המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
ארגוני צדקה ותרבות עזרה הדדית מפותחת, אנשים דאגו אחד שני באמצעות חברות צדקה ודרך ארגוני צדקה דתיים.
בנימין נעמן כתב:חברה, 20 אוהלים בקריית מלאכי!!!!!!!!!!
yiffy כתב:תשמע מיכאל, לא שקריית אונו היא לא עיר תוססת עם בעיות דיור, אבל נראה לי שלב המחאה נמצא בערים אחרות
yiffy כתב:בנימין נעמן כתב:חברה, 20 אוהלים בקריית מלאכי!!!!!!!!!!
כבוד!
לגרמניה יש היסטוריה ארוכת שנים של שמרנות כלכלית ואמונה מתמדת ביד הנעלמה ותו לא.
ארה"ב בתקופה של סוף המאה ה-19 ותחילת ה-20 היא מודל לעוני כלכלי משפל המדרגה שנלמד כיום ברחבי העולם.
"כל אחד ראשי להחזיק בדעות משלו אבל לא בעובדות משלו". סלח לי אבל מה שאתה כותב לא היה ולא נברא
אז למה בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20 ארה"ב נהנתה מגל מאסיבי של מהגרים מאירופה?
הדבר היחיד שהגן על מוסד העבדות לאורך ההיסטוריה הוא המדינה והפוליטיקאים שעמדו בראשה, לא השוק החופשי. רק התערבות של המדינה קיימה את המוסד המתועב הזה בחיים. מי דאג להחזיר עבדים שנמלטו אל בעליהם? המדינה. מי דאג לקיים גיוס חובה של אזרחים לבנים לפטרולים לאיתור עבדים נמלטים? המדינה (על מי שסרב הוטל קנס). מי אסר בחוק להעניק חינוך לעבדים? המדינה.
רק השוק החופשי הביא לביטול העבדות מאחר וכלכלה שמבוססת על עבדים אינה יעילה. לאדם חופשי יש אינטרס לעבוד ולייצר כמה שיותר כי הוא מתוגמל על עבודתו. עבד לעומתו יעשה את המינימום האפשרי כדי להתחמק מעונש. לכן כלכלה שמבוססת על אנשים חופשיים תפיק תוצר יותר גבוה ואיכותי.
אבי כתב:מיגור הקומוניזם במשק החלב תופס תאוצה.
שמחון ושטייניץ הכריעו: שוק החלב ייפתח לייבוא.
http://finance.walla.co.il/?w=/1/1844893
יישר כח!
אבי כתב:ראיון מאד מעניין עם פרופ' עומר מואב מהאונ' העברית בנושא מחאת הדיור. האיש משמיע תובנות שכדאי להטות להן אוזן גם על הפתרונות השגויים למשבר שמציעים המוחים וגם על ההסתדרות שהחליטה פתאום לקפוץ על עגלת המחאה. שווה להאזין.
http://www.103.fm/programs/Media.aspx?Z ... 1t4nzVQ=EF
בנימין נעמן כתב:גרוב כתב:בנימין נעמן כתב:זו מחאה של מפונקים...
אולי הממשלה לא בסדר, אבל הם צריכים לגור פריפריה.
ההורים שלי סיפרו לי שבתקופתם (לפני 20 שנה) לא היה דבר כזה לגור במרכז לפני גיל 30, אז הם גרו בירוחם.
ואחרי ביסוס של לא מעט זמן עברו לירושלים.
הם מתלוננים שאין עבודה בפריפריה, אם תבוא מסה של עובדים תהיה עבודה ולא יקרה להם כלום אם הם יקומו לפני 8 בבוקר.
זה גם אורגן ע"י השמאל הלאומי, זה נסיון התנגחות בביבי.
מה קשור בכלל מפונקים?! המחירים בפריפריה גם מאוד גבוהים !!!!! מאוד!! וזה עוד כשאין עבודה בפריפריה!
לא צריך להכניס למחאה הזאת ימין ושמאל בכלל, המחאה היא על הזכות לחיות במדינה שלי, דבר שנהיה בלתי אפשרי ! הכל פה יקר פי 2 במקרה הממש ממש טוב, אנשים לא מצליחים לגמור את החודש בגלל מיסים, דלק, מזון, חשמל, מים... למה שמישהו ירצה להישאר במדינה הזאת כשהוא לא יכול להרשות לעצמו לקנות קוטג'?? המדינה מתרוקנת מצעירים !
אם מישהו ימני זה לא אומר שהוא צריך להתנגד למחאות הללו! אני בעצמי ימנית! ואני דואגת לעתיד של הדור הצעיר ובכלל למדינה הזאת!!! תתעורר מהסרט שלך, המצב של האנשים במדינה על הפנים!
א. ביורחם/נתיבות/דימונה או לחלופין מעלות וקצרין המחירים הרבה יותר נמוכים מבת"א, זו עובדה.
ב. אין עבודה בפריפריה? אם יהיו מסות של אנשים שיבואו לעבוד בפריפריה אז יהיו מפעלים שיפתחו/יעברו לשם.
גם אם לא תהיה עבודה בפריפריה, שיעבדו קשה! שיקומו ב5 בבוקר ויסעו! ככה זה כשאין לך כסף, עובדים קשה!
ג. הכל יקר במדינה? אולי כי גם במדינה הזו צריך תקציב עצום לצבא והתקציב הזה מתחלק רק בין 7M איש ולא יותר כמו בשאר העולם.
ד. נכון שבענין של המחאה אין ימין ושמאל, אבל השמאל הלאומי ארגן ושולט בה. אם זו היתה מחאה רצינית הם לא היו כותבים שלטים של "ביבי הבתיה" אלא "די למחירי דיור/קוטג'/דלק/ אנאערף גבוהים".
קובי כתב:אבל עזוב מרכז ת"א, חביב. היום כמעט כל רכישה של דירה חדישה יחסית באיזור גוש דן היא משימה כמעט בלתי אפשרית, ואם אפשרית, היא מלווה בשיעבוד אדיר של משכנתא ארוכת טווח וקשה מנשוא לבנקים.
בנימין נעמן עם כל הכבוד, עדיין לא עזב את בית הוריו, וכבר שולח אותי ואת חבריי האקדמיים שעובדים קשה מבוקר עד ערב ושמרוויחים מעל הממוצע, להתנתק ממשפחותינו ומעבודותינו המכובדות והמכניסות שנמצאות במרכז ולחיות בפריפריה (שגם שם כבר לא זול כפעם לקנות דירה היום), ולחכות ל"מסות של אנשים שיבואו" שבעקבותיהם "מפעלים ייפתחו"... כל זאת עם ערובה של הנער הצעיר.
פשוט תגובה חצופה, אינפנטילית ומנותקת מהמציאות שלא שווה התייחסות.
ולעניין עצמו --> צריך להבין דבר מאוד פשוט: בשנים האחרונות, העלייה המתונה של השכר במשק היא לאין שיעור רחוקה מעליית המחירים התלולה והקיצונית במחירי הנדל"ן, מצרכי הבסיס, החינוך והדלק.
מי שרוצה לפקפק בזה, פשוט לא חי פה.
yiffy כתב:אבי כתב:מיגור הקומוניזם במשק החלב תופס תאוצה.
שמחון ושטייניץ הכריעו: שוק החלב ייפתח לייבוא.
http://finance.walla.co.il/?w=/1/1844893
יישר כח!
אני לא יודע אם אני מרוצה מהתפתחות זו או לא, אבל קצת מוזר לי שאתה חוגג בימים אלו. במקרה שאתה לא שם לב, כל המדינה על הרגליים בניסיון לבעוט את אסכולת שיקגו ואסכולת ווינה מהכלכלה של המדינה הזו, ועושה רושם שזה מצליח נפלא.
אתה אמור להיות על הרגליים האחוריות בשלב זה, לא צוהל משמחה.
Hjalmar Schacht was a stereotypical German of the old school. He was a product of the classical economic order, bred to support the orthodoxies pf the past: the gold standard, balanced budgets and free trade.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד