felix_r כתב:קובי כתב:ליאור הוא השחקן הכי עצלן שיש ובזה הוא לטעמי הפיספוס הגדול ביותר של הכדורסל הישראלי, אחרי קטש.
ואני לא מדבר על מוסר עבודה, או השקעה באימונים. יכול להיות שבזה הוא בסדר גמור. יחד עם זאת, עקומת ההשתפרות של ליאור לאורך הקריירה שואפת לאפס והוא למעשה נשען על היתרונות הידועים שלו מאז שהתחיל את קריירת הבוגרים.
בעיניי, ליאור פשוט נח על זרי הדפנה. זה הספיק לו בשביל להשיג חוזה עתק מקבוצת יורוליג ולשחק ברמות הגבוהות ביותר באירופה, אבל אין ספק שאצל ליאור זו הייתה יכולה להיות רק ההתחלה.
לא אשכח ששאלו אותו בצעירותו, מדוע הוא לא מפתח את הקליעה מרחוק והוא טען שהוא לא מוצא לזה זמן. למזלי, זכרוני דיי טוב והשאלה נשאלה באותה תוכנית של חמישיות 3 שנים לאחר מכן וליאור ענה את אותה התשובה בדיוק, כתקליט שבור. קטש טען פעם, שליאור באימונים קולע טוב מ-3.
רק לחשוב על ליאור משופר שיכול לתפקד גם בעמדה 3, שקולע לפחות באופן סביר מחצי מרחק ומדיי פעם ל-3. שיכול לשמור על יריבי סמול באופן סביר לפחות.
במקום זה, הוא נשאר אטרייה זריזה שיוצרת מיסמאץ' ליריבות מעמדה 4, אבל מוגבל מאוד ביכולתו ומהווה חור הגנתי בולט מאוד וחסר יכולת התמודדות מול בשר.
פשוט חבל.
אני עדיין חושב שמקומו של ליאור במכבי, כי בכל זאת, במכבי בעיניי צריכים לשחק השחקנים הישראלים הטובים ביותר שיש.
אני חושב, שאתה רחוק מלהיות צודק.
קודם כל לגבי השחקן המבוזבז. אני רוצה לשאול אותך, עד כמה השתפרו לאורך הקריירה בורשטיין והלפרין (שהיה מלך הסלים כמעט בכל אליפויות הגילאים)? במה השתפר כספי מאז העונה הראשונה ב NBA? בכלום. להזכירך, בגילאי הנערים והנוער אליהו בכלל לא נחשב לכשרון. רק בגיל 17-18 הוא לקח מאמן אישי, ואחרי שעבד איתו שנה, פתאום הפך לשחקן משמעותי ושותף בנבחרת העתודה.
ואם כבר שחקנים מבוזבזים, אז אפילו בין הפורווארדים בלבד נדב הנפלד וגור שלף היו כישרונות מבוזבזים הרבה יותר. אני זוכר את הנפלד בא למשחק נבחרת בזמן לימודיו בקונטיקט וקולע 25 נקודות כולל 5 או 6 שלשות על נבחרת צרפת. אתה יכול לתאר לעצמך את נדב קולע 5 שלשות במכבי?.. ראיתי את גור שלף הצעיר במדי מכבי רמת גן משחק בגביע קוראץ' נגד מילאנו של בודירוגה הצעיר (שניהם כמעט באותו גיל, ובודירוגה כבר שיחק כזר באיטליה) וגור קרע את בודירוגה גם בהתקפה וגם בהגנה (הם שמרו אחד על השני בגלל נתונים פיזיים דומים מאוד) וכשגור מפציץ מכל מקום כולל שלשות ומה לא. אני לא צריך לספר לך לאן הגיע בודירוגה ולאן הגיע שלף...
אתה בא בטענות שליאור לא זורק שלשות למרות שהוא כן יודע. גם ככה הוא עף לספסל אחרי טעות או שתים. אתה רוצה שעוד יזרוק שלשות? הוא בכלל לא ישותף...
נ.ב. ליאור קולע מחצי מרחק. הוא עושה את זה בגויאבה, אבל עדיין זה חצי מרחק ולא משנה אם הוא מקפיץ את זה עם הבולבול.
קודם כל, לגבי ההקפצה עם הבולבול -->

לגבי העניין עצמו: לטעמי, לליאור יש את האפסייד הגדול ביותר מהשחקנים שהצגת. יש לו 'מובים' שלעיתים נראים פשוט בלתי ניתנים לעצירה באיזור הבקבוק. הוא זריז מאוד וההתמצאות שלו מתחת לסלים פשוט פנטסטית, דבר שבעצם הפך אותו לשחקן שהוא היום - פורוורד מוערך באירופה ושחקן יורוליג לגיטימי, דבר שהביא לו את חוזה העתק מויטוריה בשיאו.
יחד עם זאת, אני מתקשה למצוא שחקנים כ"כ מוכשרים בהתקפה ועם זאת גם כ"כ נגרים בכל הנוגע לקליעה מחצי מרחק ואילך. לגבי הערת הבולבול - ליאור קולע את הפחות מחצי מרחק שלו רק קרוב לקו הבסיס, או מאיזור האותיות עם הקרש. מה עם איזור קו העונשין ? איזור גס אני מניח. זה פשוט מאפשר למגנים עליו להישאר בתוך הבקבוק ועליו להתקשות בביצוע מוצלח מתוך רפרטואר ההטעיות מתחת לסל.
אחזור חזרה לשחקנים שהצגת: שמע, אני לא רוצה לשפוט מה השחקנים הללו עשו בגיל 12. בעיניי, זה לא ממש מעניין ששלף קרע את בודירוגה, או שהלפרין היה המלך. גם אלון שטיין היה שחקן התיכונים הכי טוב בארץ ופשוט בלתי ניתן לעצירה. עמית בן דוד היה מטביע לאנשים על הראש, כששיחק במטרווסט.
נדב הנפלד, בהחלט מבוזבז, אבל בניגוד לליאור, רוב הקריירה שלו נבנתה בראש ובראשונה מהגנה ומשחק חכם בהתקפה כפוינט פורוורד ואת זה הוא עשה ברמות הגבוהות ביותר. הוא אף פעם לא לקח על עצמו יותר מדיי בהתקפה.
שלף היה מאוד חד גוני מאז ומתמיד. שמאל, שמאל ושוב שמאל. לגבי קליעה, אין מה להשוות בין נגריותו של ליאור לזו של שלף. לשלף לפחות היה מה להציג מבחינת קליעה פה ושם, למרות שבהחלט היה אפשר לדבר אצלו על חסך בשלשות.
בורשטיין ? לא יודע איזה אפסייד אפשר למצוא אצלו. הוא תמיד היה קצת טוב מהכל ולא התבלט במשהו מיוחד. הוא היה אתלט לא רע, קלעי סביר, שומר טוב וחודר לא רע.
הלפרין - בהחלט מבוזבז, אבל אצלו, זה לא בא לידי ביטוי דווקא בחוסר יכולת, כמו אצל אליהו, אלא בעיקר בהובלה, מנהיגות ולקיחת אחריות.