אשכול המלפפונים הפוסט טראומטי - אליהו יצטרף?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים הפוסט טראומטי - אינגלס והלפרין ילבשו צהו

הודעהעל ידי jol9 » 22 יולי 2013, 23:24

בואו נעשה קצת סדר...
אחרי שעזב את יוון, עם יכולת לא הכי משכנעת, אבל גם כמה משחקים טובים מאוד, יותם נתן עונה די טובה ברוסיה. הוא לא נעלם לחצי שנה, אלא היה טוב רוב העונה, למעט
חלק מסויים מהעונה שלדעתי נמשך חודש-חודש וחצי. אח"כ יותם שוב העלה את הרמה ובסה"כ גם הוא וגם הקבוצה שלו נתנו עונה טובה בכל המסגרות, במיוחד יותם היה טוב בחצי
גמר היורוקאפ.

מכאן, משהו קרה לו. היכולת שלו בנבחרת היתה מבישה, ומבחינתי הנבחרת זה המדד המייצג. הוא תמיד היה מצויין בנבחרת, ופתאום הוא נראה מבוהל ומפוחד, כאילו הוא לוקח
דקות משחק יקרות מנבארו ומספאנוליס.
העונה בגרמניה היתה המשך ישיר לקמפיין הנבחרת העלוב.

מה המסקנה מכאן? יכול להיות שהוא נמצא בירידה תלולה, ושאולי הוא באמת לא ראוי ליותר מלעלות מהספסל של הגליל, כמו שטוען התנין, ויכול להיות שהוא בנסיגה מנטלית קשה שמשפיעה
מאוד על הכדורסל שלו, ושהחזרה הביתה תהפוך עבורו את הסיפור ותחזיר לו את החדווה ואת הכיף לעלות למגרש.

דבר אחד בטוח והוא שאם יותם כן מצליח להביא לידי ביטוי את הדברים שהוא טוב בהם, אנחנו נרוויח אחלה גארד מהספסל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 22 יולי 2013, 23:25

התנין כתב:מה שהלפרין היה לפני שנתיים ומעלה לא רלוונטי לשום דבר. כיום הוא שחקן פח וכישלון גדול בפני עצמו ואין לו מקום אפילו בהפועל ירושלים.

איזה תגובה מוגזמת
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי felix_r » 22 יולי 2013, 23:28

אני רק רוצה להזכיר לכל המזלזלים ברוט, שבפעם האחרונה שרוט שיחק נגד הלפרין, רוט הניף צלחת והלפרין מירר בבכי על הספסל.
לא שזה קובע משהו לגבי יכולתם נכון להיום, סתם כדי להזכיר.

אני גם רוצה להזכיר, שרק לפני שנה רוט סיים את העונה כמוסר המצטיין בליגה. תרומתו המזערית העונה במכבי היא תוצאה של מיעוט הדקות אשר קיבל. באותם המקרים המעטים שהוא כן קיבל דקות משחק, כמעט בכולם רוט היה בסדר גמור.

בעיקרון אני די מסכים עם מה שחנו"ש כתבה. לפי יכולתו של הלפרין בשלוש השנים האחרונות, בכלל לא בטוח, שבמצבו הנוכחי הוא יכול לתרום יותר מרוט. מגמת הירידה ביכולתו של הלפרין בשנים האחרונות מדאיגה מאוד כל אוהד מכבי שעקב אחריו בעונות האלה.

אם זאת, עדיין כולנו נשמח להתבדות אם הלפרין פתאום יחזור לעצמו. מה הסיכוי שזה כן יקרה? אז נכון, החזרה הביתה אמורה להשפיע לטובה. מצד שני, כפי שלמדנו העונה, השחקנים הישראלים לא מקבלים הרבה קרדיט אצל בלאט, ועפים ישר לספסל אחרי טעות אחת או שתים. ברור שיחס כזה לא יגרום להלפרין לצבור בטחון עצמי שכל כך חסר לו.

לפני שאסיים, אני רוצה להתייחס לנקודה נוספת, שעד כמה שהבנתי לא הוזכרה כאן, וזה עניין הישראלי בחמישייה. כפי שכולם יודעים, מכבי נוהגת לשחק לפחות עם ישראלי אחד בחמישייה הפותחת. בשנים האחרונות אלו היו אוחיון או אליהו, או שניהם, שפתחו בחמישיית מכבי. הפעם בכלל לא בטוח, ששני השחקנים האלה ממשיכים במכבי. יכול להיות שאליהו לא יחתום ושאוחיון ישחק בקובאן, ואז הלפרין ימצא את עצמו פתאום שחקן חמישייה ולא הגארד הרביעי כפי שהרוב פה מצפה. מה אז?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 22 יולי 2013, 23:29

toja27 כתב:לי אין שום שנאה להלפרין(ולדעתי כל הסיפור של השנאה כלפיו פשוט אידיוטי), לי רק מפריע דבר אחד והוא שנעימי הוא שחקן פנוי ועושה רושם שהוא בכלל לא נספר. לי יש הרגשה שהוא לא נספר בגלל שקוראים לו נעימי והלפרין מועדף על פניו בגלל שקוראים לו הלפרין. אני מניח שלכל אחד יש את הדעה שלו על מי מבין השניים עדיף, אבל אני בטוח שגם מי שמעדיף את הלפרין לא חושב שהוא עולה עליו בהרבה כשחקן ובכל זאת, נעימי בכלל לא נספר. אני באופן אישי חושב שנעימי שחקן מוכשר יותר מהלפרין ויש לו כדורסל הרבה יותר סוחף מהלפרין שלדעתי המשחק שלו משעמם ובלי ברק.

א - נעימי לא זול בכלל. יותר יקר מהחוזה הנוכחי של הלפרין
ב - הוא לא נתן עונה מבריקה מדי ברוסיה, וגם הוא נעלם לאיזה חצי עונה
ג - נעימי כשרוני מאוד, אבל לא רואה ממטר ולא ממש שחקן קבוצתי טוב. ליד ששחקנים כמו היקמן וכנראה רייס, יהיה נחמד אם בקו האחורי יהיו שחקנים שחושבים על
הסקור של אחרים, לפני שהם חושבים על הסקור של עצמם
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 22 יולי 2013, 23:38

toja27 כתב:
התנין כתב:מה שהלפרין היה לפני שנתיים ומעלה לא רלוונטי לשום דבר. כיום הוא שחקן פח וכישלון גדול בפני עצמו ואין לו מקום אפילו בהפועל ירושלים.

איזה תגובה מוגזמת

מוגזמת? אני עוד מקל איתו. פשוט שחקן פח, כבר שנה וחצי לא משחק כדורסל. העונה שלו ברוסיה התחילה טוב, אבל לאחר חצי עונה הוא נעלם לחלוטין ולא סתם הם לא רצו שימשיך שם. בבאיירן בעצמם מעידים שיש לו בעיה בנושא של שמירה על הגוף, וחוסר היכולת שלו להתמודד עם גארדים אתלטים. באמת שעדיף את רוט על פניו. גם אם שניהם לא ישחקו לפחות עדיף להימנע מהחוזה היקר יותר שלו.
התנין

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 23 יולי 2013, 00:34

felix_r כתב:אני רק רוצה להזכיר לכל המזלזלים ברוט, שבפעם האחרונה שרוט שיחק נגד הלפרין, רוט הניף צלחת והלפרין מירר בבכי על הספסל.

אני גם רוצה להזכיר, שרק לפני שנה רוט סיים את העונה כמוסר המצטיין בליגה. תרומתו המזערית העונה במכבי היא תוצאה של מיעוט הדקות אשר קיבל. באותם המקרים המעטים שהוא כן קיבל דקות משחק, כמעט בכולם רוט היה בסדר גמור.

בעיקרון אני די מסכים עם מה שחנו"ש כתבה. לפי יכולתו של הלפרין בשלוש השנים האחרונות, בכלל לא בטוח, שבמצבו הנוכחי הוא יכול לתרום יותר מרוט. מגמת הירידה ביכולתו של הלפרין בשנים האחרונות מדאיגה מאוד כל אוהד מכבי שעקב אחריו בעונות האלה.

אם זאת, עדיין כולנו נשמח להתבדות אם הלפרין פתאום יחזור לעצמו. מה הסיכוי שזה כן יקרה? אז נכון, החזרה הביתה אמורה להשפיע לטובה. מצד שני, כפי שלמדנו העונה, השחקנים הישראלים לא מקבלים הרבה קרדיט אצל בלאט, ועפים ישר לספסל אחרי טעות אחת או שתים. ברור שיחס כזה לא יגרום להלפרין לצבור בטחון עצמי שכל כך חסר לו.

לפני שאסיים, אני רוצה להתייחס לנקודה נוספת, שעד כמה שהבנתי לא הוזכרה כאן, וזה עניין הישראלי בחמישייה. כפי שכולם יודעים, מכבי נוהגת לשחק לפחות עם ישראלי אחד בחמישייה הפותחת. בשנים האחרונות אלו היו אוחיון או אליהו, או שניהם, שפתחו בחמישיית מכבי. הפעם בכלל לא בטוח, ששני השחקנים האלה ממשיכים במכבי. יכול להיות שאליהו לא יחתום ושאוחיון ישחק בקובאן, ואז הלפרין ימצא את עצמו פתאום שחקן חמישייה ולא הגארד הרביעי כפי שהרוב פה מצפה. מה אז?

בגדול אני מסכים.
מה שכן, העובדה שרוט לא קיבל דקות בסופו של דבר גרמה לכך שהוא תרם מעט (למרות שגם לפי דעתי הוא היה ראוי ליותר דקות). עם הלפרין הסיכוי לקבל תרומה טובה יותר הוא גובה יותר ולו רק בגלל שבלאט כן אוהב אותו ואף רצה בו כבר בעונה שעברה (דבר שנטחן כאן לא מעט פעמים בקיץ שעבר ע"י מומחים שניסו להדגיש עד כמה בלאט לא מקבל את מה שהוא רוצה) ומכאן, יתן לו יותר דקות.
כמו כן, אני חושב שהמצב בוא הוא חלק מרביעיית גארדים (במידה ואוחיון נשאר) ולא נמצא על משבצת שחקן מוביל שממנו ישנן צפיות רבות, תעשה לו טוב.
עוד נקודה שצריך לציין כאן היא שכרגע התכונות של יותם הן מתאימות יותר לצרכיה של מכבי הנוכחית. הוא מסוגל לספק דברים שבהם הסגל המתגבש נראה יחסית חלש בהם.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 23 יולי 2013, 02:40

ב''ישראל היום'' הם טוענים שהלפרין הקדים את המאוחר ושכרגע מכבי בכלל נוטה להשאיר את לאנדסברג
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 23 יולי 2013, 05:57

אני מסכים עם פליקס. רוט הוא סוג של פספוס במכבי, והיה ראוי ליותר קרדיט לאור היכולת הדלוחה של אוחיון. יותם, ואני אומר את זה לא רק כי הוא לא הכוס תה שלי, אלא גם מנקודת מבט אובייקטיבית של השנה האחרונה- הוא קרוב לקבלת התואר ״סוס מת״. אבל אם הוא בא על תקן של שחקן מחליף מהספסל, אני אחיה עם זה. לדעתי האישית רוט עולה עליו בכמה פרמטרים חוץ מאלמנט הקליעה והנסיון. ואם לשפוט על פי השנה האחרונה, שוב באופן אובייקטיבי, גם נעימי, שעל פי השמועות יישאר כל הנראה ברוסיה, היה טוב יותר מיותם.
er79

הודעהעל ידי er79 » 23 יולי 2013, 06:09

Holiday_Armadillo כתב:ב''ישראל היום'' הם טוענים שהלפרין הקדים את המאוחר ושכרגע מכבי בכלל נוטה להשאיר את לאנדסברג

דווקא הפעם יש לי תחושה שאבי סגל טועה.
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 23 יולי 2013, 06:30

אני לא מבין מה הרעש הגדול סביב יותם , הוא הולך להיות השחקן הישראלי הכי זול במכבי !!!
היכולת המקצועית של יותם בשנתיים האחרונות נובעת רק מהמצב הנפשי שלו . אין לי ספק בכלל שנראה שחקן הרבה יותר טוב ממה שראו ממנו בשנתיים האחרונות , גם אם לא נראה את יותם של 2008 (הציפיות והתפקיד שלו שונה הפעם ) נראה פה שחקן שמביא את כל היתרונות הידועים שלו ושחסרים לסגל הזה של מכבי .
אני ממש לא מסכים עם הסיפורים על מוסר עבודה לקוי ועצלנות , זו דווקא הייתה אחת הנקודות החזקות של יותם שכמובן נפגעו בשנתיים האחרונות אבל אין ספק שהוא מגיע במוטיבציה גבוהה מאוד...
החסרון הכי גדול של יותם זה באמת ה"ביצים" אבל לתפקיד שהוא מגיע אני לא רואה עם זה בעיה...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי er79 » 23 יולי 2013, 06:36

המצב הנפשי שלו? מי מינה אותך לפסיכיאטר שלו?
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 23 יולי 2013, 07:06

er79 כתב:המצב הנפשי שלו? מי מינה אותך לפסיכיאטר שלו?

עם תגובות כאלו אין לי כוח להסביר לך מאיפה אני יודע...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי er79 » 23 יולי 2013, 07:48

yzafrir כתב:
er79 כתב:המצב הנפשי שלו? מי מינה אותך לפסיכיאטר שלו?

עם תגובות כאלו אין לי כוח להסביר לך מאיפה אני יודע...

אל תסביר לי, ואל תקשקש לי על מצב נפשי. הוא מבחירה שלו בלבד, שנובעת בעיקר משיקולים כלכליים, בחר שלא לבוא למכבי קודם לכן, אז לוקשים של מצב נפשי אני לא קונה. הבעיה הנפשית היחידה שיש לו הוא שהוא choker
er79

הודעהעל ידי ankram » 23 יולי 2013, 08:24

מה זה השטות הזאת??
http://sports.walla.co.il/?w=/151/2663169&m=1

אינגלס: "כולם אומרים לי שתל אביב זה מקום מסוכן"
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי אדגר פו » 23 יולי 2013, 08:51

כל עוד אין חתימה רשמית זו בהחלט אפשרות, הרי כבר קרה לנו ששחקנים סיכמו וברחו בגלל חשש ממצב בטחוני ( הייסליפ למשל ), רק שהפעם זה צל הרים ולא יותר מזה, הרי הפעם אין מלחמה או מבצע ( טפו טפו ).
אני מאמין שזה יסתדר והוא ישתכנע לחיוב, למרות שאני אישית לא הכי מודאג מהעניין הזה.

לגבי הלפרין ולאנדבסרג אני אישית מעדיף שסילבן ישאר ולו מהסיבה שהוא שחקן צעיר מאוד עדיין ועם אפסייד, הלפרין כבר בצד השני של הקריירה שלו.
זה שזה קורה לו כבר בגילו זה דבר שאסור להקל בו ראש.
אבל גם אם זה יהיה הלפרין זה לא יהיה אסון גדול, במילא בלאט הולך בסוף עם מה שהוא אוהב, אז אפשר לדבר כל הזמן על שחקן X או Y שצריך לקבל דקות ( רוט למשל שאני אוהב וחבל שלא קיבל הזדמנויות ), אבל אנחנו יודעים שאם בלאט לא סומך על שחקן הוא יראה רק ספסל. ( אולי הוא גם לא יסמוך על הלפרין, הגנתית לפחות הוא די יתפלץ לגלות עד כמה הוא איטי ).

באופן כללי אני לא שונא שחקן זה או אחר ואני לא מאלו שהמילה שנאה מופיעה בלקסיקון שלו בכל מה שקשור לספורט ( רק לאויבים של המדינה ), אבל בהחלט יש שני סוגי שחקנים שאני יותר מחבב - פנטזיונרים ושחקנים קשוחים , הלפרין לא שייך לשני הסוגים האלו.
נעימי דווקא פנטזיונר אבל הוא מוגבל עד רמה מסויימת לדעתי.

בעצם יש לי בעייה עם כמעט כל הסגל של מכבי בהקשר הזה, כמעט כולם עושים רושם של ילדים טובים בלי כישרון בולט מאוד .
נערך לאחרונה על ידי אדגר פו בתאריך 23 יולי 2013, 09:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי קובי » 23 יולי 2013, 08:58

ankram כתב:מה זה השטות הזאת??

אנקראם, לא מתאים לך להסתמך על כותרת בלבד, ועוד של וואלה:
על האפשרות שיצטרף למכבי תל אביב אמר הפורוורד האוסטרלי: "כולם אומרים לי: 'אתה לא הולך לשם', כי הם מאמינים שזה מקום מסוכן לחיות בו. כשאנשים מביעים דאגה לגבי זה כל מה שיש לי להגיד להם זה 'היית שם?' זה מקום יפהפה. היה לי את המזל לשחק בתל אביב בכל שנה בשנים האחרונות, כי הם תמיד בבית שלנו ביורוליג, וזו עיר מערבית לחלוטין, כמו אמריקה קטנה. אבל הייתי גם ביוון, וגם זה מקום יפהפה וגם בו יש חוף ים. עוברים עליי כמה ימים עמוסים בניסיון לגבש החלטה".
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי התנין » 23 יולי 2013, 09:47

אני בכל אופן ממש ממש אתאכזב אם אינגלס לא ינחת פה לבסוף. אני פשוט סקרן בצורה בלתי רגילה לראות לאיזה שחקן הוא יכול להתפתח במקום שיבנה עליו כשחקן מוביל. ברור שיתכן ואני טועה, אך האפסייד כ''כ גדול במקרה הזה.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 23 יולי 2013, 09:49

felix_r כתב:אני רק רוצה להזכיר לכל המזלזלים ברוט, שבפעם האחרונה שרוט שיחק נגד הלפרין, רוט הניף צלחת והלפרין מירר בבכי על הספסל.

אני מסכים שאין שום סיבה לזלזל ברוט, אבל לדוגמא שהבאת אין ממש קשר לשום דבר.
גם במשחק האחרון בין ג'יימס לקוז'יקרו, ג'יימס היה בצד המפסיד. מה זה אומר בדיוק?

אישית אני חושב שיותם כן יוכל לחזור ולהיות שחקן טוב יותר ממה שראינו בתקופה האחרונה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 23 יולי 2013, 12:31

קובי כתב:
ankram כתב:מה זה השטות הזאת??

אנקראם, לא מתאים לך להסתמך על כותרת בלבד, ועוד של וואלה:
על האפשרות שיצטרף למכבי תל אביב אמר הפורוורד האוסטרלי: "כולם אומרים לי: 'אתה לא הולך לשם', כי הם מאמינים שזה מקום מסוכן לחיות בו. כשאנשים מביעים דאגה לגבי זה כל מה שיש לי להגיד להם זה 'היית שם?' זה מקום יפהפה. היה לי את המזל לשחק בתל אביב בכל שנה בשנים האחרונות, כי הם תמיד בבית שלנו ביורוליג, וזו עיר מערבית לחלוטין, כמו אמריקה קטנה. אבל הייתי גם ביוון, וגם זה מקום יפהפה וגם בו יש חוף ים. עוברים עליי כמה ימים עמוסים בניסיון לגבש החלטה".

לא לכותרת התייחסתי , אלא לעובדה שהוא עדיין לא החליט אם הוא מגיע בכלל.......
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי shayD » 23 יולי 2013, 16:02

עד מתי
בחלומות נפליג, כמו מיג נשקיף
על הסירחון ממרחק ביטחון
שהוא חמש דקות מכפר סבא
עד מתי
נעצום עיניים למתרחש מתחת לאף
ונעמיד פנים שהכל סבבה :duh

וברצינות, שהעונה הזו תתחיל כבר..