אשכול המלפפונים הפוסט טראומטי - אליהו יצטרף?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים הפוסט טראומטי - אינגלס חתם, הלפרין בדרך?

הודעהעל ידי קובי » 29 יולי 2013, 13:18

felix_r כתב:
קובי כתב:ליאור הוא השחקן הכי עצלן שיש ובזה הוא לטעמי הפיספוס הגדול ביותר של הכדורסל הישראלי, אחרי קטש.
ואני לא מדבר על מוסר עבודה, או השקעה באימונים. יכול להיות שבזה הוא בסדר גמור. יחד עם זאת, עקומת ההשתפרות של ליאור לאורך הקריירה שואפת לאפס והוא למעשה נשען על היתרונות הידועים שלו מאז שהתחיל את קריירת הבוגרים.
בעיניי, ליאור פשוט נח על זרי הדפנה. זה הספיק לו בשביל להשיג חוזה עתק מקבוצת יורוליג ולשחק ברמות הגבוהות ביותר באירופה, אבל אין ספק שאצל ליאור זו הייתה יכולה להיות רק ההתחלה.
לא אשכח ששאלו אותו בצעירותו, מדוע הוא לא מפתח את הקליעה מרחוק והוא טען שהוא לא מוצא לזה זמן. למזלי, זכרוני דיי טוב והשאלה נשאלה באותה תוכנית של חמישיות 3 שנים לאחר מכן וליאור ענה את אותה התשובה בדיוק, כתקליט שבור. קטש טען פעם, שליאור באימונים קולע טוב מ-3.

רק לחשוב על ליאור משופר שיכול לתפקד גם בעמדה 3, שקולע לפחות באופן סביר מחצי מרחק ומדיי פעם ל-3. שיכול לשמור על יריבי סמול באופן סביר לפחות.
במקום זה, הוא נשאר אטרייה זריזה שיוצרת מיסמאץ' ליריבות מעמדה 4, אבל מוגבל מאוד ביכולתו ומהווה חור הגנתי בולט מאוד וחסר יכולת התמודדות מול בשר.

פשוט חבל.

אני עדיין חושב שמקומו של ליאור במכבי, כי בכל זאת, במכבי בעיניי צריכים לשחק השחקנים הישראלים הטובים ביותר שיש.

אני חושב, שאתה רחוק מלהיות צודק.

קודם כל לגבי השחקן המבוזבז. אני רוצה לשאול אותך, עד כמה השתפרו לאורך הקריירה בורשטיין והלפרין (שהיה מלך הסלים כמעט בכל אליפויות הגילאים)? במה השתפר כספי מאז העונה הראשונה ב NBA? בכלום. להזכירך, בגילאי הנערים והנוער אליהו בכלל לא נחשב לכשרון. רק בגיל 17-18 הוא לקח מאמן אישי, ואחרי שעבד איתו שנה, פתאום הפך לשחקן משמעותי ושותף בנבחרת העתודה.

ואם כבר שחקנים מבוזבזים, אז אפילו בין הפורווארדים בלבד נדב הנפלד וגור שלף היו כישרונות מבוזבזים הרבה יותר. אני זוכר את הנפלד בא למשחק נבחרת בזמן לימודיו בקונטיקט וקולע 25 נקודות כולל 5 או 6 שלשות על נבחרת צרפת. אתה יכול לתאר לעצמך את נדב קולע 5 שלשות במכבי?.. ראיתי את גור שלף הצעיר במדי מכבי רמת גן משחק בגביע קוראץ' נגד מילאנו של בודירוגה הצעיר (שניהם כמעט באותו גיל, ובודירוגה כבר שיחק כזר באיטליה) וגור קרע את בודירוגה גם בהתקפה וגם בהגנה (הם שמרו אחד על השני בגלל נתונים פיזיים דומים מאוד) וכשגור מפציץ מכל מקום כולל שלשות ומה לא. אני לא צריך לספר לך לאן הגיע בודירוגה ולאן הגיע שלף...

אתה בא בטענות שליאור לא זורק שלשות למרות שהוא כן יודע. גם ככה הוא עף לספסל אחרי טעות או שתים. אתה רוצה שעוד יזרוק שלשות? הוא בכלל לא ישותף...

נ.ב. ליאור קולע מחצי מרחק. הוא עושה את זה בגויאבה, אבל עדיין זה חצי מרחק ולא משנה אם הוא מקפיץ את זה עם הבולבול.

קודם כל, לגבי ההקפצה עם הבולבול --> :laugh3

לגבי העניין עצמו: לטעמי, לליאור יש את האפסייד הגדול ביותר מהשחקנים שהצגת. יש לו 'מובים' שלעיתים נראים פשוט בלתי ניתנים לעצירה באיזור הבקבוק. הוא זריז מאוד וההתמצאות שלו מתחת לסלים פשוט פנטסטית, דבר שבעצם הפך אותו לשחקן שהוא היום - פורוורד מוערך באירופה ושחקן יורוליג לגיטימי, דבר שהביא לו את חוזה העתק מויטוריה בשיאו.
יחד עם זאת, אני מתקשה למצוא שחקנים כ"כ מוכשרים בהתקפה ועם זאת גם כ"כ נגרים בכל הנוגע לקליעה מחצי מרחק ואילך. לגבי הערת הבולבול - ליאור קולע את הפחות מחצי מרחק שלו רק קרוב לקו הבסיס, או מאיזור האותיות עם הקרש. מה עם איזור קו העונשין ? איזור גס אני מניח. זה פשוט מאפשר למגנים עליו להישאר בתוך הבקבוק ועליו להתקשות בביצוע מוצלח מתוך רפרטואר ההטעיות מתחת לסל.

אחזור חזרה לשחקנים שהצגת: שמע, אני לא רוצה לשפוט מה השחקנים הללו עשו בגיל 12. בעיניי, זה לא ממש מעניין ששלף קרע את בודירוגה, או שהלפרין היה המלך. גם אלון שטיין היה שחקן התיכונים הכי טוב בארץ ופשוט בלתי ניתן לעצירה. עמית בן דוד היה מטביע לאנשים על הראש, כששיחק במטרווסט.
נדב הנפלד, בהחלט מבוזבז, אבל בניגוד לליאור, רוב הקריירה שלו נבנתה בראש ובראשונה מהגנה ומשחק חכם בהתקפה כפוינט פורוורד ואת זה הוא עשה ברמות הגבוהות ביותר. הוא אף פעם לא לקח על עצמו יותר מדיי בהתקפה.
שלף היה מאוד חד גוני מאז ומתמיד. שמאל, שמאל ושוב שמאל. לגבי קליעה, אין מה להשוות בין נגריותו של ליאור לזו של שלף. לשלף לפחות היה מה להציג מבחינת קליעה פה ושם, למרות שבהחלט היה אפשר לדבר אצלו על חסך בשלשות.
בורשטיין ? לא יודע איזה אפסייד אפשר למצוא אצלו. הוא תמיד היה קצת טוב מהכל ולא התבלט במשהו מיוחד. הוא היה אתלט לא רע, קלעי סביר, שומר טוב וחודר לא רע.
הלפרין - בהחלט מבוזבז, אבל אצלו, זה לא בא לידי ביטוי דווקא בחוסר יכולת, כמו אצל אליהו, אלא בעיקר בהובלה, מנהיגות ולקיחת אחריות.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי yzafrir » 29 יולי 2013, 13:27

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
yzafrir כתב:ליואר שחקן בעייתי באופי (לא בקטע חברי או כלפי מאמן וכו' ) , הוא פשוט שקט ואדיש . זה בא לידי ביטוי בעיקר בחוסר עירנות בהגנה .
הוא שחקן שמאוד תלוי איך הוא נכנס למשחק בהתקפה . אם הולך לו בהתקפה הוא גם מתלהב יותר בהגנה אבל אם לא הולך לו אז אין לו מה לתרום במגרש ובגלל זה בלאט הוריד אותו מהר לספסל כשראה שהוא לא נכנס טוב בהתקפה .
אני חושב שהדבר הכי חשוב שליאור צריך לעבוד עליו בקיץ הוא הקטע המנטאלי . לא יזיק לו לבקר פסיכולוג שיאפס אותו ....
אבל בכל מקרה אני חושב שהמקום של ליאור הוא במכבי ובסכום גבוהה ממה שפניני ואוחיון מקבלים....אין מה לעשות אבל גבוהים ישראלים מוכשרים זה מצרך נדיר שצריך לשלם עליו יותר...

חוסר ערנות בהגנה? חמממ... ממש לא מסכים. דווקא הוא אחד השחקנים הערניים בהגנה. לרוב דווקא הוא זה שקולט ראשון, ששחקן יריב כלשהו נשאר ללא שמירה, אז ליאור רץ אליו (כשכל שאר חבריו משחקים אותה לא רואים), לא מגיע בזמן בהרבה מקרים, מקבל שלשה, ואז כולם מאשימים את אליהו, מבלי לזכור, שזה בכלל לא היה השחקן שלו, שנשכח לבד על קשת השלוש. אבסורד, אבל אם ליאור לא היה ערני בהגנה, היו כועסים עליו פחות!

כבר היו פה אנשים שניסו להתאים את המציאות לרצון/דעה/תיאוריה שלהם, אבל זה by far הנסיון הכי מוזר.

אני רוצה להאמין שהוא התכוון בציניות...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי התנין » 29 יולי 2013, 13:32

בורשטיין - הוציא מעצמו את המיטב! מה שהשחקן המוגבל הזה עשה בקריירה שלו ראוי להערצה, לא פחות מכך.
הלפרין - נמושה קטנה עם יד זהב בגילאים הצעירים. לא הגיע לכלום בקריירה תודות לאופי של רקדנית בלט, חוסר ביכולת של ממש לחדור ברמות הגבוהות וכנראה שגם מוסר עבודה לקוי שגרם לכך שהוא לא מצליח להתמודד עם שחקנים אתלטים, ועל כך העידו במינכן.
שלף - גם היה כישרון חביב מאוד, לא כמו אליהו אבל יכל להגיע רחוק הרבה יותר ממה שעשה בפועל. כנראה שהאופי הישראלי אפיין גם אותו.
הנפלד - האמ אמא של השחקנים הכי אוברייטדים בכל הזמנים. בעיניי אין מציאות בה שחקן קיים רק בצד אחד של המגרש, בכל זאת להיחשב לסוג של מיתוס. הנפלד היה שחקן הגנה משובח ואינטליגנט למדי, אבל לא היה קיים בצד ההתקפי. בעיניי ניפחו את יכולת ההגנה שלו מעבר לכל פרופורציות כאילו מדובר באיש הפלדה. העובדה היא שהוא בילה את כל הקריירה שלו במכבי, כאשר זו היתה קבוצה בינונית ביבשת, מבלי לצוד את עיניה של אף קבוצה גדולה, ובצדק גמור.
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 29 יולי 2013, 14:08

התנין כתב:בורשטיין - הוציא מעצמו את המיטב! מה שהשחקן המוגבל הזה עשה בקריירה שלו ראוי להערצה, לא פחות מכך.
הלפרין - נמושה קטנה עם יד זהב בגילאים הצעירים. לא הגיע לכלום בקריירה תודות לאופי של רקדנית בלט, חוסר ביכולת של ממש לחדור ברמות הגבוהות וכנראה שגם מוסר עבודה לקוי שגרם לכך שהוא לא מצליח להתמודד עם שחקנים אתלטים, ועל כך העידו במינכן.
שלף - גם היה כישרון חביב מאוד, לא כמו אליהו אבל יכל להגיע רחוק הרבה יותר ממה שעשה בפועל. כנראה שהאופי הישראלי אפיין גם אותו.
הנפלד - האמ אמא של השחקנים הכי אוברייטדים בכל הזמנים. בעיניי אין מציאות בה שחקן קיים רק בצד אחד של המגרש, בכל זאת להיחשב לסוג של מיתוס. הנפלד היה שחקן הגנה משובח ואינטליגנט למדי, אבל לא היה קיים בצד ההתקפי. בעיניי ניפחו את יכולת ההגנה שלו מעבר לכל פרופורציות כאילו מדובר באיש הפלדה. העובדה היא שהוא בילה את כל הקריירה שלו במכבי, כאשר זו היתה קבוצה בינונית ביבשת, מבלי לצוד את עיניה של אף קבוצה גדולה, ובצדק גמור.

תגיד לי רק בן כמה אתה, לפני שאני מתייחס בכלל לדברים שאתה כותב על שחקני העבר
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי התנין » 29 יולי 2013, 14:16

ותגיד לי מי אתה בכלל שתתייחס לגופו של אדם ולא לגופו של עניין? תאמין לי שניתן לעשות אותו הדבר כלפיך, ובלי קשיים גדולים במיוחד.
ובכל אופן, אני מספיק מבוגר בשביל לדון בנושא, אתה לעומתי אולי מבוגר, אבל לא בוגר.
נערך לאחרונה על ידי התנין בתאריך 29 יולי 2013, 14:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
התנין

הודעהעל ידי קובי » 29 יולי 2013, 14:17

התנין כתב:בורשטיין - הוציא מעצמו את המיטב! מה שהשחקן המוגבל הזה עשה בקריירה שלו ראוי להערצה, לא פחות מכך.

הנפלד אוברייטד ? הנפלד היה מחפה על הקבוצה ומכסה חורים כמו הילד ההולנדי. אחד משחקני ההגנה הטובים ביותר שיצא לי לראות אי פעם.
אין שחקן שקיים רק מצד אחד של המגרש ? ספר את זה לדניס רודמן.
בנוגע לעניין של קבוצות אחרות בו: בניגוד להיום, למכבי היה חוסן מול קבוצות אחרות. בנוסף, הכסף לא היה ראות הכל כמו היום. אפשר להגיד את אותו הדבר גם על ג'מצ'י, שהיה שותף לקבוצות האפרוריות של מכבי בשנות ה-90, או שגם הוא לא היה מוכשר מספיק ?
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי התנין » 29 יולי 2013, 14:20

קובי כתב:

הנפלד אוברייטד ? הנפלד היה מחפה על הקבוצה ומכסה חורים כמו הילד ההולנדי. אחד משחקני ההגנה הטובים ביותר שיצא לי לראות אי פעם.
בנוגע לעניין של קבוצות אחרות בו: בניגוד להיום, למכבי היה חוסן מול קבוצות אחרות. בנוסף, הכסף לא היה ראות הכל כמו היום. אפשר להגיד את אותו הדבר גם על ג'מצ'י, שהיה שותף לקבוצות האפרוריות של מכבי בשנות ה-90, או שגם הוא לא היה מוכשר מספיק ?

כן הנפלד אוברייטד. ראיתי אותו מספיק, וכל השנים האלה נשכתי את השפתיים כשהייתי שומע דיבורים עליו כאילו מדובר במשיח בכבודו ובעצמו. שחקן הגנה מצויין אין ספק, אבל ההגנה שלו לא חיפתה על היותו שחקן מחורבן לגמריי בהתקפה, עם 9% אחוזים מהעונשין בערך. מעולם לא הצלחתי להבין את הסגידה המטורפת לשחקן הבינוני הזה.
ודניס רודמן אמנם היה שחקן התקפה מחורבן, אבל בנוסף להיותו שחקן הגנה מפחיד הוא גם היה ריבאונדר מפלצתי.
נערך לאחרונה על ידי התנין בתאריך 29 יולי 2013, 14:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
התנין

הודעהעל ידי ankram » 29 יולי 2013, 14:22

תן לי הנפלד אחד חד גוני על כל פרוורד היום בשוק ואני לוקח ב שתי ידיים.
לפעמים אני לא מצליח להבין את האנשים פה.
מדובר לדעתי בשומר האישי והקבוצתי הטוב ביותר בהיסטוריה של היורוליג.
שחקן סופר אינטיליגנטי. ששם את הקבוצה לפני טובתו האישית. לא כיכב בנתוני הסטטיסטיקה אבל היה לו את ה פלוס מינוס הגבוה ביותר בקבוצה בכל עונה בה שיחק.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי התנין » 29 יולי 2013, 14:25

ankram כתב:

תן לי הנפלד אחד חד גוני על כל פרוורד היום בשוק ואני לוקח ב שתי ידיים.
לפעמים אני לא מצליח להבין את האנשים פה.
מדובר לדעתי בשומר האישי והקבוצתי הטוב ביותר בהיסטוריה של היורוליג.
שחקן סופר אינטיליגנטי. ששם את הקבוצה לפני טובתו האישית. לא כיכב בנתוני הסטטיסטיקה אבל היה לו את ה פלוס מינוס הגבוה ביותר בקבוצה בכל עונה בה שיחק.

על החלק המודגש אני בדיוק חולק כ''כ הרבה. היה שחקן הגנה מצויין, אבל מי אתה בכלל שתקבע שמדובר בשחקן ההגנה הכי טוב בתולדות היורוליג!? איך בכלל אפשר לקבוע דבר כזה!? זיכרון סלקטיבי ותו לא.
הנפלד מאז ומעולם היה בעיניי גרסה דהויה ופחות מוצלחת של ריקארדו פיטיס.
התנין

הודעהעל ידי ankram » 29 יולי 2013, 14:29

אני מציע לך לפרוש בשיא כי כמות השטויות שאתה כותב פה כבר מתחילה להציק.
אולי תשלח שאלה לפיני גרשון או ג׳ים קלהון או כל מאמן יורוליג וותיק מי זה נדב הנפלד בשבילו שהוא יסביר לך. לא נראה לי שאנחנו יכולים.
נערך לאחרונה על ידי ankram בתאריך 29 יולי 2013, 14:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי LIAV10 » 29 יולי 2013, 14:30

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
yzafrir כתב:ליואר שחקן בעייתי באופי (לא בקטע חברי או כלפי מאמן וכו' ) , הוא פשוט שקט ואדיש . זה בא לידי ביטוי בעיקר בחוסר עירנות בהגנה .
הוא שחקן שמאוד תלוי איך הוא נכנס למשחק בהתקפה . אם הולך לו בהתקפה הוא גם מתלהב יותר בהגנה אבל אם לא הולך לו אז אין לו מה לתרום במגרש ובגלל זה בלאט הוריד אותו מהר לספסל כשראה שהוא לא נכנס טוב בהתקפה .
אני חושב שהדבר הכי חשוב שליאור צריך לעבוד עליו בקיץ הוא הקטע המנטאלי . לא יזיק לו לבקר פסיכולוג שיאפס אותו ....
אבל בכל מקרה אני חושב שהמקום של ליאור הוא במכבי ובסכום גבוהה ממה שפניני ואוחיון מקבלים....אין מה לעשות אבל גבוהים ישראלים מוכשרים זה מצרך נדיר שצריך לשלם עליו יותר...

חוסר ערנות בהגנה? חמממ... ממש לא מסכים. דווקא הוא אחד השחקנים הערניים בהגנה. לרוב דווקא הוא זה שקולט ראשון, ששחקן יריב כלשהו נשאר ללא שמירה, אז ליאור רץ אליו (כשכל שאר חבריו משחקים אותה לא רואים), לא מגיע בזמן בהרבה מקרים, מקבל שלשה, ואז כולם מאשימים את אליהו, מבלי לזכור, שזה בכלל לא היה השחקן שלו, שנשכח לבד על קשת השלוש. אבסורד, אבל אם ליאור לא היה ערני בהגנה, היו כועסים עליו פחות!

כבר היו פה אנשים שניסו להתאים את המציאות לרצון/דעה/תיאוריה שלהם, אבל זה by far הנסיון הכי מוזר.

וואו, לגמרי, בדיוק מה שחשבתי.
אליהו פשוט שומר רע ואין מה לתרץ את זה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי התנין » 29 יולי 2013, 14:31

אנקראם, האמת שלאור חכמתך המרובה, לא היית מצליח לשכנע אותי שהשמש זורחת בחוץ ברגעים אלה.
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 29 יולי 2013, 14:50

התנין כתב:ותגיד לי מי אתה בכלל שתתייחס לגופו של אדם ולא לגופו של עניין? תאמין לי שניתן לעשות אותו הדבר כלפיך, ובלי קשיים גדולים במיוחד.
ובכל אופן, אני מספיק מבוגר בשביל לדון בנושא, אתה לעומתי אולי מבוגר, אבל לא בוגר.

אתה מדבר על שחקנים, ששיא הקריירה שלהם היה לפני 15-20 שנה.
ככה שגם אם אתה בן 25, לדוגמא, זה עדיין לא מספיק כדי לשפוט שחקנים כאלה.

הניסיון שלי לתת לך הנחות בגלל גילך הצעיר, זה רק לטובתך, כי אם אתחיל להתייחס לגוף השטויות שכתבת, זה לא יהיה נעים כל כך.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי התנין » 29 יולי 2013, 14:54

felix_r כתב:
התנין כתב:ותגיד לי מי אתה בכלל שתתייחס לגופו של אדם ולא לגופו של עניין? תאמין לי שניתן לעשות אותו הדבר כלפיך, ובלי קשיים גדולים במיוחד.

הניסיון שלי לתת לך הנחות בגלל גילך הצעיר, זה רק לטובתך, כי אם אתחיל להתייחס לגוף השטויות שכתבת, זה לא יהיה נעים כל כך.

סבבה, מקבל. ומה רלוונטי הגיל שלי? ואם אני בן 30-35 אז? וחסר משחקים מוקלטים שמשודרים בערו. הספורט מבוקר ועד ערב?
רק חבל שלא התנסחת כך בהודעה הראשונה. ולגביי הנפלד, אני גדלת על התקופה ההיא כנער כך שלא היתה לי בעיה לבחון שחקן לפי יכולתו המקצועית. זה לא שניתחתי את יכולת המשחק של מיקי ברקוביץ' או את תנחום כהן מינץ.

ושוב, אתה מוזמן להתייחס למה שכתבתי.
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 29 יולי 2013, 15:30

התנין כתב:
felix_r כתב:

סבבה, מקבל. ומה רלוונטי הגיל שלי? ואם אני בן 30-35 אז? וחסר משחקים מוקלטים שמשודרים בערו. הספורט מבוקר ועד ערב?
רק חבל שלא התנסחת כך בהודעה הראשונה. ולגביי הנפלד, אני גדלת על התקופה ההיא כנער כך שלא היתה לי בעיה לבחון שחקן לפי יכולתו המקצועית. זה לא שניתחתי את יכולת המשחק של מיקי ברקוביץ' או את תנחום כהן מינץ.

ושוב, אתה מוזמן להתייחס למה שכתבתי.

אתה רוצה שאתייחס למה שכתבת? בסדר.
אז לידיעתך, בשנים הראשונות שלו בבוגרים הנפלד היה שחקן התקפה מצוין. הוא היה קולע 17-18 נקודות למשחק. הייתה לו קליעה טובה לשלוש, ואפילו בקונטיקט המאמן נתן לו יד חופשית לזרוק שלשות מתי שהוא רוצה. בהמשך, לאורך השנים במכבי, משחק ההתקפה שלו הלך ודעך פלאים מסיבה לא ממש ברורה. וזאת בדיוק הנקודה עליה דיברנו: כישרון מבוזבז. שחקן עם נתונים של להפוך לכוכב גדול באירופה בתחילת הקריירה הפך להיות שחקן גדול רק בהגנה.

לגבי ההגנה של הנפלד. פה אני הרבה יותר קרוב לעמדתו של אנקרם. ההגנה הקבוצתית שלו הייתה מדהימה. לא סתם קראו לו "אזורית של איש אחד" כי זה באמת מה שהוא היה עושה. כל שחקן שהיה מקבל את הכדור, היה מוצא את הנפלד מול הפנים. לא סתם בעונתו בקונטיקט הנפלד שבר את שיא כל הזמנים של NCAA בחטיפות לעונה לפרשמן. אני לא יודע אם הוא היה השומר הכי טוב ביורוליג בכל הזמנים. לא ראיתי את כל הזמנים, אבל הוא בטוח היה אחד הטובים ביותר בהגנה הקבוצתית בכל הזמנים. הוא לא היה מגיע לנבחרת אירופה רק בגלל האחוזים הלא טובים מהעונשין.

להנפלד גם הייתה הובלת כדור וראיית משחק נהדרות לעמדה שלו. להזכירך, בעונת 93, כשגיא גודס נפצע, הנפלד אפילו שימש רכז מחליף במכבי.

בקיצור, הנפלד יכל להפוך לאול-אראונד נהדר באירופה וגם לשחקן לא רע ב NBA, בסוף הוא די בזבז את הכישרון שלו כשהפך רק לשחקן הגנה מעורך באירופה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי er79 » 29 יולי 2013, 16:06

אם יותר לי להוסיף את דעתי האישית על הנפלד לצורך הדיון, מדובר באחד משחקני ההגנה האדירים ביותר שאירופה ידעה ושאני זכיתי לראות, אז אני אסלח לו על יכולות ההתקפה הדלות שלו באותה העת. שחקן שכל קבוצה בזמנו הייתה שמחה לקבל. וזה שקבוצות לא ״עטו״ עליו, לשיטתך, אתה צריך להפנים שההבדלים התקציביים דאז בין מכבי לבין הגדולות לא היו משמעותיים כמו היום, מכבי אז הייתה אימפריה, כמו שהיא גם היום אגב (על אף שאני חש בנסיגה במעמד בשנים האחרונות). לא היתה סיבה לפיכך עבור נדב לעבור לקבוצה אחרת, שכר כלל לא היה זרז באותה תקופה.
er79

הודעהעל ידי התנין » 29 יולי 2013, 18:43

felix_r כתב:
התנין כתב:
אתה רוצה שאתייחס למה שכתבת? בסדר.
אז לידיעתך, בשנים הראשונות שלו בבוגרים הנפלד היה שחקן התקפה מצוין. הוא היה קולע 17-18 נקודות למשחק. הייתה לו קליעה טובה לשלוש, ואפילו בקונטיקט המאמן נתן לו יד חופשית לזרוק שלשות מתי שהוא רוצה. בהמשך, לאורך השנים במכבי, משחק ההתקפה שלו הלך ודעך פלאים מסיבה לא ממש ברורה. וזאת בדיוק הנקודה עליה דיברנו: כישרון מבוזבז. שחקן עם נתונים של להפוך לכוכב גדול באירופה בתחילת הקריירה הפך להיות שחקן גדול רק בהגנה.

לגבי ההגנה של הנפלד. פה אני הרבה יותר קרוב לעמדתו של אנקרם. ההגנה הקבוצתית שלו הייתה מדהימה. לא סתם קראו לו "אזורית של איש אחד" כי זה באמת מה שהוא היה עושה. כל שחקן שהיה מקבל את הכדור, היה מוצא את הנפלד מול הפנים. לא סתם בעונתו בקונטיקט הנפלד שבר את שיא כל הזמנים של NCAA בחטיפות לעונה לפרשמן. אני לא יודע אם הוא היה השומר הכי טוב ביורוליג בכל הזמנים. לא ראיתי את כל הזמנים, אבל הוא בטוח היה אחד הטובים ביותר בהגנה הקבוצתית בכל הזמנים. הוא לא היה מגיע לנבחרת אירופה רק בגלל האחוזים הלא טובים מהעונשין.

להנפלד גם הייתה הובלת כדור וראיית משחק נהדרות לעמדה שלו. להזכירך, בעונת 93, כשגיא גודס נפצע, הנפלד אפילו שימש רכז מחליף במכבי.

בקיצור, הנפלד יכל להפוך לאול-אראונד נהדר באירופה וגם לשחקן לא רע ב NBA, בסוף הוא די בזבז את הכישרון שלו כשהפך רק לשחקן הגנה מעורך באירופה.

הכל נכון, וידוע שהנפלד בתחילת דרכו היה שחקן התקפי לא רע, שבהמשך הקריירה דעך מאוד בתחום זה. אך בשורה התחתונה, ואתה בעצמך אמרת וחזרת על כך, שהוא שחקן מבוזבז.
על הנפלד בעבר(בעיקר בתקופתו במכללות)במונחי NBA, לא פחות, אבל הוא פשוט נתקע במקום, הסתמך על ההגנה שלו ובמקום להשתפר (ולו במעט) בהתקפה, הוא רק הלך אחורנית ובצעדי ענק. אין חולק שהיה שחקן הגנתי מצויין, גם אינטליגנט למדי אך גם אלה לא מספיקים ולא מחפים על החסרונות המובהקים שלו בהתקפה, ולטעמי אין לו מקום בחמישייה של אף קבוצה ששואפת לזכות ביורוליג בימינו. אגב, העובדה שמדובר באוברייטד, לדעתי, לא אומרת שמדובר בשחקן שנוא עליי, רק העובדה שכ''כ מהללים אותו למרות כל החסרונות המובהקים הללו ולמרות שברור שהוא היה אמור להיות שחקן ה-ר-ב-ה יותר טוב, גרמה לי לפתח נגדו באופן אסוציאטיבי רגשות שליליים. לי ברור שמדובר בעוד ספורטאי ישראלי שלא הגיע לאן שהיה צריך להגיע בגלל אופי ישראלי טיפוסי שמעדיף את החיים הקלים.
מעבר לפינה, ישנו שחקן בשם דימיטריס דיאמנטידיס, שמעולם לא נתפש ככישרון עצום, ויכל לחיות לאורך הקריירה שלו על יכולת ההגנה המופלאה שלו(אגב שחקנים שלא נופלים מהנפלד הגנתית)וחכמת המשחק. אבל לא, הוא פיתח יכולת קליעה מצויינת מהשלוש, ולאורך השנים בפאו ראו ממנו בכל עונה עוד ועוד שיפור עד שהגיע למעמד של סופרסטאר. זה שחקן שכן ראוי למלוא ההערכה וההערצה.
התנין

הודעהעל ידי התנין » 29 יולי 2013, 18:44

er79 כתב:אם יותר לי להוסיף את דעתי האישית על הנפלד לצורך הדיון, מדובר באחד משחקני ההגנה האדירים ביותר שאירופה ידעה ושאני זכיתי לראות, אז אני אסלח לו על יכולות ההתקפה הדלות שלו באותה העת. שחקן שכל קבוצה בזמנו הייתה שמחה לקבל. וזה שקבוצות לא ״עטו״ עליו, לשיטתך, אתה צריך להפנים שההבדלים התקציביים דאז בין מכבי לבין הגדולות לא היו משמעותיים כמו היום, מכבי אז הייתה אימפריה, כמו שהיא גם היום אגב (על אף שאני חש בנסיגה במעמד בשנים האחרונות). לא היתה סיבה לפיכך עבור נדב לעבור לקבוצה אחרת, שכר כלל לא היה זרז באותה תקופה.

אנחנו מדברים על שנות ה-90 השחונות אחינו.
התנין

הודעהעל ידי er79 » 29 יולי 2013, 19:33

שחונות שחונות, אבל מכבי עדיין הייתה אימפריה בתקופה זו, ושאתה אומר שטות כמו עובדה שקבוצה גדולה באירופה לא החתימה את נדב אתה שוגה, כי מכבי נתפסה כאחת הגדולות, ופערים תקציביים בינה לבין ״הגדולות״ לא היו משמעותיים, אם בכלל. בתקופה ההיא שחקנים ישראלים מבוקשים לא ראו לנכון לעבור לקבוצה אירופית. היום, שהכסף הגדול קורץ, התמונה כמובן שונה. ועל כן לסיכומו של עניין נדב היה שחקן מצויין, אמנם אפור ולא שם נוצץ, אבל מצוין.
er79

הודעהעל ידי jol9 » 29 יולי 2013, 20:01

התנין כתב:
קובי כתב:

כן הנפלד אוברייטד. ראיתי אותו מספיק, וכל השנים האלה נשכתי את השפתיים כשהייתי שומע דיבורים עליו כאילו מדובר במשיח בכבודו ובעצמו. שחקן הגנה מצויין אין ספק, אבל ההגנה שלו לא חיפתה על היותו שחקן מחורבן לגמריי בהתקפה, עם 9% אחוזים מהעונשין בערך. מעולם לא הצלחתי להבין את הסגידה המטורפת לשחקן הבינוני הזה.
ודניס רודמן אמנם היה שחקן התקפה מחורבן, אבל בנוסף להיותו שחקן הגנה מפחיד הוא גם היה ריבאונדר מפלצתי.

המשפט המודגש מסמל בעיניי את העניין. "ראית אותו מספיק", זה מה שנוהגים להגיד כאן על שחקנים שראו אולי במשחק וחצי ועוד באיזה סרטון יוטיוב.
אין מה לעשות, בשביל לדעת באמת ולהרגיש באמת, צריך לפעמים גם לראות את זה בלייב.

זה כמו שיבוא לי איזה מישהו ויתחיל לפאר את רוד לייבר וביורן בורג. לי קשה להפנים שמישהו מהם היה מסוגל לעמוד אפילו מערכה אחת מול הכוכבים של היום.

לגבי העניין עצמו ולטענות שלך - הנפלד היה בזמנו שחקן ההגנה הכי טוב באירופה. זאת לא הייתה דעה של אוהדי מכבי, אלא דבר ידוע בכל אירופה (אם אני לא טועה, אז לא חולקו
תארים אישיים, ולכן אין לזה אישורים רשמיים).
לגבי ההגנה אין הרבה מה להרחיב, אלא שגם בהתקפה הוא היה שחקן מאוד מאוד חשוב. הוא היה חלש בקליעה, אבל הוא היה מוסר נפלא, ולא מעט היה מנהל את משחק ההתקפה של מכבי,
משהו בדומה למה שעשו אידסון או ווייצ'יץ'. הוא גם היה יתרון חשוב של מכבי בליגה.
החולשה העיקרית והיחידה לטעמי במשחק שלו היתה הקליעה. פרט לכך הוא היה שחקן שלם ונהדר.
מעל הכל, הוא לא חשב על המספרים שלו, ועל איך ידברו עליו בעיתון, אלא הוא חשב על הקבוצה ועל איך לעזור לה לנצח.

אתה בסה"כ לוקח את הדעה האישית שלך, מקצין אותה ומנסה להפוך אותה למציאות, כשכל מי שמשתתף בדיון הזה, ובאמת ראה את הנפלד משחק במשך שנים, ולא רק "ראה אותו מספיק",
שותף לדעה שאתה טועה ובגדול.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, omerk ו־19 אורחים