המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:ליאור הוא ממש לא זה שיעשה את ההבדל. גם לא בליגה. אפשר להגיד עד מחר ש"מכבי מאבדת את הישראלי הכי טוב בליגה", אבל בפועל ראינו שגם 30 דקות שלו בגמר לא עזרו לנו השנה. אלה הסכומים שהוא שווה. עכשיו כבר אי אפשר להתכחש לזה. לא רוצה? בהצלחה ביורוקאפ.
בקשר לזה שאין 4 טבעי- לא חסר שחקן בסגל. זה הקו שמכבי בחרה, ולליאור אין מקום כרגע בסגל.
ankram כתב:רוי. אי אפשר להתכחש לעובדה שליאור לא הופיע משלב הטופ16 השנה. ואפשר לקלאטיס משחק קרייריה בגמר הפיינל פור. כל מה שמכבי אמרה לליאור הוא שעבור ה״תרומה״ שלו היא לא מוכנה לשלם 1.5 מליון ברוטו. האמת? צודקים.
roy1000 כתב:ankram כתב:רוי. אי אפשר להתכחש לעובדה שליאור לא הופיע משלב הטופ16 השנה. ואפשר לקלאטיס משחק קרייריה בגמר הפיינל פור. כל מה שמכבי אמרה לליאור הוא שעבור ה״תרומה״ שלו היא לא מוכנה לשלם 1.5 מליון ברוטו. האמת? צודקים.
לכל שחקן יש יתרונות וחסרונות. בינתיים כל המחליפים שהביאו לליאור בעמדה 4 היו חבורה של אפסים שנתנו תרומה הרבה יותר דלה פר דולר. אף אחד גם לא מדבר על ה- 750K שהוא הרוויח בחוזה הקודם. את ליאור היה אפשר להשאיר פה בחוזה ל- 3 שנים על לא יותר מ- 550K, אבל דני פדרמן רץ להציע לו 500K ואז אחרי שבוע משך את ההצעה ואמר 400K. זו התנהלות הגיונית?
אולי במקום למהר ולהיפטר מליאור, מכבי צריכה הייתה צריכה לזרוק את פניני שהמשקל שלו בקרוב יתחרה במשקל של סופו ושעסוק יותר לבלות בפאבים (או לא יודע איפה) מאשר בכדורסל? אולי כדאי להיפטר מהחוזה של לנדסברג אם במילא בלאט לא מתכוון לתת לו לשחק?
ומה בדיוק עשה הכוכב הגדול דווין סמית' (שקיבל חוזה ידש על 850K) באותו משחק אליפות חוץ מלהשתין במכנסיים? כולנו מכירים את החסרונות של ליאור. הוא עדיין עדיף מפניני, אוחיון וכל ישראלי אחר שיש.
ankram כתב:רוי תגיד,
התוכל להסביר לי מדוע ליאור אליהו עדיין לא שומר ולא לוקח ריבאונד כמו ששחקנים בעמדה שלו צריכים?
למה כל זריקה שלו מחוץ לבקבוק והלאה כולל זריקות עונשין היא בגדר הפרות תעופה מעל נתבג?
מדוע כל כדור שנכנס אליו ב 80% מהמקרים הוא הבחינת תחנה אחרונה?
מדוע כל התקפה של היריבה מתמקדת בבידוד של השחקן שעליו ליאור שומר?
למה הוא משתנק כל פעם שמגיעה מולו קבוצה עם קצת יותר בשר?
והאם שחקן כזה צריך לקבל יותר מ 400$ נטו!!!! לעונה?
קובי כתב:ליאור הוא השחקן הכי עצלן שיש ובזה הוא לטעמי הפיספוס הגדול ביותר של הכדורסל הישראלי, אחרי קטש.
ואני לא מדבר על מוסר עבודה, או השקעה באימונים. יכול להיות שבזה הוא בסדר גמור. יחד עם זאת, עקומת ההשתפרות של ליאור לאורך הקריירה שואפת לאפס והוא למעשה נשען על היתרונות הידועים שלו מאז שהתחיל את קריירת הבוגרים.
בעיניי, ליאור פשוט נח על זרי הדפנה. זה הספיק לו בשביל להשיג חוזה עתק מקבוצת יורוליג ולשחק ברמות הגבוהות ביותר באירופה, אבל אין ספק שאצל ליאור זו הייתה יכולה להיות רק ההתחלה.
לא אשכח ששאלו אותו בצעירותו, מדוע הוא לא מפתח את הקליעה מרחוק והוא טען שהוא לא מוצא לזה זמן. למזלי, זכרוני דיי טוב והשאלה נשאלה באותה תוכנית של חמישיות 3 שנים לאחר מכן וליאור ענה את אותה התשובה בדיוק, כתקליט שבור. קטש טען פעם, שליאור באימונים קולע טוב מ-3.
רק לחשוב על ליאור משופר שיכול לתפקד גם בעמדה 3, שקולע לפחות באופן סביר מחצי מרחק ומדיי פעם ל-3. שיכול לשמור על יריבי סמול באופן סביר לפחות.
במקום זה, הוא נשאר אטרייה זריזה שיוצרת מיסמאץ' ליריבות מעמדה 4, אבל מוגבל מאוד ביכולתו ומהווה חור הגנתי בולט מאוד וחסר יכולת התמודדות מול בשר.
פשוט חבל.
אני עדיין חושב שמקומו של ליאור במכבי, כי בכל זאת, במכבי בעיניי צריכים לשחק השחקנים הישראלים הטובים ביותר שיש.
קובי כתב:ליאור הוא השחקן הכי עצלן שיש ובזה הוא לטעמי הפיספוס הגדול ביותר של הכדורסל הישראלי, אחרי קטש.
ואני לא מדבר על מוסר עבודה, או השקעה באימונים. יכול להיות שבזה הוא בסדר גמור. יחד עם זאת, עקומת ההשתפרות של ליאור לאורך הקריירה שואפת לאפס והוא למעשה נשען על היתרונות הידועים שלו מאז שהתחיל את קריירת הבוגרים.
בעיניי, ליאור פשוט נח על זרי הדפנה. זה הספיק לו בשביל להשיג חוזה עתק מקבוצת יורוליג ולשחק ברמות הגבוהות ביותר באירופה, אבל אין ספק שאצל ליאור זו הייתה יכולה להיות רק ההתחלה.
לא אשכח ששאלו אותו בצעירותו, מדוע הוא לא מפתח את הקליעה מרחוק והוא טען שהוא לא מוצא לזה זמן. למזלי, זכרוני דיי טוב והשאלה נשאלה באותה תוכנית של חמישיות 3 שנים לאחר מכן וליאור ענה את אותה התשובה בדיוק, כתקליט שבור. קטש טען פעם, שליאור באימונים קולע טוב מ-3.
רק לחשוב על ליאור משופר שיכול לתפקד גם בעמדה 3, שקולע לפחות באופן סביר מחצי מרחק ומדיי פעם ל-3. שיכול לשמור על יריבי סמול באופן סביר לפחות.
במקום זה, הוא נשאר אטרייה זריזה שיוצרת מיסמאץ' ליריבות מעמדה 4, אבל מוגבל מאוד ביכולתו ומהווה חור הגנתי בולט מאוד וחסר יכולת התמודדות מול בשר.
פשוט חבל.
אני עדיין חושב שמקומו של ליאור במכבי, כי בכל זאת, במכבי בעיניי צריכים לשחק השחקנים הישראלים הטובים ביותר שיש.
roy1000 כתב:קובי כתב:ליאור הוא השחקן הכי עצלן שיש ובזה הוא לטעמי הפיספוס הגדול ביותר של הכדורסל הישראלי, אחרי קטש.
פשוט חבל.
זה השחקן. לא כל אחד יש לו את הדרייב להשתפר בכל שנה. אני לא מבין למה באים בטענות לאליהו שהוא עצלן ולהלפרין שאין לו כריזמה. אופי זה חלק מהכשרון של שחקן כדורסל. כמו שיש שחקנים עם יותר אתלטיות, יש שחקנים עם מוסר עבודה גבוה יותר וכריזמטיות. לא כל אחד הוא קובי בראיינט. ליאור, עם כל החסרונות שלו הוא שחקן טוב בהרבה מאוחיון ולא לדבר על פניני.
yzafrir כתב:ליואר שחקן בעייתי באופי (לא בקטע חברי או כלפי מאמן וכו' ) , הוא פשוט שקט ואדיש . זה בא לידי ביטוי בעיקר בחוסר עירנות בהגנה .
הוא שחקן שמאוד תלוי איך הוא נכנס למשחק בהתקפה . אם הולך לו בהתקפה הוא גם מתלהב יותר בהגנה אבל אם לא הולך לו אז אין לו מה לתרום במגרש ובגלל זה בלאט הוריד אותו מהר לספסל כשראה שהוא לא נכנס טוב בהתקפה .
אני חושב שהדבר הכי חשוב שליאור צריך לעבוד עליו בקיץ הוא הקטע המנטאלי . לא יזיק לו לבקר פסיכולוג שיאפס אותו ....
אבל בכל מקרה אני חושב שהמקום של ליאור הוא במכבי ובסכום גבוהה ממה שפניני ואוחיון מקבלים....אין מה לעשות אבל גבוהים ישראלים מוכשרים זה מצרך נדיר שצריך לשלם עליו יותר...
felix_r כתב:yzafrir כתב:ליואר שחקן בעייתי באופי (לא בקטע חברי או כלפי מאמן וכו' ) , הוא פשוט שקט ואדיש . זה בא לידי ביטוי בעיקר בחוסר עירנות בהגנה .
הוא שחקן שמאוד תלוי איך הוא נכנס למשחק בהתקפה . אם הולך לו בהתקפה הוא גם מתלהב יותר בהגנה אבל אם לא הולך לו אז אין לו מה לתרום במגרש ובגלל זה בלאט הוריד אותו מהר לספסל כשראה שהוא לא נכנס טוב בהתקפה .
אני חושב שהדבר הכי חשוב שליאור צריך לעבוד עליו בקיץ הוא הקטע המנטאלי . לא יזיק לו לבקר פסיכולוג שיאפס אותו ....
אבל בכל מקרה אני חושב שהמקום של ליאור הוא במכבי ובסכום גבוהה ממה שפניני ואוחיון מקבלים....אין מה לעשות אבל גבוהים ישראלים מוכשרים זה מצרך נדיר שצריך לשלם עליו יותר...
חוסר ערנות בהגנה? חמממ... ממש לא מסכים. דווקא הוא אחד השחקנים הערניים בהגנה. לרוב דווקא הוא זה שקולט ראשון, ששחקן יריב כלשהו נשאר ללא שמירה, אז ליאור רץ אליו (כשכל שאר חבריו משחקים אותה לא רואים), לא מגיע בזמן בהרבה מקרים, מקבל שלשה, ואז כולם מאשימים את אליהו, מבלי לזכור, שזה בכלל לא היה השחקן שלו, שנשכח לבד על קשת השלוש. אבסורד, אבל אם ליאור לא היה ערני בהגנה, היו כועסים עליו פחות!
משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508 ו־26 אורחים