחררת כאשר הוא נוסה כאן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 15 יולי 2013, 22:11

חביב אורנג'ד כתב:יש כאן איזו מגמה לחשוב שאולימפיאקוס תיכננה מראש את הקונספט שבו יש לה כוכב אחד גדול לצד שחקנים פחות טובים - זה ממש לא מה שקרה בפועל, מה גם שזה גם לא בדיוק הקונספט של אולימפיאקוס, נוכח העובדה שלצידו של ספאנוליס כן משחקים כמה שחקנים טובים מאוד וגם התקציב הנוכחי שלה הוא די גדול.

בכל אופן, ספאנוליס הובא לאולימפיאקוס בעונה בה היה לה את אחד התקציבים הגדולים ביבשת וסגל רחב מאוד; ספאנוליס שיחק לצדם של שחקנים כמו בורוסיס, תאודושיץ', נסטורביץ', ארצג וכמובן, תיאו פאפאלוקאס. רק לאחר שהחלה ירידה משמעותית בתקציב ואולימפיאקוס נאלצה לקצץ ולשחרר שחקנים, נוצר מצב בו ספאנוליס נשאר הכוכב היחיד לצדם של שחקנים פחות מוכרים.
מעניין לראות שדוקא בקיץ בו אולימפיאקוס גם קיצצה בתקציב, גם עשתה מהפכה משמעותית בסגל והחליפה 9 שחקנים וגם נפרדה מוטרנים ותיקים מנוסים ומוכחים, היא רק השתפרה ואפילו באופן מאוד משמעותי.
כמו כן, צריכים לזכור שספאנוליס הוא שחקן מקומי עבור אולימפיאקוס וזו גם כנראה הסיבה שהוא נשאר שם ולא בחר לשחק במקום אחר.

בקיצור, הדוגמא של ספאנוליס ואולימפיאקוס היא ממש לא מקרה מדגים לתאוריה שמנסים לפתח כאן.

עוד נקודה חשובה שלא זוכה כאן להתיחסות היא שאם מכבי תציע לשחקן מסויים (בפרט אם מדובר בשחקן מוכר באירופה ולא מישהו מהNBA) סכום של 2 מליון דולר או יותר, סביר מאוד שלקבוצות כמו צסקא, ברצלונה, ריאל ואולי גם מישהי מהתורכיות, גם יהיה עניין בו ולא תהיה להן כל בעיה להציע יותר. מצב כזה יכול לגרום למכבי לנסות ולהתחרות בהצעה של אותה קבוצה אשר תחשוק באותו שחקן ומצב כזה די נידון לכשלון (דבר דומה כבר קרה מספר פעמים בשנים האחרונות ולאחרונה גם עם פארגו). גם אם אותו מהלך לא יכשל ואכן מכבי תצליח לפתוח את הכיס עמוק יותר ויותר, אז במקרה כזה אנו צפויים להגיע למצב בו מכבי תאלץ לשפוך סכום גבוה בהרבה מזה שהיא תיכננה מראש להקצות עבור שחקן שכזה ואז זה יבוא ע"ח שחקנים בעמדות אחרות וישבש לחלוטין את בניית הקבוצה.

אני כן בעד שיבנו סגל קצר יותר עם דגש תציבי ובעיקר מקצועי על השחקנים המובילים, אבל כל התאוריה של הבאת כוכב בסכום גבוה כשלצידו שחקנים פחות מוכרים הוא לא ישים במיוחד וגם לא זכה להצלחה מסחררת כאשר הוא נוסה כאן.

כתבתי כבר בפוסט אחר ששיטה זו זקוקה לסבלנות.
פארמר נניח הוא כוכב מהסוג המתאים לבנות סביבו קבוצה. העניין הוא לא להרים ידיים אחרי עונה, אלא להתמיד וללטש בכל פעם את הסגל עוד קצת ועוד קצת.

זאת שיטת בנייה אחת מני רבות. משום מה הנהלת מכבי הנוכחית לא מנסה ללכת על שיטות אחרות, וכל הזמן בונה את הקבוצה באותו הסגנון הקלוקל וחסר המעוף...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 15 יולי 2013, 22:17

er79 כתב:אם הוא היה הישראלי הכי טוב באירופה, הוא לא היה מתפשר על לשחק בקבוצת יורוקאפ ישראלית, ולבטח שהיה מקבל הצעות יותר ראויות באירופה. זה רק מוכיח שנתת לו יותר מדי כבוד עם התואר ״הישראלי הכי טוב באירופה״.

אז מי יותר טוב ממנו? הלפרין? פניני? אוחיון? אליהו הוא הישראלי הכי טוב באירופה ובפער גדול.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־11 אורחים