המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:יוני, אם אומרים לך מחר- נדב בשיאו, או ליאור בשיאו, את מי אתה לוקח?
התנין כתב:יוני, אתה זה שטעה בפירוש דבריי. שאני אומר ש''ראיתי אותו מספיק'' משמע שגדלתי על התקופה ההיא כנער מספיק בוגר, שעבר את גיל הבר מצווה לצורך העניין, כדי לחוות דעה על שחקן כדורסל. כמו שכבר אמרתי, זה לא היה לפני כ''כ הרבה זמן, ולא התיימרתי לנתח את יכולתו המקצועית של תנחום כהן מינץ. משום מה אנשים פה בטוחים בעצמם יתר על המידה בכל הקשור לבן כמה אני, מי אני וכו'..
ואתה אומר שבזמנו נדב הנפלד היה השחקן ההגנתי הטוב באירופה. אם אתה מטיל כזאת פצצה, אז מוטלת עליך חובת ההוכחה לכך, וכל עוד אין כזו בנמצא, הרי שמדובר בדעתך האישית בלבד. אני לא חולק על כך שנדב הנפלד היה שומר מצויין ויותר מזה, אבל הקביעות שרצו פה, עוד לפני שהצטרפת לדיון, על כך שמדובר ב''שומר הכי גדול בתולדות אירופה''(!!!) לא פחות, הן מגוחכות. ואם כבר הזכרת את התקופה ההיא אני כבר חושב על שחקן שלא נופל מהנפלד במאומה מבחינה הגנתית - ריקארדו פיטיס, שמלבד ההגנה גם עולה על נדב בכל אספקט אחר של המשחק.
אבל יותר מעניין להתעכב על דבריו של פליקס, שבעצמו טען - במסגרת ''כתב ההגנה'' על נדב הנפלד - שמדובר בשחקן מבוזבז. אמנם סיים כשחקן גדול הגנתית, ואינטליגנטי למדי, אך עם זאת, פספוס. ולנושא הזה דבריי יותר מכוונים. נדב הנפלד זכור כשחקן גדול ממה שהוא היה, זה לא גורע מיכולתו ההגנתית במאום, אך עם זאת מדובר באוברייטד.
MTA2311, אם שאלתך את יוני נועדה במידה מסויימת להכניס אותי לפרופורציות באשר ליכולתו של נדב הנפלד בשחקן, אז אל תטרח. ליאור אליהו הוא אחד השחקנים השנואים עליי (מקצועית) ולא הייתי רוצה לראות כאן אפילו ב-400 אלף דולר.
התנין כתב:יוני, אתה זה שטעה בפירוש דבריי. שאני אומר ש''ראיתי אותו מספיק'' משמע שגדלתי על התקופה ההיא כנער מספיק בוגר, שעבר את גיל הבר מצווה לצורך העניין, כדי לחוות דעה על שחקן כדורסל. כמו שכבר אמרתי, זה לא היה לפני כ''כ הרבה זמן, ולא התיימרתי לנתח את יכולתו המקצועית של תנחום כהן מינץ. משום מה אנשים פה בטוחים בעצמם יתר על המידה בכל הקשור לבן כמה אני, מי אני וכו'..
ואתה אומר שבזמנו נדב הנפלד היה השחקן ההגנתי הטוב באירופה. אם אתה מטיל כזאת פצצה, אז מוטלת עליך חובת ההוכחה לכך, וכל עוד אין כזו בנמצא, הרי שמדובר בדעתך האישית בלבד. אני לא חולק על כך שנדב הנפלד היה שומר מצויין ויותר מזה, אבל הקביעות שרצו פה, עוד לפני שהצטרפת לדיון, על כך שמדובר ב''שומר הכי גדול בתולדות אירופה''(!!!) לא פחות, הן מגוחכות. ואם כבר הזכרת את התקופה ההיא אני כבר חושב על שחקן שלא נופל מהנפלד במאומה מבחינה הגנתית - ריקארדו פיטיס, שמלבד ההגנה גם עולה על נדב בכל אספקט אחר של המשחק.
אבל יותר מעניין להתעכב על דבריו של פליקס, שבעצמו טען - במסגרת ''כתב ההגנה'' על נדב הנפלד - שמדובר בשחקן מבוזבז. אמנם סיים כשחקן גדול הגנתית, ואינטליגנטי למדי, אך עם זאת, פספוס. ולנושא הזה דבריי יותר מכוונים. נדב הנפלד זכור כשחקן גדול ממה שהוא היה, זה לא גורע מיכולתו ההגנתית במאום, אך עם זאת מדובר באוברייטד.
MTA2311, אם שאלתך את יוני נועדה במידה מסויימת להכניס אותי לפרופורציות באשר ליכולתו של נדב הנפלד בשחקן, אז אל תטרח. ליאור אליהו הוא אחד השחקנים השנואים עליי (מקצועית) ולא הייתי רוצה לראות כאן אפילו ב-400 אלף דולר.
roy1000 כתב:אולי הנוסטלגיה משפיע פה על אנשים, אבל נדב הנפלד הוא לא שחקן ההגנה הכי טוב אי פעם ביורוליג. זו טענה מוגזמת בעליל. הנפלד היה שחקן הגנה מאוד אינטלגנטי וגם פיזי במידה לא מבוטלת, שידע תמיד לתפוס עמדה, אבל מעולם לא הייתה לו אתלטיות בשביל לענות להגדרה הזו. אני זוכר לא מעט דאנקים שנדב אכל על הפרצוף.
אני יכול להזכיר שחקנים כמו דיאמנטידיס בשיאו ובעבר הרחוק יותר את דינו ראדג'ה שאכל את קווין מגי בשיאו בלי מלח. הזכירו את פיטיס, אבל הוא לא טופ 5 לדעתי.
roy1000 כתב:אני יכול להזכיר שחקנים כמו דיאמנטידיס בשיאו ובעבר הרחוק יותר את דינו ראדג'ה שאכל את קווין מגי בשיאו בלי מלח. הזכירו את פיטיס, אבל הוא לא טופ 5 לדעתי.
jol9 כתב:roy1000 כתב:אולי הנוסטלגיה משפיע פה על אנשים, אבל נדב הנפלד הוא לא שחקן ההגנה הכי טוב אי פעם ביורוליג. זו טענה מוגזמת בעליל. הנפלד היה שחקן הגנה מאוד אינטלגנטי וגם פיזי במידה לא מבוטלת, שידע תמיד לתפוס עמדה, אבל מעולם לא הייתה לו אתלטיות בשביל לענות להגדרה הזו. אני זוכר לא מעט דאנקים שנדב אכל על הפרצוף.
אני יכול להזכיר שחקנים כמו דיאמנטידיס בשיאו ובעבר הרחוק יותר את דינו ראדג'ה שאכל את קווין מגי בשיאו בלי מלח. הזכירו את פיטיס, אבל הוא לא טופ 5 לדעתי.
הכי טוב בכל הזמנים זאת הגזמה. אחד הטובים זה נכון די בוודאות.
האם יש לנו היום שחקן במכבי שאפשר להגיד עליו שהוא אחד הטובים בכל הזמנים במשהו? ועוד כישראלי?
קובי כתב:מישהו ראה את המשחק, או התקציר של הגליל 90' נגד גליל 00' שנערך הערב ?
קטש פשוט פיספוס אדיר. שברון לב ממש. גם היום הייתי לוקח אותו הרבה לפני אוחיון, מקל, או כל גארד ישראלי אחר...
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 46817.html
roy1000 כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:אולי הנוסטלגיה משפיע פה על אנשים, אבל נדב הנפלד הוא לא שחקן ההגנה הכי טוב אי פעם ביורוליג. זו טענה מוגזמת בעליל. הנפלד היה שחקן הגנה מאוד אינטלגנטי וגם פיזי במידה לא מבוטלת, שידע תמיד לתפוס עמדה, אבל מעולם לא הייתה לו אתלטיות בשביל לענות להגדרה הזו. אני זוכר לא מעט דאנקים שנדב אכל על הפרצוף.
הכי טוב בכל הזמנים זאת הגזמה. אחד הטובים זה נכון די בוודאות.
האם יש לנו היום שחקן במכבי שאפשר להגיד עליו שהוא אחד הטובים בכל הזמנים במשהו? ועוד כישראלי?
לא - יש את אליהו שהוא שחקן יורוליג לגיטימי, אבל מובגל ובעל חסרונות שכולנו מכירים. מעבר אליו - מדבר מוחלט בגזרת הישראלים - יוגב אולי שחקן יורוקאפ. פניני - אני לא יודע בכלל מה הוא.
התנין כתב:אוברייטד זה שחקן שלוקחים את התכונות המאפיינות אותו, ונותנים להן משקל רב מידי. לדעתי נדב הנפלד היה שחקן הגנתי מצויין ושחקן מאוד חכם(זורם איתך), ועם זאת מזכירים אותו היום כאילו מדובר באחד השחקנים הגדולים אי פעם באירופה, שלא לדבר על אמרות כגון ''השומר הכי גדול בתולדות אירופה!'', שהן מופרכות מהייסוד, ומהוות אגב דוגמא מושלמת ל''אוברייטד''. בעיניי אין לנדב הנפלד מקום בחמישייה של קבוצה שרוצה להגיע עד הסוף ביורוליג של היום.
לגביי רשימת הכוכבים שציינת אני באמת לא יודע כיצד להתייחס. אני חושב שההבדל הגדול הוא שלגביהם אף אחד לא יכול להטיל ספקות על גדולתם, אלא לכל היותר לערוך השוואות בינם לבין עצמם, מי טוב יותר וכו'.
ואני לא חושב שיש חולק על כך שנדב הנפלד היה שחקן התקפה מזעזע רוב הקריירה שלו. יכול להיות שהוא עוזר מאוד לקבוצה וכו', אבל כשאני אומר שחקן התקפה אני מתכוון לסקורינג.
וכשאני אומר שחקן מבוזבז\מפוספס אני לא חושב שזה בכלל נתון לויכוח. על נדב היו דיבורים כחומר NBA, ויש יותר מדעה אחת שהוא לא התאמץ מספיק בכדי לשפר את הצדדים החלשים שלו, שהיו מביאים אותו הרבה יותר רחוק. נכון שהוא נתן קריירה יפה, אך הפוטנציאל שלו היה גבוה בהרבה מלהיות שחקן הגנתי מעולה שתורם באספקטים שלא רואים בסטטיסטיקה וזהו.
קובי כתב:הפספוס הכי ענק של הכדורסל הישראלי EVER:קובי כתב:מישהו ראה את המשחק, או התקציר של הגליל 90' נגד גליל 00' שנערך הערב ?
קטש פשוט פיספוס אדיר. שברון לב ממש. גם היום הייתי לוקח אותו הרבה לפני אוחיון, מקל, או כל גארד ישראלי אחר...
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 46817.html
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־18 אורחים