יורובאסקט: ישראל נגד צרפת - שישי, 22:00, ספורט5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורובאסקט: ישראל נגד צרפת - שישי, 22:00, ספורט5

הודעהעל ידי NY boy » 07 ספטמבר 2013, 01:31

אין בנבחרת צרפת לדעתי אפילו מתאזרח אחד. כולם נולדו וגדלו בצרפת. זה שהם לא בצבע עור לבן לא אומר שהם מתאזרחים וזאת גזענות לשמה אפילו רק לרמוז משהו כזה.

ונבחרת צרפת הזאת מפסידה שנה אחרי שנה לנבחרות בלי מתאזרחים ושחקנים "שחורים" אז איך בדיוק אתה מסביר את זה?

זה אנחנו שהלכנו אחורה ונהיינו פח ולא הצרפתים שהשתפרו כל כך.
NY boy

הודעהעל ידי עגל הזהב » 07 ספטמבר 2013, 07:18

NY boy כתב:אין בנבחרת צרפת לדעתי אפילו מתאזרח אחד. כולם נולדו וגדלו בצרפת.

זה לא בדיוק שאבות אבותיהם הגיעו לצרפת ופתאום הפכו לאתלטי על בזכות החינוך הצרפתי..
גנטית, אין לנו באמת שום סיכוי מולם. זה שמקרה גם יש להם כישרון זה פשוט אומר שהסיכוי שלנו לעמוד מולם הוא פשוט לא קיים כל כך..

כשרייס, היקמן,טוני פארקר מקאלב חודרים לסל יש איזשהו שחקן אירופאי שמסוגל לרוץ ולהזיז את הרגליים בקצב שלהם? לא כל כך נראה לי..

וזה ברור לך שלא התכוונתי שהאזרחות הצרפתית שלהם לא מגיעה להם. זה עיוות מוחלט של הדברים שלי
הכוונה היא כמובן הבדלים בפוטנציאל הגנטי המולד שהשחקנים שלנו, גם אם מאד ירצו לא יוכלו לרכוש

אז לפני שאתה מכנה פה אנשים בתואר"גזענים" בו נבחן את המציאות כפי שהיא ולא תחת -משקפי המתחסד-
עגל הזהב

הודעהעל ידי jol9 » 07 ספטמבר 2013, 11:34

שמואל1 כתב:
EulGam05 כתב:האמת, כמו שכספי נראה באליפות הזאת, הולכת להיות לו עונה ארוכה מאד ביוסטון. ביכולתו הנוכחית אפילו דווין סמית' נראה כמה רמות מעליו ולו רק בגלל שסמית' לפחות יטרח לשחק בהגנה, מה שכספי לא עשה באף אחד משלושת המשחקים עד כה.

כספי לא נראה אפילו כמו שחקן יורוליג. פשוט אליפות נוראית שלו, ואני מקווה בשבילו שזה רק כושר זמני לא טוב.

בשביל לשחק בהגנה לא צריך כושר טוב (כושר גופני כן, ולא נראה שיש לו בעיה בתחום הזה).
הוא פשוט רוב הזמן עומד ומלווה את השחקנים במבטים. סוג של ליאור אליהו, רק עם הייפ של שומר טוב.

דווקא ליאור, עושה פה ושם מהלכי הגנה לא רעים, אבל הרכות שלו פשוט מזעזעת. היו לו 3 פעמים בהם היה ממש מתחת לסל עם הכדור. במקום לעלות ולנסות לדפוק דאנק, הוא הוציא
כדור החוצה (ולא משנה שזה הוביל ל-2 שלשות). רך רך רך.

הלפרין פשוט לא קיים, ונראה גם ששיבק לא סופר אותו יותר מדי. 0 מנהיגות. 0 יוזמה... זה שהוא מוסר טוב וקלעי טוב של זריקות פנויות, כולם יודעים. מה עם קצת מעבר...

אוחיון ממש עולה לי על העצבים בזמן האחרון. ממש ירד לי ממנו. גם לא מתקדם ככדורסלן, גם תופס פוזה כאילו הוא מינימום דיאמנטידיס. הדבר שהוא עושה הכי טוב זה הריבאונד,
זה אמנם נהדר, אבל רכז אמור קודם כל להיות מסוגל לנהל התקפות, ולמסור אסיסטים, וגם לקלוע איזו שלשה חופשית פה ושם.

כדיר, גרין, חנוכי, קוז'י, וגם פניני הם כרגע לא שחקני כדורסל. אפשר היה להחליף אותם באיזה צלם או אוהד מזדמן, ולא היינו מרגישים בהבדל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 07 ספטמבר 2013, 11:41

עגל הזהב כתב:

זה לא בדיוק שאבות אבותיהם הגיעו לצרפת ופתאום הפכו לאתלטי על בזכות החינוך הצרפתי..
גנטית, אין לנו באמת שום סיכוי מולם. זה שמקרה גם יש להם כישרון זה פשוט אומר שהסיכוי שלנו לעמוד מולם הוא פשוט לא קיים כל כך..

כשרייס, היקמן,טוני פארקר מקאלב חודרים לסל יש איזשהו שחקן אירופאי שמסוגל לרוץ ולהזיז את הרגליים בקצב שלהם? לא כל כך נראה לי..

וזה ברור לך שלא התכוונתי שהאזרחות הצרפתית שלהם לא מגיעה להם. זה עיוות מוחלט של הדברים שלי
הכוונה היא כמובן הבדלים בפוטנציאל הגנטי המולד שהשחקנים שלנו, גם אם מאד ירצו לא יוכלו לרכוש

אז לפני שאתה מכנה פה אנשים בתואר"גזענים" בו נבחן את המציאות כפי שהיא ולא תחת -משקפי המתחסד-

אני דווקא חושב שהדברים שלך כן נגועים בגזענות...
למי איכפת מהחינוך הצרפתי? האם יש לך בעיה עם רופאים רוסים שמטפלים בך, למרות שלא למדו במערכת החינוך הישראלית? הייתה לך בעיה לעודד את אלכס שטילוב או אלכס אברבוך,
שייצגו את ישראל, אבל לא נולדו כאן?

צרפת היא אומה שיש בה הרבה שחומי עור, כמו גם אנגליה, ובכלל רוב מדינות אירופה היום. ברור שרוב שחומי העור הם בנים למהגרים (בדיוק כמו בארה"ב ד"א), אבל זה חוקי ותקין,
ובדיוק אותו הדבר היה גם לפני 15 שנה.
ההבדל הוא שפעם היו לנו שחקנים מצויינים, שהיו יכולים להתמודד עם כל אחד, כי הם עצמם פשוט היו טובים. גם מאמנים טובים יותר אימנו את הנבחרת אז. זה גם לא היה כזה מזמן.

אנחנו לא באתלטיקה קלה, אלא בכדורסל, ובכדורסל (במיוחד זה האירופאי), לא מדובר על תחרות קפיצות או ריצה, אלא במשחק כדורסל, שהוא ספורט קבוצתי, שבו גם לבנים יכולים
להצליח ולנצח, בדיוק כמו שמראות לנו ליטא, רוסיה, ספרד, סרביה, כרואטיה ואחרות לאורך השנים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 07 ספטמבר 2013, 14:30

ושלא לדבר על המדינה שלנו, שמורכבת כולה מבני מהגרים מרוסיה, פולין, מרוקו, תימן, אתיופיה, דרום אמריקה ועוד, שהקשר בינהם הוא די מקרי וזניח.
התנין

הודעהעל ידי עגל הזהב » 08 ספטמבר 2013, 21:21

jol9 כתב:
עגל הזהב כתב:

למי איכפת מהחינוך הצרפתי? האם יש לך בעיה עם רופאים רוסים שמטפלים בך, למרות שלא למדו במערכת החינוך הישראלית? הייתה לך בעיה לעודד את אלכס שטילוב או אלכס אברבוך,

צרפת היא אומה שיש בה הרבה שחומי עור, כמו גם אנגליה, ובכלל רוב מדינות אירופה היום. ברור שרוב שחומי העור הם בנים למהגרים (בדיוק כמו בארה"ב ד"א), אבל זה חוקי ותקין,
ההבדל הוא שפעם היו לנו שחקנים מצויינים, שהיו יכולים להתמודד עם כל אחד, כי הם עצמם פשוט היו טובים. גם מאמנים טובים יותר אימנו את הנבחרת אז. זה גם לא היה כזה מזמן.

אנחנו לא באתלטיקה קלה, אלא בכדורסל, ובכדורסל (במיוחד זה האירופאי), לא מדובר על תחרות קפיצות או ריצה, אלא במשחק כדורסל, שהוא ספורט קבוצתי, שבו גם לבנים יכולים
להצליח ולנצח, בדיוק כמו שמראות לנו ליטא, רוסיה, ספרד, סרביה, כרואטיה ואחרות לאורך השנים.

האמירה שלי לגבי החינוך הצרפתי הייתה צינית כמובן... כי הוא לא מה שהפך אותם למה שהם
אף אחד לא אמר ששחומי עור בצרפת או בכל מדינה אחרת זה "לא תקין". אתה לצערי נתפס על דבריםשלא אמרתי בשביל להכנס לכל מני ויכוחים פוליטים שזה לא עניין הפורום הזה עד כמה שידוע לי.

לעומת זאת
הכיוון שלי הוא יותר העניין הפיזי\אתלטי שם זה בערך כמו להעמיד ילדים בני 8 בתחרות עם בני 15
מה אתה חושב שיקרה?

בעניין הרמה שלנו בעבר-
עזוב רגע את מי היה לנו תסתכל *ממי הנבחרת שלהם* הייתה מורכבת באליפות אירופה שהייתה בשנות ה90, שם שיחקנו נגדם ועמדנו בזה יפה
עגל הזהב

הודעהעל ידי jol9 » 08 ספטמבר 2013, 21:58

עגל הזהב כתב:
jol9 כתב:
עגל הזהב כתב:

האמירה שלי לגבי החינוך הצרפתי הייתה צינית כמובן... כי הוא לא מה שהפך אותם למה שהם
אף אחד לא אמר ששחומי עור בצרפת או בכל מדינה אחרת זה "לא תקין". אתה לצערי נתפס על דבריםשלא אמרתי בשביל להכנס לכל מני ויכוחים פוליטים שזה לא עניין הפורום הזה עד כמה שידוע לי.

לעומת זאת
הכיוון שלי הוא יותר העניין הפיזי\אתלטי שם זה בערך כמו להעמיד ילדים בני 8 בתחרות עם בני 15
מה אתה חושב שיקרה?

בעניין הרמה שלנו בעבר-
עזוב רגע את מי היה לנו תסתכל *ממי הנבחרת שלהם* הייתה מורכבת באליפות אירופה שהייתה בשנות ה90, שם שיחקנו נגדם ועמדנו בזה יפה

אתה לוקח הכללה גסה של כל שחומי העור והופך אותם באופן כוללני לטובים יותר ולכאלה שאי אפשר להתמודד איתם? זה נראה לך סביר?

אתה רוצה לדעת עם מי הם היו צריכים להתמודד פעם? עם סאבוניס, עם פטרוביץ', עם קוקוץ', עם רג'ה, עם בודירוגה, עם רברצ'ה, עם מרצ'וליוניס, עם גאליס, עם ינאקיס, עם דיבאץ'
ואני לא מזכיר עשרות רבות של שחקנים שפחות מוכרים מאלו שהזכרתי אבל עדיין היו שחקנים נפלאים כמו כל מיני אלכסנדר וולקובים, קורטינאיטיסים ואחרים.

באמת נראה לך שהנבחרת הנוכחית של צרפת, על כל שחומי העור שלה, מסוגלת היתה להתמודד מול הנבחרות הגדולות של ליטא, סרביה, רוסיה או עם נבחרת ספרד הנוכחית שאין לה
אפילו שחום עור אחד?

איך בדיוק אפשר להתייחס לאמירות שלך אחרת ממה שאני או NY BOY התייחסנו?
אני גם אהמר שהנבחרות הגדולות של ישראל, היו מתמודדות מצויין מול הנבחרת הצרפתית הזאת, על אף הכשרון העצום שיש בה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי עגל הזהב » 09 ספטמבר 2013, 01:42

[
לגבי המשפט האחרון שלך, מממ לא יודע אני ממש לא בטוח לגביו

לגבי השחקנים האירופאים הגדולים שהיו לפני 20 שנה- לא אמרתי שלא יכולים להיות לבנים מוכשרים, לא נאמר מעולם
בכל מקרה אני אגיד דבר כזה
תבנה לך נברחת מהשחקנים הלבנים הטובים בעולם מול האמריקאים הכי גדולים
מה אתה חושב שיקרה? (ואל תתן לי דוגמאות של ניצחונות אירופאים על הדרים טים כי א.האמריקאים לא היו בהרכב מלא, כלומר לא שיחקו כל הכוכבים ב.ניסים קורים לפעמים, אפילו נבחרת ישראל הגדולה תצליח לנצח את ספרד פעם ב10 שנים)

וזה ש90% מהשחקנים באן.בי הם לא ממש לבנים, זה בטח גם כן מקרי נכון?
עזוב, הכל בשם ההומניטריות העיקר שלא יגידו שיש איזשהי שונות בין אנשים
הרי, כולם כל כך שווים! איך אפשר לערער על המשפט האוטופי הזה?

בקיצור המאבק בנינו הוא בין מה ש"נכון" להגיד מבחינה חברתית(שזאת זכותך)
לבין להגיד את מה שבאמת קורה בשטח, אבל מה לעשות נשמע קצת צורם באוזן
עגל הזהב

הודעהעל ידי jol9 » 09 ספטמבר 2013, 15:07

אז זהו שדווקא יש הבדל בין מה שאתה כותב למציאות.
אתה לוקח את כל שחומי העור ומאגד אותם בקבוצה אחת.
האם ישנו איזשהו קשר ולו הקלוש ביותר בין השחורים של ארהב לבין אלו של צרפת?
אם נבחרת ישראל תשחק נגד נבחרת קניה, האם גם אז תגיד שאין לנו סיכוי וחבל לעלות על המגרש?

המציאות היא שנבחרת צרפת היא נבחרת אתלטית וכשרונית ובגלל זה היא טובה מישראל. בלי קשר לצבע עור השחקנים.
מנגד צרפת היא כנראה פחות מוכשרת מספרד, סרביה ויוון וכנראה תפסיד להן במפגש שיקרה בשלב כזה או אחר בטורניר, וזה למרות שבאלו לא משחק שחום עור אחד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים