דייויד בלו חזר מפרישה ויתאמן עם מכבי בתקופה הקרובה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דייויד בלו חוזר מפרישה

הודעהעל ידי jol9 » 01 אוקטובר 2013, 08:27

אני לא חושב שבלו יפתח בחמישייה, בטח לא כזה מוקדם, ככה שאני לא צופה יותר מדי שינויים בשלב הראשון. הלוואי ומי מבין רייס היקמן יירד לספסל, אבל אני כרגע לא רואה את זה קורה.
את רייס זה לדעתי יימחק מהרוטציה, והיקמן הוא עדיין בפוזה של כוכב שעשה "עונה גדולה" במכבי.

על כל פנים אני מעדיף לראות הרבה דקות של אינגלס ושל סמית'. הם שני שחקנים שחושבים קבוצה לפני שהם חושבים על עצמם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 01 אוקטובר 2013, 08:50

יכול להיות שבלו לא יפתח בחמישייה באמת, לפחות לא בהתחלה, אבל לשם צריך לשאוף, שהוא ישוב לכושר משחק במהרה ויפתח בחמישייה. האמת שאני גם מעדיף שאינגלס יעלה כ-2, למרות שהוא עדיף לדעתי בעמדה 3, מאשר היקמן. חמישייה של אוחיון, אינגלס, סמית', בלו וג'יימס היא חמישייה אתלטית, זריזה, עם קליעה טובה עד מצויינת ברובה, וסגנון משחק אחראי וקבוצתי יותר.
er79

הודעהעל ידי קודי » 01 אוקטובר 2013, 09:01

er79 כתב:יכול להיות שבלו לא יפתח בחמישייה באמת, לפחות לא בהתחלה, אבל לשם צריך לשאוף, שהוא ישוב לכושר משחק במהרה ויפתח בחמישייה. האמת שאני גם מעדיף שאינגלס יעלה כ-2, למרות שהוא עדיף לדעתי בעמדה 3, מאשר היקמן. חמישייה של אוחיון, אינגלס, סמית', בלו וג'יימס היא חמישייה אתלטית, זריזה, עם קליעה טובה עד מצויינת ברובה, וסגנון משחק אחראי וקבוצתי יותר.

רק שחסר בחמישיה הזו רכז ברמה גבוהה, גו טו גאי כשההתקפה תהיה תקועה ובכלל איזה שחקן עם חדירה טובה לסל.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 01 אוקטובר 2013, 09:29

ER, לדעתי אתה ואחרים קצת נסחפים בפסטיבל של בלו.
מדובר ברול פלייר. רול פלייר טוב, אבל רול פלייר. הוא לא יודע לעשות הרבה דברים. מה שהוא יודע, הוא עושה היטב, אבל שחקן כמוהו מאבד
מהאפקטיביות שלו, ככל שהוא משחק יותר דקות.

בלו הוא כוח אש שצריך לעלות מהספסל. לשים אותו בחמישייה ול25-30 דקות בערב, זה פשוט לא יעיל. במקום להציף את היתרונות שלו, זה יציף את החסרונות,
כמו חוסר היכולת לייצר שום דבר בתקפית, פרט לקליעה מבחוץ (שגם כן נפגעת בגלל העייפות) וכמו ההגנה הלקוייה והריבאונד הלא קיים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 אוקטובר 2013, 09:54

קודי כתב:
er79 כתב:יכול להיות שבלו לא יפתח בחמישייה באמת, לפחות לא בהתחלה, אבל לשם צריך לשאוף, שהוא ישוב לכושר משחק במהרה ויפתח בחמישייה. האמת שאני גם מעדיף שאינגלס יעלה כ-2, למרות שהוא עדיף לדעתי בעמדה 3, מאשר היקמן. חמישייה של אוחיון, אינגלס, סמית', בלו וג'יימס היא חמישייה אתלטית, זריזה, עם קליעה טובה עד מצויינת ברובה, וסגנון משחק אחראי וקבוצתי יותר.

רק שחסר בחמישיה הזו רכז ברמה גבוהה, גו טו גאי כשההתקפה תהיה תקועה ובכלל איזה שחקן עם חדירה טובה לסל.

במקום אינגלס, רייס והיקמן היו צריכים להיות פה פללניניץ' ןלנגפורד (או דומה). הפער הכספי בין השלושה הראשונים לבין השניים האחרונים הרבה יותר קטן ממה שאנשים חושבים. במקום לבנות כמו שצריך מראש, עשכיו נראה רכבת חילופים של זרים בשביל לסדר את הבלגאן שעשו פה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 01 אוקטובר 2013, 09:55

jol9 כתב:ER, לדעתי אתה ואחרים קצת נסחפים בפסטיבל של בלו.
מדובר ברול פלייר. רול פלייר טוב, אבל רול פלייר. הוא לא יודע לעשות הרבה דברים. מה שהוא יודע, הוא עושה היטב, אבל שחקן כמוהו מאבד

בלו הוא כוח אש שצריך לעלות מהספסל. לשים אותו בחמישייה ול25-30 דקות בערב, זה פשוט לא יעיל. במקום להציף את היתרונות שלו, זה יציף את החסרונות,
כמו חוסר היכולת לייצר שום דבר בתקפית, פרט לקליעה מבחוץ (שגם כן נפגעת בגלל העייפות) וכמו ההגנה הלקוייה והריבאונד הלא קיים.

כשאתה צמא במדבר, גם טיפת מים נראית לך כמו שמ פניה משובחת. בלו הוא לא הפתרון לבעיות של מכבי, אבל כנראה שהוא טוב מכהן, וגם זה משהו.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 01 אוקטובר 2013, 10:30

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ER, לדעתי אתה ואחרים קצת נסחפים בפסטיבל של בלו.

כשאתה צמא במדבר, גם טיפת מים נראית לך כמו שמ פניה משובחת. בלו הוא לא הפתרון לבעיות של מכבי, אבל כנראה שהוא טוב מכהן, וגם זה משהו.

ברור שהוא יותר טוב מכהן, וגם מטיוס. אבל תשים לב כמה שחקנים יושבים ויישבו על הפיירול של מכבי... שוב... ואח"כ יספרו לנו שמכבי בגירעון
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 אוקטובר 2013, 10:39

jol9 כתב:ברור שהוא יותר טוב מכהן, וגם מטיוס. אבל תשים לב כמה שחקנים יושבים ויישבו על הפיירול של מכבי... שוב... ואח"כ יספרו לנו שמכבי בגירעון

אנחנו מדברים על זה כבר שנים. זה כנראה לא עומד להשתנות. המערכת של מכבי צמאה לסגלים האלה של 15 שחקנים בכירים.
roy1000

הודעהעל ידי קודי » 01 אוקטובר 2013, 12:23

טוב, כצפוי - ספורט 5 מודיע שבלו ינחת בימים הקרובים להתרשמות ואז יוחלט אם הוא יוחתם.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי er79 » 01 אוקטובר 2013, 12:45

יוני, איך אתה יודע שהוא רול פלייר שלא מסוגל לתת 25-30 דקות למשחק? האם מתישהו בלאט ניסה אותו כשחקן חמישייה ונתן לו יותר מ-25 דקות? לא באופן גורף. לכן, אתה לא יכול להסיק שהוא לא מסוגל לפתוח בחמישייה, או לחילופין שהוא לא אפקטיבי לאחר 25 דקות.בשביל זה אתה צריך ראיות, הוכחות- וכרגע אין לך. כשזה יקרה, דהיינו כשהוא יפתח בחמישייה וישחק 30 שעה וזה לא יילך, אני אוכל את הכובע ואסכים איתך.
er79

הודעהעל ידי roy1000 » 01 אוקטובר 2013, 12:49

er79 כתב:יוני, איך אתה יודע שהוא רול פלייר שלא מסוגל לתת 25-30 דקות למשחק? האם מתישהו בלאט ניסה אותו כשחקן חמישייה ונתן לו יותר מ-25 דקות? לא באופן גורף. לכן, אתה לא יכול להסיק שהוא לא מסוגל לפתוח בחמישייה, או לחילופין שהוא לא אפקטיבי לאחר 25 דקות.בשביל זה אתה צריך ראיות, הוכחות- וכרגע אין לך. כשזה יקרה, דהיינו כשהוא יפתח בחמישייה וישחק 30 שעה וזה לא יילך, אני אוכל את הכובע ואסכים איתך.

בלו מעולם לאא היה שחקן של 30 דקות. נראה לי די הזוי להפוך אותו לכזה בגיל 33. אני גם לא חושב שלדייויד יש כוונה כזו. הוא התבטא באופן מאוד פושר לגבי בלו.
roy1000

הודעהעל ידי or163 » 01 אוקטובר 2013, 14:02

roy1000 כתב:
er79 כתב:יוני, איך אתה יודע שהוא רול פלייר שלא מסוגל לתת 25-30 דקות למשחק? האם מתישהו בלאט ניסה אותו כשחקן חמישייה ונתן לו יותר מ-25 דקות? לא באופן גורף. לכן, אתה לא יכול להסיק שהוא לא מסוגל לפתוח בחמישייה, או לחילופין שהוא לא אפקטיבי לאחר 25 דקות.בשביל זה אתה צריך ראיות, הוכחות- וכרגע אין לך. כשזה יקרה, דהיינו כשהוא יפתח בחמישייה וישחק 30 שעה וזה לא יילך, אני אוכל את הכובע ואסכים איתך.

בלו מעולם לאא היה שחקן של 30 דקות. נראה לי די הזוי להפוך אותו לכזה בגיל 33. אני גם לא חושב שלדייויד יש כוונה כזו. הוא התבטא באופן מאוד פושר לגבי בלו.

למען האמת, גם בעונה שלו בבולוניה וגם בעונה שלו בלה מאן הוא היה שחקן חמישייה של 30+ דקות בערב ביורוליג
וסיפק גם מספרים יפים.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי roy1000 » 01 אוקטובר 2013, 14:31

or163 כתב:
roy1000 כתב:

למען האמת, גם בעונה שלו בבולוניה וגם בעונה שלו בלה מאן הוא היה שחקן חמישייה של 30+ דקות בערב ביורוליג
וסיפק גם מספרים יפים.

אף אחת מהקבוצות האלו לא הגיע לטופ 16. לא בדיוק דוגמא מעודדת...
roy1000

הודעהעל ידי קודי » 01 אוקטובר 2013, 14:37

or163 כתב:
roy1000 כתב:

וסיפק גם מספרים יפים.

כמדומני גם רביב לימונד היה שחקן חמישיה ושיחק הרבה דקות בלה מאן, כולל ביורוליג. אגב, לימונד - הוא דוגמה טובה לכך שאין כל משמעות לממוצעים - קלע ביורוליג במדי לה מאן 10.5 נק' למשחק עם 46% לשלוש (יותר מבלו ושאראס בשיאם) ומסר 4 אסיסטים מול פחות מ-2 איבודים. והרי כולנו יודעים שלימונד הוא סתם עוד גארד רע עם יד בינונית ומטה לשלוש, רחוק שנות אור מלהיות רכז ועם יכולת קבלת החלטות של עכבר טיפש. אותם הדברים אמורים לגבי כל ההיקמנים והרייסים שמציגים סטטיסטיקות יפות שלא עומד מאחוריהם דבר.
נערך לאחרונה על ידי קודי בתאריך 01 אוקטובר 2013, 14:43, נערך פעם אחת בסך הכל.
קודי

הודעהעל ידי er79 » 01 אוקטובר 2013, 14:40

roy1000 כתב:
or163 כתב:
roy1000 כתב:

וסיפק גם מספרים יפים.

אף אחת מהקבוצות האלו לא הגיע לטופ 16. לא בדיוק דוגמא מעודדת...

אין קשר. וגם אתה עצמך ענית בגוף התשובה שלך: דיוויד בלאט לא סופר אותו. דיוויד בלאט, חרף "אהבתו" לאליהו, פתח עם אליהו ונתן לו מעל 25 דקות משחק. אין לך מושג איך בלו ייראה כשחקן חמישייה וכשחקן של 30 דקות, כי דיוויד מעולם לא אפשר לו את זה. הציגו לך דוגמאות שבלו עשה זאת בהצלחה בקבוצות אחרות, לא משנה מה היה יכולתן. לגבי הגיל, תבדוק את כמות הדקות של דיאמנטידיס, בן גילו של בלו. זה לא אישו בכלל. אף אחד פה, כולל אנוכי, לא יכול לדעת איך בלו ייראה במכבי כשחקן חמישייה וכשחקן עם מנת דקות גדולה יותר, כי הוא מעולם לא היה בנישה הזו.
er79

הודעהעל ידי roy1000 » 01 אוקטובר 2013, 15:03

er79 כתב:אין קשר. וגם אתה עצמך ענית בגוף התשובה שלך: דיוויד בלאט לא סופר אותו. דיוויד בלאט, חרף "אהבתו" לאליהו, פתח עם אליהו ונתן לו מעל 25 דקות משחק. אין לך מושג איך בלו ייראה כשחקן חמישייה וכשחקן של 30 דקות, כי דיוויד מעולם לא אפשר לו את זה. הציגו לך דוגמאות שבלו עשה זאת בהצלחה בקבוצות אחרות, לא משנה מה היה יכולתן. לגבי הגיל, תבדוק את כמות הדקות של דיאמנטידיס, בן גילו של בלו. זה לא אישו בכלל. אף אחד פה, כולל אנוכי, לא יכול לדעת איך בלו ייראה במכבי כשחקן חמישייה וכשחקן עם מנת דקות גדולה יותר, כי הוא מעולם לא היה בנישה הזו.

נו באמת. הדוגמא שקודי הביא של רביב לימונד היא דוגמא קלאסית. כולנו מכירים את בלו מספיק טוב ויודעים בדיוק מה הוא יכול לתת. מעבר לזה, באמת שאין לי כוונה להתווכח.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 01 אוקטובר 2013, 15:05

בטח שאפשר לדעת. בלו הוא הבייבי של בלאט ולא אליהו, והוא שיחק הרבה מאוד דקות אצלו.
הדבר שהיה הכי בולט זה שהדברים החלשים אצלו התחדדו והקליעה נפגעה.
אני מניח שגם פליקס זוכר את זה כי דיברנו על זה בזמנו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 01 אוקטובר 2013, 15:08

roy1000 כתב:
er79 כתב:אין קשר. וגם אתה עצמך ענית בגוף התשובה שלך: דיוויד בלאט לא סופר אותו. דיוויד בלאט, חרף "אהבתו" לאליהו, פתח עם אליהו ונתן לו מעל 25 דקות משחק. אין לך מושג איך בלו ייראה כשחקן חמישייה וכשחקן של 30 דקות, כי דיוויד מעולם לא אפשר לו את זה. הציגו לך דוגמאות שבלו עשה זאת בהצלחה בקבוצות אחרות, לא משנה מה היה יכולתן. לגבי הגיל, תבדוק את כמות הדקות של דיאמנטידיס, בן גילו של בלו. זה לא אישו בכלל. אף אחד פה, כולל אנוכי, לא יכול לדעת איך בלו ייראה במכבי כשחקן חמישייה וכשחקן עם מנת דקות גדולה יותר, כי הוא מעולם לא היה בנישה הזו.

נו באמת. הדוגמא שקודי הביא של רביב לימונד היא דוגמא קלאסית. כולנו מכירים את בלו מספיק טוב ויודעים בדיוק מה הוא יכול לתת. מעבר לזה, באמת שאין לי כוונה להתווכח.

אתם טועים, סורי, בלאט אוהב את בלו, לא אמרתי שלא, אני רק אומר שהוא מחלכתחילה שם אותו בנישה של משנה מומנטומים שתמיד, אבל תמיד, עולה מהספסל, ואף פעם לא נותן לו לשחק יותר מחצי שעה. מה הקשר עכשיו לימונד? לא אני ולא אתה יודעים איך בלו ייראה, אלא אם כן נראה אותו בסריה של משחקים פותח ומשחק מעל חצי שעה. אין לי בעיה להודות שאני טועה אחרי שאבחן זאת במו עיניי, כרגע אף אחד מאיתנו לא יכול לדעת אחרת, ולא משנה אילו תאוריות יש לכם או לי.
er79

הודעהעל ידי er79 » 01 אוקטובר 2013, 15:12

אגב, שימו לב לעונות שלו ביורוליג במדי מכבי: מעולם הוא לא עבר את ה-25 דקות, וככל הזכור לי גם לרוב הוא עלה מהספסל. אז על סמך מה אתם מסיקים שאם הוא ישחק חצי שעה ויפתח בחמישייה הוא יצלול לקרשים? אני אאמין לזה רק כשאראה זאת במו עיניי.

http://en.wikipedia.org/wiki/David_Blu
er79

הודעהעל ידי jol9 » 01 אוקטובר 2013, 15:21

er79 כתב:אגב, שימו לב לעונות שלו ביורוליג במדי מכבי: מעולם הוא לא עבר את ה-25 דקות, וככל הזכור לי גם לרוב הוא עלה מהספסל. אז על סמך מה אתם מסיקים שאם הוא ישחק חצי שעה ויפתח בחמישייה הוא יצלול לקרשים? אני אאמין לזה רק כשאראה זאת במו עיניי.

http://en.wikipedia.org/wiki/David_Blu

ועל סמך מה אנחנו אומרים שסופו מסוגל לשחק 15 דקות? ולמה לא לתת לפניני לשחק 37 דקות כל משחק?

כנראה שהיו סיבות לזה. בלו הוא לא שחקן של כמות כזאת של דקות, גם כשהיה בשיאו, גם כי הוא לא מספיק מגוון, גם כי כנראה שחסר לו כושר גופני וגם כי היעילות שלו יורדת.
אתה יכול להסכים או שלא להסכים, זה בערך כמו ההצהרות שכתבתי למעלה - לא כל דבר צריך להימדד אמפירית. לפעמים מספיק לראות את העבר, לחבר כמה קווים ולהגיע למסקנות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גל גל ו־40 אורחים